Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

GUD KAN BEVISAS med uteslutningsmetoden !!! Finns endast två alternativ till universums ursprung…

Posted on: 26 januari, 2010


FINNS ENDAST TVÅ ALTERNATIV TILL UNIVERSUMS URSPRUNG…

1. Att allas vår gemensamma evige Skapare skapade universum!

2. Att universum trollade fram sig själv från tomma intet!

FINNS ÖVERHUVUDTAGET INGA ANDRA ALTERNATIV !!!

Eftersom ALTERNATIV 2 är fullständigt TOTALT OMÖJLIGT (ingenting kan komma från tomma intet, och ej heller kan något skapa sig själv), så återstår bara alternativ 1…

Ni som händelsevis tror att vårt materiella universum aldrig har skapats, utan är evigt, har tyvärr misstagit er, för ifall universum skulle ha funnits för evigt bakåt i tiden, så skulle vi aldrig kunna befinna oss i nutid, eftersom det skulle ta en oändlig tid att överhuvudtaget komma till nutid från dåtid!

Utan en begynnelse kan inte tiden ta sig från dåtid till framtid, med tanke på att tiden inte kan ha någon gång, om den inte först har igångsatts! Universum kräver alltså en begynnelse, en början, för att tiden ska kunna passera från dåtid till framtid! Utan någon början, finns vare sig någon dåtid eller framtid, eftersom dåtid och framtid är relativa begrepp och därmed beroende av en starttid!

SLUTSATS?

Just precis, genom denna korrekta uteslutningsmetod, så har vi det definitiva  beviset för att universum måste ha skapats av allas vår gemensamma evige Skapare!

Här bevisas logiskt att Gud, allas vår gemensamma Skapare, måste vara evig, och varför ingen annan än Gud kan vara universums ursprung, universums Orsak:

http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/08/gud-universums-ursprung-bevisas-med-7-logiska-steg

Solklart, eller hur?

TILL DISKUSSION:

Kära vänner, kan vi komma överens nu om att det var allas vår gemensamma evige Skapare, vår Intelligente Designer, som skapade skapelsen?

Har ni några logiska motargument mot denna mogna slutsats?

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

89 svar till "GUD KAN BEVISAS med uteslutningsmetoden !!! Finns endast två alternativ till universums ursprung…"

Du nämner en komplex fråga som det inte finns svar på ännu. Tyvärr kan man inte ens gissa, universums ålder uppskattas till mellan 12 och 20 miljarder år. Det är mycket att spela på, 8 miljarder år är inte en sväng till kiosken.Du kan heller inte veta, du antar och gissar, allt utifrån din tro. Den dagen vi vet, och skulle det vara så att du har rätt och jag lever, då ska jag hylla dej.

Gilla

Finns inga andra alternativ…Antingen var det vår Skapare, eller så trollade universum fram sig själv från tomma intet…vilket ju är en omöjlighet!

Gilla

Vad är det för vits med att kommentera hos dig då du sovrar fritt bland kommentatorerna??

Gilla

Ge mig ett exempel på där jag sovrat fritt bland kommentatorerna, tack!

Gilla

Två exempel på där du har sovrat ganska fritt är morde på Kennedy och big bang.

Gilla

Kennedy?Var har jag sovrat där?Big Bang, upptäckte en fråga på slutet där som jag missat att svara på, återkommer senare idag.

Gilla

Jag hittade fler exempel, men med tanke på hur många det var så behöver jag ju inte tala om vilka för dig. Du vet ju om själv att du struntar i att besvara svåra frågor. Jag hade gärna snackat med dig öga mot öga så att du inte kunde slinka undan som du verkar gilla att göra.

Gilla

Ge oss något annat exempel, tack, eftersom det är så många trådar jag har att hålla reda på…

Gilla

Det brukar ju bli så när han har ljugit in sig i ett hörn.Inte lätt att komma ut då, eller hur. Men sen läser hanlite i senaste numret av en ding ding värld och joddlarsin ramsa några tusen gånger och då kommer doktorBalthazar på något som han skriver om, vilket är underbar komik.Jag har skickat denna blog till alla tv-bolag med en frågan ominte du kunde få hålla i fredagsunderhållningen. Men nej, dom ville bara ha med dig som ständig gäst ifråga psykopaten.

Gilla

Det brukar bli så?Hur menar du?

Gilla

Vad får dig att tro att det bara finns två alternativ?”Eftersom ALTERNATIV 2 är fullständigt TOTALT OMÖJLIGT (ingenting kan komma från tomma intet, och ej heller kan något skapa sig själv), så återstår bara alternativ 1…”Vad baserar du detta på?. BOOMERanG experimentet visade att universum är platt. Det innebär att den totala energi är lika med noll, så ja det har troligen kommit från ingenting.

Gilla

Har du något förslag på ett 3:e alternativ?Ex nihilo nihil fit – Från inget kan inget komma

Gilla

-Alla vet ju att gud flummade fram ur tomma intet.

Gilla

1. När ska detta ha skett?2. Beskriv för oss hur det gick till, tack!

Gilla

”ingenting kan komma från tomma intet, och ej heller kan något skapa sig själv”Kanske då kan berätta hur GUD skapades, eller hur den materia som han använda att skapa jorden med skapades, och var han i så fall hittade denna materia, och hur denna materia skapades där.Var kommer materian till att skapa människan ifrånOm GUD skapade även denna, var kom den i så fall ifrånNejdu snilleblixten, du måste nog inse att INGENTING är svart eller vitt, och vissa saker övergår vårt förstånd, även ditt.Kanske är det så att vårt solsystem helt enkelt bara är en atom i ett ännu större universum, det påminner ju till stor del av hur vi betraktar atomer // Anders

Gilla

Vad i Herrens Namn är det som får dig att tro att Gud, som är ”alla orsakers Orsak”, någonsin har skapats?Är man ”alla orsakers Orsak”, så kan det ju uppenbarligen inte finnas någon orsak längre bak!Gud kan inte ha skapats av någon annan, eftersom Han för sin existens inte är beroende av någon annan:http://sv.wikipedia.org/wiki/Gudhttp://sv.wikipedia.org/wiki/Allsm%C3%A4ktighet

Gilla

”Har du något förslag på ett 3:e alternativ?”Som jag ser set är big bang teorin den förklaring som bäst förklara universum. Att spekulera i andra möjligheter utan bevis som stöder dem är bara onödigt. Därmed inte sagt att det bara skulle finnas två alternativ.”Ex nihilo nihil fit – Från inget kan inget komma”Säger du det? Om det står på latin måste det vara sant. Att universums totala energi (och därmed massa) är lika med noll innebär att det varken fanns eller behövdes massa/energi vid dess början. Eftersom att den totala energin är noll kan man kalla det ”inget” så ja, inget kom från inget!

Gilla

Finns inte minsta lilla bevis för att universum trolat fram sig själv från tomma intet och sprängt sig själv i bitar likt en självmordsbombare…Både plusenergi och minusenergi ÄR energi, oavsett om det är lika mycket av bägge!Var kommer all energi ifrån?Hmm…

Gilla

jo, det finns visst en annat alternativ…att världen alltid har funnits…det är ett mänskligt tankefel att det en gång funnits ingenting…och att någon gud skulle ha skapat allt trotsar all logik eftersom att för att utveckling skall ske behövs ett samspel mellan del och helhet, vilket i praktiken innebär att gud inte kan ha varit ensam isåfall…och definitivt inte allsmäktig eftersom att delen kan påverka helheten och helheten kan påverka delen…d.v.s. att det skulle finnas en självständig makt av något slag som styr trotsar all logik..

Gilla

Om vårt materiella universum skulle ha funnits för evigt, så skulle vi aldrig kunna befinna oss i nutid, eftersom det skulle ta en oändlig tid att överhuvudtaget komma till nutid från dåtid! Utan en begynnelse kan inte tiden ta sig från dåtid till framtid, med tanke på att tiden inte kan ha någon gång, om den inte först har igångsatts! Universum kräver alltså en begynnelse, en början, för att tiden ska kunna passera från dåtid till framtid! Utan någon början, finns vare sig någon dåtid eller framtid, eftersom dåtid och framtid är relativa begrepp och därmed beroende av en starttid!Slutsats?Just precis, den materiella världen har en början och ett slut!Till och med Big Bang-teoretikerna håller med om att den materiella världen har en början…

Gilla

Big Bang är teorin, numera ganska säker, på att det var så planeter skapades (förenklat). Frågan som alla vill ha svar på är: Vad fanns innan? Hur skapades Universum och av vad? Inget, absolut inget, kommer från ingenstans.

Gilla

Big Bang-teorin anses numera vara en föråldrad teori:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5052337.abBIG BANG-TEORIN PÅ UTDÖENDE:Faktum är att 100-tals av världens ledande ASTRONOMER och fysiker FÖRKASTAR de obevisade hypoteserna kring Big Bang-teorin tack vare all ny avslöjande forskning som kommit fram, som totalt motsäger och omöjliggör Big Bang-teorin:http://cosmologystatement.orgDetta skarpa och utmanande ”Cosmology Statement” av många av världens ledande astronomer mot Big Bang-teorin publicerades i den ansedda vetenskapliga tidsskriften ”New Scientist” den 22 maj 2004, vilket sedan tystades ned i medierna…Här kan ni ta del av mer än 30 BESVÄRANDE PROBLEM med Big Bang-teorin, som uppmärksammats av många världsledande astronomer och forskare:http://www.metaresearch.org/cosmology/BB-top-30.asphttp://evolution-facts.org/Evolution-handbook/E-H-2a.htm

Gilla

Lawrence Krauss bollar med anti-bigbang-stollarna.http://www.youtube.com/watch?v=7ImvlS8PLIo

Gilla

Ex nihilo nihil fit – Från inget kan inget kommaInget i input, inget i outputFinns absolut ingenting, så kan absolut ingenting komma från detta absolut ingenting…

Gilla

nix, den materiella verkligheten måste finnas, annars har den levande energin inget att ge liv…

Gilla

Den andliga verkligheten är inte beroende av den materiella ”verkligheten”!3/4 av existensen finns i den eviga andliga dimensionen, i den andliga världen, och den klarar sig utmärkt utan den materiella energin…

Gilla

”Ex nihilo nihil fit – Från inget kan inget kommaInget i input, inget i outputFinns absolut ingenting, så kan absolut ingenting komma från detta absolut ingenting…”___________________________________…vilket bevisar att du inte sett föreläsningen. Om du tror att det är ”ingenting” i den vardagliga meningen, så har du helt missat poängen med vad han säger. Titta igen. Nä, vänta, du tittar ju inte på bevis man lämnar fram, så var det ju.

Gilla

Ingenting är just absolut ingenting!Annars är det ju inte ingenting…

Gilla

Två ord: false dichotomy.

Gilla

Hurså?

Gilla

”Ingenting är just absolut ingenting!Annars är det ju inte ingenting…”Det är en lek med ord för tusan. Kan du inte förstå det har du redan förlorat.

Gilla

Lek med ord?Säger du ingenting, så är det ju absolut ingenting, för annars ska man ju inte säga ingenting…

Gilla

FINNS ÖVERHUVUDTAGET INGA ANDRA ALTERNATIV !!!Nähä.Vad är det du påstår dig vilja diskutera då om det inte finns något annat alternativ?

Gilla

Diskutera Guds Allmakt!

Gilla

men uttrycker sig inte den själsliga energin i materiell energi? om den inte gjorde det hur skulle vi då ens känna till dess existens?

Gilla

Så länge vi befinner oss i den materiella illusionen, så är vi påverkade av det materiella…

Gilla

Du svarade på en av mina frågor, hur vore det om du faktiskt läste VAD jag skrev istället för att tolka vad jag skriver”eller hur den materia som han använda att skapa jorden med skapades, och var han i så fall hittade denna materia, och hur denna materia skapades där.Var kommer materian till att skapa människan ifrånOm GUD skapade även denna, var kom den i så fall ifrån” // AndersPS. …… och om nu GUD är allts existens, vad hindrar att ingenting är allts existens? när sen ingenting väljer att materialisera sig så blev det någonting DS:

Gilla

Guds energier (andliga och materiella) är lika eviga som Gud (och vi minigudar) Själv!Ingenting kan materialiseras från ingenting, för kan det det, så är det ju uppenbarligen inte ingenting, eftersom i ett absolut ingenting så skulle det ju inte ens finnas några potentialer till materialisering…

Gilla

men det finns ju inget alternativ….utan det materiella skulle vi inte förstå att vi existerade…kanske skulle känna det…men skulle inte se och höra

Gilla

Vi ser och hör mycket skarpare, klarare och intensivare utan de fysiska sinnesorganen, när vi kilat vidare från våra stofthyddor, eftersom de fysiska sinnesorganen filtrerar bort mycket av det som själens egna sinnen kan uppleva!Så det är egentligen tvärtom…pga att vi är fängslade och betingade av våra grova och subtila materiella kroppar och sinnesorgan, så upplever vi inte lika mycket med våra sinnen, som vi skulle göra utan dessa filter som täcker oss själar!Faktum är att med själens sinnen så kan man även smaka med ögonen, höra med näsan, osv, eftersom de andliga sinnena är absoluta och utan några begränsningar, dvs man kan få en helhetsupplevelse med vart och ett av själens sinnen!

Gilla

”Hurså?”Jag upprepar: false dichotomy.

Gilla

Bevisa det, tack!

Gilla

”Lek med ord?Säger du ingenting, så är det ju absolut ingenting, för annars ska man ju inte säga ingenting…”Lyssna nu, det här är viktigt. Jag vill att du i alla fall försöker anstränga dig för att förstå det jag tänker förklara nu. Det spelar ingen roll ifall du tror att det stämmer eller inte, utan det enda som spelar roll är att du lyssnar på förklaringen och försöker greppa det hela.När man ”skapade” ordet ”ingenting” så var ju dess innebörd att representera ett tomt rum. Någonstans där absolut ingenting finns.Saken är den, att med kvantmekanik och speciell relativitet så har man kommit fram till att det inte finns ett ”ingenting”. För även om du har ett vakuum du tror är tomt, så är denna tomhet på en extremt liten skala en bubblande gryta med virtuella partiklar som dyker upp och försvinner hela tiden.Dom kommer då fram i par, en negativ och en positiv partikel. Och praktiskt taget direkt så neutraliserar dom varandra och energin som krävdes för att dom skulle kunna finnas där i en nanosekund, ”lämnas” då tillbaka.Så enligt denna vetenskap, så finns ”ingenting” enligt definition inte längre. Det kanske är svårt att greppa men så är det enligt denna vetenskap.Lawrence Krauss är 1000 gånger bättre på att förklara det här än vad jag är, och han är mer ingående. Så det är en rekommendation att du som sagt ser hans föreläsning.

Gilla

Ett tomt rum är inte ingenting, eftersom rummet är en dimension…i ett ingenting kan det inte ens finnas några dimensioner!Från ett absolut ingenting kan ju givetvis ingenting uppstå, eftersom det inte ens finns några potentialer till att något ska kunna uppstå!

Gilla

Det är sant att våra sinnen försämras/begränsas av det materiella, men frågan är om det andliga kan existera utan något materiellt…sen kan man ju fundera på om även det andliga är materiellt eller inte..

Gilla

Det är helt tvärtom!Det är det materiella som inte kan existera utan det andliga!I den andliga världen finns ingenting materiellt, medan här i den materiella världen kan ingenting materiellt finnas utan anden som grund!Den materiella energin är relativ och står i en beroendeställning till den högre andliga energin, som är absolut, ungefär som mörkret är relativt och står i beroendeställning till ljuset.Begreppet materia skulle fullständigt sakna mening, vara odefinierbart, om inte det motsatta, ande, fanns!Materia är alltså (precis som mörker och kyla i förhållande till ljus och värme) i en beroendeställning till ande, och har endast en relativ skenbar existens…Materia finns pga avsaknad av ande, mörker finns pga avsaknad av ljus, kyla finns pga avsaknad värme. Vare sig materia, mörker eller kyla existerar i sig, de har alltså ingen egen oberoende existens, man kan t.ex inte få mörker att bli mörkare…Ande, ljus och värme är däremot inte beroende av materia, mörker och kyla för sin egen existens, därav att anden, dvs själen, kan existera utan den materiella kroppen!Dessutom är skillnaden mellan ande och materia den, att anden är evig medan den materiella energins manifestationer är temporära!Så vi kan klart förstå att det materiella är underlägset och i beroendeställning till det andliga!På samma sätt är det med våra materiella kroppar; utan den aktiva livgivande principen; den medvetna levande själen i kroppen, så är kroppen bara ett dött skal; den materiella kroppen är alltså beroende av den andliga livsenergin, själen, för att leva, utan själen är alltså kroppen död som sten!Uttrycket ”andens seger över materian” bekräftar detta faktum!

Gilla

Hej,jag tycker människor borde ta det lugnt med sina teorier,du kan omöjligt måla en Rembrandt tavla med ögonbindel så era teorier håller inte riktigt..det är lätt att säga öhh nåra miljoona år så kan det bli en människaaaa..varken jag eller ni förstår evigheten eller skaparen så sluta addera oändligt många år för att få något att verka rimligt…ni är fan varken smarta eller logiska om ni väljer att tro på big bang:) jag tycker snillet faktiskt har en häst mer än er just nu….kanske era hästar rymt ifrån stallen? era indroktinerade byfånar..

Gilla

Ord och inga visor… 🙂

Gilla

Hej igen! du kan om du vill ta bort det senaste inlägget,vart arg pga av människors brist på kunskap,det är bra att du skiter i vad andra tycker osv.Jag förstår även som du att det finns en skapare och att människan fallit i glömska:) Du kan ju tänka på en låt/melodi och höra den i tankarna,äta,sova,nöjen visst jättetrevligt men man vill ju något mer,vad är det man kämpar för? hur är läget föressten? hej…

Gilla

Antonio, Du skrev så bra, så jag låter det stå kvar! 🙂

Gilla

”Hej,jag tycker människor borde ta det lugnt med sina teorier,du kan omöjligt måla en Rembrandt tavla med ögonbindel så era teorier håller inte riktigt..det är lätt att säga öhh nåra miljoona år så kan det bli en människaaaa..varken jag eller ni förstår evigheten eller skaparen så sluta addera oändligt många år för att få något att verka rimligt…ni är fan varken smarta eller logiska om ni väljer att tro på big bang:) jag tycker snillet faktiskt har en häst mer än er just nu….kanske era hästar rymt ifrån stallen? era indroktinerade byfånar..”Nu ska vi se här. Jag tar i åtanke att du var arg och irriterad när du skrev det där, som sagt av sig själv.Men meningen med teorier och hypoteser som exempelvis ”Big Bang teorin”, ”teorin om ett expanderande universum”, ”vakuumfält” och alla andra tusentals olika förklaringar som rör universum, hur det blev som det blev och ”var” det kommer ifrån, är inte för att övertyga dit om något. Det är i huvudsak inte en pretentiös idé som direkt bryr sig om vad du, jag eller snillet tycker.Det är vissa människor som utbildar sig och ägnar praktiskt taget hela sina liv åt att försöka hitta förklaringar. Och med all data, alla uträkningar och all forskning kommer dom fram till vissa saker. Big Bang Teorin är en av dessa, och exempelvis Einsteins relativitetsteori är också en sådan, för att inte glömma Newtons teori om gravitationen. Om du tror att man adderar år för att det ska framstå som rimligt, eller att liknelsen med en målning i praktiken är korrekt är det helt och hållet din sak, men det bevisar bara att du faktiskt inte ens ansträngt dig för att lära dig om dom här sakerna. Och att du sedan drar in logiskt tänkande när du hugger ner något som du inte vet något om. Det slår lite spiken i kistan faktiskt.För att inte glömma delen om indoktrinering. Det är underbart att du använder ett sådant ord för att klanka ner på en vetenskap som från grunden bygger på ifrågasättande och kritiskt tänkande. Fast ja, det hade du väl vetat om du hade någon aning om hur det fungerar. Men ja, nog faller väl de flesta av mina ord på döva öron. Inte för att det gör något egentligen.

Gilla

”Ett tomt rum är inte ingenting, eftersom rummet är en dimension…i ett ingenting kan det inte ens finnas några dimensioner!Från ett absolut ingenting kan ju givetvis ingenting uppstå, eftersom det inte ens finns några potentialer till att något ska kunna uppstå!”Som sagt så rekommenderar jag starkt att du kollar på den där filmen. Men ja, du lär väl nog inte göra det antar jag.Något som är festligt är att vi inom någon månad kommer få reda på om den här teorin håller i praktiken faktiskt. Men tror sig ha hittat ”mörk materia” nu faktiskt, men vet inte säkert. Oavsett så är det här en uppfattning som bryter mot många av dom konventionella uppfattningarna av hur universum ser ut. Men som sagt tidigare, jag är inte den bästa på att förklara det här. Dock är ditt problem med potentialer och dimensioner inte ett reellt problem i teorin i nuläget oavsett.

Gilla

”Ingenting kan materialiseras från ingenting, för kan det det, så är det ju uppenbarligen inte ingenting, eftersom i ett absolut ingenting så skulle det ju inte ens finnas några potentialer till materialisering”Jag förstår att du tror att gud är skaparnas skapare, och det är din fulla rätt att tro så, och jag kan på inget vis motbevisa detta. Dock har du fortfarande inte kommit fram till någon vettig slutledning hur denna alla skapares skapare, som i din värld enbart består av själar, kan skapa något materialistiskt. Faktum är ju att din GUD är en själ bestående av alla de själar som har varit duktiga nog att frigöra sig från den materialistiska världen, hur kan en själ som inte är materialistisk kunna skapa något materialistiskt utan att tillgå material som ju inte finns innan GUD skapade världen och universum.

Gilla

Guds energier (materiella och andliga) är eviga, lika eviga som den Högste Herren själv!Den materiella världen skapas av Herren Brahma och förintas av Herren Shiva, som är Guds representanter i den materiella världen.

Gilla

Sen undrar jag, vad händer i världen när själarna börjar ta slut, dvs när tillräckligt många själar förflyttats upp till altet. Kommer jorden försvinna?

Gilla

Det finns ett oändligt antal själar, och själa-trafiken pågår både till och från den andliga världen!Själarna kommer aldrig att ta slut här!

Gilla

Dessutom undrar jag, eftersom jordens berfolkning ständigt ökar, måste det innebära att våra själar klarar av de lägre nivåerna enkelt, men människonivån, är för svår. Hur blir det då framöver, kommer alla djur(skapade av gud) att dö ut, och när de gör det vad skall vi då degraderas till?

Gilla

Antalet människor är en ytterst liten del av alla levande organismer på jorden, så det finns ingen risk att djuren och växterna dör ut…

Gilla

Om nu den stora planen är att vi skall reinkarnera i nya former, uppåt eller neråt, så varför skapa två kön? Det vore väl mycket enklare att skapa enkönade former, som helt enkelt skapade liv så snart det fanns behov av en ny kropp av den och den arten?Detta är ju evolutionärernas absolut starkaste kort, vi behöver två kön för att föra de starkaste generna vidare. Två människors gener blandas, och om det blir en bra mix, i förhållande till vad man behöver i världen, så kommer denna individ överleva och föra sina gener vidare, då tillsammans med en annan individ som har fått starka gener och överlevt. På så vis evolverar nästan alla arter.

Gilla

Variationer och förändringar inom familjerna har ingenting med evolution att göra!Evolution = Utveckling av livsformer från lägre till högre stadier.Hur förklarar evolutionsteorin de bägge könens uppkomst?Det fanns ju inga kön i det som enligt Big Bang-troende exploderade, och det fanns inga kön bland de evolutionstroendes bakterier, deras Urfader, så hur uppstod könen…?

Gilla

Om du undrar varför jag skriver fem meddelande i rad, så beror det helt enkelt på att du inte verkar kunna svara på två fårgor i samma meddelande, nu har du alltså chans att svara på ett i taget….. :O // Anders

Gilla

Hej! Thomas det var mest en liknelse jag tog:) Det spelar ingen roll hur mycket en ”människa” forskar kring (livets ursprung) vi är ändå bara människor.Det som skiljer människan ifrån Gud är just att människan är en människa och ser inte världen ifrån Guds perspektiv:) vem gav människan intelligens till att kunna sitta här inne och skriva ner sina djupaste funderingar? Bara att skriva det jag skriver nu skulle krävas mer än bara en slumpvis tanke…

Gilla

”Hej! Thomas det var mest en liknelse jag tog:) Det spelar ingen roll hur mycket en ”människa” forskar kring (livets ursprung) vi är ändå bara människor.Det som skiljer människan ifrån Gud är just att människan är en människa och ser inte världen ifrån Guds perspektiv:) vem gav människan intelligens till att kunna sitta här inne och skriva ner sina djupaste funderingar? Bara att skriva det jag skriver nu skulle krävas mer än bara en slumpvis tanke…”Visst är vi bara människor. Tro mig jag vet. Hur liten och betydelselös man känner sig när man blickar upp mot den oändliga natthimmelen, alla biljarder av galaxer alla innehållande triljoner stjärnor vardera.Vi är extremt små och har i det stora hela ingen betydelse alls för universum.Men det du gör, är något som är sorgligt, tråkigt. Du ger upp innan du ens har försökt. Du blickar på allt och säger ”fantastiskt, det är så fantastiskt att det inte finns någon chans i världen att jag kan förstå hur fantastiskt det är”.Lite som när många religiösa förespråkare blickar på saker i naturen och nöjer sig med att säga att det är oreducerbart komplext.Antingen verkar det vara så att dom i den religiösa sektorn antingen påstår sig veta allt, eller ger upp innan dom försökt lära sig något.Det är sorgligt, och väldigt tråkigt.Men du gör precis vad du vill med ditt liv, och om du inte ens tänker försöka att lära dig om det andra upptäckt och kommit med förklaringar på, är inte det min sak.Det jag då begär av dig, är att du inte blir en sådan bitter människa som sitter på läktaren och underminerar dom som faktiskt försöker. Det finns många saker som för mig är omöjliga att förstå, eller göra. Men det behöver inte nödvändigtvis vara så för resten av mänskligheten.

Gilla

Vad är målet med att få vetskap kring hur universum skapades?

Gilla

Hej snilleblixten,Vilken kul sajt, men nu skall jag sätta dig på pottan.1. När vi verbaliserar ingenting, så talar vi om det begreppsmässiga ingenting.Om då ingenting är det samma som ingenting, som du påstår, är ditt bevis enbart ett enfaldigt cirkelbevis, typ jorden är rund därför att den är rund.Härtill, om ingenting är ingenting kan således ingenting göras gällande och därmed inte bevisas.2. Ditt gällande att nutid inte kan inträffa om inte dåtid varit, är sant enbart under förutsättning att tiden existerar i ett linjärt kontext. Men, om tiden existerar i ett cirkulärt kontext, som klockan, tar dåtid med jämna mellanrum sin början, likväl som att nutid med jämna mellanrum inträffar.Snilleblixtens kommentar: – Tänkte inte på det….

Gilla

Som sagt, från ett absolut ingenting, kan ju givetvis absolut ingenting uppstå!Enkel logik!Att dåtid och framtid finns här i den materiella världen, är ett bevis för att den har ett början och ett slut, för i den eviga andliga världen finns inte tidens nedbrytande kraft, tiden där är en evig nutid!På sätt och vis kan man säga att tiden där står still..

Gilla

”Den materiella världen skapas av Herren Brahma och förintas av Herren Shiva, som är Guds representanter i den materiella världen”AV VAD? Det finns ju ingen materia och ”ingenting kan materialiseras från ingenting”

Gilla

Mellan skapelseperioderna finns materien i ett omanifesterat tillstånd, som en potential, kallat ”pradhana” på sanskrit!

Gilla

”själa-trafiken pågår både till och från den andliga världen”Trodde sista destinationen var just alltet, om man ändå riskerar att skickas tillbaka hit, vrför göra sig sådant besvär att försöka bli en av Alltet då?

Gilla

Hänger på en själv, vad man vill…

Gilla

”Antalet människor är en ytterst liten del av alla levande organismer på jorden, så det finns ingen risk att djuren och växterna dör ut…”Fast du talar ändå om en form av heirarki, om du gör dåligt i detta livet kan du återfödas som en råtta eller insekt elelr hund, eller apa beroende på hur dåligt du betett dig. Det måste ju ändå finnas någon form av antal av varje eftersom människor och djur beter sig olika, man kan ju knappast återfödas som mask och vips i nästa liv vara en människa igen

Gilla

Du har rätt, det går oftast stegvis, evolutionärt, att själen går från mask och uppåt och till sist Människa, och då återfår man sin fria vilja, så att man återigen kan påverka sitt karma, sin framtid!

Gilla

”Evolution = Utveckling av livsformer från lägre till högre stadier”Det är över LÅNG TID, evolution under kortare perspektiv är att de starka generna förs vidare, eller att gener som är anpassade för det nya har större chans till överlevnad emot de som inte är anpassade.Amöba -> Fisk -> Ödla -> Apa -> Neandertalare -> MänniskaFör att göra en lång resa korthttp://sv.wikipedia.org/wiki/Evolution // Anders

Gilla

Har du några som helst bevis för din sagoberättelse amöba —–människa?Saga: Groda + Prinsessans kyss = PrinsLögn: Bakterie + Miljarder av år = Människa

Gilla

”Vad är målet med att få vetskap kring hur universum skapades?”Alla har väl olika anledningar till varför dom letar svar. Men nyfikenhet passar väl in rätt bra,

Gilla

Hej snilleblixten, Herren vare med dig….Nu har du funderat i två dagar över mina logiska motargument, och jag väntar spänd och otåligt på din replik.Med vänlig hälsning/gunnar

Gilla

Hej kära Gunnar!Förlåt att du fått vänta så länge, men jag har ju så många inlägg att övervaka, så man missar nåt här och där…men svar på frågorna har du nu fått lite högre upp här!

Gilla

FINNS ENDAST TVÅ ALTERNATIV.1. Att Gud inte existerar!2. Att Gud trollade fram sig själv från tomma intet!!och för att använda dina egna ord:”Eftersom ALTERNATIV 2 är fullständigt TOTALT OMÖJLIGT (ingenting kan komma från tomma intet, och ej heller kan något skapa sig själv), så återstår bara alternativ 1…”:) Jag ville bara påpeka luckorna i ditt ”logiska tänkande” genom att vända på frågan.

Gilla

Om Gud INTE existerar, vem i Herrens Namn var det då som skapade universum?Hmm…

Gilla

Du har så pinsamt mycket fel i det du skriver om olika teorier osv så jag vet inte ens vart jag ska börja, herr ”forskare”.Big Bang-teorin som du skriver om för att du inte läst något nytt om ämnet sedan högstadiet i princip, är ett VÄLDIGT löst begrepp och absolut inte det vi idag sitter och räknar på.Du, som oss alla andra människor befinner oss just nu i ett paradigmskifte, först du. Vi genomgås en upplysning som kommer få mänskligheten att tillsammans inse det som de främsta forkarna idag redan förstår. Nämligen sträng-teorin, Einstens oavslutade livsverk.Kortfattat är allt du ser, allt som existerar i det här universumet, gjort utav vibrerande strängar av energi. Det är universums absoluta beståndsdel, odelbart. Det som utgör alltet helt enkelt. Vibrerar det i en annan ”frekvens” skapar det en annan värld, en annan dimension. Just det vi alla kommer börja behöva acceptera, nämligen flera dimensioner. Glöm dina big bang-toerier och för ”guds skull”, sluta göra bort dig.

Gilla

Hmm, vad är detta för religiöst svammel som kom inför mina ögon? En kombination av gallimatias och religiös rappakalja. Jag säger som signaturen Hoozt här ovan i kommentarsdelen: ”Sluta göra bort dig!”Jag har tyvärr inte tid att ta en längre diskussion med dig och saknar därtill lust, ty du verkar vara en sån där rabiat kristen person som inte är mottaglig för andra sidans argument. Men vill du veta vad jag anser om det du skriver här i denna Bloggartikel – dina övriga artiklar ids jag inte ens läsa – ska jag sammanfatta det åt dig: det är ren BULLSHIT.Har de senaste 50 årens framsteg inom kosmologin gått dig fullständigt spårlöst förbi? Den 9 september i år kommer Stephen Hawking ut med en ny bok. Här är en länk till en artikel om dess innehåll: http://www.guardian.co.uk/science/2010/sep/02/stephen-hawking-big-bang-creatorEtt par citat ur den artikeln: ”Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing,” he writes. ”Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the universe exists, why we exist.”It is not necessary to invoke God to light the blue touch paper and set the universe going.”I valet mellan att tro på dig eller på Stephen Hawking väljer jag att inte lita på dig och din bullshit. Den saknar ens ett uns av trovärdighet. Tack och adjö från mig, Snilleblixten!

Gilla

Strängteori . . . . .”Det är universums absoluta beståndsdel, odelbart. Det som utgör alltet helt enkelt.” Det finns inget bevis för ovanstående.Det är en teori – en modell – en hypotes – ett ”kanske”.

Gilla

Vem skulle då ha skapat ”Gud” Eller kom han från ”tomma intet” fast de är ju omöjligt !

Gilla

Det kanske aldrig har funnits något sånt som ”tomma intet”…..

Gilla

Denna fråga är i dag omöjlig att svara på och du bygger inte din teori på fakta utan din tro. Man kan inte bara använda uteslutningsmetoden mellan 2 teorier om man inte har faktan 🙂

Gilla

Irene; om det är så att tomma intet aldrig har funnits då stämmer alltså big bang teorin eftersom snilleblixtens argument till att big bang aldrig skulle kunna hänt är ju för att ingenting kan skapas från ingenting men grejer är ju det att det aldrig har funnits något ”ingenting”.Snilleblixten jag antar att du fortfarande inte har sett filmen som länkades högre upp där Lawrence Krauss berättar klart och tydligt att vad vi tror är ingenting är egentligen någonting, kolla filmen så förstår du, alltså finns det inget ”ingenting” för det är alltid något där som händer, det var även någon annan person som förklarade för dig i en kommentar högre upp.Jag antar att om jag kommer få ett svar så är det väl samma svar du har gett åt alla andra du inte vet vad du ska säga till;”Ingenting kan skapas från ingenting för ingenting är just ingenting”Även fast det finns tydliga förklaringar och bevis (i filmen högre upp) till att det aldrig har funnits något absolut ingenting och att det som fanns där innan big bang skapades av den energi som fanns.

Gilla

Snillet brukar ju också tala om Guds energi, och att Gud är allestädes närvarande.Det innebär ju att Gudsenergin finns överallt — inget ställe är utan den — det finns inget, och har aldrig funnits ett absolut ingenting (ingen gudsenergi) … enligt Snillet … vilket motsäger Snillet … 😀

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: