Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

SKEPTIKER, HUR FÖRKLARAR NI DESSA SÄDESCIRKLAR? Vem/vilka ligger bakom? Kan ni förklara detta???

Posted on: 9 februari, 2011


SKEPTIKER, HUR FÖRKLARAR NI DESSA CROP CIRCLES ???

VILKA LIGGER BAKOM ???

Det finns hur mycket som helst kring detta mystiska fenomen på nätet, men här nöjer vi oss bara med det bästa och häftigaste!

Håll till godo, kära vänner:

http://www.youtube.com/watch?v=Ql1PPkZiHl8
http://www.youtube.com/watch?v=Ugq6frGlKVQ
http://www.youtube.com/watch?v=bdM35ADkNwU 
http://www.youtube.com/watch?v=n_VaqYI8jsY 

VIDEO 1 – MÅSTE BARA SES !!!

VIDEO 2 – MÅSTE BARA SES !!!

VIDEO 3 – MÅSTE BARA SES !!!

VIDEO 4 – MÅSTE BARA SES !!!

VIDEO – VETENSKAPLIG DOKUMENTÄR OM CROP CIRCLES !!!

”NEW SWIRLED ORDER”

http://www.disclose.tv/swf/player.swf

Disclose.tvNEW SWIRLED ORDER CROP CIRCLE DOCUMENTARY MUST SEE Video

SUPERHÄFTIGT, ELLER HUR?  Cool

KOMMENTARER PÅ DET HELA?

Det finns i stort sett bara tre alternativ till vilka som ligger bakom dessa sädesfältscirklar:

1. Inomjordingar  2. Jordingar  3. Utomjordingar

Vi kan kallt räkna bort oss vanliga dödliga jordingar, med tanke på att dessa komplexa komplicerade geometriska mönster i form av cirklar oftast görs på bara några minuter, oftast nattetid, utan att någon lyckas filma cirkelmakarna…

Jag är i synnerhet intresserad av kommentarer från våra skeptiker! 

Hur tacklar ni det hela?  Cool

Här kan ni läsa mer om dessa mystiska sädesfältscirklar:

http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/09/crop-circles-bevis-for-hogre-intelligens-i-universum-grymma-videos-kring-dessa-sadesfaltscirklar

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

138 svar till "SKEPTIKER, HUR FÖRKLARAR NI DESSA SÄDESCIRKLAR? Vem/vilka ligger bakom? Kan ni förklara detta???"

Får vi nån kommentar av vår superskeptiker Anton?

Gilla

Ja, det kan ”ni” få: pffffffffffft!

Gilla

Det här kan bli intressant… 😀

Gilla

Läste att dessa konstverk görs på bara minuter men hur vet man det när ingen är där och kan se detta…

Gilla

Kollade lite på klippen och där vill man gärna att utomjordlingar skall vara skaparna till dessa konstverk men varför skulle någon utomjording resa en sådan lång väg och göra en massa konstverk och sedan resa här i från.

Gilla

Jag lägger min röst på våra inomjordingar…

Gilla

Aliens… dejtade en kille som trodde stenhårt på aliens och att jorden kommer gå under 2012. Då kommer aliens förstöra vår planet och ta ”hem” de som trodde på dem och lämna resten här för att dö. Ehhhh…joråsatte, det låter ju verkligen troligt. de har ju gjort en jääävla massa tester som visar att vi är ensamma i detta solsystem, det läste jag iaf förra veckan. Dessa Cropcircles är förmodligen man maid, så att säga. Annars är det bäst att sätta på sig foliehatten!

Gilla

Jorden kommer definitivt inte att gå under 2012, däremot tror jag på en kosmisk medvetandehöjning då!Dessa crop circles manmade?Har du kollat på den översta videon ännu?Gör det, så kommer du definitivt att ändra åsikt…Om det nu inte är HAARP som trollar…

Gilla

Jag har sett sååååå många videos och ”bevis” för deras existens. Som jag sa, dejtade ett alienfreak. Jag tror inte på det iaf. Jag tror på vetenskapen, så tills det finns vetenskapliga bevis för att aliens finns och gör märken i våra grödor, så fortsätter jag vara en ”non beliver”

Gilla

Om du tror på vetenskapen, så bör du tro på att dessa cirklar inte är manmade, vilket vetenskapsmän som undersökt saken säger:http://www.disclose.tv/action/viewvideo/22517/NEW_SWIRLED_ORDER_CROP_CIRCLE_DOCUMENTARY_MUST_SEETill och med vetenskapsmannen Stephen Hawking tror på aliens, så då tror du väl på vetenskapen som säger det?http://www.youtube.com/watch?v=j58EiolAQXs

Gilla

Det är precis med det här som med det mesta andra du skriver om: bara för att just du inte förstår det och för att just du inte skulle kunna utföra det, betyder det inte att andra inte kan. Men så har du ju en ganska låg uppfattning om människors förmåga över huvud taget. Grundläggande geometri, fantasi, några enkla verktyg, ett bra gäng människor och riktigt extrem jäkla god planering, det är vad som behövs för sånt här. Inte mycket mer. Tillstånd kan vara bra.

Gilla

Du är väl medveten om att de flesta kända cirklar görs på bara några minuter, kolla på den översta videon, så förstår du det omöjliga i det!För övrigt, om det nu är vi människor som tillverkar dessa cirklar, hur i Herrens Namn lyckas de göra det under mörker och utan helikopterhjälp, och dessutom att folk inte upptäcker dem när de är i farten?Mycket skumt…

Gilla

Det är precis med det här som med det mesta andra du skriver om: bara för att just du inte förstår det och för att just du inte skulle kunna utföra det, betyder det inte att andra inte kan. Men så har du ju en ganska låg uppfattning om människors förmåga över huvud taget. Grundläggande geometri, fantasi, några enkla verktyg, ett bra gäng människor och riktigt extrem jäkla god planering, det är vad som behövs för sånt här. Inte mycket mer. Tillstånd kan vara bra.

Gilla

Snillet, hur förklarar du att crop circles ytterst sällan hittas i snö? Och om nu någon upptäcks så har den alltid fotspår (troligen från människor, vanliga människor) runt sig. Hur förklarar du det? (jag tvivlar inte en minut på att du kommer med en flummig förklaring)http://simandleen.com/wp-content/uploads/2010/03/crop-circles.jpg

Gilla

Av den enkla anledningen att det då inte längre är fråga om crop circles, utan snow circles, och sånt verkar inte våra inomjordingar hålla på med…

Gilla

Att dom som nu hittas i snö aldrig är speciellt sirliga har du säkert också en bra förklaring på. (se bild i min förra kommentar)

Gilla

Som sagt, våra inomjordingar är mera intresserade av sädesfälten…

Gilla

Att dom som nu hittas i snö aldrig är speciellt sirliga har du säkert också en bra förklaring på. (se bild i min förra kommentar)

Gilla

Som sagt, våra inomjordingar är mera intresserade av sädesfälten…

Gilla

Jag tror det är du, Snillet! 😉

Gilla

Du menar att jag tillverkar alla de 100-tals cirklar som upptäcks varje år världen över?

Gilla

Vis av erfarenhet från ”jättar”-tråden vill jag hävda att om man så skulle länka till kompletta making-of-filmer om samtliga sädesfältfigurer i den där första videon, komplett med instruktioner om hur man gör sina egna likadana, och Snilleblixten skulle fortfarande säga att det är efterhandskonstruktioner och jordiskt omöjligt och absolut inomhordsvarelser från det där molnhålet i stilla havet osv…Så stark är hans förnekelsekraft!

Gilla

Men du förnekar det mest oförnekbara, allas vår Allsmäktige Skapare!Förnekar man den Högste, så är man i grunden en förnekare… :)Det är bara i sagornas värld som dessa fantastiska crop circles är gjorda av oss jordevarelser…

Gilla

Vis av erfarenhet från ”jättar”-tråden vill jag hävda att om man så skulle länka till kompletta making-of-filmer om samtliga sädesfältfigurer i den där första videon, komplett med instruktioner om hur man gör sina egna likadana, och Snilleblixten skulle fortfarande säga att det är efterhandskonstruktioner och jordiskt omöjligt och absolut inomhordsvarelser från det där molnhålet i stilla havet osv…Så stark är hans förnekelsekraft!

Gilla

Jag såg en dokumentär helt nyligen på Discovery tror jag det var. Hör och häpna! Det var faktiskt rymdgubbar som gjorde dessa mönster i sädesfälten. Helt vanliga människor som bebor planeten jorden som snurrar i rymden och gör oss alla till rymgubbar och rymdgummor.

Gilla

Discovery Channel är oftast en förnekelsekanal…

Gilla

På sommaren när säd växer är det hyfsat ljust ute hela nätterna!

Gilla

Och ändå tas praktiskt taget aldrig någon på bar gärning…

Gilla

Det är Existenser (Entiteter) som ligger bakom dessa formationer.(Helgardering)

Gilla

Det är Existenser (Entiteter) som ligger bakom dessa formationer.(Helgardering)

Gilla

Nä, de flesta människor sover faktiskt på nätterna året om. Och som du själv säger, ”praktiskt taget aldrig” är ju i sig ett erkännande för att det finns folk som ser när det händer. Dessutom finns det filmer där människor visar exakt hur det går till.

Gilla

Ja, det händer väldigt sällan att folk ser när det händer, men då är det inte fråga om de mästerverk som du ser i videorna här ovan!Not manmade!

Gilla

Även människor kan ha en förnekelsekanal direkt kopplat till vad de själva väljer att tro eller inte tro på.

Gilla

Snilleblixten, vad skulle du acceptera som bevis för att cirklarna var gjorda ava) utomjordlingar?b) ovanjordlingar (dvs människor) ?c) underjordlingar ?Samma fråga ställer jag också till Anton, eller någon av hans gelikar.

Gilla

Snilleblixten, vad skulle du acceptera som bevis för att cirklarna var gjorda ava) utomjordlingar?b) ovanjordlingar (dvs människor) ?c) underjordlingar ?Samma fråga ställer jag också till Anton, eller någon av hans gelikar.

Gilla

”Jag är i synnerhet intresserad av kommentarer från våra skeptiker! Hur tacklar ni det hela?”Jag förblir skeptisk. Framförallt mot följande:”Vi kan kallt räkna bort oss vanliga dödliga jordingar, med tanke på att dessa komplexa komplicerade geometriska mönster i form av cirklar oftast görs på bara några minuter, oftast nattetid, utan att någon lyckas filma cirkelmakarna…”Så bara för att vi inte vilken ”jordling” som gjorde cirklarna måste det vara utom/inom-jordingar? Gäller samma sak om någon gör en snögubbe utanför mitt hus och jag inte lyckas filma snögubbsmakaren? Occhams rakblad tillämpas med fördel här…

Gilla

Du ser ingen skillnad mellan att tillverka en snögubbe och tillverka en komplicerad sädesfältcirkel?Eller rättare sagt, du *vill inte* se skillnaden?

Gilla

”Jag är i synnerhet intresserad av kommentarer från våra skeptiker! Hur tacklar ni det hela?”Jag förblir skeptisk. Framförallt mot följande:”Vi kan kallt räkna bort oss vanliga dödliga jordingar, med tanke på att dessa komplexa komplicerade geometriska mönster i form av cirklar oftast görs på bara några minuter, oftast nattetid, utan att någon lyckas filma cirkelmakarna…”Så bara för att vi inte vilken ”jordling” som gjorde cirklarna måste det vara utom/inom-jordingar? Gäller samma sak om någon gör en snögubbe utanför mitt hus och jag inte lyckas filma snögubbsmakaren? Occhams rakblad tillämpas med fördel här…

Gilla

Du ser ingen skillnad mellan att tillverka en snögubbe och tillverka en komplicerad sädesfältcirkel?Eller rättare sagt, du *vill inte* se skillnaden?

Gilla

Att ifrågasätta existensen av dessa sädescirklar, är lika korkat som att ifrågasätta existensen av UFO:n.

Gilla

Att ifrågasätta existensen av dessa sädescirklar, är lika korkat som att ifrågasätta existensen av UFO:n.

Gilla

Detta är MEGAmäktigt imponerande!! 😉 Helt fantastiskt!Säkert finns det intelligenta varelser på andra planeter.Annars hade vi haft dom här för längesen! :-)))

Gilla

Faktum är att det finns LIV på precis ALLA himlakroppar!Vår Skapare är pragmatisk, Han skapar inte en massa himlakroppar (boningar) utan att se till att de bebos!Finns liv till och med på Solen!Men deras kroppar består huvudsakligen av elementet eld!Våra kroppar på jorden, vi jordbor, består mestadels av elementen jord och vatten!

Gilla

Detta är MEGAmäktigt imponerande!! 😉 Helt fantastiskt!Säkert finns det intelligenta varelser på andra planeter.Annars hade vi haft dom här för längesen! :-)))

Gilla

Irene, vem har förnekat cirklarnas (eller UFOs) existens?

Gilla

Speciella mänskor, cirkelmakarna, även om de inte kommer från jordens inre.http://www.circlemakers.org/Även med instruktioner för att komma igång!

Gilla

Speciella mänskor, cirkelmakarna, även om de inte kommer från jordens inre.http://www.circlemakers.org/Även med instruktioner för att komma igång!

Gilla

Cobie,Nu ser jag att jag tolkade en kommentar lite fel. Det var tydligen endast aliens som CathyS inte tror på….om jag nu tolkar det rätt. :)F.ö. tycker jag att frågeställningen är lite underlig – då den bara frågar efter lokalisering / rum. Det kan ju vara entiteter som inte alls begränsas av det grova fysiska rummet.

Gilla

Cobie,Nu ser jag att jag tolkade en kommentar lite fel. Det var tydligen endast aliens som CathyS inte tror på….om jag nu tolkar det rätt. :)F.ö. tycker jag att frågeställningen är lite underlig – då den bara frågar efter lokalisering / rum. Det kan ju vara entiteter som inte alls begränsas av det grova fysiska rummet.

Gilla

Jag vet att vi inte är ensama i detta oändliga universum och varför skulle dessa utomjordlingar komma hit bara för att göra konstverk i våra sädesfälteller plocka upp nån hillbille någonstans långt ute i skogen för att sedan lämna honom på samma ställe och bara åka vidare.Dom är ju oss teknologiskt överlägsna som kan resa genom dessa oändligt långa sträckor genom universum så vaför skulle de då inte ta kontakt med oss direkt om de nu skulle vilja det detsamma gäller ju då våra inomjordingar som snillet säger skulle existera och detta är faktiskt första gången jag hör talas om att vår allas moder jord skulle vara ihålig och det känns ju lite konstigt att den skulle vara det för vad är det då som alstrar det magnetiskafält som omgiver jorden och som skyddar oss mot den kosmiskastrålningen.Jag får helt enkelt ta och forska i denna fråga så får vi se vad för information man kan få fram.

Gilla

Jag vet att vi inte är ensama i detta oändliga universum och varför skulle dessa utomjordlingar komma hit bara för att göra konstverk i våra sädesfälteller plocka upp nån hillbille någonstans långt ute i skogen för att sedan lämna honom på samma ställe och bara åka vidare.Dom är ju oss teknologiskt överlägsna som kan resa genom dessa oändligt långa sträckor genom universum så vaför skulle de då inte ta kontakt med oss direkt om de nu skulle vilja det detsamma gäller ju då våra inomjordingar som snillet säger skulle existera och detta är faktiskt första gången jag hör talas om att vår allas moder jord skulle vara ihålig och det känns ju lite konstigt att den skulle vara det för vad är det då som alstrar det magnetiskafält som omgiver jorden och som skyddar oss mot den kosmiskastrålningen.Jag får helt enkelt ta och forska i denna fråga så får vi se vad för information man kan få fram.

Gilla

Andra saker att observera: motiven är, när de är någorlunda föreställande, ganska ”jordiska”; välkända geometriska motiv. Och i vilket fall som helst så är de alltid strikt geometriska, lätt innefattbara i rutnät och cirkelformer. De blir ju lite lättare att, efter noggrann planering, utföra då.

Gilla

Andra saker att observera: motiven är, när de är någorlunda föreställande, ganska ”jordiska”; välkända geometriska motiv. Och i vilket fall som helst så är de alltid strikt geometriska, lätt innefattbara i rutnät och cirkelformer. De blir ju lite lättare att, efter noggrann planering, utföra då.

Gilla

Det här läste jag istället och tyckte att det var något jag ville dela med mig av.Ingenstans har maya hävdat att världen tar slut 2012, det är bara pseudovetenskapliga new age-flummare som påstår det.För maya gick precis allting i cykler, och stjärnorna var både orsaken och anledningen till deras besatthet av cykler och astronomi.Lite kort om mayas matematik och astronomi:Till skillnad från ”oss” baserade maya sin matematik på talet 20 istället för 10.Ett år är samma sak som en tun20 tun/år blir en katun20 katun (400tun/år) blir en baktun13 baktun blir 5200 tun/år.Maya kallade 13 baktun för en stor årscykel. 2012 tar denna stora årscykel slut. Precis som ett år/tun är baserat på ett solvarv så är 13 baktun baserat på ett ”galaxvarv”. Världen går inte under 2012, det är helt enkelt bara ett nytt ”galaxår”, ett nyår som bara inträffar var 5200e år.Världen går alltså inte under, vi går bara in i en ny era (enligt mayas kalender).Maya hade mycket större perspektiv än ett galaxår. 20 baktun (8000tun/år) blir en pictun, 20 pictun blir en kalabtun, 20 kalabtun blir en kinchiltun och 20 kinchiltun blir slutligen en alatun.En alatun är 64 miljoner år/tun. Snacka om stora perspektiv. Ganske intressant också eftersom de flesta av de stora religionerna (förutom hinduismen) oftast anser att världen enbart är några tusen år gammal.Snacket om att mayakalendern tar slut 2012 är alltså bullshit, bara bullshit. Också en liten länk om mayakalendern. http://mayaportal.lucita.net/ http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_calendarså nu vidare till våran ihåliga moder jord

Gilla

Tack för informationen, Josen!Du har helt rätt, världen tar inte slut den 21 december 2012!

Gilla

Det här läste jag istället och tyckte att det var något jag ville dela med mig av.Ingenstans har maya hävdat att världen tar slut 2012, det är bara pseudovetenskapliga new age-flummare som påstår det.För maya gick precis allting i cykler, och stjärnorna var både orsaken och anledningen till deras besatthet av cykler och astronomi.Lite kort om mayas matematik och astronomi:Till skillnad från ”oss” baserade maya sin matematik på talet 20 istället för 10.Ett år är samma sak som en tun20 tun/år blir en katun20 katun (400tun/år) blir en baktun13 baktun blir 5200 tun/år.Maya kallade 13 baktun för en stor årscykel. 2012 tar denna stora årscykel slut. Precis som ett år/tun är baserat på ett solvarv så är 13 baktun baserat på ett ”galaxvarv”. Världen går inte under 2012, det är helt enkelt bara ett nytt ”galaxår”, ett nyår som bara inträffar var 5200e år.Världen går alltså inte under, vi går bara in i en ny era (enligt mayas kalender).Maya hade mycket större perspektiv än ett galaxår. 20 baktun (8000tun/år) blir en pictun, 20 pictun blir en kalabtun, 20 kalabtun blir en kinchiltun och 20 kinchiltun blir slutligen en alatun.En alatun är 64 miljoner år/tun. Snacka om stora perspektiv. Ganske intressant också eftersom de flesta av de stora religionerna (förutom hinduismen) oftast anser att världen enbart är några tusen år gammal.Snacket om att mayakalendern tar slut 2012 är alltså bullshit, bara bullshit. Också en liten länk om mayakalendern. http://mayaportal.lucita.net/ http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_calendarså nu vidare till våran ihåliga moder jord

Gilla

Tack för informationen, Josen!Du har helt rätt, världen tar inte slut den 21 december 2012!

Gilla

Ja, mayakalendern är fascinerande nog som den är – varför inte glädjas åt den så, utan att behöva blanda in mysticism och profetior och jox?Varför inte observera och fascineras av omvärlden och universum som det är, i stället för att hitta på sagor utan grund?

Gilla

Ja, mayakalendern är fascinerande nog som den är – varför inte glädjas åt den så, utan att behöva blanda in mysticism och profetior och jox?Varför inte observera och fascineras av omvärlden och universum som det är, i stället för att hitta på sagor utan grund?

Gilla

Näe, jag sa att jag vill ha vetenskapliga BEVIS, det räcker inte med att en vetenskapsman säger att han tror på dem. Jag tror ju inte blint på allt som vetenskapsmän säger, för det är ju så att vissa vetenskapsmän inte är helt hundra och det finns nog mer än en som tror på marsmänniskor som kidnappar människor för att peta dem i rumpan.

Gilla

Näe, jag sa att jag vill ha vetenskapliga BEVIS, det räcker inte med att en vetenskapsman säger att han tror på dem. Jag tror ju inte blint på allt som vetenskapsmän säger, för det är ju så att vissa vetenskapsmän inte är helt hundra och det finns nog mer än en som tror på marsmänniskor som kidnappar människor för att peta dem i rumpan.

Gilla

Lite för lång länk kanske, men scrolla ner lite så ser man Fire alien, denna heter nämligen Heatblast, dom har nog liknande namn på solen.http://abu.posterous.com/?page=3#

Gilla

Lite för lång länk kanske, men scrolla ner lite så ser man Fire alien, denna heter nämligen Heatblast, dom har nog liknande namn på solen.http://abu.posterous.com/?page=3#

Gilla

Josen, varifrån kommer det att 13 baktun skulle vara ett galaxvarv ?Maya kände knappast till galaxer och i vilket fall så tar ett varv för oss runt vår galax ca 250 miljoner år.

Gilla

Josen, varifrån kommer det att 13 baktun skulle vara ett galaxvarv ?Maya kände knappast till galaxer och i vilket fall så tar ett varv för oss runt vår galax ca 250 miljoner år.

Gilla

har nu läst ltie om att jorden skulle vara ihålig och innehålla en inomjordisk civilisation vilket kan vara rimligt om den då håller sig till skorpan för ju längre ner vi gräver oss jorden så blir trycket större och varmare blir det men det får allt krävas lite mer än så för att övertyga mig om att alla planeter och stjärnor skall var ihåliga vad innehåller då ett svarthål där allt försvinner eller krossas av gravitationen men i alla fall så fick jag två länkar som båda säger sin mening om ämnet..http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/geologi/jordklotetochjordskorpan/jordklotetsbyggnad.1068.htmlhttp://hollowplanet.blogspot.com/Björn: här har du länken till var jag läste detta och jag skall ta och läsa igenom mayakalendern för mig själv och se om detta stämmer.http://kärlekochrespekt.org/index.php?topic=4617.0

Gilla

”Svarta hål” är faktiskt även det en myt!

Gilla

har nu läst ltie om att jorden skulle vara ihålig och innehålla en inomjordisk civilisation vilket kan vara rimligt om den då håller sig till skorpan för ju längre ner vi gräver oss jorden så blir trycket större och varmare blir det men det får allt krävas lite mer än så för att övertyga mig om att alla planeter och stjärnor skall var ihåliga vad innehåller då ett svarthål där allt försvinner eller krossas av gravitationen men i alla fall så fick jag två länkar som båda säger sin mening om ämnet..http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/geologi/jordklotetochjordskorpan/jordklotetsbyggnad.1068.htmlhttp://hollowplanet.blogspot.com/Björn: här har du länken till var jag läste detta och jag skall ta och läsa igenom mayakalendern för mig själv och se om detta stämmer.http://kärlekochrespekt.org/index.php?topic=4617.0

Gilla

”Svarta hål” är faktiskt även det en myt!

Gilla

Det här med rörelse är inte självklart när man är i rymden: rör sig jämfört med vadå? På jorden har vi ju alltid markytan att jämföra med, men vad ska man jämföra med i tomma rymden? Men i vilket fall: hela vår galax, Vintergatan, snurrar runt ett varv på bortåt 230 miljoner år, och solen och hela solsystemet följer med i denna rörelse: det ger oss en fart på drygt 200 km per sekund runt galaxen. Sedan rör sig hela Vintergatan med en hastighet av runt 550 km per sekund jämfört med närbelägna galaxer (och jämfört med den kosmiska mikrovågsbakgrunden).Dessutom rör sig solen på ett annat sätt också: den roterar. Eftersom den består av glödande gaser kan den snurra olika fort på olika ställen, och det gör den också: vid ekvatorn tar ett varv runt 25 dygn, medan det tar nästan 35 vid polerna.

Gilla

Det här med rörelse är inte självklart när man är i rymden: rör sig jämfört med vadå? På jorden har vi ju alltid markytan att jämföra med, men vad ska man jämföra med i tomma rymden? Men i vilket fall: hela vår galax, Vintergatan, snurrar runt ett varv på bortåt 230 miljoner år, och solen och hela solsystemet följer med i denna rörelse: det ger oss en fart på drygt 200 km per sekund runt galaxen. Sedan rör sig hela Vintergatan med en hastighet av runt 550 km per sekund jämfört med närbelägna galaxer (och jämfört med den kosmiska mikrovågsbakgrunden).Dessutom rör sig solen på ett annat sätt också: den roterar. Eftersom den består av glödande gaser kan den snurra olika fort på olika ställen, och det gör den också: vid ekvatorn tar ett varv runt 25 dygn, medan det tar nästan 35 vid polerna.

Gilla

Jag ville se dokumentären – men den verkar vara bortplockad…:(

Gilla

Jag ville se dokumentären – men den verkar vara bortplockad…:(

Gilla

Nää! Nu börjar jag tröttna på Irene – blindstyret…!! Filmen är funnen.

Gilla

Nää! Nu börjar jag tröttna på Irene – blindstyret…!! Filmen är funnen.

Gilla

”Du ser ingen skillnad mellan att tillverka en snögubbe och tillverka en komplicerad sädesfältcirkel?Eller rättare sagt, du *vill inte* se skillnaden?”Min liknelse gick inte ut på att de var lika i form eller uppbyggnad utan om huruvida din metod för att härleda cirklarnas skapare baserat enbart på det faktum att vi inte vet vem som skapade dem även går att tillämpa på andra objekt tex snögubbar.

Gilla

”Du ser ingen skillnad mellan att tillverka en snögubbe och tillverka en komplicerad sädesfältcirkel?Eller rättare sagt, du *vill inte* se skillnaden?”Min liknelse gick inte ut på att de var lika i form eller uppbyggnad utan om huruvida din metod för att härleda cirklarnas skapare baserat enbart på det faktum att vi inte vet vem som skapade dem även går att tillämpa på andra objekt tex snögubbar.

Gilla

Svarta hål en myt,nej du det tror jag ej för det finns ju ett i mitten av varje galax.läs och njuta av denna länk:http://sv.wikipedia.org/wiki/Svart_h%C3%A5lhttp://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/encyclopedia.htmlVad får dig att säga att svarta hål är en myt?

Gilla

En myt är ju även inomjordingar,utomjordingar och en massa saker där till

Gilla

Här har ni en väldigt bra informativ tv-serie om universum…..http://www.tvrage.com/The_Universe

Gilla

Här har ni en väldigt bra informativ tv-serie om universum…..http://www.tvrage.com/The_Universe

Gilla

Hela ”Kosmos” finns också att beskåda, gratis. Klassisk teve. Med Snillets ”favorit”, vetenskapsgurun Carl Sagan. Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=Pa1ImgOcOPM(fortsättningen hittar man lätt.)

Gilla

Ja, även om den gode Sagan hade fått om bakfoten kring några saker, så är han definitivt en av mina favoriter bland de ”moderna” vetenskapsmännen…Dagen då Sagan kilade vidare:http://www.youtube.com/watch?v=_JX_-jaJOrUSkulle vara intressant att veta vart han reinkarnerade nånstans…

Gilla

Snillet du borde ta och ladda hem through the wormhole..Så kanske du får en annan uppfattning om svarta hål för dom finns

Gilla

Och exakt vad, bortsett från att han visar respekt för hinduismens tidspersoektiv, är det du gillar med Carl Sagan? Vad har du läst av honom, har du sett ”Kosmos”?Han var ateist, han avfärdade astrologi, han var helt inne i den vanliga moderna astrofysiken, förklarade vetenskapen om universums utveckling från Big Bang till oss, talade sig varm för vetenskapen, berättade entusiastiskt om svarta hål och evolutionen, kosmologin som vetenskapen känner den (utan ”eldvarelser på solen” osv), skrev böcker om riskerna med att låta ockultism och gamla trosuppfattningar leva kvar och styra vår moderna värld, osv, osv…Exakt vad är det mer som du INTE tycker att han ”fått om bakfoten”?

Gilla

Och exakt vad, bortsett från att han visar respekt för hinduismens tidspersoektiv, är det du gillar med Carl Sagan? Vad har du läst av honom, har du sett ”Kosmos”?Han var ateist, han avfärdade astrologi, han var helt inne i den vanliga moderna astrofysiken, förklarade vetenskapen om universums utveckling från Big Bang till oss, talade sig varm för vetenskapen, berättade entusiastiskt om svarta hål och evolutionen, kosmologin som vetenskapen känner den (utan ”eldvarelser på solen” osv), skrev böcker om riskerna med att låta ockultism och gamla trosuppfattningar leva kvar och styra vår moderna värld, osv, osv…Exakt vad är det mer som du INTE tycker att han ”fått om bakfoten”?

Gilla

Var är alla bortförklaringar som borde finnas i denna tråd??Råkar ‘experterna’ ha semester? 😉

Gilla

Finns ingenting att bortförklara. Sädescirklar är en välkänd hobby. Sämre sädescirklar är bara sämre gjorde, inget belägg för att de bättre har mystiskt ursprung. ”Forskning” som pekar på ”exploderade noder” och grejer har inte befunnits trovärdig; däremot har det gjorts kartläggningar av hur ”aliensarna”, eller vilka de ska vara, gärna följer till exempel rekommendationer från landets jordbruksverk när man inte ska beträda vissa områden p.g.a. risk för boskapssjuka, m.m. Motiven är oftast, som J.H. påpekade, löjligt jordiska (mandelbrot-mönster? pfft). Och så vidare.Det är en icke-fråga.

Gilla

Nä men se … Där kom den! :)Frågan är en icke-fråga.Det som finns – finns inte.Det som händer – händer inte.Bortförklaringen – är ingen bortförklaring.(Detta är exakt samma mentala manöver som fanatiskt religiösa tillämpar vid möte med något som strider mot deras tro.)

Gilla

Nä men se … Där kom den! :)Frågan är en icke-fråga.Det som finns – finns inte.Det som händer – händer inte.Bortförklaringen – är ingen bortförklaring.(Detta är exakt samma mentala manöver som fanatiskt religiösa tillämpar vid möte med något som strider mot deras tro.)

Gilla

Vad jag menar är förstås att jag, liksom de flesta andra, inte ser något särskilt skäl att tro att cirklarna är något annat än gjorda av människor. Det är inget mysterium längre, men för många är det visst en smått mysticistisk hobby.Sen, visst: bland alla dessa cirklar, vem kan utan att iintensiv granska varendaste en av dem med all världens teknologiska resurser garantera att det inte finns nån cirkel som har ett märkligare ursprung?Men vem kan garantera att inte till exempel skorna som du använder idag faktiskt är ett spårningsverktyg som ödlevarelserna från jordens inre satt dit i stället för skorna du köpte? Vem kan garantera? Men är det en fråga värd att oroa sig över?

Gilla

MEN LOOOOOOOOOOOOOOL det är MÄNNISKOR som gör cirklarna i fälten!! Det har bevisats redan på 80talet. Du är lite efter liksom! XP

Gilla

MEN LOOOOOOOOOOOOOOL det är MÄNNISKOR som gör cirklarna i fälten!! Det har bevisats redan på 80talet. Du är lite efter liksom! XP

Gilla

Här är en mkt fin film från norsk tv, som visar reaktionerna man kan få av energierna i en ”äkta” sädescirkel.http://www.youtube.com/watch?v=ocf5mc69W-c

Gilla

Ännu finare blir det när man vet att det är en logotyp beställd av teveprogrammet QI:http://www.youtube.com/watch?v=yVSQuNBreQc

Gilla

Snälla, titta runt lite på http://www.circlemakers.org/ – människor kan faktiskt.

Gilla

JH,Den ”äkta” sädescirkeln är inte äkta. Varför påstår du det?Syftar du på kvinnans reaktion – så beror den på något som kallas DNA…Gloria,Eftersom det nu är bevisat, så kanske du kan vara så vänlig och delge mig dessa bevis…? 🙂

Gilla

Vilka utsökta konsthantverk. Är de i något träslag eller stråslag?

Gilla

http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4desf%C3%A4ltscirkeleller http://tinyurl.com/498xhzxsammaKolla där och läs gärna den engelska varianten också.MÄNNISKOR SOM GJORT CIRKLARNA HAR JU KOMMIT UT MED DET OCH BERÄTTAT! Använd Google istället för att tro på ett av internets största troll.

Gilla

Gloria,Att människor kan och har gjort sädescirklar, bevisar inte att alla cirklar är gjorda av människor. Var finns beviset på att alla cirklar är gjorda av människor? (Det är det beviset jag ber dig dela med dig … eftersom den saken är bevisad … ”redan på 80talet”…) 🙂

Gilla

Gloria,Att människor kan och har gjort sädescirklar, bevisar inte att alla cirklar är gjorda av människor. Var finns beviset på att alla cirklar är gjorda av människor? (Det är det beviset jag ber dig dela med dig … eftersom den saken är bevisad … ”redan på 80talet”…) 🙂

Gilla

Irene,DNA? Vafalls?Personerna blev till sig för att de trodde att det var något alldeles speciellt med just den sädescirkeln. Att den var ”äkta”. Och det var den ju, precis så äkta som vilken cirkel som helst; skapad av finurliga, duktiga människor. Alldeles fantastiska formationer kan skapas av människor, och det är rena rama sporten för många människor. Tekniken är i grunden enkel, utförandet en konst. Tydligt dock att alla formationer har enkla geometriska grunder, samt att motiven i allmänhet har grund i mänsklig konst, kultur, vetenskap osv. Det finns inget skäl att tro att det är något spektakulärt övernaturligt med dem.Visst skulle enstaka cirklar kunna vara gjorda av utomjordiska andar eller vad som helst, ingen har väl tid eller möjlighet att undersöka allt. men även en procent av all världens tapeter skulle kanske kunna vara övernaturliga på något vis, ett av ens hårstrån skulle kunna vara en hemlig sändare, vart hundrade sandkorn ett spöke……men är det rimligt att gå omkring och anta det om allt? Nä.

Gilla

Utomjordlingar som reser hit genom rymden eller tid o rum och gör sädescirklar,dom är oss teknoligiskt överlägsna men måste vara ritktigt uttråkade eftersom de läger ner tid på att leka i sädesfält,den kan finnas miljoner civilisationer där ute och vore de inte mer intresserade av varelserna som bor på det här klotet än att leka med våra sädesfält,detta gäller även inomjordlingar,varför detta nöje med att leka med våra sädesfält…vem vet de kanske redan är här mitt i bland oss och forskar om oss….

Gilla

Utomjordlingar som reser hit genom rymden eller tid o rum och gör sädescirklar,dom är oss teknoligiskt överlägsna men måste vara ritktigt uttråkade eftersom de läger ner tid på att leka i sädesfält,den kan finnas miljoner civilisationer där ute och vore de inte mer intresserade av varelserna som bor på det här klotet än att leka med våra sädesfält,detta gäller även inomjordlingar,varför detta nöje med att leka med våra sädesfält…vem vet de kanske redan är här mitt i bland oss och forskar om oss….

Gilla

Dom kanske t.o.m. skriver kommentarer i Snillets blogg …

Gilla

Irene = Snilleblixten. Så var det avklarat

Gilla

”Irene = Snilleblixten. Så var det avklarat”Jag har ofta fått samma aning. Lite good cop/bad cop-taktik med enstaka fall där de är oense bara för att vilseleda lite grann. Andra gånger känns det som att Snilleblixten är en bot, bortsett från enstaka personliga inlägg från jourhavande snille – men oftast verkar det som om det är en grupp människor som klipper och klistrar från samma källmaterial och tränats i samma jargong. Som en telefonsupport ungefär, eller ännu hellre: telemarketing. Det skulle förklara de ständiga cirkelresonemangen, de upprepade standardsvaren och hänvisningarna till egna blogginlägg, och framför allt den stora GLÖMSKAN: att Snillet inte minns att han redan blivit emotsagd eller tillrättavisad om det ena eller andra beror helt enkelt på att det är olika människor som svarar.

Gilla

”Irene = Snilleblixten. Så var det avklarat”Jag har ofta fått samma aning. Lite good cop/bad cop-taktik med enstaka fall där de är oense bara för att vilseleda lite grann. Andra gånger känns det som att Snilleblixten är en bot, bortsett från enstaka personliga inlägg från jourhavande snille – men oftast verkar det som om det är en grupp människor som klipper och klistrar från samma källmaterial och tränats i samma jargong. Som en telefonsupport ungefär, eller ännu hellre: telemarketing. Det skulle förklara de ständiga cirkelresonemangen, de upprepade standardsvaren och hänvisningarna till egna blogginlägg, och framför allt den stora GLÖMSKAN: att Snillet inte minns att han redan blivit emotsagd eller tillrättavisad om det ena eller andra beror helt enkelt på att det är olika människor som svarar.

Gilla

Ja, så kan man ju också göra för att flytta bort uppmärksamheten från sädescirklarna… 😉

Gilla

jaja vi vet alla att sädescirklarna inte är gjorda utav uttråkade utomjordlingar för de har bättre saker för sig…kanske det är dessa inomjordlingar som poppar upp genom nån spricka i jordskorpan och hittar på lite hyss så att de senare kan sitta och skratta åt oss för att vi förstår ju inte hur detta kunde hända…

Gilla

Det finns ju troll, så varför inte inomjordingar…

Gilla

>Det finns ju troll, så varför inte inomjordingar…Varifrån har du fått idén att det skulle finnas troll ? Vedaböckerna ?

Gilla

>Det finns ju troll, så varför inte inomjordingar…Varifrån har du fått idén att det skulle finnas troll ? Vedaböckerna ?

Gilla

Snillet har nog sett filmen Trolljegeren…Jag läste någonstans att det skall finnas troll och tomtar och diverse mytologiska varelser innanför jordskorpanoch då inkluderat inomjordingar….Det är ju sååååå trovärdigt….

Gilla

Trovärdigheten bestämmer inte vad som finns.Att det finns Tomtar och Troll, kan väl inte Snillet lastas för. Och det här med uttråkade utomjordingar; bara vi, imbecilla människor, är så okunniga, att vi t.o.m. slösar en massa tid med att drälla omkring och vara uttråkade. Vad är det för mening med att vara uttråkad?!

Gilla

finns ingen mening med att vara uttråkad….

Gilla

Sant som det är sagt att trovärdighet bestämmer inte vad som finns det gör betraktaren själv…sen att snillet tror på tomtar och troll är helt upp till honom jag trodde själv på tomten när jag var liten pojke…Vem vet det kanske finns en liten gubbe i varje svarthål i rymden som springer runt med en ficklampa och letar efter strömbrytaren.

Gilla

Irene, du eftersökte en förklaring på hur cirklarna framställs och fick en länk till en video som visar hur den görs. Videon var dessutom till en cirkel som inte var ”patetisk” om du minns?Jag har alldeles bestämt för mig att det var till det här inlägget jag gjorde kommentaren men hittar den inte längre.Hursomhelst så var den ett ”bevis” för att människor kan, och också roar sig med, att framställa dessa cirklar.Kan du nu kontra med en film som visar när och hur utomjordingarna gör?

Gilla

>Att det finns Tomtar och Troll, kan väl inte Snillet lastas för. Tomtar, visst. Jag vet flera som har sina loft proppfulla med dom.Men troll ?

Gilla

>Att det finns Tomtar och Troll, kan väl inte Snillet lastas för. Tomtar, visst. Jag vet flera som har sina loft proppfulla med dom.Men troll ?

Gilla

Nellie,Jag vet inte varifrån du fått idén att jag inte skulle veta att (även) människor ägnar sig åt att göra cirklar. Det säger jag inte alls emot.Vilka som gör övriga (”autentiska”) cirklarna, vet jag däremot inte. Drar bara den självklara slutsatsen att kreatörerna åtminstonen är i besittning av det vi kallar intelligens. De enda filmer jag sett, består av en form av ‘ljuspunkter’ som filmats i samband med uppkomst av cirklar. (Jag förhåller mig ännu lite skeptisk till just dessa filmer … vi vet ju hur läget är på youtube…) Jag har nämligen lite svårt att föreställa mig att skaparna till cirklar ö.h.t. skulle synas…. Men där har jag förmodligen fel. Har bara inte nått den insikten ännu…

Gilla

det är bara människor som gör sädescirklar och våra inomjordlingar får vi inte glömma

Gilla

Irene, du ser inget som helst konstigt i att det slumpar sig så att folk ”av en slump” klättrat upp på hög höjd för att filma ett sädesfält och av samma slump gjort det precis när ett ljussken bildat cirklar i säden?Hur kommer det sig att du tror/vet att det är utomjordingar, men tvivlar starkt eller helt förkastar tanken på att det bara är fejk?Hur går det med filmen som bevisar att det är utomjordingar som gör cirklar förresten?Har du hittat någon ännu?

Gilla

Nellie,*Det du nämner,är just det som gör att jag ställer mig lite skeptisk till filmerna.*Ingenstans har jag påstått att det är utomjordingar.*14:e kl.20:39 hänvisar jag till ett par länkar som bl.a. beskriver skillnaden mellan människoskapade cirklar, och de s.k. autentiska (”äkta”) formationerna. Detsamma tas också upp i dokumentären”New swirled order…..”, som det länkas till i inlägget.

Gilla

Irene, du har säkert rätt i att du inte nämner att utomjordingar skulle skapat cirklar, men kan du förklara igen vad skillnaden mellan de människoskapade cirklarna, och de s.k. autentiska (”äkta”) formationerna skulle vara?Även om du ingenstans skriver det så framstår det för mig, och säkert för andra också, att om en grupp av cirklar är skapade av människor så är resterande skapat av någon/någon annan.Att du sen inte nämnt just utomjordingar kan vi säkert lämna åt sidan. Med tanke på andra kommentarer du gjort verkar du begåvad nog att förstå vad jag syftar på utan att vrida och vända på mina formuleringar för mycket.Fast för enkelhetens skull:Vilka har skapat cirklarna som inte är gjorda av människor?Har du någon video som visar hur det gått till?

Gilla

För enkelhetens skull:Fråga nån som vet … eller påstår sig veta.Nej.Om skillnaden mellan formationerna kan du själv läsa. Ids du inte, så låt bli!Självklart är resten skapade av någon annan … när det är någon annan som gjort dem.

Gilla

För enkelhetens skull:Fråga nån som vet … eller påstår sig veta.Nej.Om skillnaden mellan formationerna kan du själv läsa. Ids du inte, så låt bli!Självklart är resten skapade av någon annan … när det är någon annan som gjort dem.

Gilla

En annan varelse än människan, måste nödvändigtvis inte vara en utomjording. Det kan finnas en hel mängd andra intelligenta entiteter, som existerar parallellt med oss. Bara för att våra fysiska sinnen inte är konstruerade på sådant sätt, att vi kan uppfatta dem, är det enbart dumt att dra den slutsatsen att dom inte är en realitet.

Gilla

Vad är det för motiv på dessa ”äkta” cirklar?Visar de oss någonting nytt, någonting vi aldrig sett förut, någonting vi kan lära av?Eller är det samma gamla geometriska formationer, vackra mönster, och rentav formationer ur vår egen kultur?

Gilla

För enkelhetens skull så säger vi att det finns inga bevis på att utomjordlingar har gjort några som helst sädescirklar,för vi människorkan ju inte göra så komplexa mönster för vissa kan inte tro det då måstedet ju vara utomjordlingar.

Gilla

För enkelhetens skull så säger vi att det finns inga bevis på att utomjordlingar har gjort några som helst sädescirklar,för vi människorkan ju inte göra så komplexa mönster för vissa kan inte tro det då måstedet ju vara utomjordlingar.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: