Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

HJÄRNAN eller JAGET/SJÄLEN som LÄNGTAR EFTER GUD? Organet i skallen eller den medvetna själen?

Posted on: 28 november, 2009


 

HJÄRNAN ÄR EN OMEDVETEN JORDISK GRUNKA !!!

VI SJÄLAR ÄR MEDVETNA LEVANDE ANDLIGA INDIVIDER !!!

 

Hjärnan KAN INTE längta efter Gud!

Hjärnan KAN INTE känna kärlek, vördnad, empati eller tacksamhet!

Hjärnan KAN INTE sörja, hata, eller plågas av samvetskval!

 

Eftersom hjärnan är omedveten, till skillnad från oss medvetna själar som lever i kroppen och läser av och tolkar signalerna från hjärnan, så kan ju givetvis inte geléklumpen i skallen vara jaget!

Hjärnan har ju vare sig någon känsel eller några känslor, vilket de facto bevisar att hjärnan inte kan vara det upplevande jaget/individen i kroppen!

Geléklumpen vi har i skallen är ju bara ett fysiskt organ, ett tingest, ett omedvetet objekt!

Objekt kan ju givetvis aldrig vara medvetna, känna kärlek eller längta efter Gud, till skillnad från själen, vårt eviga Jag, som är det medvetna kärleksfulla subjektet, själva individen i den jordiska stofthyddan!

Härmed kan vi alltså glömma det sjuka flummet att geléklumpen vi har i skallen, skulle kunna längta efter Gud eller känna kärlek och vördnad!

Eller hur?   :yes: :yes: :yes:

 

Har ni några logiska argument för att hjärnan och dess kemikalier skulle kunna känna kärlek och empati, plågas av samvetskval och sorg, känna vördnad och längtan efter Gud?

Annars får vi nog enas om att det är vi medvetna individer, jaget/själen, som känner kärlek och som har en inneboende längtan efter Gud, allas vår gemensamma Urfader, vår Allsmäktige Skapare!

 

 

TILL DISKUSSION:

 

Hjärnkramare, som tror att hjärnan är jaget, har ni några logiska argument för att den skulle kunna längta efter Gud, känna kärlek, vördnad och tacksamhet?

Vad skulle kunna få geléklumpen i skallen att börja längta efter Gud? :lol::whoco5::lol:

 

 

maxresdefault.jpg

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

65 svar till "HJÄRNAN eller JAGET/SJÄLEN som LÄNGTAR EFTER GUD? Organet i skallen eller den medvetna själen?"

Vad spelar det egentligen för roll om det är hjärnan eller själen som längtar efter Gud? I vilket fall som helst så är vi tänkande varelser och det är viktigare att tro på något än ingenting alls! Jag vill bra gärna tro på en själ, mon âme saine dans mon corps sain. Mens sana in corpore sano

Gilla

Skillnaden är att om det skulle vara geléklumpen som längtade, så skulle vi inte kunna längta längre efter att vi kilat vidare från kroppen och knoppen…Slutsats?Exakt, det är inte organet som längtar, utan vi medvetna levande individer, själen, den medvetna levande andliga energin, varelsen som bebor den jordiska stofthyddan!

Gilla

Vad spelar det egentligen för roll om det är hjärnan eller själen som längtar efter Gud? I vilket fall som helst så är vi tänkande varelser och det är viktigare att tro på något än ingenting alls! Jag vill bra gärna tro på en själ, mon âme saine dans mon corps sain. Mens sana in corpore sano

Gilla

eftersom du inte svarat på denna kommentar postar jag den här med: Hur förklarar man att en satellit kan som håller en fast position relativt jorden inte faller ner? Den roterar med samma hastighet som jorden på ett avstånd där gravitationen är lika stor som centrifugalkraften. Hur förklarar man att 1Kg väger ”olika mycket” beroende på vilken breddgrad man befinner sig?

Gilla

Vi tar det på rätt ställe…ge mig länken till inlägget där du ställde frågan!

Gilla

Hjärnan är utan tvekan vårt mest komplexa organ vilket vi bara har börjat att förstå. Är det inte fegt att ge upp sökandet för svar och säga att det är övernaturligt? Bara för att vi inte kan förklara det idag betyder det att problemet för alltid kommer att vara olöst.

Gilla

Komplext eller inte, fortfarande bara fråga om OBJEKT, dvs materia, som är omedveten materiell energi!Vi själar däremot är det medvetna levande SUBJEKTET, medveten andlig energi, som använder oss av objektet vi har i skallen, precis som en datoranvändare som använder sig av datorn…Sedan måste man ju förundras över hur otroligt smart och intelligent konstruktören av den enormt komplexa hjärnan måste vara!Inte vilken nisse som helst som designade och konstruerade hjärnan…Märker du förresten att du gör en klar åtskillnad mellan dig själv (den längtande individen) och hjärnan…du kallar med rätta hjärnan för ”det”…

Gilla

Förresten, vad skulle kunna få en hjärna att börja längta efter Gud…?

Gilla

Ur SydsvenskanLandets växthusodlingar läcker gifter till omgivningen. Det visar en undersökning som Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har gjort i Skåne där mer än hälften av landets trädgårdsnäring finns.I bäckar i anslutning till växthusen har halter av bekämpningsmedel påträffats som ligger närmare tusen gånger över de acceptabla värdena, skriver Sydsvenskan. Hela 78 olika preparat påträffades.Där ser man vad vuxna som kallar sig för civiliserade går för.

Gilla

Man har kopplat bort Gud/själen…

Gilla

-Min katt längtar efter en räka varje morgon, han väcker mig till och med. hans skål är full av mat men räkan! är vad som förenar dig med honom.

Gilla

Räkan har ögon…jag äter ingenting som har ögon!

Gilla

”Komplext eller inte, fortfarande bara fråga om OBJEKT, dvs materia, som är omedveten materiell energi!Vi själar däremot är det medvetna levande SUBJEKTET, medveten andlig energi, som använder oss av objektet vi har i skallen, precis som en datoranvändare som använder sig av datorn…”Min fråga är varför ska man dra slutsatsen att det ens finns själar? Som jag ser det är det bara ett simpelt, föråldrat och troligen felaktigt sätt att beskriva medvetande. Vore det inte bättra att lägga tid på att undersöka istället för att dra slutsatser utan bevis? ”Sedan måste man ju förundras över hur otroligt smart och intelligent konstruktören av den enormt komplexa hjärnan måste vara!”Lika mycket som man förundras över hur atomerna i en saltkristall ALLTID hamnar ”rätt” trots att det är osannolikt. Du får gärna sitt och förundras om du vill medan vi andra söker svar. ”Inte vilken nisse som helst som designade och konstruerade hjärnan…”Jag skulle nog våga påstå att det inte var någon nisse alls…”Märker du förresten att du gör en klar åtskillnad mellan dig själv (den längtande individen) och hjärnan…du kallar med rätta hjärnan för ”det”..”När jag säger ”det” menar jag kunskapen om hur vår hjärna fungerar. ”Räkan har ögon…jag äter ingenting som har ögon!”Får jag fråga varför du drar gränsen just vid ögon?

Gilla

Utan själ, ingen kropp!Kroppen är ju själens fordon, kroppen är ett omedvetet objekt, medan vi själar är det medvetna subjektet!Vad annars än själar är vi, när vi nu inte är den jordiska stofthyddan?Vet du varför atomerna i saltkristallerna hamnar rätt?Jo, eftersom det inte är någon slump som styr, utan en Intelligent styrning!”Vår hjärna”Precis, hjärnan är bara ett OBJEKT, en ägodel!Men vem är då ägaren, subjektet som äger objektet?Just precis, den medvetna andliga individen, själen i kroppen!Jag drar gränsen vid djur…äter inga djur!

Gilla

Att DIN hjärna e en omedveten jordisk grunka, bevisar du varenda dag!

Gilla

Det finns inte en hjärna i världen som är medveten!Varför?Jo, eftersom hjärnan inte är någon individ (bara ett jordiskt objekt)…bara individer som kan vara medvetna!

Gilla

Nehä …. du äter inget med ögon? Mask låter ju smaskigt?!Men om det nu är som så att själen lämnar kroppen – varför är det då så fel om vi äter en biff? Tjurens själ har ju redan åkt någon annan stans och det är bara en okristlig köttklump som finns kvar. Varför inte fråssa lite i stället för att låte den ruttna?

Gilla

Jag äter inte heller någonting som kan förflytta sig…Om du nu nödtvunget MÅSTE äta likdelar från djurkadaver, ät då likdelar som inte har styckmördats, utan dött på naturlig väg…Det renderar nämligen dålig karma att äta sånt som blivit slaktat och styckmördat!Och dålig karma vill du väl inte ha?

Gilla

”Utan själ, ingen kropp!”Va? Hur är det med en hjärndöd person då? Har han ingen kropp?”Kroppen är ju själens fordon, kroppen är ett omedvetet objekt, medan vi själar är det medvetna subjektet!Vad annars än själar är vi, när vi nu inte är den jordiska stofthyddan?”Jag håller inte med.”Vet du varför atomerna i saltkristallerna hamnar rätt?Jo, eftersom det inte är någon slump som styr, utan en Intelligent styrning!”Här är ett utmärkt exempel på vad jag menar! Varför väljer du att förklara ett fenomen som vi redan vet svaret på med en övernaturlig makt? Du har rätt i att det inte är en slump men det behövs igen övernaturlig förklaring. Anledningen till att saltkristallerna blir ”perfekta” är att de inte kan vara på något annat sätt. En klor-jon kan inte binda till en annan klor-jon utan bara en natrium-jon. Du kan sedan om du vill säga att det beror på gud men det har ingen betydelse förens du börjar spotta upp bevis. ””Vår hjärna”Precis, hjärnan är bara ett OBJEKT, en ägodel!Men vem är då ägaren, subjektet som äger objektet?Just precis, den medvetna andliga individen, själen i kroppen!”Jag säger ”min hjärna” på samma sätt som jag säger ”min själ”. Vem är subjektet som äger min själ?”Jag äter inte heller någonting som kan förflytta sig…”Oj det blir inte mycket kvar att äta eftersom att i stort sätt alla levande organismer kan röra sig, om än bara mycket långsamt.

Gilla

När själen/individen kilat vidare från kroppen, så börjar kroppen att brytas ned…Utan själ, ingen kropp!Med själ, menar du ditt tanke- och känsloliv, eller själva den eviga andliga gnistan, jaget?Mig veterligt flyttar inte morötter, äpplen eller salladshuvuden på sig…

Gilla

”Det finns inte en hjärna i världen som är medveten!Varför?Jo, eftersom hjärnan inte är någon individ (bara ett jordiskt objekt)…bara individer som kan vara medvetna!”Och du fortsätter rabbla samma gamla cirkelargument, gång på gång. När kommer bevisen för dina påståenden egentligen? Det här måste vara minst hundrade gången jag frågar. Ta det som jag citerar här ovan, och så bevisar du att det påståendet är sant. Okej? Notera nu att jag frågar dig efter BEVIS. Det räcker alltså inte med att säga ”det är så eftersom det är så”. Det behövs BEVIS. Okej?

Gilla

Du vet ju lika väl som jag att geléklumpen i skallen inte kan ha några önskningar eller längta efter något överhuvudtaget…Kan du nämna för oss något som hjärnan skulle kunna längta efter eller önska, tack?

Gilla

”Jag äter inte heller någonting som kan förflytta sig…”Äter du inte svamp?

Gilla

Kan svamp förflytta sig?Svamp anses annars befinna sig i okunnighetens kvalitet, eftersom svampar i allmänhet suger åt sig gifter ur marken och att de trivs i mörka och fuktiga utrymmen…som fotsvamp…urk…

Gilla

”Och dålig karma vill du väl inte ha?”Tja, eftersom ”karma” inte existerar så är det väl ingen större risk. Jag har ju redan frågat dig om bevis för dina karmapåståenden, och det slutade ju i ett totalfiasko där du tvingades erkänna att du bara hittat på alltihop.

Gilla

Karma existerar inte?På vad baserar du detta ditt påstående?http://en.wikipedia.org/wiki/Karma

Gilla

Jag skiter högaktligen i vilken typ karma jag har därför att detta är bara en fiktiv egenskap i din stolliga tillvaro och ingen vi normalt begåvade bekymras av! Nu spelar jag på lag med Alimantado – HOWDY PARTNER!!!!!Det fins en del som äter kött från djur som dött på naturlig väg – absolut! Dessa kallas asätare; gamar, hyener och lite sådana. Dom kan du få campera i hop med själv om du tycker det låter så kul. Man kan ha roligare än att sitta på vita linjen på E20 och äta platt blodig hare, men ha så kul….!Vi andra låter Scan sätta en kula i pannan på tjuren och kvärnar sen upp en redig burgare.Nu loggar jag ut – iddagen står på bordet och inte fasiken är det spenatsoppa här inte!!!!!!!

Gilla

Därför som det enda kloka är att avstå likdelar från djurkadaver, vare sig de fått en kula i pannan eller inte!

Gilla

”När själen/individen kilat vidare från kroppen, så börjar kroppen att brytas ned…Utan själ, ingen kropp!”Nu tar vi det lugnt! Du säger att hjärnan är själens ”modem” till kroppen. Dvs utan hjärna kan inte själen ”nå in” i kroppen. Och du säger även att kroppen bryts ner när själen har ”kilat vidare”.Hur förklara du då att man kan hålla vävnad levande långt efter att en individ har dödförklarats/förklarats hjärndöd? ”Med själ, menar du ditt tanke- och känsloliv, eller själva den eviga andliga gnistan, jaget?”Jag bara påpekade att ditt ”min hjärna” argument inte håller eftersom att man kan ta det steget längre och säga det samma om själen. När jag säger själ menar jag de fysiska och kemiska signaler som pågår i min hjärna och inget annat. Kan du ge mig ett par rimliga anledningar på varför vi ens skulle ha en själ som du definierar ordet? ”Mig veterligt flyttar inte morötter, äpplen eller salladshuvuden på sig…”Alla växter kan flytta på sig om än bara lite. Om inte annat äter du bakterier och andra encelliga organismer i varje tugga som i högsta grad kan röra sig.”Och dålig karma vill du väl inte ha?”Jag kan nog inte bry mig mindre…Jag googlade ”okunnighetens kvalitet” av ren nyfikenhet och hittade: http://www.omnirasa.com/krishna/guide/KUNSKAP/vanligafragor/lokvitlok.htmlhttp://www.omnirasa.com/krishna/guide/KUNSKAP/vanligafragor/svamp.htmlSå det handlar inte om vad du tycker utan vilken mat din gud vill att du ska offra(slösa)! Vad säger du om en saftig bit fläskfilé med stekt lök och lite hemlagad kantarell-sås? Som sagt: det är ju gott för en anledning…

Gilla

Att vävnaden kan hållas levande långt efter att en individ har förklarats hjärndöd, är ju ett bevis för att begreppet hjärndöd inte är lika med att själen kilat vidare!Du vet väl att själen inte är belägen i hjärnan?Själen har ingenting med några fysiska eller kemiska signaler att göra, signalerna tillhör kroppen och inte själen!Själen är av transcendental natur!Vad jag tycker om fläskfilé?Äter inte likdelar från styckmördade djurkadaver…

Gilla

”Du vet ju lika väl som jag att geléklumpen i skallen inte kan ha några önskningar eller längta efter något överhuvudtaget…”Nej, det där var inget vidare argument. Jag har ju redan klargjort att jag inte håller med om detta, så nu är det upp till dig att bevisa att din idé är korrekt. Vad är du rädd för? Vad väntar du på?”Karma existerar inte?På vad baserar du detta ditt påstående?”Jag baserar det påståendet på det faktum att det inte finns några belägg alls för att karma skulle existera. Om du har några sådana att visa upp, så för all del gör det. Vad är du rädd för? Vad väntar du på?

Gilla

Eftersom hjärnan är en grunka, och eftersom grunkor inte har någon vilja eller några önskningar, så kan ju givetvis inte hjärnan längta efter Gud…Fullständigt absurt att tro att en geléklump skulle kunan längta efter Gud…Karma = Lagen om Orsak och Verkan:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/09/karma-lagen-lagen-om-orsak-och-verkan-som-man-sar-far-man-skorda-en-gudomligt-rattvis-naturlagSom man sår får man skörda, en gudomligt rättvis naturlag!

Gilla

Heeeeeej Snillet. Eftersom du verkar vara lite motvillig på att svara på min fråga i den andra tråden om hjärnan, gör jag så att jag åter postar min lilla frågeställning, den här gången i den här tråden :DSå här är hela härligheten från ”Hjärntransplantation – Vem dör?””Det räcker att du kommer med ett endaste bevis!Ge oss något, så ska vi titta på det…”Men av erfarenhet vet vi ju att det inte riktigt är så enkelt. Då skuld läggs antingen på att det är fabricerade bevis av den världsomfattande vetenskapliga konspirationen, eller vad det nu var. Eller dylikt åt det hållet.Det du behöver göra, är att du behöver säga exakt vad för sorts bevis som godtas. MRI scanningar? Mätningar? Var ifrån måste dom komma för att referensen ska kunna godtas som inom acceptabla ramar?För saken är ju den med dig, att du använder dig av många verktyg för att kasta undan material från den sida där jag nu står. Så för att göra det så enkelt som möjligt ber jag dig att klarlägga under exakt vilka villkor som argumentationen och materialet från mig måste presenteras, så ska jag göra mitt yttersta för att kunna uppfylla dom kraven.Hänger du på i hur jag menar?P.S. Om du lägger fram sånt som ”det går inte” eller ”det finns inte” har du redan erkänt förlust och gått miste om diskussionen.

Gilla

Börja med att ge oss något bevis som du själv anser vara godtagbart, så ska vi titta på det!

Gilla

”Att vävnaden kan hållas levande långt efter att en individ har förklarats hjärndöd, är ju ett bevis för att begreppet hjärndöd inte är lika med att själen kilat vidare!”Ok men om jag dekapiterar en person skulle man hypotetiskt sätt kunna hålla denna vid liv. Du har ju själv sagt att det är hjärnan som binder samman själen och kroppen. Trots det hävdar du att ingen del av oss kan leva utan själ. ”Du vet väl att själen inte är belägen i hjärnan?”Det är du som tror på själen, inte jag. jag sa aldrig att själen fanns i hjärnan utan att den är sammankopplad som ett modem. ”Själen har ingenting med några fysiska eller kemiska signaler att göra, signalerna tillhör kroppen och inte själen!”Ändå påverkar dessa kemikalier oss på så många plan! Man kan idag med hjälp av elektriska impulser mer eller mindre fjärrstyra känslor som glädje och sorg. ”Vad jag tycker om fläskfilé?Äter inte likdelar från styckmördade djurkadaver…”Jag menade vad du enbart tycker om smaken och inte huruvida det är rätt eller inte. Säkerligen har du väl någon gång smakat kött…

Gilla

Vi ÄR själen, så givetvis kan vi inte leva om vi själva inte finns…http://en.wikipedia.org/wiki/Soul”Kemikalier påverkar *oss”Vad exakt menar du med *oss*, med tanke på att du anser att vårt medvetna jag inte är något annat än kemikalier…

Gilla

”Vi ÄR själen, så givetvis kan vi inte leva om vi själva inte finns…”Menar du att allt som lever har en själ?”Vad exakt menar du med *oss*, med tanke på att du anser att vårt medvetna jag inte är något annat än kemikalier…”Med oss menar jag dig och mig som fysiska individer, våra kroppar som uppfattar och upplever sin omgivning. Vad fyller själen för syfte i en kropp där allt styrs kemisk?

Gilla

Givetvis är allt liv besjälat!Det fysiska (våra jordiska stofthyddor) kan ALDRIG vara någon individ, eftersom individ syftar på något som är odelbart (själen), medan våra fysiska kroppar i allra högsta grad är delbara!Lär dig skilja mellan objekt och subjekt.Subjektet är den medvetna individen som bebor och lever i kroppen, medan objektet för oss är våra materiella kroppar som vi temporärt bebor!Vad vi får för kropp i vårt nästa liv?Beror på vårt individuella karmakonto vid dödsögonblicket…

Gilla

”Börja med att ge oss något bevis som du själv anser vara godtagbart, så ska vi titta på det!”Men eftersom de källor varifrån jag finner att informationen är trolig gång på gång av dig har nekats så är det enklare för dig att bara konstatera vilka krav du nu har på det jag ska leverera. Sluta spring i cirklar och berätta bara vilka bevis och varifrån de måste vara rörande en bevisning mot att hjärnan är den som fabricerar den du är.

Gilla

Ge oss minsta lilla bevis för att det skulle vara vår geléklump i skallen som fabricerar vårt medvetna Jag, tack!

Gilla

”Eftersom hjärnan är en grunka, och eftersom grunkor inte har någon vilja eller några önskningar, så kan ju givetvis inte hjärnan längta efter Gud…”Tror du själv att det där är ett argument? Det enda du gjorde var att, än en gång, påstå att du har rätt. Men du har fortfarande inte presenterat minsta bevis, inte ens ett argument, för att du skulle ha rätt. Att kalla hjärnan för en ”grunka” hjälper varken från eller till.Försök igen. Vad är du rädd för? Vad väntar du på?

Gilla

Till att börja med…Håller du med mig om att hjärnan är en grunka?

Gilla

Jössus……Menar ni att hela den här tråden åstadkommits/skapats av några kemikalier ?!

Gilla

Eller hur…

Gilla

”Givetvis är allt liv besjälat!”Och hur definierar du liv?”Det fysiska (våra jordiska stofthyddor) kan ALDRIG vara någon individ, eftersom individ syftar på något som är odelbart (själen), medan våra fysiska kroppar i allra högsta grad är delbara!”Hur kom du fram till slutsatsen att en individ skulle vara odelbar?”Lär dig skilja mellan objekt och subjekt.Subjektet är den medvetna individen som bebor och lever i kroppen, medan objektet för oss är våra materiella kroppar som vi temporärt bebor!”Har du några bevis för att något övernaturligt skulle bebo allt levande. Själv tillämpar jag Ockhams rakkniv när jag resonerar kring medvetande. Som jag ser det är ”själen” bara ett begrepp som innefattar allt som vi ännu inte vet om vårat nervsystem. Varför envisas du om att själen måste vara övernaturlig? ”Vad vi får för kropp i vårt nästa liv?Beror på vårt individuella karmakonto vid dödsögonblicket…”Jag tror inte att jag ställde den frågan. Vad jag frågade var vilket syfte en själ skulle fylla i en kropp där allt styrs kemisk? Jag antar att ditt svar har något att göra med fri vilja. Jag är högst osäker på om fri vilja ens existerar eftersom att alla våra ”val” baseras på faktorer som vi i slutändan inte kan påverka. ”Jössus……Menar ni att hela den här tråden åstadkommits/skapats av några kemikalier ?!”Även jag undrar ibland om det ligger en hjärna bakom det som skrivs här.

Gilla

Liv = Förmåga att reagera på retningar och uppta näringsämnenDet finns flera andra kännetecken…Vi själar/individer är odelbara, eftersom det andliga inte kan delas!Vi själar ÄR livet som lever!Utan oss själar i våra jordiska stofthyddor, så skulle inte våra kroppar reagera på retningar eller uppta näringsämnen!Vilket syfte?Att växa i livets skola!

Gilla

”Håller du med mig om att hjärnan är en grunka?”Definiera ”grunka”.

Gilla

Grunka = Konkret föremålVi själar är består av den medvetna levande andliga energin, som inte kan greppas eller detekteras av våra begränsade bristfälliga materiella sinnen…

Gilla

En definition på ”grunka” : Ett i rummet syn- och gripbart föremål (konkret ting).

Gilla

Sanna: Vi vet ju alla att Snillet brukar ha väldigt speciella definitioner av både ord och begrepp. Så jag väntar på hans egen definition, eftersom den är oumbärlig för en fortsatt förståelse.

Gilla

Den här tråden, där några (helt seriöst) menar att det är en grunka och lite kemikalier som styr och ställer med allt här i världen, att vi ÄR en kemikaliestyrd grunka……..Jag får liksom inte ihop det..Om en kemikalie skall kunna styra något, så måste den ju ha en avsikt …Varifrån/Hur får kemikalien sin avsikt? Kan kemikalien tänka?

Gilla

Precis!Styrning kräver avsikt!Kemikalier har inga som helst avsikter med någonting!

Gilla

Ett resonemang som bygger på din tro om själavandring. Om nu hjärnan är en gelèklump utan funktion så skulle vi kunna ersätta den med vad som helst.Döden är defenitiv, den är slutet. Efter döden återgår vi till naturen, bryts ner. Inget finns kvar. Allt det vi upplevt, lärt oss, det som format oss finns sparat i hjärnan. Eftr döden, ingenting. Vårat medvetande sitter i en levande hjärna, och ibland får den levande biten spel och skapar fantasibilder, får oss att höra och se saker som inte finns. Våran ofullkomlighet, brist på kunskap gär att vi skapar förklaringar som tröstar oss när vi inte begriper. Religioner har kommit till på det sättet, som en tröst och förklaring. Men idag tycker jag att vi borde vara så medvetna och upplysta att religionen inte utgör eller fyller ett behov. Kroppen är ett resultat av miljontals år av utveckling, evolution. Naturlagar som gör att vi blir som vi blir. Du kan ha hur många argument som helst, men jag tror lika mycket på dina argument som jag tror på en folkpartist. Ni kan kalla det bevis men inget av det du visat kan kallas bevis. Det är argument. Argument som blir motargumenterade. Jag måste säga att motargumenten vinner i de flesta fall med dig.Du har valt att tro på din religion, du har trampat ner dig så djupt i det att jag tror att du skulle få tveksamma resultat vid en psykoanalys.

Gilla

Visst har hjärnan en funktion, precis som alla andra organ i vår jordiska stofthydda uppfyller skilda funktioner!HJÄRNAN fungerar som en biologisk kopplingscentral, ett MODEM, en förbindelselänk mellan den medvetna själen, dvs vårt Jag, och den fysiska kroppens sinnesorgan! Hjärnan har ingen känsel eller något medvetande!MEDVETANDET är vår, jagets/själens, eviga perceptionsförmåga, själens energi. Det är vi själar som är medvetna, och medvetandet genereras givetvis av oss medvetna själar och inte av den omedvetna hjärnan!Det råder en fundamental skillnad, kvalitativ distinktion, mellan vårt eviga medvetande och vår temporära hjärna:http://krishnascience.com/Brain,%20consciousnes,soul.pdfHJÄRNAN = Kanaliserar impulser från sinnesorganen. Hjärnan är bara ett fysiskt organ, ett omedvetet OBJEKT, en ÄGODEL!JAGET/SJÄLEN = Upplever impulserna som sinnesintryck. Själen är den levande medvetna individen, SUBJEKTET, själva ÄGAREN av hjärnan och sinnesorganen! Det är Jaget/själen som tänker tankarna, känner känslorna och minns minnena!Att påstå att Jaget är hjärnan, är lika sjukt som att påstå att gitarristen är gitarren !!!Vad menar du med ”vårt medvetande”?Du tror ju inte på att vi är själar/andeväsen, så vad är det då som är medvetet, med tanke på att grunkan vi har i våra skallar, inte är medveten för 5 öre…Kroppen är ett resultat av utveckling?Rosor har alltid varit rosor!Björkar har alltid varit björkar!Potatis har alltid varit potatis!Majs har alltid varit majs!Ormar har alltid varit ormar!Hönsfåglar har alltid varit hönsfåglar!Groddjur har alltid varit groddjur!Råttdjur har alltid varit råttdjur!Svindjur har alltid varit svindjur!Kattdjur har alltid varit kattdjur!Hunddjur har alltid varit hunddjur!Hästdjur har alltid varit hästdjur!Getdjur har alltid varit getdjur!Oxdjur har alltid varit oxdjur!Kameldjur har alltid varit kameldjur!Elefantdjur har alltid varit elefantdjur!Apdjur har alltid varit apdjur!Människor har alltid varit Människor!VAR HAR DU UTVECKLINGEN?

Gilla

”…..du skulle få tveksamma resultat vid en psykoanalys.”Psyke – av grekiskans psyche, vilket betyder Själ . . . .En analys av själen, alltså. Men hur skulle det nu gå till – själen finns ju inte (!), enligt vissa….?

Gilla

Nu har jag stött på nåt . . . . . ligger å läser . . . .måste bara få citera . . . . .”Här påvisas att hjärtat är det organ som först uppfattar saker som händer i vår omgivning, alltså inte hjärnan som man länge trott. För att verifiera detta har det gjorts undersökningar vad gäller synintryck. Dr. Rollin McCraty berättar att man använde sig av försökspersoner som satt framför datorer; datorn valde ut slumpmässiga bilder som på något vis var obehagliga. Man märkte då att tydliga impulser skickades från hjärtat till hjärnan, alltså inte tvärt om. Det mest fascinerande är att impulserna faktiskt skickades innan bilden ens visats, vilket tyder på att hjärtat någonstans ifrån kunde hämta information utanför kroppen och sedan skicka impulser till hjärnan.”Det är här frågan om strikt vetenskapliga tester och inte bara teorier.(Detta står att läsa om en dvd – The Living Matrix…….måste nog köpa . . . . .)Som sagt……..Vi ska inte tro att vi vet allt vi tror att vi vet.

Gilla

Tack!Ska göra ett inlägg kring detta!

Gilla

Håller med Kapten Adlersparre helt och hållet!!

Gilla

Vem är det som längtar efter Gud, hjärnan eller själen?

Gilla

Att hjärtat är med i reaktionerna är inte så konstigt, tycker inte det är en nyhet heller. Hur många gånger har du inte fått hög puls när du blivit skrämd eller sett något på tv? Om ni nu har tv… Orsakerna kan man diskutera men att börja rota med att den andliga själen skulle ha med saken att göra är rent struntprat. Det är reaktioner som är medärvda sedan urminnes tider. Tänk dig jägarsamhället, när det vi åt var djur. Inga skjutvapen fanns, utan man fick helt enkelt springa ikapp djuren eller så fick man springa ifrån djuren om det var något djur som började agera aggressivt. Man var tvungen att reagera blixtsnabbt och vad behöver kroppen för att springa snabbt? Syre….. Och syre transporteras med blod, blod som pumpas av hjärtat. Det är den enda funktionen hjärtat har. Att förse hjärnan och musklerna med syre. Och transportera bort koldioxid efter att syret har reagerat i muskeln. Det du, Irene beskriver är en ren överlevnadsfunktion. Något som sitter i än, kroppen förbereder sig på en fara och vill vara startklar så fort som möjligt. Hjärtat är annars en seg muskel som startar lite långsamt.

Gilla

Vem är observatören som observerar, vem är det medvetna subjektet som observerar objekten?Just precis, jaget/själen, vi levande väsen som bebor våra dödsdömda jordiska stofthyddor!Vart vi tar vägen efter detta jordiska liv?Beror på det karma som du skapar i detta liv, i kombination med karmat du bär med dig från dina tidigare liv!

Gilla

Kapten . . .Du läste nog lite slarvigt. Gör ett nytt försök, läs riktigt ordentligt – sakta och noggrannt…….då kommer du att upptäcka att det står något annat än det du trodde att där stod. 🙂

Gilla

Kapten:Vem är det som längtar efter Gud, hjärnan eller själen…?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: