Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

BHAGAVAD-GITA: Boken som ger oss livets alla svar! ANDLIG KLASSIKER, skänker oss den Absoluta Sanningen!

Posted on: 13 december, 2008BHAGAVAD-GITA – HERREN KRISHNAS SÅNG
  (reciterades 3129 f.Kr.)

BHAGAVAD-GITA – KLASSIKERNAS KLASSIKER

 

Vem är jag?

Varför existerar jag?

Vad är meningen med livet?

Var kommer jag ifrån och vad händer efter döden?

Vad vill Gud med oss själar/minigudar?

 

Dessa är frågor som alla tänkande människor någon gång måste ha ställt sig. Frågor som vi tyvärr inte uppmuntras att ställa och få svar på, i vårt gudlösa, sekulariserade land!

 

På grund av den grava ateistiska indoktrineringen i Sverige, så tror många av oss tyvärr att vårt ursprung finns att hitta i en stendöd hokuspokus-explosion (Big Bluff), att allas vår gemensamma vördade Urfader skulle vara nån stackars framslumpad föräldralös slumpbakterie, som skulle ha flummat vidare i den mytiska evolutionskedjan fram till apdjuren och Människan, och att vi själva inte skulle vara någonting annat än kemiska reaktioner och elektriska impulser i skallen…

Herre min Skapare, säger jag bara….

 

Hur man råder bot på denna grava okunnighet?

 

Genom att läsa och studera A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadas Bhagavad-gita som den är, klassikern och kronjuvelen bland världens alla visdomsböcker!

I denna underbara Bhagavad-gita undervisar Herren Krishna för oss. Att vi själar är lika eviga som Gud. Att den här relativa materiella världen (Guds baksida) är en perverterad reflektion av den absoluta andliga världen (Guds framsida). Att man i den andliga världen vare sig åldras eller dör, eftersom vi andevarelser där inte är fängslade i dödsdömda materiella kroppar, som vi är här. Att karmalagen endast existerar här i den tidsbundna gudsförgätna materiella världen, där varje handling orsakar en liknande verkan i framtida liv. Som man sår får man skörda…

 

”När jag läser Bhagavad-Gita funderar jag bara över hur Gud skapade detta universum. Allt annat verkar så oväsentligt.”

Albert Einstein

 

”Gitan är inte en bok. Den är den eviga visdomens läkande leende, ett ansikte klart vänt mot livets förfärlighet, men fyllt av en sådan frid, ett flöde av den eviga kärlekens ljus, som förtar fruktan, min största fiende.”

Dan Andersson

 

”Det underbara med Bhagavad-gita är att i den öppnar sig en outtalad, upplevd visdom som en hjälpande nåd. Denna vackra uppenbarelse, denna livsvisdom, denna blommande filosofi är vad vi söker efter och vad vi behöver.”

Hermann Hesse

 

”När besvikelsen stirrar mig i ansiktet och jag inte mer kan se en enda stråle av ljus slår jag upp Bhagavad-Gita. Jag finner en vers här och en vers där, och snart börjar jag le för mig själv mitt i överväldigande sorger. Den som mediterar på Gita kommer varje dag att finna ny glädje och nya innebörder i den.”

Mahatma Gandhi

 

 

bgcover.jpg

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

Annons

2 svar till "BHAGAVAD-GITA: Boken som ger oss livets alla svar! ANDLIG KLASSIKER, skänker oss den Absoluta Sanningen!"

Någon som ännu har läst visdomsklassikern Bhagavad-gita?

Gilla

De flesta här i väst, är bekant med Bibeln och en del av dess innehåll.Vi känner också till Koranen.Men Bhagavad-Gita . . . . . . Den som inte läst den – har missat nåt…! 🙂

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: