Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

HERREN JESUS KRISTUS VAR VEGETARIAN !!! Jesus var en äkta djurvän…

Posted on: 27 december, 2009


 

JESUS VAR VEGETARIAN !!!

JESUS VAR EN ÄKTA DJURVÄN !!!

 

http://jesusveg.com

Köttet från slaktade djur i en människas kropp kommer att orsaka hennes egen grav. I sanning säger jag eder, den som dödar, dödar sig själv, och den som äter köttet från slaktade djur äter döden förkroppsligad.” (Essenska Fredsevangeliet)

Jesus Kristus

 

Du gör väl i att avhålla dig från att äta kött och dricka vin och från annat som för din broder bliver en stötesten.” (Romarbrevet 14:21)

Aposteln Paulus (3-67)

 

VIDEO: Jesus var vegetarian, och köttätande fördöms genom hela Bibeln:

 

 

 

TILL DISKUSSION:

 

Om Julen nu ska hedras till minne av Herren Jesus Kristus, bör man då inte även hedra och följa hans goda exempel, att inte tugga i sig likdelar från stackars styckmördade djurkadaver…?

 

 

38616758a1c8dc2262636a6965f08a65

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

34 svar till "HERREN JESUS KRISTUS VAR VEGETARIAN !!! Jesus var en äkta djurvän…"

”Om Julen nu ska hedras till minne av Herren Jesus Kristus, bör man då inte även hedra och följa hans goda exempel, att inte tugga i sig likdelar från stackars styckmördade djurkadaver…?”Du må ju i sådana fall mena kristi mässa, eller christmas. Kan kan då berätta för dig att ”jul” i sin simpla definition inte direkt har något med Jesus att göra. I sådana fall handlar det mycket mer om midvinter blot eller vintersolståndet.Och ja, det förstnämnda har då att göra med kött och blod så det står häliga till ^^Så skål på julölen och en extra stor bit julskinka med rödbetssallad och annat gott 😛

Gilla

Jag tror inte att de drev regelrätta slakthus, djurfabriker, på den tiden…Dessutom offrades köttet först.

Gilla

Fast å andra sidan så äts hans kropp och dricker hans blod…

Gilla

Makabert…

Gilla

”köttätande fördöms genom hela Bibeln”Hahahahaha. Har du ens läst Bibeln? Bibeln har långa listor med regler om exakt vilka djur man ska äta och hur. Bibeln säger också att man bör slakta djur som offer till gud, dvs helt i onödan. Inte så djurvänligt. :)Tröttnar du aldrig på att fantisera?

Gilla

Vad är värst enligt dig: Att slaka ett djur och äta det eller att bara döda djuret för att offra det till någon gud?

Gilla

Makabert bägge två…

Gilla

dewoo:Vilket skulle vara värst enligt dig: Att du blir slaktad och uppäten, eller att du bara bli dödad för att offras till någon gud?

Gilla

Bägge har att göra med min temporära materiella stofthydda, och har alltså med mitt karma att göra.Offra min kropp till en blodtörstig ”gud”, eller till en blodtörstig människa?Ingen större skillnad…

Gilla

Jesus var en stolle. Våra tarmar är inte gjorda för att enbart bryta ner en massa cellulosa. Vi är blandätare och ska ha kött i oss. Vad vegetarianer än säger.

Gilla

Charles Darwin, själv vegetarian, fastslog att att de tidiga människorna var vegetarianer, och att de inte har förändrats sen dess! Även våra nutida forskare har kommit fram till att våra förfäder var vegetarianer, som endast under mycket svåra förhållanden åt kött för att överleva:http://www.euroveg.eu/evu/english/news/news962/omnivore.htmlAnatomiska skillnader mellan människor och köttätare:http://hem.passagen.se/gronahjartat/fakta.htmhttp://michaelbluejay.com/veg/natural.htmlhttp://www.goveg.com/naturalhumandiet_physiology.asp1) Människan har inga klor!2) Människan och andra vegetarianer har platta kindtänder för att kunna mala spannmål!3) Människan har inga långa vassa huggtänder! Bildbevis här:http://anatomy.med.umich.edu/surface/head_neck/teeth.jpegDe lite mer spetsiga hörntänderna är designade för att bryta av morötter med!4) Människan och andra vegetarianer kan röra sina käkar även i sidled, för att mala!5) Människan svettas genom porer, till skillnad mot köttätande varelser!6) Människan har binokulär syn, som gorillan, icke köttätare!7) Människan har välutvecklade salivkörtlar, som alla vegetarianer har!8) Människan och andra vegetarianer har basisk saliv, med enzymet ptylin för att förbearbeta spannmål!9) Människan utsöndrar 10-20 ggr mindre saltsyra än köttätande varelser. Saltsyra är nödvändig för att smälta senor, muskler och ben i födan.10) Människan har ett väldigt långt tarmsystem, för att de jäsningsbakterier som behövs för att smälta vegetarisk föda, ska hinna verka! Köttätande varelser däremot har ett mycket kort tarmsystem, för att snabbt göra sig av med de förruttnelsebakterier, som finns i kött!

Gilla

Snillet: Jag har läst Bibeln. Jag orkar inte titta på alla pinsamma youtube-filmer du länkar till, men jag kan garantera att oavsett vilken film du länkar till så kan den inte förändra vad som står i Bibeln.Om du är för lat för att svara på kritiken så erkänner du förlust.

Gilla

Bibeln innehåller en massa texter om att man bör vara vegetarian!

Gilla

”Vilket skulle vara värst enligt dig: Att du blir slaktad och uppäten, eller att du bara bli dödad för att offras till någon gud?”Att bli slaktad och offrad. Anledningen till att jag frågade var att djur-offer är mycket vanligt i bibeln och att Jesus, som den troende jude han var, offrade just djur.

Gilla

Jesus offrade inte ett endaste djur!

Gilla

Jag tror mig fan inte du e riktigt klok!Har du satt in ett YouTube-clip med nån jävla mumbojumbo-musik te Jesu ord???Det e rent ut sagt osmakligt….Du e mer väck än jag trodde!!Tror faktiskt snillet…att du behöver hjälp från de där med dom långärmade tröjorna!!Å du…du svarade inte på min kommentar ang ödmjukhet…E det inte dags att du prövar på det, för omväxlings skull???//B

Gilla

Ödmjukhet, det är att respektera även djurens rätt att leva, att inte bli styckmördade för våra giriga smaklökars skull…

Gilla

Ödmjukhet är OCKSÅ att acceptera och respektera andra människors åsikter och tankar!Ödmjukhet är att tiga still i lägen då man faktiskt borde det…att tolerera varje individ för det den är…Att äta kött…gör det oss till mindree bra väsen??Isf är många av din Guds skapelser förtappade, eller hur?Å du som värnar så om djuren….anser du i ditt vegetariska bristtillstånd, att vi ska neka de djurarter som faktiskt ENBART livnär sig på kött, deras föda?Ska vi lära vargarna, lejonen, tigrarna att koka grönsakssoppa??Eller…Är de kanske inte din Gids skapelse??Antar vi iaf skulle lära dem hur man humant avrättar sin måltid…å därmed inte tillåta dem att glupskt sätta tänderna i sin födas strupe…Fy för vargarna…å de andra köttätarna….hedniska helveten!

Gilla

Jag kan tillåta dig att ha vilka åsikter och tankar som du vill, men det innebär inte att jag bara för det måste hålla med dig i dina tankar och åsikter…Jag tror exempelvis inte att Fredrik Reinfeldt håller med så mycket i de tankar och åsikter som t.ex. Lars Ohly hyser, och vice versa…Vargar, lejon och tigrar har som sitt livsvillkor att äta kött!Själarna i dessa livsformers kroppar fick det karmat, att kunna äta kött utan att skapa karma, utan att göras ansvariga för sina handlingar!Vi som däremot bebor mänskliga kroppar, är ansvariga för våra handlingar, vilket innebär att om jag slaktar och äter upp ett djur, så kommer jag själv i ett framtida liv bli ett djur och själv bli slaktad…Karmalagen…som man sår får man skörda!

Gilla

Snilleblixten!Jag vill bara säga en sak till, till dig…Du kan varken förbjuda eller tillåta mig nånting…Om det är NÅGON på den här bloggen, som intensivt och formligen rabiat försöker få andra att ändra sina åsikter till de du har…å som ALDRIG kan se vad andra säger, tänker och tycker…så torde det väl vara du??Näe, du måste inte hålla med mig…gör inga som helst anspråk på det…skiter faktiskt i vilket när det kommer till dig…men vill fråga dig en sak..HUR kan du fortsätta att ösa din dynga här om och om och om igen…när responsen du får är så totalt avsågande och avståndstagande??Hur ORKAR du tjata om samma saker hela tiden…å aldrig liksom förstå hur fånig de allra flesta av oss tycker du är??Det trista i kråksången är, att i ditt mässande och predikande…tror jag du åsamkar varenda religion mer skada än nytta….du formger silhuetten av något INGEN vill vara…hjärntvättad, (säg nu för sjutton inte hjärttvättad å framstå som ännu mer intelligensbefriad)…du representerar helheten av någon som rökt på lite VÄL ofta…å din trovärdighet e lika med noll…kort sagt snillebluffen…I mina ögon e du både rökt, kokt och korkad…Tänker inte nedlåta mig att tjaffsa mer med dig…men LOVAR….ska i mitt nästa liv hugga dig i röven med mina huggtänder…å sen yla till fullmånen av fullkomlig triumph!Ciao å lev väl!//B

Gilla

Jag kan visst tillåta dig nånting, t.ex. så tillåter jag dig att skriva och få ha kvar dina texter på min blogg här…Karmalagen fånig?Tvärtom, den är gudomligt rättvis!För att du ska kunna hugga mig i röven i ditt nästa liv, så krävs det att du och jag reinkarnerar till samma planet, land och region…Ciao, kära Beata

Gilla

”Jesus offrade inte ett endaste djur!”Jag orkar inte leta upp något citat men jag har ingen anledning att han, som jude, inte skulle offra i templet. Jesus åt i alla fall fisk:http://www.apg29.se/bibeln.php?bokid=43&kapnr=21#10

Gilla

Fisk är en symbolisk omskrivning:http://www.youtube.com/watch?v=Nb6dWrace38

Gilla

”Bibeln innehåller en massa texter om att man bör vara vegetarian!”Okej? Vad spelar det för roll? Bibeln innehåller ju också utförliga instruktioner om att människor bör äta kött, och exakt vilket kött som ska ätas när. Den innehåller också information om hur man ska slakta djur endast för att blidka gud.Vad är din bortförklaring till detta? Vågar du svara på frågan den här gången tro?

Gilla

Dessa totalt oförenliga uppgifter förklarar att bibeln inte längre är någon tillförlitlig källa…

Gilla

”Fisk är en symbolisk omskrivning:http://www.youtube.com/watch?v=Nb6dWrace38”Hur vet du(eller någon annan) när man ska tolka en helig skrift bokstavligt eller bara se det som en symbol? Detta är ett av de många problem som uppstår när ”guds ord” skrivs av människor. ”Dessa totalt oförenliga uppgifter förklarar att bibeln inte längre är någon tillförlitlig källa…”Vad säger att någon heligt skrift är en tillförlitlig källa?

Gilla

Det är det vi har gudsförverkligade helgon och vismän till…Om man efterföljer en helig skrift och man som resultat blir en kärleksfull andligt förverkligad person, så bevisar det kraften och tillförlitligheten i den heliga skriften!

Gilla

Men kan du inte bara hänvisa till vart i bibeln det står att man bör vara vegeterian? Har letat på internet (har tyvärr ingen egen bibel 😦 )och bara hittat texter från essenska fredsevangeliet och det vet jag inte ens vad det är… finns inte i bibeln i alla fall!

Gilla

”Du gör väl i att avhålla dig från att äta kött och dricka vin och från annat som för din broder bliver en stötesten.” (Romarbrevet 14:21)”Se, jag giver eder alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt; detta skolen ni hava till föda.” (1:a Moseboken 1:29)”Kött som har i sig sin själ, det är sitt blod, skolen I dock icke äta” (1:a Moseboken 9:4)”Den som slaktar sin oxe, behagas, såväl som en mandråpare, av vederstyggliga handlingar, och det lyster mig att fara illa fram med honom.” (Jesaja 66:3)”Vad skall jag med edra många slaktoffer? Jag har fått nog av brännoffer av vädurar och på gödkalvars fett, och till blod av tjurar och lamm och bockar har jag intet behag…Ja, hur ni än räcker ut edra händer, så gömmer jag mina ögon för eder, och hur mycket ni än bedjen, så hör jag icke därpå. Edra händer äro fulla av blod; tvätta eder och rengör eder. Skaffen edert onda väsende bort ifrån mina ögon. Hör upp att göra vad ont är.” (Jesaja 1:11, 1:15-16)

Gilla

Man behöver väl inte vara vegetarian men det är bra att vara det. vill man vara snäll mot djuren så är det bra men man måste komma ihåg att även vegetarianer kan tänka dåliga tankar. det bästa är att be för alla djuren och sedan göra det som käns bra. Jag tycker om vegetarianismen men folk får bestämma själva anser jag. man skall inte ha en massa krav. självklart var jesus vegetarian efter att han blev döp om man använder bibelns skrifter på grekiska så även de stora vismännen har varit vegetariner även om vissa inte var det hela tiden.

Gilla

Visst är det bäst att vara vegetarian!Att värna om djurens rätt till sina egna liv…

Gilla

Mig veterligt fördömde han inte de som åt lammkött..

Gilla

Om det inte finns något annat att äta, så är det en annan sak.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: