Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

NÄSTA LIV, VART VILL DU TA VÄGEN DÅ? Helvetet, Underjorden, Jorden, Himmelen, Andliga världen?

Posted on: 9 juni, 2010
VART SKULLE DU VILJA TA VÄGEN I DITT NÄSTA LIV?

FINNS JU MÅNGA VÄRLDAR ATT VÄLJA PÅ…

Vetenskapliga bevis för att vi överlever kroppens och hjärnans död:

http://www.near-death.com/evidence.html
http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html
http://www.iands.org/bib.html

Vart skulle ni vilja ta vägen i ert nästa liv?

I vilken sorts kropp, och var?

Helvetet?
Underjordiska världarna inuti Jorden?
Tillbaka till Jorden?
Himmelska planetsystemen?
Den andliga världen, Guds eviga rike?


Ett tips:

Det enda raka är ju givetvis att avbryta det fördömda ändlösa kretsloppet av födsel och död, och återvända tillbaka Hem till den eviga andliga världen, Vaikuntha, till Guds personliga umgänge!

VAD ÖNSKAR NI, kära älskade vänner?

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

105 svar till "NÄSTA LIV, VART VILL DU TA VÄGEN DÅ? Helvetet, Underjorden, Jorden, Himmelen, Andliga världen?"

Nangijala?

Gilla

Var ligger det?

Gilla

Jag röstar helt klart på Nangijala.

Gilla

Var ligger det nånstans?

Gilla

Jag vill också till Nangijala

Gilla

Nu hittade jag:http://sv.wikipedia.org/wiki/Nangijala#Nangijala”För att lindra Skorpans dödsrädsla berättar hans bror för honom om livet efter döden, då människorna hamnar i Nangijala, ”på andra sidan stjärnorna”. Nangijala är ett land som ännu befinner sig i ”lägereldarnas och sagornas tid”. Konkret betyder det ett förteknologiskt eller medeltida samhälle.Tre områden i Nangijala omnämns; Körsbärsdalen, Törnrosdalen och Karmanjaka.Körsbärsdalen är ett paradis som har allt som en 10-åring kan önska sig: fisk att meta, egna kaniner och en egen häst. Där kan Skorpan göra allt det han inte kunde förut, springa, simma och rida galopp. Människorna i Körsbärsdalen lever i en bytesekonomi där allt är gratis och de hjälper varandra vid behov: Jonatan är trädgårdsdräng åt Sofia som i sin tur förser pojkarna med mat. Skorpans inträde i detta samhälle symboliseras av han måste byta till kläder av ett mer medeltida snitt.På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen, som Tengil och hans män ockuperat. Dalens invånare har tvingats bygga en hög mur runt hela dalen och det finns endast två portar, en mot bergen och en mot floden. Här härskar våldet och invånarna får jobba som slavar. Ingen kommer ut eller in utan att kunna lösenordet som är ”All makt åt Tengil, vår befriare”.Från Törnrosdalen slingrar sig De Uråldriga Flodernas flod mot De Uråldriga Bergens berg där det mörka och dystra Karmanjaka ligger och där Tengil har sin borg. I Karmanjaka finns också draken Katla.Nangilima [redigera]Nangilima är ett land bortom Nangijala. Hit kommer man om man dör i Nangijala.”Frågan är då vart man hamnar om man dör i Nangilima?

Gilla

Till Nangileja

Gilla

Körsbärsdalen, Törnrosdalen eller Karmanjaka?.

Gilla

Körsbärsdalen

Gilla

Till helvetet, då kan jag festa med alla bra musiker.

Gilla

>Helvetet?Knappast. Låter som ett ganska jobbigt ställe.>Underjordiska världarna inuti Jorden?Förmodligen inte. trångbott och inga stjärnor. Dessutom borde alla vulkaner på ytan ställa till problem.>Tillbaka till Jorden?Kanske. Finns mycket kvar här att göra.>Himmelska planetsystemen?Kanske det. Nya vidder, nya kunskaper, nya varelser att diskutera evolution med ;-)>Den andliga världen, Guds eviga rike?Glöm det. Vem vill tillbaka den den diktatorn. Ingen tillåtet som inte han bestämt. Viljelös dyrkan krävs av hans undersåtar. En evighet då allt man får göra är att prisa hans namn *ryser*

Gilla

Viljelös dyrkan i den andliga världen?Fel!Allting i den kärleksfulla andliga världen görs fullständigt i enlighet med ens vilja, hela hjärtat är med!Vill man inte, så får man respass och degraderas ner hit till den mörka Gudsförgätna kärlekslösa materiella världen…

Gilla

Himlen…

Gilla

Kära Wendy,Med himlen, syftar du på det eviga andliga riket, Guds Kungarike, där inget åldrande eller död existerar, eller syftar du på en himmelsdimension i den materiella världen, uppe hos halvgudarna i det högsta av de 7 himmelssfärerna (hört talas om uttrycket ”befinna sig i sjunde himlen”?), där man njuter himmelska fröjder under en lååååång tid (men dock en begränsad livstid), för att återigen återvända till Jorden, när resultaten av ens goda karma är förbrukad?

Gilla

Jag vill nog fortsätta här på jorden

Gilla

Och i livet efter det?

Gilla

Jag menar det eviga andliga riket där ingen död och åldrande sker…

Gilla

BRA!

Gilla

wheel of karma är något som verkar ligga utanför den egna viljan.oavsätt om man är karmalösatt fullständigt se sin karma är tydligen bara mellan död och födelse, sedan försluts synen och minnet. vi nästa liv.livet som man lever nu, ser man bara verkan av inte orsaken, så i kombination avsaknad av högre visdom och orsak, tillverkar man ny karma, och man springer runt som en hamster i hjulet.

Gilla

Intressant beskrivet!

Gilla

Om du menar i direkt nästa liv ska jag be att få återfödas som en ompysslad innekatt tack. Jag vet hur himla bra mina har det och är massivt avis. Och vi pratar när vi återföds klart så att säga så siktar jag på ”Sommarlandet”. Bland keltiska gudomar och väsen. 🙂

Gilla

Nog för att katter kan vara väldigt ompysslade, men de äter ju råttor och möss… 😦

Gilla

Får man verkligen välja?Om så vore fallet borde helvetet vara tomt.Vad får och får man inte göra för att kunna välja väg efter döden?Jag vill ju tex. inte hamna i helvetet. Vad bör jag göra för att undvika det?Jag vill hemskt gärna hamna i den andliga världen, vad bör jag göra för att få hamna där?Du vet han Neale Donald Walsh som har skrivit massa böcker som han säger Gud har skrivit genom honom, han säger att det inte finns något helvete. Han säger att alla kommer till ”himlen” T.o.m Hitler kom dit, för det finns inget helvete.

Gilla

Hitler kom till himlen?Då spelar det alltså ingen roll hur man beter sig mot sina medmänniskor och andra medvarelser?Hur man undviker helvetet och hur man når det eviga riket?Handla osjälviskt och sprid godhet omkring dig!

Gilla

Får man verkligen välja?Om så vore fallet borde helvetet vara tomt.Vad får och får man inte göra för att kunna välja väg efter döden?Jag vill ju tex. inte hamna i helvetet. Vad bör jag göra för att undvika det?Jag vill hemskt gärna hamna i den andliga världen, vad bör jag göra för att få hamna där?Du vet han Neale Donald Walsh som har skrivit massa böcker som han säger Gud har skrivit genom honom, han säger att det inte finns något helvete. Han säger att alla kommer till ”himlen” T.o.m Hitler kom dit, för det finns inget helvete.

Gilla

Vill nog stanna på jorden

Gilla

OK…men livet efter nästa jordeliv då?

Gilla

Nu var du inget Snille alls. 😉 Jag skrev ju INNEkatter! De äter torrfoder, lite mjukfoder ibland och lite gotte som kyckling och kött de får av mig. :p Så innekatt med en ägare som mig tack!! 😀

Gilla

Missade att du skrev innekatt…

Gilla

Nu var du inget Snille alls. 😉 Jag skrev ju INNEkatter! De äter torrfoder, lite mjukfoder ibland och lite gotte som kyckling och kött de får av mig. :p Så innekatt med en ägare som mig tack!! 😀

Gilla

Personligen hoppas jag innerligt att döden är slutet och att man inte återföds eller hamnar i himlen, helvetet eller någon annanstans. Ett liv räcker gott och väl för mig.Vad jag inte förstår är vad det är med döden som skrämmer vissa så till den milda grad att de söker sig till grundlösa påhitt som religioner. Är det för att slippa brottas med tanken att de egentligen är obetydliga i universum och en dag kommer att vara borta för alltid?

Gilla

”Döden” är bara början på något nytt…ett nytt kapitel i våra vandringar…Vi själar vare sig förändras eller dör, utan det är endast våra kroppar som gör det…Vi obetydliga?Ingen av oss minigudar är obetydlig i Guds ögon…

Gilla

så det räcker det om jag bara handlar osjälviskt och sprider godhet? Jag behöver inte tillhöra/tro på någon viss religion? Måste jag tro på Gud eller räcker det om jag bara är snäll?Japp, enligt Neale Donald Walsh kom Hitler till himlen, alla kommer till himlen. Om det därför inte spelar någon roll hur man beter sig mot andra vet jag inte. Du är väl inte kärleksful bara som en garanti för att inte komma till helvetet, om man är det är ju det egentligen inte äkta kärlek. Den gud som enligt Neale Donald Walsh har pratat med säger oxå att allting sker av en anledning. Att Hitler (samt många andra) dödade miljontals människor och att det skulle krävas så många innan omvärlden gjorde nått åt saken kan ses som en väckarklocka.

Gilla

Att handla osjälviskt och sprida godhet, är ett bevis för att du är i kontakt med Gud!Alla kommer till himlen?Finns himlen måste även helvetet finnas…

Gilla

Min katt var vegetarian. Eller han hade nog ha velat för han åt min mat hela tiden.

Gilla

Kul!

Gilla

För övrigt, är det inte bäst att bara göra det bästa av det livet man har? För tänk om man faktiskt bara har ett liv. Det är vad jag tänker anta. Jag mår så bra av att vara snäll och försöka leva på så sätt att det inte skadar någon annan, djur eller jord. Jag gillar att vara ledsen, arg, glad, lycklig kär och allt annat. Det är så livet är. Du påstår att du ger svar kring livets djupaste gåtor och mysterier. Att du skiljer det onda från det goda och det sanna från det falska. Menar du med det att det är du som vet vad som är gott, vad som är sant? Och att du kan svara på livets djupaste gåtor.. Lite hybris där kanske?Säkt-ledar-psykopat a´la Manson?Men du ska ha cred för att du provocerar mig. Jag gillar att bli provocerad. Det får mig att börja tänka.

Gilla

Ja, vi har ett liv, men det är evigt!Livet kan ju inte ha någon början eller slut, det är endast de fysiska kropparna som vi iklär oss, som är temporära!Det är de heliga Veda-skrifterna som vet!Jag bara förmedlar kunskapen som finns där…

Gilla

En kungsörn bland bergen, en värld utan människor!!! Bara vara där och ett med naturen!Annars så skulle Pandora vara ett alternativ, som en Na’vi… 😉

Gilla

En kungsörn bland bergen, en värld utan människor!!! Bara vara där och ett med naturen!Annars så skulle Pandora vara ett alternativ, som en Na’vi… 😉

Gilla

Jag fortsätter gärna på jorden, alltid kul att irritera troende och spela musik dom hatar :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=9GFI6Rf-IkIhttp://www.youtube.com/watch?v=bMEf7oF0iS0&feature=relatedOch hur kommer det sig att troende i över 2000 år stred mot varandra och mördade oskyldiga? :DTror du på bullshit om nånting som bara alltid funnits och sen skapade oss utan anledning? Låt oss säga såhär, varför dömde han inte hitler och hans arme innan han avrättade alla dessa troende? och alla dessa oskyldiga?Då är du rätt dum i huvudet enligt mig och rätt många andra 🙂

Gilla

Efter livet på jorden då?Bara skenheliga som krigar och strider…Inte bara Gud utan även vi själar (minigudar) har existerat i all evighet!Kan inte finnas någon början på Gud eller oss minigudar!Varför?Hört talas om karma och den Gudagivna fria viljan?

Gilla

Frågan bekymrar mig inte speciellt mycket, och svaret får jag väl så småningom..

Gilla

Men då kan det ju vara för sent…Jag menar om man hamnar i de lägre regionerna, och man hade kunnat undvika det genom att leva ett Gudfruktigt liv…

Gilla

Jag skulle personligen nog bli rätt less på ständig återfödelse, trippar till himlen, helvetet, andliga sfärer karmiska hjul osv, osv. Efter ett par vändor skulle jag nog bara vilja försvinna som fysisk och sk ”andlig” varelse. Är det ens möjligt i din hemsnickrade mishmash-religion? Att leva för evigt låter bara det som ett helvete, varför lägga till en plats som kallas helvete där man lever för evigt och dessutom plågas fysiskt? Helt onödigt.Jag var död innan jag föddes, och det kändes inte alls obehagligt på något sätt. Jag har inget minne av något tidigare liv, karmiska hjul, helvetestrippar, himlar eller något annat. Om man inte minns något av de tidigare liven, vad är då poängen med hela systemet?

Gilla

Man kan inte få ett evigt liv här i den mörka Gudsförgätna materiella världen, utan den Nåden kan endast förverkligas i Guds eget Konungarike i den eviga andliga världen, där vi själar egentligen hör Hemma!Du var död innan du föddes?Var har du hört det nånstans?Du vet väl att ”döden” bara är en illusion…vi själar KAN INTE dö!Du har heller inga minnen från det du var en 1-åring i detta liv…betyder det då att bara för att du inte kommer ihåg det, så har du inte varit 1 år?Du tror att det skulle gynna dig i detta liv att komma ihåg allt du gjort i alla dina otaliga tidigare liv?På vilket sätt skulle det gynna dig att ha alla miljoner tidigare minnen (inkluderat alla dödsfall, olyckor, benbrott, missfall, tortyr osv) levande i ditt minne här och nu?

Gilla

Jag ändrar mig!! Skit i innekatten jag hänger med Maria till Pandora. Otroligt att jag inte kom på den tanken själv med tanke på hur vansinnigt hemma jag kände mig där och hur besläktad med Na’vi jag kände mig. Kloka Maria, fränden min! 🙂

Gilla

Jag ändrar mig!! Skit i innekatten jag hänger med Maria till Pandora. Otroligt att jag inte kom på den tanken själv med tanke på hur vansinnigt hemma jag kände mig där och hur besläktad med Na’vi jag kände mig. Kloka Maria, fränden min! 🙂

Gilla

Jag minns ju hur jag fick min hand avhuggen och förblödde pga det, och det är ju inget överdrivet trevligt minne direkt.. Men jag vill inte vara utan det ändå. För det är en del av mig, av någon jag en gång var. En glimt ifrån ett liv jag levt. Det plågar mig inte, utan fascinerar mig. Även om det alltid värker i handleden när jag tänker på det.

Gilla

Jag förstår dig…

Gilla

Kan du vara lite mera utförlig? 🙂 Vilken del förstod du? 🙂

Gilla

”Även om det alltid värker i handleden när jag tänker på det.” 🙂

Gilla

Kan du vara lite mera utförlig? 🙂 Vilken del förstod du? 🙂

Gilla

Aha, ja det är underligt det där.. Det var så längesen men ändå känns det.. Inte så att det gör jätteont, men det känns, och tänker jag noga på minnet får jag en mycket obehaglig känsla i handleden som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva. Inte riktigt som om att handen ÄR avhuggen, men nästan. Eller nåt..Men det är ändå ett minne, och jag är glad att jag har det. Även om jag fick det till mig vid ett underligt tillfälle. Men det händer så mycket underligt i mitt liv ändå, så jag är van numera. :p På sätt och vis i alla fall. :)Har du något liknande som min handled?

Gilla

Nej, jag har inte lika mycket kontakt med mina tidigare liv som du…

Gilla

Varför måste man nödvändigtvis ”ta vägen” till något annat ställe? Ja, kanske till ett då där de inte tjafsar om religion!

Gilla

Du ”tog ju vägen” hit i detta liv, och när du kilar vidare härnäst, så kommer du ju givetvis ta vägen någon annanstans…Allt i enlighet med dina önskningar och ditt karmakonto!

Gilla

Varför måste man nödvändigtvis ”ta vägen” till något annat ställe? Ja, kanske till ett då där de inte tjafsar om religion!

Gilla

Snillet, här är en wikipedialänk som borde haft en bild på dig bredvid artikeln. Det handlar precis om dig! http://en.wikipedia.org/wiki/Denialism

Gilla

Förnekeri?Är det inte just det som ateister håller på med?Förnekar Gud…

Gilla

Äsch inte har jag det. Eller har jag det? Det beror väl på vad man jämför med antar jag.. Har vänner som minns mycket, mycket mer än mig och vänner som minns mindre och vissa inget alls.. Det är ju så olika.. Jag minns ju bara fragment och stora drag, glimtar här och där. Aldrig några namn tyvärr.. 😦 Något jag önskar jag hade, det hade varit intressant.Minns du några tidigare liv alls?

Gilla

Nej, minns inget alls…

Gilla

Kom just på att du har helt rätt ju. Jag HAR rätt stor kontakt med mina tidigare liv, om än indirekt. Med tanke på mina starka dragningar till Island, Skottland och Irland. Kelterna. Och att jag kan peka ut platser på kartor bara genom att se nånting från tv eller på internet.. Så just det sitter ju i väldigt starkt. Jag räknar mig ju inte ens som svensk egentligen.. Mycket mera som de andra tre.. Underligt men sant.

Gilla

Jag har följt din blogg i flera månader nu men detta är första gången jag skriver en kommentar. I hela mitt liv har jag känt mig väldigt trygg i min ateistiska tro, som jag har baserat på det vetenskapen har lärt mig, och sanningen att säga har jag inte varit beredd att acceptera existensen av en andlig dimension. Det har känts som något obehagligt och lite skrämmande. Men under det senaste året har jag börjat tvivla starkt på mina gamla principer. Det var en person jag träffade, som fick mig att se saker ur ett nytt perspektiv… Jag vill söka Gud, men jag vet inte om jag är stark nog. Jag undrar om han kommer att förlåta mig för alla mina otroende år… Jag även insett att jag vilselett andra när jag fört vidare min gamla övertygelse. Kommer han att förlåta mig? Hur ska jag göra?

Gilla

Kära vilsna själ,Det finns ingen äkta varaktig trygghet i en ateistisk tro, vilket du nu har kommit fram till…Den där personen som fick dig på bättre tankar, vad gjorde han, för att vidga dina vyer?För att söka Gud, så räcker det med en uppriktig önskan, vilket du verkar ha, så du behöver inte alls vara orolig!Det finns ingenting skrämmande eller farligt med Gud, så jag önskar dig lycka till i ditt sökande!Samma ögonblick som du öppnar dig för Gud, byter spår, och ber Honom om förlåtelse, samma ögonblick förlåter Han dig!Vad du ska göra?Studera de heliga skrifterna, bli om möjligt vegetarian, recitera Guds heliga Namn, umgås med Gudshängivna, osv, detta är vägen till lycka och framgång!

Gilla

Tycke faktiskt synd om dig som inte minns ett enda liv innan detta. Inte ens glimtar. Det berikar tillvaron!! :)Bless!

Gilla

Jag kanske borde träffa nån hypnoterapeut, regressionsterapeut, som kan friska upp mina minnen…

Gilla

Det tycker jag låter som en spännande och bra idé!! 😀 Gör det! 🙂 Och blogga gärna om det sen!Bless!

Gilla

Yes and Bless!

Gilla

Det tycker jag låter som en spännande och bra idé!! 😀 Gör det! 🙂 Och blogga gärna om det sen!Bless!

Gilla

Yes and Bless!

Gilla

Ska du börja rimma med nu?? Då måste du läsa mitt senaste inlägg. 😛 Eller ja mina två senaste. Det första har en idiot skrivit om mig och det är rätt kul, det andra har jag skrivit om Frenja. Så in och läs och kommentera med dig! ;)Kram!

Gilla

Ska du börja rimma med nu?? Då måste du läsa mitt senaste inlägg. 😛 Eller ja mina två senaste. Det första har en idiot skrivit om mig och det är rätt kul, det andra har jag skrivit om Frenja. Så in och läs och kommentera med dig! ;)Kram!

Gilla

Snillet: ”Det enda raka är ju givetvis att avbryta det fördömda ändlösa kretsloppet av födsel och död, och återvända tillbaka Hem till den eviga andliga världen, Vaikuntha, till Guds personliga umgänge!”Är det? Hur vet du det?

Gilla

Snillet: ”Det enda raka är ju givetvis att avbryta det fördömda ändlösa kretsloppet av födsel och död, och återvända tillbaka Hem till den eviga andliga världen, Vaikuntha, till Guds personliga umgänge!”Är det? Hur vet du det?

Gilla

Citat från SnilleBlixten:”Vad du ska göra?Studera de heliga skrifterna, bli om möjligt vegetarian, recitera Guds heliga Namn, umgås med Gudshängivna, osv, detta är vägen till lycka och framgång!”Min reflektion: Glömde du inte en sak..?Men det är just precis detta som gör att vi har en grundläggande skillnad du och jag. Du skriver: ”studera de heliga skrifterna”. Jag menar: ”studera den heliga skrift som hela tiden skrivs – av gud – i dig – just nu! i det levande livet” Det kallas ”intuition”, sunt förnuft, inre röst, din egen – gudagivna kunskap som ärvts genom årmiljoner!. Studera inte skrifterna – gå rakt på källan! Studera din omvärld! Konsultera inte någon ”helig man” (hierarkiskt tänkande – igen!) – konsultera den ”heliga mannen/kvinnan inom dig själv!Eftersom gud har uppfunnit tid så är det säkert nån mening med att de själar som levde tidigare drog vissa slutsatser genom att studera sin omvärld och sitt inre, men eftersom vi fortfarande finns kvar och tiden har gått så tror jag det är hans heliga vilja att vi också ska studera vår omvärld och våra inre och dra slutsatser utifrån det. Inte tugga om deras. Annars skulle han väl låtit tiden stå still, eller?Som att säga bara för att min mormor åt korv så betyder det att det är sant – för jag anser henne helig bara för att hon kom ”före” mig. (Före på vilket sätt? Snillet har själv mycket riktigt konstaterat att vi inte vet om ”filmen” just nu går framlänges eller baklänges…) Nej sånt oreflekterat korvstoppande gillar inte det gudomliga i mig – dvs. min intuition stegrar sig. Jag tror mer på min egen direktkontakt med gud än NNs kontakt med gud som han skrivit om. Fattar du skillnaden?Det utesluter inte att jag inte tycker det är oerhört givande och intressant att ta del av NNs direktkontakt med Gud som han skrivit om och jämföra den med min egen som en del i det eviga sökande efter ”kunskap”. Men varför skulle NNs ”kunskap” eller gudskontakt stå över min? Jag bara undrar?Reflektioner på det Snillet?

Gilla

Visst kan man även lyssna till det som kommer till en via intuitionen, dvs från Översjälen i hjärtat, men då krävs det att man är ren i hjärtat, och han skilja på vad som bara är mentala spekulationer, och vad som kommer från Översjälen!

Gilla

Citat från SnilleBlixten:”Vad du ska göra?Studera de heliga skrifterna, bli om möjligt vegetarian, recitera Guds heliga Namn, umgås med Gudshängivna, osv, detta är vägen till lycka och framgång!”Min reflektion: Glömde du inte en sak..?Men det är just precis detta som gör att vi har en grundläggande skillnad du och jag. Du skriver: ”studera de heliga skrifterna”. Jag menar: ”studera den heliga skrift som hela tiden skrivs – av gud – i dig – just nu! i det levande livet” Det kallas ”intuition”, sunt förnuft, inre röst, din egen – gudagivna kunskap som ärvts genom årmiljoner!. Studera inte skrifterna – gå rakt på källan! Studera din omvärld! Konsultera inte någon ”helig man” (hierarkiskt tänkande – igen!) – konsultera den ”heliga mannen/kvinnan inom dig själv!Eftersom gud har uppfunnit tid så är det säkert nån mening med att de själar som levde tidigare drog vissa slutsatser genom att studera sin omvärld och sitt inre, men eftersom vi fortfarande finns kvar och tiden har gått så tror jag det är hans heliga vilja att vi också ska studera vår omvärld och våra inre och dra slutsatser utifrån det. Inte tugga om deras. Annars skulle han väl låtit tiden stå still, eller?Som att säga bara för att min mormor åt korv så betyder det att det är sant – för jag anser henne helig bara för att hon kom ”före” mig. (Före på vilket sätt? Snillet har själv mycket riktigt konstaterat att vi inte vet om ”filmen” just nu går framlänges eller baklänges…) Nej sånt oreflekterat korvstoppande gillar inte det gudomliga i mig – dvs. min intuition stegrar sig. Jag tror mer på min egen direktkontakt med gud än NNs kontakt med gud som han skrivit om. Fattar du skillnaden?Det utesluter inte att jag inte tycker det är oerhört givande och intressant att ta del av NNs direktkontakt med Gud som han skrivit om och jämföra den med min egen som en del i det eviga sökande efter ”kunskap”. Men varför skulle NNs ”kunskap” eller gudskontakt stå över min? Jag bara undrar?Reflektioner på det Snillet?

Gilla

Visst kan man även lyssna till det som kommer till en via intuitionen, dvs från Översjälen i hjärtat, men då krävs det att man är ren i hjärtat, och han skilja på vad som bara är mentala spekulationer, och vad som kommer från Översjälen!

Gilla

”Förnekeri?Är det inte just det som ateister håller på med?Förnekar Gud…”Nej, Snillet, det tycker jag är att förenkla, för att inte säga fördöma, saker och ting.Jag tycker inte att de sysslar med att förneka Gud.De sysslar med att leva, precis som du och jag. Och bara genom att leva så accepterar man att livet finns. Och eftersom livet=gud så förnekar de inte gud.De bara använder inte samma ord och begrepp som du gör. En annan sak kan vara att de inte är på samma medvetandenivå som du är. Märk väl att jag inte säger ”samma höga”. Bara inte samma. De du kallar ”ateister” är heliga själar precis som du och jag. De försöker förstå sig själva och omvärlden och meningen med livet (livets kärna=”gud”) precis som du och jag. De är inte mindre heliga bara för att de kallar sig ateister.(det är dessutom främst du som stämplar dem med detta begrepp).Genom att leva som människor (del av gud) så bidrar de till guds självförverkligande precis lika mycket som du eller vem annan själ som helst.Jag vet precis varför du får så mycket mothugg. Jag vet att du står för ren kärlek. Men du lider av exakt samma problematik som de du kallar ”ateister”. Det är det karmat du är här och har skapat den här bloggen för att försöka lösa.I samma ögonblick som du inser att du ÄR ateisten, det ateistiska som du försöker stämpla på annat (ateist=hierarkist) så kommer du ha uppfyllt en mycket viktig livsuppgift i denna reinkarnation.Jag säger igen – studera, vänd, vrid och du vet ju själv – antingen spricker det och löses upp och gud flödar in i hålrummet. Eller så stannar det, alltså var det gud.Men jag ”vet” att det där hierarkiska tänket som du slänger dig med inte är gud. Det är ett troll. Och det trollet har ställt till med mycket som inte känns bra att tänka på. Det är ett fascistiskt tänkande där en överledare ska leda den korkade massan. *skakar på huvudet* Tror du verkligen på allvar att den allvetande guden har uppfunnit det konceptet? Nej – han har, precis som du upprepar gång på gång (helt riktigt) skapat hela världen samtidigt – platt – parallell – på samma nivå. Punkt och gonatt!Ps. Bemöter du inte snart mina tankar om hierarki så blir jag förbannad. Alltså, jag känner det. På allvar tyvärr. Fan också, jag hatar att vara förbannad – roligare när vi har roligt tillsammans. D.s

Gilla

Javisst lever även ateister, men de lever mer för materiens värld, Guds illusoriska yttre energi, än för Gud…

Gilla

”Förnekeri?Är det inte just det som ateister håller på med?Förnekar Gud…”Nej, Snillet, det tycker jag är att förenkla, för att inte säga fördöma, saker och ting.Jag tycker inte att de sysslar med att förneka Gud.De sysslar med att leva, precis som du och jag. Och bara genom att leva så accepterar man att livet finns. Och eftersom livet=gud så förnekar de inte gud.De bara använder inte samma ord och begrepp som du gör. En annan sak kan vara att de inte är på samma medvetandenivå som du är. Märk väl att jag inte säger ”samma höga”. Bara inte samma. De du kallar ”ateister” är heliga själar precis som du och jag. De försöker förstå sig själva och omvärlden och meningen med livet (livets kärna=”gud”) precis som du och jag. De är inte mindre heliga bara för att de kallar sig ateister.(det är dessutom främst du som stämplar dem med detta begrepp).Genom att leva som människor (del av gud) så bidrar de till guds självförverkligande precis lika mycket som du eller vem annan själ som helst.Jag vet precis varför du får så mycket mothugg. Jag vet att du står för ren kärlek. Men du lider av exakt samma problematik som de du kallar ”ateister”. Det är det karmat du är här och har skapat den här bloggen för att försöka lösa.I samma ögonblick som du inser att du ÄR ateisten, det ateistiska som du försöker stämpla på annat (ateist=hierarkist) så kommer du ha uppfyllt en mycket viktig livsuppgift i denna reinkarnation.Jag säger igen – studera, vänd, vrid och du vet ju själv – antingen spricker det och löses upp och gud flödar in i hålrummet. Eller så stannar det, alltså var det gud.Men jag ”vet” att det där hierarkiska tänket som du slänger dig med inte är gud. Det är ett troll. Och det trollet har ställt till med mycket som inte känns bra att tänka på. Det är ett fascistiskt tänkande där en överledare ska leda den korkade massan. *skakar på huvudet* Tror du verkligen på allvar att den allvetande guden har uppfunnit det konceptet? Nej – han har, precis som du upprepar gång på gång (helt riktigt) skapat hela världen samtidigt – platt – parallell – på samma nivå. Punkt och gonatt!Ps. Bemöter du inte snart mina tankar om hierarki så blir jag förbannad. Alltså, jag känner det. På allvar tyvärr. Fan också, jag hatar att vara förbannad – roligare när vi har roligt tillsammans. D.s

Gilla

Javisst lever även ateister, men de lever mer för materiens värld, Guds illusoriska yttre energi, än för Gud…

Gilla

Citat Snilleblixten:”Vill man inte, så får man respass och degraderas ner hit till den mörka Gudsförgätna kärlekslösa materiella världen…”Min reaktion: Men fy bubblan vad otacksamt! I ena andetaget beskriver du ID och hur vackert och perfekt allt är skapat här på jorden och du talar om kärlek här på jorden och att det är viktigt. Framförallt säger du att jorden där vi lever nu och vi själva är skapade av Gud. Och nu kallar du hans vackra sinnrika skapelse för:”mörk, gudlös och kärlekslös”.Förklaring, tack!Själv älskar jag denna jord och alla mina vänner jag har här och har inte alls bråttom till nån evig perfekt ande-godhets-bubbla.Jag gillar att ha en kropp! Jag gillar att ha armar att kramas med! Jag njuter av mina ögon att insupa solnedgången med! Fantastiskt att ha öron så jag kan åhöra gudomligt vacker musik. Jag älskar att springa över jorden på egna ben!Tro det eller ej – jag älskar jorden och alla själar som befolkar den (=jag älskar gud, as we know him).Jag fattar inte hur du kan vara så nedsättande och dömande över guds mästerverk, bara för att du har massa gissningar grundat på människrskrivna böcker. Nej, fy. Skäms på dig. Ge dig nu alltså för bövelen – kom ner på jorden. Du är bara människa, precis som oss andra. Du är satt här på jorden av en anledning, antagligen samma som alla oss andra – att bli ödmjuk, respektera begränsningar, uppleva lidanden och ÄNDÅ älska och vara tacksam.Att sitta här och leka smågud och …sen förskasta det ända beviset på guds existens som du någonsin sett. nej. Jag saknar ord. Det gör jag faktiskt.

Gilla

Visst är alla Guds skapelser fantastiska, helt rätt, men saken är den att trots det, så är den här materiella världen en illusorisk drömvärld, utan någon reell beständighet, varför vi eviga andliga själar inte hör hemma här…Vi har gått vilse här!

Gilla

Citat Snilleblixten:”Vill man inte, så får man respass och degraderas ner hit till den mörka Gudsförgätna kärlekslösa materiella världen…”Min reaktion: Men fy bubblan vad otacksamt! I ena andetaget beskriver du ID och hur vackert och perfekt allt är skapat här på jorden och du talar om kärlek här på jorden och att det är viktigt. Framförallt säger du att jorden där vi lever nu och vi själva är skapade av Gud. Och nu kallar du hans vackra sinnrika skapelse för:”mörk, gudlös och kärlekslös”.Förklaring, tack!Själv älskar jag denna jord och alla mina vänner jag har här och har inte alls bråttom till nån evig perfekt ande-godhets-bubbla.Jag gillar att ha en kropp! Jag gillar att ha armar att kramas med! Jag njuter av mina ögon att insupa solnedgången med! Fantastiskt att ha öron så jag kan åhöra gudomligt vacker musik. Jag älskar att springa över jorden på egna ben!Tro det eller ej – jag älskar jorden och alla själar som befolkar den (=jag älskar gud, as we know him).Jag fattar inte hur du kan vara så nedsättande och dömande över guds mästerverk, bara för att du har massa gissningar grundat på människrskrivna böcker. Nej, fy. Skäms på dig. Ge dig nu alltså för bövelen – kom ner på jorden. Du är bara människa, precis som oss andra. Du är satt här på jorden av en anledning, antagligen samma som alla oss andra – att bli ödmjuk, respektera begränsningar, uppleva lidanden och ÄNDÅ älska och vara tacksam.Att sitta här och leka smågud och …sen förskasta det ända beviset på guds existens som du någonsin sett. nej. Jag saknar ord. Det gör jag faktiskt.

Gilla

Visst är alla Guds skapelser fantastiska, helt rätt, men saken är den att trots det, så är den här materiella världen en illusorisk drömvärld, utan någon reell beständighet, varför vi eviga andliga själar inte hör hemma här…Vi har gått vilse här!

Gilla

Till Lotta på Liseberg.

Gilla

Och livet efter det?

Gilla

Till Lotta på Liseberg.

Gilla

Och livet efter det?

Gilla

Törnrosdalen

Gilla

Var ligger den?Hur länge tänkte du dig vara där?

Gilla

Törnrosdalen

Gilla

Var ligger den?Hur länge tänkte du dig vara där?

Gilla

Hej Jag sprider lite nyheter via Svenska bloggar. kika in på min blogg och tyck till. Vi behöver allt stöd vi kan få. Lycka till på din blogg 🙂

Gilla

Hej Jag sprider lite nyheter via Svenska bloggar. kika in på min blogg och tyck till. Vi behöver allt stöd vi kan få. Lycka till på din blogg 🙂

Gilla

Borde inte alla hamna på samma ställe?

Gilla

Borde inte alla hamna på samma ställe?

Gilla

Förl it ese xge ru pph ovtil lök ad eläss vå righ eter.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: