Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VILL GUD ATT VI ÄTER KÖTT ?? Vill Gud att människan äter hälsovådlig mat, som dessutom ökar svälten?

Posted on: 14 juni, 2010VILL VI HA VÄRLDSFRED OCH MAT ÅT ALLA?

HÄNGER PÅ MÄNNISKORS KÖTTÄTANDE…

För varje köttätare som går över till vegetariskt, så skulle 17 fler människor i världen kunna mättas!

Världssvälten skulle därmed vara ett minne blott!


Våld är relaterat till köttätande!

Någon som hört talas om yrkesmördare och terrorister som är fredliga grönsaksätande vegetarianer?

Vetenskapliga studier påvisar att människan hälsomässigt inte är lämpad för att äta kött, vilket även blindtarmen är ett bevis för:

http://www.youtube.com/watch?v=CH9y1p8farM

http://www.youtube.com/watch?v=Bxcm4GwgkvE

Vi är alltså skapade av vår Skapare till att vara vegetarianer!

Människan är inte menad att äta likdelar från styckmördade djurkadaver…

Man ska behandla andra, som man själv vill bli behandlad!


BERÖMDA CITAT FRÅN MEDKÄNNANDE VEGETARIANER:

”Så länge som människor massakrerar djur, så länge kommer de att döda varann. Sannerligen, den som sår mordets och smärtans frön, kan inte skörda glädje och kärlek.”

”Ack, vilken ondska att äta kött, att göda våra giriga kroppar genom att proppa i oss andras kroppar, att föda en levande varelse med köttet från en annan.”

Pythagoras (572-497 f.Kr)


”Köttet från slaktade djur i en människas kropp kommer att orsaka hennes egen grav. I sanning säger jag eder, den som dödar, dödar sig själv, och den som äter köttet från slaktade djur äter döden förkroppsligad.”
(Essenska Fredsevangeliet)

Jesus Kristus

”Gör inte era magar till gravar för djur.”

Muhammed (570-632)

”Om man har människor som utesluter någon av Guds skapade varelser från skyddet av medlidande, så har man människor som behandlar sina medmänniskor på samma sätt.”

Franciskus av Assisi (1181-1226)

”Vi är begravninsplatser för dödade djur! Men det ska komma en tid, då människan kommer att betrakta dödandet av djur på samma sätt som hon nu betraktar dödandet av människor.”

”Om människan vill ha frihet, varför hålla fåglar och djur i burar? Sannerligen är människan kungen av rovdjur, då hennes brutalitet överträffar dem. Vi lever genom andras död. Våra kroppar är begravningsplatser! Jag har sedan tidig ålder avstått användningen av kött.”

Leonardo da Vinci (1452-1519)

 

”Människans fysiologi, både den yttre och den inre, visar att frukt och grönsaker utgör hennes naturliga föda.”

Carl von Linné (1707-1778)

”Jag hyser inga tvivel om att som del i den mänskliga rasens framtida framsteg, ingår att hon slutar upp med att äta djur.”

”Varje människa som på allvar velat bibehålla sina högre eller poetiska förmågor i bästa skick, har särskilt varit benägna att avstå från köttätande.”

Henry David Thoreau (1817-1862)

”Så länge det finns slakthus kommer det också att finnas slagfält.”

”Hur kan vi vänta oss idealiska förhållanden på Jorden, när våra kroppar är levande gravar för mördade djur?”

”Om man verkligen allvarligt söker leva ett gott liv, så är det alltid köttprodukter som är det första man ska avstå, därför att dess nyttjande helt enkelt är omoraliskt, då det involverar verkställandet av en handling som strider mot den moraliska känslan – dödande.”

Leo Tolstoy (1828-1910)

 


”Djuren är mina vänner…och jag äter inte mina vänner.”

”Jag gillar inte tanken att döda mina medvarelser för att äta deras döda kroppar.”

”Om en grupp av varelser från en annan planet skulle landa på Jorden – varelser som betraktade sig själva som överordnade oss som vi känner oss gentemot djuren – skulle vi då bevilja dem rättigheterna över oss, som vi påtar oss över djuren?”

”Vi är levande gravar av mördade djur, som slaktats för vår aptits skull. Vi frågar oss aldrig i vårt frosseri om djuren har rätt till ett liv. Hur kan vi i vår värld hoppas uppnå den fred för vilken vi strävar, när vi ber till Gud över högar av lik och kränker moralens lagar. På så sätt föds grymhetens avkomma – krig!”

– George B. Shaw (1856-1950)

”Hur kan man överhuvudtaget äta någonting som har haft ögon?”

Will Kellogg (1860-1951)

”Storheten av en nation och dess moraliska framsteg kan bedömas av hur dess djur behandlas.”

Mahatma Gandhi (1869-1948)

”Det är människans medkänsla med alla djur som är det som verkligen gör henne till människa.”

”En religion eller filosofi som inte grundar sig på respekten för allt liv, är ingen sann religion eller filosofi.”

Albert Schweitzer (1875-1965)


”Vegetarisk föda ger en djup fördelaktig verkan på det mänskliga temperamentet. Om hela världen anammade vegetarianism, skulle det påverka mänskligheten och livets överlevnad på Jorden på ett ytterst välgörande sätt.”

Albert Einstein (1879-1955)


”Att hänge sig åt dödandet av djur för att tillfredsställa smaklökarna är det grövsta slaget av okunnighet. En människa behöver inte döda djur, ty Gud har tillhandahållit så många goda ting. Om man ändå hänger sig åt köttätande, är det underförstått att man handlar i okunnighetens kvalitet och att man skapar en mycket mörk framtid för sig själv. Av alla djurmord är slaktandet av kor det värsta, ty kon skänker oss mycket glädje genom att förse oss med mjölk. Koslakt är därmed en handling av grövsta okunnighet.”
(Bahagavad-gita 14:16)

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (1896-1977)

 


”Från djurens synvinkel är alla människor nazister; för djuren är det en evig Treblinka.”

”Det kommer aldrig att vara någon fred i världen, så länge som vi äter djur.”

”Människor säger ofta att människan alltid har ätit djur, som om det vore ett rättfärdigande för att fortsätta med detta. Enligt denna logik, så borde vi inte hindra människor från att mörda andra människor, eftersom detta också har pågått sedan urminnes tider.”

Isaac Bashevis Singer (1902-1991)

”Auschwitz börjar närhelst någon ser på ett slakthus och tänker: De är bara djur.”

Theodor W. Adorno (1903-1969)


”Faktum är att om en enstaka person är grym mot ett djur, anses det vara grymhet, men om många människor är grymma mot djur, speciellt i handelns namn, så tolereras grymheten, och när stora summor pengar står på spel, försvaras grymheten in i det sista, av annars så begåvade människor.”

Ruth Harrison (1920-2000)

”Det finns inga skäl till varför djur skulle slaktas för att tjäna som människoföda, när det finns så mycket substitut. Människan kan leva utan kött.”

”Människor tänker på djur som om de var grönsaker, och det är inte rätt. Vi måste förändra sättet som människor tänker om djur. Jag uppmuntrar det tibetanska folket och alla andra människor att röra sig i riktning mot en vegetarisk diet, som inte orsakar något lidande.”

Dalai Lama (1935-…)

”Om slakthusen hade glasfönster, så skulle alla vara vegetarianer.”

“Om någon vill rädda jorden, så räcker det med att bara sluta äta kött. Det är det allra viktigaste och bästa man kan göra. Det är förbluffande när man tänker på det. Vegetarianism löser många problem på en gång; ekologin, världssvälten och grymheten.”

Paul McCartney (1942-…)

”Djuren i världen existerar för sin egen skull. De blev inte skapade för människan mer än vad svarta blev för vita, eller kvinnor för män.”

”Jag vet i min själ, att äta en varelse som är uppfödd för att ätas och som aldrig fått en möjlighet att leva ett riktigt liv, är ohälsosamt…man äter bara lidande.”

Alice Walker (1944-…)

”Se på kött för vad det egentligen är: Ett lik, fylld med antibiotika och bekämpningsmedel, från ett pinat djur.”

Ingrid Newkirk (1949-…)

”Som styrande på jorden är det människans ansvar att behandla alla djur med vänlighet, kärlek och medkänsla. Att djur tillåts lida på grund av människans grymhet är ofattbart. Vänligen hjälp till att få stopp på detta vansinne!”

Richard Gere (1949-…)

”Jag äter inga djur; ingen kött, fisk eller ägg, eftersom jag personligen inte känner att det är ett gott bruk att äta någonting som skulle kunna springa ifrån dig.”

Russell Simmons (1957-…)

”Jag tycker det verkar sjukt att äta andra levande varelser.”

Shania Twain (1965-…)


”Människor och djur må vara annorlunda intellektuellt sätt, men det är ganska uppenbart att djur har ett rikt känslomässigt liv och att de känner glädje och smärta. Det är lätt att glömma sambandet mellan en hamburgare och kon som den kom ifrån. Men jag tvingade mig själv att erkänna faktumet att varje gång jag åt en hamburgare, så hade en ko upphört att andas, råma och ströva omkring.”

Moby (1965…)

”Att ge ett barn animalisk föda, är en form av barnmisshandel.”

”Köttindustrin och köttätandet har bidragit till fler amerikaners död, än vad alla krig under 1900-talet, alla naturkatastrofer och alla bilolyckor sammantaget gjort. Om du anser att kött är ”riktig mat för riktiga människor”, är det bäst för dig att bo riktigt nära till ett riktigt bra sjukhus.”

http://www.nealbarnard.org

Neal D. Barnard

 


VI BÖR SLUTA UPP MED ATT ÄTA VÅRA VÄNNER DJUREN !!!

ELLER HUR, KÄRA VÄNNER?

 

VILL GUD ATT VI ÄTER KÖTT?

 

VILL GUD ATT VI ÄTER KÖTT?


 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

75 svar till "VILL GUD ATT VI ÄTER KÖTT ?? Vill Gud att människan äter hälsovådlig mat, som dessutom ökar svälten?"

”Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand. Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta.” 1 Mosebok 9:2-3

Gilla

”Se, jag giver eder alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt; detta skolen ni hava till föda.” (1:a Moseboken 1:29)”Kött som har i sig sin själ, det är sitt blod, skolen I dock icke äta” (1:a Moseboken 9:4)”Den som slaktar sin oxe, behagas, såväl som en mandråpare, av vederstyggliga handlingar, och det lyster mig att fara illa fram med honom.” (Jesaja 66:3)”Vad skall jag med edra många slaktoffer? Jag har fått nog av brännoffer av vädurar och på gödkalvars fett, och till blod av tjurar och lamm och bockar har jag intet behag…Ja, hur ni än räcker ut edra händer, så gömmer jag mina ögon för eder, och hur mycket ni än bedjen, så hör jag icke därpå. Edra händer äro fulla av blod; tvätta eder och rengör eder. Skaffen edert onda väsende bort ifrån mina ögon. Hör upp att göra vad ont är.” (Jesaja 1:11, 1:15-16)

Gilla

”Någon som hört talas om yrkesmördare och terrorister som är fredliga grönsaksätande vegetarianer? ”Nej terrorister brukar inte vara fredliga.Hur är blindtarmen ett bevis för att vi ska vara vegetarianer? Jag kollade en stund på länkarna men de verkade handla om religiösa aspekter varför. Vilken tidpunkt i filmerna tas detta upp?Men jag äter mindre kött än vanligt p.g.a att det är mer resurseffektivt att vara vegetarian.

Gilla

Blindtarmen och ett vegetariskt leverne har ett samband!Därför som många köttätare får problem med sin blindtarm, för att de går emot dess funktion…Själva länkarna tar inte upp blindtarmen.Bra att du minskar på köttätandet!

Gilla

Gud finns ínte.

Gilla

Var har du hört det nånstans?

Gilla

>”Se, jag giver eder alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt; detta skolen ni hava till föda.” (1:a Moseboken 1:29)Visst. Men senare lägger han till fler saker på födan. Så som Netto visade.>”Kött som har i sig sin själ, det är sitt blod, skolen I dock icke äta” (1:a Moseboken 9:4)Läs hela stycket. Det lyder ”Allt som lever och rör sig skall vara er föda; allt detta ger jag er så som jag gav er de gröna örterna. Men kött som har liv, det vill säga blod, i sig får ni inte äta.”Alltså. Kött går bra, men undvik blodpuddingen.>”Den som slaktar sin oxe, behagas, såväl som en mandråpare, av vederstyggliga handlingar, och det lyster mig att fara illa fram med honom.” (Jesaja 66:3)Här talar Jesaja inte om köttätare utan dom som slaktar och offrar sina kor till avgudar. Det är det som han ogillar och som han tycker ska bestraffas.>”Vad skall jag med edra många slaktoffer? Jag har fått nog av brännoffer av vädurar och på gödkalvars fett, och till blod av tjurar och lamm och bockar har jag intet behag…Ja, hur ni än räcker ut edra händer, så gömmer jag mina ögon för eder, och hur mycket ni än bedjen, så hör jag icke därpå. Edra händer äro fulla av blod; tvätta eder och rengör eder. Skaffen edert onda väsende bort ifrån mina ögon. Hör upp att göra vad ont är.” (Jesaja 1:11, 1:15-16)Här talar Jesaja om staden Sion. En plats han tycker är religiös på ytan, men som är full av synd om man ser bortom det. Jesaja menar att Sionbornas offergåvor är meningslösa och motbjudande eftersom dom ges av ett folk som tappat tron och ägnar sig mer åt fester än åt dyrkan och välgörenhet.Det finns inget om att inte äta kött där.

Gilla

Om människan kan äta precis allt, varför skulle då Gud bemöda sig om att nämna att fröbärande örter och fröbärande trädfrukter utgör människans föda?

Gilla

Hitler var vegetarian och djurrättsaktivist.

Gilla

Att Hitler skulle ha varit en strikt vegetarian är bara en myt, en uppdiktad lögn av mytomanen och propagandaministern Joseph Goebbels!Detta bekräftas även av Hitlers primära levnadstecknare Robert Payne, som bestämt förnekar att Hitler skulle ha varit vegetarian:http://www.foodrevolution.org/askjohn/47.htmhttp://www.vegsource.com/berry/hitler.htmlhttp://michaelbluejay.com/veg/hitler.htmlhttp://www.jewishveg.com/schwartz/revHitler.htmlEnligt en av Hitlers personliga kockar, Dione Lucas, så var Hitlers älskningsrätter KÖTT-baserade, och hans absoluta favorit var stekta duvbröst, och detta glufsade han i sig även *efter* det att han blev mer ”grön” pga hälsoskäl…

Gilla

”Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand. Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta.”1 Mosebok 9:2-3″Se, jag giver eder alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt; detta skolen ni hava till föda.” (1:a Moseboken 1:29)Han verkar lite motsägelsefull din Gud. Snacka om SJUKT OLOGISKT!

Gilla

För det första är Gud, den Högste, härskaren över allt och alla, inklusive dig, och för det andra är Gud väldigt förenlig och begripbar i Veda-skrifterna!

Gilla

>Om människan kan äta precis allt, varför skulle då Gud bemöda sig om att nämna att fröbärande örter och fröbärande trädfrukter utgör människans föda?Om människan inte ska äta kött, varför skulle då Gud bemöda sig med att säga att det ska vara vår föda ?

Gilla

Gud är inte blodtörstig!Låter i så fall mer som att det är en krigsgud i Bibeln som talar, när man ger rätt till att slakta och styckmörda stackars djur…medan det är en mildare varelse som anbefaller oss att äta grönt!

Gilla

>Låter i så fall mer som att det är en krigsgud i Bibeln som talar, när man ger rätt till att slakta och styckmörda stackars djur…medan det är en mildare varelse som anbefaller oss att äta grönt!Jag tror bibeln är ganska tydlig med hur många gudar det finns, så bägge orderna borde komma från samma källa.Det kanske är en växthatande gud som ger oss rätt att slakta och styckmörda dom besjälade gröna minigudar vi kallar växter. Borde dessutom vara lite tuffare att bli avhuggen levande i tusental av en stor mördartröska medan man är fastrotad vid marken, än att bli försiktigt bedövad och sedan dödad utan att man egentligen märker något.

Gilla

Två så diametralt olika order från samma källa?När du plockar ett äpple från ett äppelträd (en frukt som trädet skänker dig), så vare sig slaktar eller styckmördar du äppelträdet!För övrigt har inte växter något centralt nervsystem…

Gilla

Inte alls olika order.först säger han, ”Ät växter.”Sen lägger han till, ”kött går bra också”Så kött är ok.När du skördar vete på en åker så slaktar och styckmördar du stråna. Samma sak när en ko betar gräs.Vad spelar nervsystemet för roll. Enligt dig har varje planta en själ likadan som vår. http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/05/kronors-fragan-vem-kan-svaret-en-hard-not-att-knacka-for-ateisterna#commentsEn själ som enligt dig kan tänka, känna och lida utan något hjärna.http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/05/manniskor-som-fods-utan-hjarna-bevis-for-att-minnena-inte-sitter-i-hjarnan-de-foljer-med-sjalenDärför måste det vara lika illa för en sojaböna som blir uppsliten och långsamt ihjältorkad, som för det värsta tortyroffer, ch mycket värre än för en gris som blir slaktad på ett slakteri.

Gilla

Men om allt är ok, varför då överhuvudtaget börja dribbla?Ja, själen är lika i varje levande varelse, men inte det psykiska höljet, dvs vi själar befinner oss på olika nivåer, olika utvecklade, exempelvis en själ i ett vetestrå eller sojaböna har inte något centralt nervsystem och kan därför inte känna och plågas av smärta som exempelvis en ko eller människa, varför det är en mycket större synd att slakta en ko eller människa…Grundläggande metafysisk kunskap!Du kan ju även förstå detta när du kollar in vad det blir för straff i våra domstolar av att slakta ett vetestrå eller en sojaböna, jämfört med att slakta en hund eller en människa… 🙂

Gilla

>Men om allt är ok, varför då överhuvudtaget börja dribbla?För att allt tydligen inte var ok. Människan var enligt bibeln vid den tiden så syndfull att Gud behövde dränka allihopa och starta om. Ett tillskott av kött var kanske tänkt att göra människan fridsammare. Många beter sig sjukt ologiskt om de konstant saknar viktiga ämnen i sin kost. Ämnen som man får genom att äta kött.>Ja, själen är lika i varje levande varelse, men inte det psykiska höljet, dvs vi själar befinner oss på olika nivåer, olika utvecklade, exempelvis en själ i ett vetestrå eller sojaböna har inte något centralt nervsystem och kan därför inte känna och plågas av smärta som exempelvis en ko eller människa, varför det är en mycket större synd att slakta en ko eller människa..Dom personer som du säger saknar hjärnor har i så fall heller inget centralt nervsystem som kan känna smärta. Tydligen gör dom det ändå. Kan dom så borde även växterna kunna.>Du kan ju även förstå detta när du kollar in vad det blir för straff i våra domstolar av att slakta ett vetestrå eller en sojaböna, jämfört med att slakta en hund eller en människa… :-)Straffen är som dom är, inte för att dom är baserade på metafysik ”kunskap”. Eller Veda böckerna, utan på forskning och observationer i verkligheten. Jag tror inte egentligen att växterna känner något, men enligt dina teorier så borde dom det.

Gilla

>Men om allt är ok, varför då överhuvudtaget börja dribbla?För att allt tydligen inte var ok. Människan var enligt bibeln vid den tiden så syndfull att Gud behövde dränka allihopa och starta om. Ett tillskott av kött var kanske tänkt att göra människan fridsammare. Många beter sig sjukt ologiskt om de konstant saknar viktiga ämnen i sin kost. Ämnen som man får genom att äta kött.>Ja, själen är lika i varje levande varelse, men inte det psykiska höljet, dvs vi själar befinner oss på olika nivåer, olika utvecklade, exempelvis en själ i ett vetestrå eller sojaböna har inte något centralt nervsystem och kan därför inte känna och plågas av smärta som exempelvis en ko eller människa, varför det är en mycket större synd att slakta en ko eller människa..Dom personer som du säger saknar hjärnor har i så fall heller inget centralt nervsystem som kan känna smärta. Tydligen gör dom det ändå. Kan dom så borde även växterna kunna.>Du kan ju även förstå detta när du kollar in vad det blir för straff i våra domstolar av att slakta ett vetestrå eller en sojaböna, jämfört med att slakta en hund eller en människa… :-)Straffen är som dom är, inte för att dom är baserade på metafysik ”kunskap”. Eller Veda böckerna, utan på forskning och observationer i verkligheten. Jag tror inte egentligen att växterna känner något, men enligt dina teorier så borde dom det.

Gilla

Kött gör tvärtom människan våldsammare!Hört talas om yrkesmördare och terrorister som är fredliga grönsaksätande vegetarianer?Vi har ju även ryggmärg och ett perifert nervsystem!Även om straffen inte skulle vara baserade på de heliga skrifternas utsagor, så vet alla instinktivt att det är värre och syndigare att skära halsen av en människa, än att rycka upp en morot ur ett morotsland…Det är så stor skillnad evolutionsmässigt mellan själen i en morot och själen i en människa, varför moroten inte har någon vidare ångest när bonden närmar sig moroten med grepen… 🙂

Gilla

Har du någonsin hört talas om en terrorist som är en fredlig köttätare? Nej, tänkte väl det.

Gilla

Köttätande inkluderar våld!Köttbiten du inhandlar på ICA har föregåtts av grymt våld mot det stackars djuret…

Gilla

>Köttbiten du inhandlar på ICA har föregåtts av grymt våld mot det stackars djuret..Samma sak med sojabönan. Den har utsatts för mycket våld den med.Dessutom, Hur våldsamt är det egentligen att bli bedövad och avblodad på ett par minuter ? Det är ju inte som att dom hugger djuret i bitar med vassa liar.

Gilla

När du plockar sojabönor från sojaväxten, så lider inte sojaväxten, lika lite som äppelträdet lider när du plockar äpplen från det…Vill du själv bli avblodad och styckmördad?Nähe…varför då tillåta att andra varelser blir det?

Gilla

>Köttbiten du inhandlar på ICA har föregåtts av grymt våld mot det stackars djuret..Samma sak med sojabönan. Den har utsatts för mycket våld den med.Dessutom, Hur våldsamt är det egentligen att bli bedövad och avblodad på ett par minuter ? Det är ju inte som att dom hugger djuret i bitar med vassa liar.

Gilla

>Hört talas om yrkesmördare och terrorister som är fredliga grönsaksätande vegetarianer?Eftersom enligt dig alla var vegetarianer före Noaks ark, borde alla mord och ondsinta handlingar som beskrivs i bibeln om den tiden ha utförts av vegetarianer? Kain är väl ett bra exempel. Han mördade sin bror för att Gud inte gillade hans grönsaksgåvor utan istället föredrog kött. Sedan blev det bara värre tills hela världen måste dränkas.

Gilla

Enligt Veda-skrifterna skedde den senaste syndafloden för drygt 120 400 000 år sedan…Tål man inte ens se djur mördas, hur skulle man då klara av att mörda människor…?

Gilla

>När du plockar sojabönor från sojaväxten, så lider inte sojaväxten, lika lite som äppelträdet lider när du plockar äpplen från det…Hur soja skördas.http://www.youtube.com/watch?v=xPPmTLevvNQ&feature=related>Enligt Veda-skrifterna skedde den senaste syndafloden för drygt 120 400 000 år sedan…Det ändrar väl inget. Du citerar ju bibeln som en källa angående veganism. Då borde den fungera som källa till mord med.>Tål man inte ens se djur mördas, hur skulle man då klara av att mörda människor…?Utan problem. Ta Charles Manson t.ex. Han skröt både med hur han inte stod ut med att se djur dödas, och med att han önskade att han mördat flera människor.

Gilla

Håller med om att det inte går till som det borde enligt Veda-skrifterna, men fortfarande, det är STOR skillnad vad gäller lidande, mellan att dra upp en sojaplanta och att skära halsen av en ko eller en hund…Bara för att Bibeln kan fungera som en källa till vegetarianism, betyder ju inte att den därmed måste fungera som källa till allt.Klarar man av att mörda människor, så är det inga problem med att även mörda djur…

Gilla

>När du plockar sojabönor från sojaväxten, så lider inte sojaväxten, lika lite som äppelträdet lider när du plockar äpplen från det…Hur soja skördas.http://www.youtube.com/watch?v=xPPmTLevvNQ&feature=related>Enligt Veda-skrifterna skedde den senaste syndafloden för drygt 120 400 000 år sedan…Det ändrar väl inget. Du citerar ju bibeln som en källa angående veganism. Då borde den fungera som källa till mord med.>Tål man inte ens se djur mördas, hur skulle man då klara av att mörda människor…?Utan problem. Ta Charles Manson t.ex. Han skröt både med hur han inte stod ut med att se djur dödas, och med att han önskade att han mördat flera människor.

Gilla

Håller med om att det inte går till som det borde enligt Veda-skrifterna, men fortfarande, det är STOR skillnad vad gäller lidande, mellan att dra upp en sojaplanta och att skära halsen av en ko eller en hund…Bara för att Bibeln kan fungera som en källa till vegetarianism, betyder ju inte att den därmed måste fungera som källa till allt.Klarar man av att mörda människor, så är det inga problem med att även mörda djur…

Gilla

Snillet, du svarade inte på frågan. Har du någonsin hört talas om en terrorist som är en fredlig köttätare?

Gilla

Eftersom köttätande inbegriper våld, så kan inte köttätande terrorister vara fredliga!

Gilla

>Håller med om att det inte går till som det borde enligt Veda-skrifterna, men fortfarande, det är STOR skillnad vad gäller lidande, mellan att dra upp en sojaplanta och att skära halsen av en ko eller en hund…Absolut. Miljontals sojaplantor huggs i bitar och torkar långsamt ihjäl, medan korna dör snabbt och under bedövning med ett minimum av plågor. Sojans själar har det klart plågsammast.>Bara för att Bibeln kan fungera som en källa till vegetarianism, betyder ju inte att den därmed måste fungera som källa till allt.Varför inte. Du gör ju det med Veda. >Klarar man av att mörda människor, så är det inga problem med att även mörda djur…Är det visst. Som jag sa. Charles Manson önskade han dödat fler människor samtidigt som han hävdade att han inte stod ut med att se djur dödas.

Gilla

Att mörda och äta upp sin egen Amma (Moder Ko) är bland det mest groteska syndfulla man kan göra…

Gilla

>Håller med om att det inte går till som det borde enligt Veda-skrifterna, men fortfarande, det är STOR skillnad vad gäller lidande, mellan att dra upp en sojaplanta och att skära halsen av en ko eller en hund…Absolut. Miljontals sojaplantor huggs i bitar och torkar långsamt ihjäl, medan korna dör snabbt och under bedövning med ett minimum av plågor. Sojans själar har det klart plågsammast.>Bara för att Bibeln kan fungera som en källa till vegetarianism, betyder ju inte att den därmed måste fungera som källa till allt.Varför inte. Du gör ju det med Veda. >Klarar man av att mörda människor, så är det inga problem med att även mörda djur…Är det visst. Som jag sa. Charles Manson önskade han dödat fler människor samtidigt som han hävdade att han inte stod ut med att se djur dödas.

Gilla

om jag äter myror. Är jag en köttätande terrorist då?

Gilla

Terrorist = Person som utför organiserade våldshandlingar som väcker skräck och fasa.

Gilla

om jag äter myror. Är jag en köttätande terrorist då?

Gilla

Terrorist = Person som utför organiserade våldshandlingar som väcker skräck och fasa.

Gilla

> Bara om man tror på det. Rent biologiskt så är kött en källa till protein som mänskligheten skulle haft det svårt att överleva utan.. Folk har ätit kött i alla tider. Hinduerna med.http://www.scribd.com/doc/7708836/A-Brahmins-Cow-Tales-History-of-Beef-Eating-in-India-by-Hindus

Gilla

Finns det inget annat att äta, så är det förmildrande omständigheter…

Gilla

”Eftersom köttätande inbegriper våld, så kan inte köttätande terrorister vara fredliga!”Aha! Du erkänner alltså att du inte kan nämna EN ENDA terrorist som är en fredlig köttätare. Jag godtar din ursäkt.

Gilla

Som sagt, det är inte en fredlig handling att mörda och äta muskler från andras kroppar…

Gilla

-”VILL GUD ATT VI ÄTER KÖTT ?” /Snilleblixten-Ja. Han har ju gjort djuren åt oss för att vi ska ha dels sällskap (hund/varghundhybrid mfl) dels transport (häst, åsna mfl), dels för att de ger oss föda t ex i form av ägg (fäglar) och kött (nöt, svin, får mm).Fråga de som lever nära en stenålderstillvaro i t ex Afrikas inre, hur de lever, varifrån deras viktiga näringsämnen kommer ifrån.Se dig själv i spegeln och le. Dina tänder (som ser mycket fina ut förövrigt) är just köttätartänder.

Gilla

Ja, om vi utgår ifrån att den här ”gud” finns, vilket han ju inte gör, så finns två alternativ:1. Han vill att vi äter djur.2. Han har stått för ett ordentligt misstag då han skapade majoriteten av Jordens människor på så sätt att djurens kött smakar gott för dem.Vilket av ovanstående gäller, Snillet? Vill gud att vi äter kött, eller är han bara inkompetent?

Gilla

Vad har du för belägg för att Gud inte finns?En del (kannibaler) tycker att människokött smakar gott, ska vi då tillåta dem att döda människor för att leva ut sina perversiteter?Lösningen:Vill man nödvändigtvis tugga på djurens muskler, så kan man väl först vänta på att de dött en naturlig död?Det är inte människovärdigt att äta likdelar från styckmördade djurkadaver…

Gilla

”Vad har du för belägg för att Gud inte finns?”Det faktum att miljoner människor under tusentals år inte kunnat lägga fram ett enda bevis för någon guds existens. Någon gång får man dra slutsatsen att guden inte finns.”En del (kannibaler) tycker att människokött smakar gott, ska vi då tillåta dem att döda människor för att leva ut sina perversiteter?”Du tappar tråden. Nu handlade det om själva ätandet – inte dödande. Mord av andra människor är olagligt under nästan alla omständigheter i alla kulturer, eftersom människan som art inte kan överleva om vi tillåts mörda varandra.ENDAST religiösa människor har problem med att förstå detta. De behöver ”guds” uppmaning innan de förstår att man inte ska mörda.

Gilla

Problemet är ju att du inte godtar andliga bevis…Gud är ju andlig som bekant!Även ateister behöver Guds uppmaning, i form av Samvetets röst, som kommer från Översjälen i hjärtat….

Gilla

Men du svarade inte på min fråga, så jag postar den igen.Om vi utgår från att ”gud” finns, vilket han inte gör, så har vi två alternativ:1. Han vill att vi äter djur.2. Han har stått för ett ordentligt misstag då han skapade majoriteten av Jordens människor på så sätt att djurens kött smakar gott för dem.Vilket av ovanstående gäller, Snillet? Vill gud att vi äter kött, eller är han bara inkompetent?

Gilla

Belägg för att Gud inte finns, tack!1. Han vill inte att vi äter djur, men Han har skänkt människan den fria viljan, så att människan kan välja att gå emot Guds vilja!2. Kött som sådant smakar knappast gott för någon…man sveder och kryddar likdelarna…dessutom, om det inte finns något grönt att äta, så har människan dispens att äta kött!

Gilla

Två saker slår mig1. Det är INTE gud som skrivit biblen, det är människor som tolkar guds ord, samma gälelr för vedaskrifterna2. Om nu snilleblixten tycker vedaskrifterna är mindre motsägelsefulla, varför citerar du inte dessa istället för biblen? Dessutom borde du vara mer insatt i vedaskrifternas texter än biblens, eller?”…..man sveder och kryddar likdelarna…..”… och hur gör du med ditt eget proteinintag? Bönor lär du inte äta råa, eller? De flesta ärtor går heller inte att äta i naturligt tillstånd under hela året, eller hur? Vill gud att vi svälter på vintern/våren innan dessa grödor går att skörda igen? // AndersHUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

Gilla

1. Vedaskrifterna nedtecknades av Vedavyasa, en avatar av Gud.2. Apropå att avstå köttätande, så har jag ju inte endast citerat Bibeln, även citat från andra världsreligioner, inklusive Veda-skrifterna!Det finns så otroligt mycket vegetariskt som går att äta i naturligt rått tillstånd!

Gilla

Svält är ett regionalt problem, precis så som matproduktion. Om vi i Sverige skulle sluta äta kött så hjälper inte det någon. Vi kan vara självförsörjande på mat. Svälten är som värst i de mest befolkningstäta områdena på jorden. Områden som inte klarar av varken djurhållning eller odling. Ska man försörja länder med svält så skulle den logistiken skapa enorma miljöproblem. Lika dumt som att vi importerar mat som vi kan producera själva. Köttätandet har inget med andra människors svält att göra. För övrigt så är inte kött hälsovådligt. Inte under normala omständigheter. Överdriven konsumtion kan leda till problem, men så sker åven med överdriven vegetarisk konsumtion. Du år alltid lika självgod och du döljer dåligt ditt hat moy andra oliktänkande. Köttätare är mördare? Vilket fruktansvärt övertramp att sätta ett epitet på andra människor. Men så har du alltid gjort; brottsoffer får skylla sig själva, köttätare är mördare och hela världen konspirerar mot dig och vi andra är ju så grundligt lurade av etablissemanget. Du är en fruktansvärd människa som borde bli berövad rätten att utöva din tro.

Gilla

Kapten Adlesparre hette du tidigare…varför har du bytt namn?Bara för att jag ogillar ateism och köttätande, så ska jag bli berövad min rätt att utöva min övertygelse?

Gilla

Kött är mord. Det är en ovedersäglig sanning.

Gilla

Men… Snilleblixten… Med ditt synsätt (eller det synsätt ”du” förespråkar här) så borde vi ju utrota alla djuren – eftersom enligt dig är människan högst stående och de som är djur är det för att de har gjort dåliga gärningar tidigare… Och ondska är inte gud och vi vill bara ha gud…?ser du faran? Om du nu är en fara… jag börjar känna att jag inte fattar nånting längre 😉

Gilla

Man ska inte utrota någon!Om vi dödar djuren, så tvingas de att återfödas som samma art igen, för att kunna ta del av det karma som de var menade att genomleva!Att döda djur löser ingenting…tvärtom, ens eget karmakonto blir blytungt!

Gilla

Fast… oj oj oj… det här blir ett moment 22 – om vi utrotar djuren som människor så är ju DET onda handlingar också blir man själv ett djur…Va fan. Hur hänger det här egentligen ihop??? Vart ska det sluta, är det tänkt?

Gilla

Fast… oj oj oj… det här blir ett moment 22 – om vi utrotar djuren som människor så är ju DET onda handlingar också blir man själv ett djur…Va fan. Hur hänger det här egentligen ihop??? Vart ska det sluta, är det tänkt?

Gilla

Alimantado!<>Vi gör en liten ”vändning” och testar hur det låter.Svar: det faktum att miljoner människor existerat under tusentals år är det enda beviset för guds existens. Någon gång får man dra slutsatsen att gud finns.

Gilla

Blindtarmen och ett vegetariskt leverne har ett samband!Därför som många köttätare får problem med sin blindtarm, för att de går emot dess funktion…Intressant, berätta mer!

Gilla

Kan det vara så här tråkigt bara -att allas vår inneboende livskraft strävar mot att sätta ihop sig själv. Födan är en faktor i det.Vi har blivit ”programmerade” att uppleva obehag om vi äter något som är ”nära” släkt med oss. Vi känner oss helt enkelt bättre moraliskt om vi äter majs istället för lamm. Växter däremot ”äter” kadaver (i form av mineraler i jorden).Vi ska äta det som ligger så långt bort genetiskt sätt från oss själva?Eller är det så Snillet, att alla ska äta enbart fruktkroppar?Tror du priset kan vara att vi kommer existera mycket färre olika sorters livsformer då? Är det bra eller dåligt, enligt dig?

Gilla

Själarna har varierande önskningar!Vissa själar önskar leva på andras kött och blod, och då uppfyller Gud den önskan genom att ge dessa själar exempelvis tiger- eller lejonkroppar…

Gilla

Kan det vara så här tråkigt bara -att allas vår inneboende livskraft strävar mot att sätta ihop sig själv. Födan är en faktor i det.Vi har blivit ”programmerade” att uppleva obehag om vi äter något som är ”nära” släkt med oss. Vi känner oss helt enkelt bättre moraliskt om vi äter majs istället för lamm. Växter däremot ”äter” kadaver (i form av mineraler i jorden).Vi ska äta det som ligger så långt bort genetiskt sätt från oss själva?Eller är det så Snillet, att alla ska äta enbart fruktkroppar?Tror du priset kan vara att vi kommer existera mycket färre olika sorters livsformer då? Är det bra eller dåligt, enligt dig?

Gilla

Att människan KAN göra saker betyder inte att människan SKA. Det är en prövning för att se vilka som är välkomna till livet efter detta 🙂

Gilla

Helt korrekt, kära vän!

Gilla

Varje gång du sväljer ditt saliv får du i dig ungefär 50 000 levande bakterier… Du kanske löser detta genom att spotta på andra…?

Gilla

Vad är problemet?Bakterierna lever och frodas även i magen…

Gilla

Varje gång du sväljer ditt saliv får du i dig ungefär 50 000 levande bakterier… Du kanske löser detta genom att spotta på andra…?

Gilla

Eh. Ja. Okej.För det första: Det finns INGA bevis för att en människa aldrig ätit kött. Dessutom, tror du att våra förfäder dödade mammutar och alla andra djur bara för skojs skull? Nej, precis. Hade du hängt med på dina historielektioner, hade du också fattat det. Men tydligen har du blivit analt knullad av gud som unge och gud vet vad. Människan är anpassad för att kunna äta kött, frukt, grönsaker, nötter och mycket mer. Människans tänder är anpassade efter det. Jag ansåg inte ens att det var nödvändigt att läsa hela inlägget då det inte ens är ett riktigt inlägg utan bara små korta rader från någon jävla påhittade bok dvs Bibeln.Don’t care.För det andra: Det är ingen idé att du sitter och försöker konvertera halva jordklotet till att bli vegetarianer/veganer, inte heller att du sitter och påstår att ”alla köttätare är mördare och bryr sig inte om djuren!!! DOM SKA DÖÖÖÖ1!!” Jag äter kött, och för mig är djuren mer värda än människorna.Men det betyder fan i mig inte att jag är mindre värd som människa just för att jag äter kött och anser det.Kom tillbaka när du har lite mer fakta än bibeln, grabben.

Gilla

Eh. Ja. Okej.För det första: Det finns INGA bevis för att en människa aldrig ätit kött. Dessutom, tror du att våra förfäder dödade mammutar och alla andra djur bara för skojs skull? Nej, precis. Hade du hängt med på dina historielektioner, hade du också fattat det. Men tydligen har du blivit analt knullad av gud som unge och gud vet vad. Människan är anpassad för att kunna äta kött, frukt, grönsaker, nötter och mycket mer. Människans tänder är anpassade efter det. Jag ansåg inte ens att det var nödvändigt att läsa hela inlägget då det inte ens är ett riktigt inlägg utan bara små korta rader från någon jävla påhittade bok dvs Bibeln.Don’t care.För det andra: Det är ingen idé att du sitter och försöker konvertera halva jordklotet till att bli vegetarianer/veganer, inte heller att du sitter och påstår att ”alla köttätare är mördare och bryr sig inte om djuren!!! DOM SKA DÖÖÖÖ1!!” Jag äter kött, och för mig är djuren mer värda än människorna.Men det betyder fan i mig inte att jag är mindre värd som människa just för att jag äter kött och anser det.Kom tillbaka när du har lite mer fakta än bibeln, grabben.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: