Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

PONERA att GUD INTE EXISTERAR – Hur kommer det sig att man vänder sig till Honom i hela världen?

Posted on: 2 juni, 2009


ATEISTER, PONERA ATT GUD INTE EXISTERAR…

HUR KOMMER DET SIG DÅ ATT DET ÄR JUST…

 

GUD som man över hela världen, i alla tider, i alla kulturer och i alla samhällen SPONTANT och instinktivt ROPAR PÅ, ber till, när man:

1. Ligger på dödsbädden, inför sista smörjelsen…

2. Uppnår klimax i sänghalmen…

3. Krigar i skyttegraven vid fronten…

4. Drabbas av nån katastrof eller tragedi…

5. Skådar något väldigt vackert eller storslaget…

6. Blir hastigt överrumplad eller chockad…

7. Ser landslaget i final under straffsparksläggning…

Och så vidare…

ATEISTER…

…hur kommer det sig att man inte istället ropar på spaghettimonstret, kakmonstret, jultomten, Harry Potter, Foppa, Zlatan, AIK, moster Agda, Reinfeldt eller några andra världsliga figurer under dessa situationer..???

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

Annons

80 svar till "PONERA att GUD INTE EXISTERAR – Hur kommer det sig att man vänder sig till Honom i hela världen?"

”hur kommer det sig att man inte istället ropar efter Spaghettimonstret, Kakmonstret, Jultomten, Harry Potter, Foppa, Zlatan, AIK, moster Agda, Reinfeldt eller några andra världsliga figurer under dessa situationer..???”Har du missat att varje kultur har sin egen sagofigur som de ropar efter när verkligheten blir för jobbig?

Gilla

Ge exempel på en sådan sagofigur, tack!

Gilla

Jag vet inte vad jag tror på. Men jag kan kalla det en högre energi, En Gud. Vet inte heller vilken tro jag skulle vilja tillhöra om jah vore tvungen att välja. Men jag vet att jag tror. På något Gott Allestädes närvarande. Däremot min syster, hon säger sig vara Ateist eller Satanist. Och det förstår jag mig inte på! Varför inte tillbe det som är på den goda sidan i stället? Och som Ateist måste det kännas väldigt hopplöst. I hennes fall fixar hon tomheten med shopping i stället. Så man kan säga att hin tror på Mammon och tillber honom eller henne…

Gilla

Du är på rätt väg, på rätt sida, kära Jenny!Mammon är ekvivalent med sanskritbegreppet Maya, vilket betyder illusion, och syftar på denna dualistiska materiella värld som vi betingade själar bebor:http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_(illusion)Du har helt rätt Jenny, att vara en ateist måste verkligen kännas hopplöst…

Gilla

2000+ år av propaganda har ju helt klart resulterat i att en hel del människor gärna sätter sitt hopp till något som de tror är större än de själva.Religion är bara en form av kontroll av massorna, vilket har fungerat rätt så bra tills människor kunde ta reda på saker själva.Den dagen människan börjar tro på sig själv och tar ansvar för sina egna handlingar kommer hon att finna att hon är gud och att religion rent generellt skapades av män som var rädda för att massan skulle få den insikten och de då skulle förlora sin makt.En människa med djup självinsikt är inte till någon nytta i ett samhälle som är byggt på att avla fram 9-17 drönare som ser den 25e som månadens höjdpunkt då man äntligen kan köpa den där saken som reklamen säger att du bara måste ha.Vi är alla gud och det är vi som avgör vilken framtid vi ska lämna efter oss till våra barn.Att tro att någon allsmäktig gud ska skicka en frälsare precis när han/hon behövs som mest är att skjuta ifrån sig ansvaret och otroligt naivt.Det viktigaste är moder jord och om vår död som art eller åtminstone en 80-90% utrotning av oss kan rädda alla de övriga arter som lever här så ser jag det som ett litet pris att betala för att bevara mångfalden av liv på denna vackra planet.Jag är inte Ateist, jag är realist och efter 2000+ år av massmord och förtryck i guds namn så är det för mig ofattbart att folk, än idag, går på de där lögnerna och fortfarande försakar sig själva i jakten på något som de redan har inom dig.Finn dig själv och styrkan som finns inom dig, där har du allt du söker.Gud är något som man skrämmer folk med för att få kontroll, precis som man skrämde barn förr att trollen skulle ta dem eller näcken osv..

Gilla

Tror man på Gud så tror man på sig själv, eftersom vi själar, vi minigudar, är oupplösliga eviga beståndsdelar av Gud!Vi har samma kvalitéer som Gud (eviga, medvetna, lycksaliga), men kvantitativt är vi minigudar i förhållande till Gud som solstrålen till Solen…För övrigt är jag inte kristen och tror därmed inte att den andliga visdomen bara är 2000+ år gammal, utan att Gud har skickat ner hit avatarer av sig själv under alla de årmiljarder som Moder Jord och Människan har existerat!

Gilla

och trots detta har alla människor dött förr eller senare…religion är världens mest omfattande lobbyverksamhet

Gilla

Det är bara vårt yttre fysiska skal som dör!Själva kilar vi eviga själar vidare!Vart?Beror på våra individuella karmakonton!

Gilla

Ett litet barn ropar på Mamma/Pappa i sådana situationer. Varför gör barnet så? Borde det inte, rent automatiskt enligt din teori, ropa på Gud?NEJ! Ett barn tror på vad hon/han ser, tills barnet genom påverkan från föräldrar/samhället manipuleras till att tro på Gud.Mina föräldrar lärde mig att jag ska tro på mig egen förmåga. Det är svagt att tro på en Gud eftersom man då lägger sitt liv i händerna på ”något annat”. Man ska för tusan ta ansvar för sitt eget liv och inte tro på något som inte existerar bara för att man inte klarar av att handskas med motgångar.

Gilla

Barnet ropar på mamma/pappa, eftersom barnet har fysisk hjälp att tillgå!VI FÖDS till RELIGIÖSA, visar forskning! Vi föds de facto till kreationister:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/02/1114670Som religiös tar man ansvar för sitt liv, eftersom man vet att det blir karma på materiella handlingar!

Gilla

Jag tror på en Skapare, har alltid varit intresserad av astronomi och den oändliga kosmos. Tänk er en stol som plötsligt bara blir till! Nej, det skulle vara lite märkligt eller hur? Vi vet ju att det är en snickare bakom den.Lika svårt har jag för att tänka mig att universum med all dess galaxer och oändliga stjärnpark plötsligt bara skulle finnas till.Nej, där finns en ”snickare” bakom det är jag säker på.Däremot tror jag inte att snickaren är intresserad av oss. Han har andra världar att skapa…..För min tanke är att Skapelsen är evig. Denna kosmos vi befinner oss i nu är kanske nyfödd men det har alltid skapats nya kosmos!Och jo, Skaparen själv har alltid funnits eftersom han ÄR!

Gilla

Du har verkligen huvudet på skaft, Carl, det märks!

Gilla

Ding-dong-bloggen jobbar vidare med galenskaperna här, ser jag.

Gilla

Har du något annat att komma med än argumentum ad hominem…?

Gilla

Det är ju inte samma Gud. Det finns otaliga gudom(er) beroende på epok, generation och kultur. Även på lokalnivå kan skillnaderna vara markanta, inte minst i Afrika (i synnerhet inom egyptisk mytologi) och i Indien. Anledningen till varför människor i sådana situationer du exemplifierar ber till eller nämner någon gudoms namn, är för att de antingen är troende innan eller är riktigt desperata. En ateist däremot, börjar ju inte be till någon gudom i sådana lägen. Att säga ”Herregud” eller ”åh Gud!” när man uppnår klimax i sänghalmen, skådar något vackert eller storslaget, blir hastigt överrumplad eller under extrem mental påfrestning under ex; straffläggning i någon sport – handlar ju om blotta uttryck som på dialektisk väg har fått en annan innebörd än vad det hade förr.Att hävda att Gud existerar pga att vissa ber till en gudom eller att många använder gamla uttryck i specifika situationer, är som att hävda att flygande elefanter existerar pga att det finns massor av filmatiseringar och illustrationer av Dumbo.

Gilla

Jorå, det är den Allsmäktige Allvetande Gudomen alla religioner syftar på, oavsett om man kallar Gudomen för Allah, Jahve, Krishna, eller vadhelst!Vår Allsmäktige Herre har nämligen otaliga Namn och skepnader!Att Gud har följt med människosläktet ända sedan hennes skapelse, bevisar ju de facto Hans underbara existens!

Gilla

Blev lite nyfiken på ett av dina svar. Vilken forskning visar att vi föds till religiösa?Börja inte rabbla länkar som är allt annat än seriösa (vilket alla dina länkar är).

Gilla

Största idioten någonsin

Gilla

Bevisa det, tack!

Gilla

Snillet: Om det fanns ett folkslag som tillbad Spaghettimonstret så hade du ju hävdat att detta bara är den vanliga guden fast med ett annat namn. Du har helgarderat dig. Men om du undersöker olika religioner så märker du snabbt att varenda en har sin egen lilla sagofigur som de låtsas ska komma och rädda dem när de gjort bort sig.Om ett barn är i livsfara där mamma och pappa inte kan hjälpa, ropar det då på gud? Nej. Och därför är din teori motbevisad.Carl: Vem har hävdat att universum bara helt plötsligt ”fanns”? Ja, just det, det är ni troende som hävdar det. Plötsligt fanns allt bara. Icke-troende letar efter riktiga förklaringar.

Gilla

Men alla vet ju att spaghettimonstret bara är ett fantasifoster skapat av Bobby Hendersons livliga fantasi för 4 år sedan…GUD är EVIG!Gud har ingen begynnelse eller något slut, vilket ju däremot bevisligen spaghettimonstret har…

Gilla

Brukar inte ropa på gud. Brukar mer säga oh shit! Det betyder inte att jag tror bajs är allsmäktigt och har skapat jorden.Det är ju en språklig fråga och har inget att göra med vad man tror

Gilla

Men du anser Gud vara shit?

Gilla

När min mamma var i bilolycka och bröt ryggen så ropade hon automatiskt efter sin mamma, fastän hon inte ens hade bra förhållande med sin mamma. Alltså ropade hennes undermedvetna inte efter gud, utan efter hennes mamma.Om din teori skulle stämma skulle ALLA ropa efter gud i de situationer du nämner

Gilla

Är man inte Gudsmedveten, så kan det hända att man ropar efter andra personer, som just för tillfället ligger en närmare hjärtat!

Gilla

varför tog du bort min förra kommentar?

Gilla

Jag tar av princip aldrig bort några kommentarer, eftersom jag anser att censur visar att man har nånting att dölja!

Gilla

var är alla mina kommentarer??

Gilla

De finns alla här!Ingen censur här inte!

Gilla

”Du har helt rätt Jenny, att vara en ateist måste verkligen kännas hopplöst…”Sorry mannen, du är helt fel ute! Igen…Om jag inte missminner mig så skriker inte muslimerna på gud, inte heller hinduerna..Och nu svara du: men det är samma gud men med olika namn..Och då frågar jag:Varför krigar de då i guds namn?Som jag sa tidigare, och du inte bemötte: politik och religion är lika illa, de skapar båda massvis av lidande, och som alltid så lider de minsta värst..Jag har mig själv att tro på, jag behöver inte nån sagofigur att stödja på, det finns helt enkelt inte nåt behov av det. Och jag är ju inte ensam….

Gilla

Det är inte Guds vilja att man ska kriga i Guds Namn, vilket med ens bevisar att de som krigar antingen är pseudoreligiösa eller rent av ateister!Religion lär människan att älska Gud och sin nästa såsom sig själv!Följer man inte religionens lära är man inget annat än pseudoreligiös!Om du tror att du själv är den högsta makten, hur kommer det sig då att du inte kan förhindra din egen ”död”..?

Gilla

Intressant ”förklaring” du har på allt.. Men, de krigar ju i guds namn, och oskyldiga får som vanligt lida.. Varför får de ingen hjälp om det nu finns en gud?Den andra fras funkar ju här, men inte hittar du den i koranen… det är ju taget ur bibeln som bara en lite del av jordens befolkning gillar.Jag har inte sagt att jag är den högsta makten, det skulle aldrig falla mig in att betrakta mig som mer än någon annan, det strider mot min viktigaste regel: bondförnuftet.Ingen kan förhindra sin död, den bara inträffar när det sker. Varken jag eller du eller någon annan kan förlänga våra liv.

Gilla

Om jag skulle kriga i Darwins namn, skulle Darwin göras skyldig för det?Oskyldiga kan aldrig lida, efterosm oskyldiga aldrig föds till den materiella världen!Återföds man till den materiella världen, så är man per definition skyldig, eftersom man då står under karmalagens jurisdiktion!Jag syftade på Människan som den högsta makten…som ju ateisten tror…Vad/vem bestämmer hur långa liv vi får i våra materiella kroppar, och varför är vi tvingade att födas och dö?Hmm…

Gilla

Jag skriker fan på samtliga punkter men inte har jag någon speciell djävulsdyrkan för det, det här är ett språkligt fenomen och inte ett religiöst.

Gilla

Du åkallar underjordens makter…du åkallar hellre underjordens makter än Gud!

Gilla

hehe ja såg de nu, fast innan du svarade på dem var de borta.Nej jag tycker inte gud är shit och tycker inte shit är gud. Min poäng är att det man skriker av överraskning elle rliknande oftast mer har med invanda språkvanor att göra snarare än gud

Gilla

Men hur kommer det sig att just vår kära älskade GUD har blivit invant i all världens språkvanor?Hmm…

Gilla

Nej, det finns inte bara en gudom. För det första måste denna gudoms existens bevisas och i ett nästa steg måste det bevisas att alla andra gudom(er) endast är olika skepnader av den enda, omnipotenta gudomen. Inga sådana bevis existerar. Troende inom islam, judendom, kristendom, hinduism och ja, alla andra otaliga religioner skulle knappast hålla med dig om att alla gudom(er) är en och samma gudom. Kan du redogöra bevis för att du som troende har rätt medan andra troende inte har det? Du brukar använda majoritetsargument, således borde du ha fel gällande detta med tanke på att de flesta religiösa skulle motsäga att alla gudom(er) är en och samma gudom. Och hur kan du veta att det är en och samma gudom? Har denna gudom pratat med just dig och förklarat hur det ligger till eller vad? Nej, att en eller flera gudom(er) har funnits i den moderna människans samhälle och kultur, genom olika epoker, bevisar inte att varken en eller flera gudom(er) existerar – existensbevis är betydligt mer omfattande än så. Detta påvisar snarare att människan, så länge vi känner till, har haft ett behov att få svar på alltets ursprung, hur och varför, meningen med livet. Vi är trots allt kännande, medvetna och intellektuella individer. Behovet av att få svar säger ingenting om huruvida gudom(er) existerar eller inte – tvärtom har gudom(er) skapats av människan pga behovet att finna svar.Det är ju onekligen mycket mer bekvämt att peka på en skapare, istället för att undersöka saken ner på mikroevolutionär nivå.Din sista mening, rent sakligt, är ologisk och förvirrad. Du utgår ifrån att människan blev skapad av en kreatör – det har inte bevisats. Du utgår ifrån att denna kreatör har följt människosläktet sedan människan skapades – hur kan du utgå ifrån det när vår dokumenterade historia inte sträcker sig speciellt långt tillbaka?

Gilla

Kan bara finnas EN Herre på täppan, EN Allsmäktig Herre!Gudomarna i plural som du talar om är de s.k. halvgudarna (33 miljoner till antalet), som är ministrar, administratörer, i Guds universella regering!Man kan alltså inte likställa halvgudarna med Gud!Vårt medvetande och vårt intellekt måste ju ha sin grund nånstans…givetvis vår evige Skapare, som är källan till allt medvetande och all intelligens!ANDLIGA BEHOV, ett utmärkt BEVIS för GUDS EXISTENS !!!http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2008/12/1066875Eller hur?

Gilla

Snillet: ”VI FÖDS till RELIGIÖSA, visar forskning! Vi föds de facto till kreationister”Jag föddes inte religös; endast det räcker ju för att kullkasta ditt uttalande. En teori måste troliggöras om och om igen men behöver bara motbevisas en gång. Enkellt faktum.Jag föddes likt dig med frågor men frågvishet är inte att vara religiös. På många sätt är det det motsatta.”Alla människor föds dumma, och vissa förblir det”

Gilla

Som sagt, forskningen visar att du har fel!

Gilla

Snillet: ”Som sagt, forskningen visar att du har fel!”Forskningen visar att egen erfarenhet och sunt förnuft är underordnad din verklighetssyn? Jag skulle vilja träffa vetenskapsmannen som påstod något sådant och skratta honom/henne rakt i ansiktet för att han/hon kan vara så ignorant inför verkligheten.Jag kan dock förstå att detta kan vara en aningen svårt då denne person inte existerar efter din beskrivning, men turligen finns du istället.

Gilla

Denne person existerar efter min beskrivning:Vetenskaplig forskning: VI FÖDS till RELIGIÖSA!http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/02/1114670Eller hur?

Gilla

Snillet: En snabb fråga. Jag vet att du tidigare sagt att du tror att människan har funnits i miljoner år, och du tror även att vi inte har förändrats alls under denna tid. Hur förklarar du då det faktum att vi inte hittar skriva dokument som är mer än några tusen år gamla? Borde inte Jorden krylla av böcker som skrevs för miljontals år sedan? Vad är din bortförklaring inför detta problem?

Gilla

För det första bevaras inte palmblad i miljoner år och för det andra så sker det stora ”syndafall” på Jorden med jämna mellanrum som wipar ut ganska mycket…

Gilla

jag kan säga så här, jag är helt säker på evigt liv, men för mig har det inte med någon gud att göra eller religion, det handlar om ren logik eftersom att allting som existerar är levande, och det döda kan aldrig existera…

Gilla

Mycket logiskt tänkt Stebro!Det som existerar, existerar för evigt!

Gilla

Att ha patent på ‘sanningen’ måste vara ganska betungande.

Gilla

Endast Gud kan ha patent på den Absoluta Sanningen!

Gilla

Vad det handlar om är att död (ingenting) kan inte existera. Allting som existerar har någon funktion…allting som finns kan utvecklas…liv=utveckling…det döda kan inte utvecklas…vissa säger att svarta håll är ingenting, men om de vore ingenting hur skulle vi då veta att de fanns? och att de var svarta och formade som hål…då kan de inte vara ingenting! för ingenting borde väl inte ha några egenskaper?

Gilla

Ja, vi själar utvecklas ständigt!Slutmålet för vår utveckling är att vi ska återvända till den eviga andliga världen, bortom vår relativa rumtid, där vi själar hör Hemma, eftersom vi är andliga till vår innersta natur!De förmenta ”svarta hålen” har aldrig kunnat bevisas, bara en hypotes!

Gilla

Tack snilleblixten. Får väl säga tackdetsamma då! :)Här är en liten ponering till riktad åt den inbitne ateisten:”Föreställ dig att du går på en äng. Plötsligt upptäcker du ett litet föremål som ligger och tickar. Du tar hem det och när du skruvat upp det lite, ser du att det är fullt av små kugghjul och fjädrar, som passar in i varandra, och åstadkommer rörelser hos den lilla maskinen som gör att man kan mäta tiden med den!Vilket är rimligast, att maskinen inte alls är tänkt att mäta tiden utan är en slumpgrunka, eller en klocka, gjord av en urmakare precis för att du ska kunna veta tiden? Just det!Nu råkar universum vara mycket mer komplext än ett armbandsur. Ca 50 st. så kallade naturliga konstanter (till exempel gravitationskraften) är finjusterade med enorm precision på ett sätt som möjliggör planeters, växters och djurs existens.Konstanterna styrs inte av naturlagar – de är själva grunden för naturlagarna, och tillkom under de första ögonblicken av vårt universum.Om universums finjustering inte beror på fysisk nödvändighet, finns bara två alternativ kvar:Slump eller design. Viket verkar rimligast?”För mig är det valet självklart……

Gilla

Mycket självklart val!”Slumpen” är bara ett ”Chance of the gaps”-argument, som ateisten häver ur sig, när han inte har en susning kring ett orsakssamband… 🙂

Gilla

För att många trodde på gud innan vetenskapen kom och bevisade motsatser? Och som sagt så har inte alla det invant i sitt språk. Om det handlade om undermedveten gudstro, som du vill påstå, så skulle ALLA ropa på gud i dessa situationer, och alla gör inte det

Gilla

Vetenskapen bevisat att Gud inte finns?Fram med nåt bevis för det!

Gilla

Stebro: aldrig hört talas om anti-materia? Allting har en motsats, alltså måste det som finns innebära att det finns det som inte finns också. Anledningen till att många har svårt att se det logiska i detta har dock med språket att gör eftersom vi uppfunnit totalt ologiska ord som att finnas och inte finnas. Men anti-materia är just ingenting

Gilla

Antimateria är inte ingenting, antimateria är materia uppbyggd av antipartiklar!Motsatsen till materia är ande!Gud och vi själar består nämligen av den medvetna levande andliga energin, medan materia är en omedveten livlös energi!

Gilla

Honest, hör talas om det, men jag köper det inte i den meningen att ingenting kan existera…ingenting kan aldrig existera…allt som existerar har en omgivning, och när det finns både del och omgivning utvecklas allt, det är helt oundvikligt…och allt som utvecklas är något…därmed kan inte ingenting existera utan att vara något…därför har världen alltid funnits…vissa fastnar i vem skapade? vem skapade? retoriken, men som jag ser det är den helt ologiskt, för den bygger på att det någon gång skulle ha funnits ingenting, vilket jag ser som helt ologiskt…

Gilla

Om vårt materiella universum skulle ha funnits för evigt, så skulle vi aldrig kunna befinna oss i nutid, eftersom det skulle ta en oändlig tid att överhuvudtaget komma till nutid från dåtid! Utan en begynnelse kan inte tiden ta sig från dåtid till nutid och framtid, med tanke på att tiden inte kan ha någon gång, om den inte först har igångsatts!Universum kräver alltså en begynnelse, en början, för att tiden ska kunna passera från dåtid till framtid! Utan någon början, vare sig någon dåtid eller framtid, eftersom dåtid och framtid är relativa begrepp och därmed beroende av en starttid!

Gilla

Om vårt materiella universum skulle ha funnits för evigt, så skulle vi aldrig kunna befinna oss i nutid, eftersom det skulle ta en oändlig tid att överhuvudtaget komma till nutid från dåtid! Utan en begynnelse kan inte tiden ta sig från dåtid till nutid och framtid, med tanke på att tiden inte kan ha någon gång, om den inte först har igångsatts!Universum kräver alltså en begynnelse, en början, för att tiden ska kunna passera från dåtid till framtid! Utan någon början, vare sig någon dåtid eller framtid, eftersom dåtid och framtid är relativa begrepp och därmed beroende av en starttid!

Gilla

”För det första bevaras inte palmblad i miljoner år och för det andra så sker det stora ”syndafall” på Jorden med jämna mellanrum som wipar ut ganska mycket…”Oj då. Så dina ”långt mer civiliserade” förfäder skrev på palmblad? 🙂 Låter inte så klyftigt alls.

Gilla

nej vetenskapen har inte motbevisat att gud finns, dä ruttryckte jag mig fel. Men vetenskapen har bevisat många saker som religionen motsäger och därför är int elika många troende längre. motsatsen till materia är inte ande, det är anti-materia. Och om man uttrycker efter vad ingenting är i dagligt språk så är anti-materia just ingenting.

Gilla

Inte lika många Gudstroende längre?TVÄRTOM!De Gudstroende blir bara fler och fler i världen, medan de evolutionstroende stadigt minskar!Inte ens hälften i USA tror längre på den sjukt absurda evolutionsteorin!ANTIMATERIA ÄR MATERIA!http://susning.nu/AntimateriaAntimateria är materia uppbyggd av antipartiklar. Antimateria har samma egenskaper som vanlig materia bortsett från att den elektriska laddningen hos de enskilda partiklarna är omvänd. Den har alltså samma kemiska egenskaper och utsänder samma sorts ljus som vanlig materia. MOTSATSEN till MATERIA är ANDE!Materia = Temporär, omedveten, källa till lidande!Ande = Evig, medveten, källa till lycksalighet!

Gilla

Stebro: Men saken är ju den att egentligen så existerar inte ingenting, för det är ett ord som vi människor hittat på. Antimateria har ju också utvecklats osv bara att det är motsatsen till materia och för människor är motsatsen till materia ingenting, men som sagt så existerar ingenting inte egentligen

Gilla

ANTIMATERIA ÄR MATERIA!http://susning.nu/AntimateriaAntimateria är materia uppbyggd av antipartiklar. Antimateria har samma egenskaper som vanlig materia bortsett från att den elektriska laddningen hos de enskilda partiklarna är omvänd. Den har alltså samma kemiska egenskaper och utsänder samma sorts ljus som vanlig materia.MOTSATSEN till MATERIA är ANDE!Materia = Temporär, omedveten, källa till lidande!Ande = Evig, medveten, källa till lycksalighet!

Gilla

1. Du föds, du lider, du försvinner. Ganska deprimerande eller hur? En mänsklig överlevnadsstrategi blir då religionen. 2. Du föds, du lider, men du blir belönad för ditt lidande i all evighet. Det låter definitivt bättre och är antagligen trolig förklaring till religionernas uppkomst.Själv är jag det enda man rimligtvis kan vara, agnostiker.

Gilla

Kroppen föds och försvinner, medan vårt medvetna Jag är evigt!Det är inte den första materiella kroppen som vi bebor i detta liv, och säkerligen inte den sista heller, så länge vi har kvar karma på karmakontot att leva ut…

Gilla

den enda som räknar tiden är människan, tiden har alltid funnits, materia också

Gilla

Materia fanns inte innan vår Skapare skapade skapelsen!Vår Skapare omvandlade energi till materia vid skapelsen!

Gilla

honest, varför ska vi då diskutera sådant som vi bara hittar på? det finns ju inte ens=)

Gilla

Vad är det vi har hittat på?

Gilla

Hur vet du att just din gudom är källan till allt medvetande och intelligens? Om din gudom skapade vårt universum, hur vet du då att det inte finns flera andra universum och att dessa skapades av andra gudom(er). Jag tycker du tänker väldigt kort här. Alla olika gudom(er) som erkänns av vår välds mänskliga befolkning är alltså halvgudar, din gudoms minioner? Du är medveten om att hinduismen innefattar gudom(er) som de tror skapade vår värld? Hur som helst… Varför stannar du redan där, att ett steg från halvgudarna som erkänns av människor når fram till din gudom som är källan till allt medvetande och intelligens.Borde det inte vara fler steg? Att din gudom, som skapade vårt universum, blott är en minion tillhörande en ännu mäktigare gudom?

Gilla

Gud är vare sig din eller min, vi är Guds!Eftersom vi är emanationer från Gud, så är vi Guds, tillhör Gud den Allsmäktige och Allenarådande!Gudomen som jag pratar om är Gud med stort G, ursprunget till alla gudar, världar och minioner!

Gilla

Eftersom du uppenbarligen har någon form av mentalt handikapp så kommer du givetvis aldrig att ändra dig angående Gudspratet oavsett bevis. Det är möjligt att det finns något efter döden men att du skulle veta någonting om det eller om Gud är bara absurt. Du vet inte mer än någon annan om det finns en gud, du bara gissar hej vilt och blandar in allt möjligt konspiratoriskt och pseudovetenskapligt.

Gilla

Kunskapen har jag fått via de heliga skrifterna, som beskriver den Absoluta Sanningen!

Gilla

Vetenskaplig forskning: VI FÖDS till RELIGIÖSA!http://fragbite.com/?threadID=688786http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/02/1114670—————————Bägge länkarna leder till poster som du själv har skrivit. Dom i sin tur refererar till forskning gjord av en Justin Barrett som på uppdrag av Templeton Foundation har gjort forskning om barns tidiga sätt att tolka världen.Det har dock förekommit mycket kritik om Justins resultat och hans sätt att tolka den data han mottagit. Bland annat har AC Grayling, professor i filosofi på University of London skrivit följande.http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/28/religion-children-innateness-barrettEtt utdrag…”Earlier this week I had occasion to debate – if the soundbite culture of radio news permits that description – with a member of Oxford University’s Centre for Anthropology and Mind the ”findings” of its cognition, religion and theology project, to the effect that children are hardwired to believe in a ”supreme being”. The research is funded by the Templeton Foundation, an organisation keen to find, or to insert, religion into science and to promote belief in their compatibility – which, note, comes down to spending money on ”showing” in the end that the beliefs of ancient goatherds are as good as modern physics”..”The Templeton Foundation is rich; it offers a very large money prize to any scientist or philosopher who will say things friendly to religion, and it supports ”research” as described above into anything that will add credibility and respectability to religion”Sålunda finns det anledning att visa viss skepsis till resultaten, då det kan finnas andra intressen än dom rent vetenskapliga inblandat.

Gilla

Huvudsaken är ju att hans forskning ger intressanta resultat!Elelr hur?

Gilla

Huvudsken med forskning är att ge så korrekta resultat som möjligt. Försöka närma sig sanningen så gott det går. Oberoende av vad man själv eller andra tror om hur verkligheten är beskaffad. Om resultaten är intressanta är det enbart en bonus, om ens det.

Gilla

Men då håller du alltså med om att det FINNS en Sanning?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: