Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

DÖDEN ÄR EN ILLUSION! Vi själar överlever den fysiska döden, som är en början på något nytt!

Posted on: 27 januari, 2010


.

DÖDEN = JAGET/SJÄLEN LÄMNAR KROPPEN !!!

DÖDEN ÄR EN ILLUSION – VI ÄR ODÖDLIGA ANDEVARELSER !!!

.

Döden är som när man vaknar upp från en dröm…

Döden är som ett uppvaknande, då man inser att livet i en materiell kropp dagtid är ungefär som en dröm i astralvärlden under natten, bägge är flyktiga och temporära!

Vi har ”fötts” och ”dött” om och om igen, i liv efter liv, reinkarnerat till den ena materiella kroppen efter den andra, sedan urminnes tider!

Varför?

Jo, för så länge som vi identifierar oss själva med våra temporära fysiska kroppar, så länge tvingas vi att återfödas, att reinkarnera!

Det är först när vi blir upplysta om att vi är eviga andliga själar, eviga fragmentariska delar av den Högsta Själen, Gud, som vi kan bryta återfödelsens fördömda kretslopp och återvända tillbaka Hem till den eviga andliga världen, Guds rike, bortom denna relativa rumtid som vi nu är fångade i, som i filmen Matrix…

.

VIDEO: En helig vis man, AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada, förklarar här vad som händer efter den fysiska döden och vad som är skillnaden mellan oss själva (själen) och våra fysiska kroppar:

 

 

 

VIDEO: Även Beatles-medlemmen George Harrison visste skillnaden mellan vår fysiska kropp och själen, som är vårt medvetna upplevande jag, vi som lever i våra dödsdömda jordiska stofthyddor:

 

.

John Lennon sa något väldigt träffande angående reinkarnation, vårt byte av kropp när vi kilar vidare efter den fysiska döden:

Det är ungefär som att gå ut ur en bil, och in i en annan bil.

.

 

TILL DISKUSSION:

Vad tror ni, kära vänner, visst fortsätter vi leva efter den fysiska döden?

Visst är det en illusion att tro att vi själva dör, bara för att vi kilar vidare från våra fysiska skal, våra köttkostymer?

 

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 .

Annons

41 svar till "DÖDEN ÄR EN ILLUSION! Vi själar överlever den fysiska döden, som är en början på något nytt!"

Först skriver du att döden är en illusion och sedan talar du om att vi överlever den fysiska döden. Hur ska du ha det..? Även om vi fortsätter ett andligt liv efter döden så har vi väl trots allt dött en fysiskt död..? Som då inte kan vara en illusion eller hur..?

Gilla

Illusion såtillvida att den inte är slutet…

Gilla

Felet med dig är att du är en sån fruktansvärt osympatisk människa. Om du ska försöka frälsa någon så är det inte rätt väg att gå att försöka tvinga på någon din tro. Jag tror att hade bara haft ett svärd och en häst hade du gått korsriddare på oss allihop. Det enda du gör är att ailienera folk från religionen eftersom jag tror att få personer vill bli som dig i slutändan. En fanatiskt troende som bara ser världen i svart och vitt. Tänk om du har fel? Tänk om du tror på fel gud? Då har du suttit och kallat oss andra för sjuka människor när det visar sig att det är du som är ”sjuk”.Om gud nu finns så är han en schysst snubbe. Tyvärr innebär det nog att både du och jag kommer till himlen. Tolka det som du vill. Om jag får gissa så tolkar du det fel. Det brukar du ju göra.

Gilla

När du (och alla vi andra) blev indoktrinerad kring Big Bluff och emolutionen i skolan, såg du även det som ett påtvingande av en tro?Nähe…varför inte?Varför anser du det ena vara tvång, och det andra inte?Fel Gud?Gud (i vilken aspekt du än tillber Honom) kan aldrig vara fel!För övrigt har jag aldrig kallat någon här för sjuk…Det sjuka är de Gudlösa ateistiska hokuspokus-teorierna kring Big Bluff och emolutionen, som vi blir påtvingade av skola, massmedia och föräldrar…

Gilla

Hej Snilleblixt!Hittade din blogg igår, den har gjort mig mycket nyfiken och det dröjde inte länge fören jag lade den bland mina favoriter :)Du säger alltså att vi inte ”dör” i den traditionella bemärkelsen utan vår själ åker vidare till en ny kropp. Är det något som du TROR, eller VET du med 100% säkerhet att det är såhär och hur kan du, samt alla andra andliga lärare i sådana veta det?Tycker det är underbart att du delar med dig av din vishet!Tack för din blogg.MvH Joakim

Gilla

Hej, Joakim!Man kan säga att jag VET att det måste ligga till så, ur både filosofisk, religiös, förnuftsmässig, och logisk synvinkel, fast jag (i detta liv) inte har några personliga upplevelser av själens lösgörande från kroppen.Jag är fullständigt övertygad i min tro.Tack så mycket för din uppskattning, Joakim!Gillar din blogg också, hittade detta Youtube-klipp av dig kring slumpens fiktiva skördar, som jag håller med om:http://www.youtube.com/watch?v=QXyU3W1d6nM

Gilla

Hahaha kan du vara snäll och sluta kalla evolution och big bang för massa barnsliga namn.Ser bara larvigt och omoget ut.

Gilla

Vad är det för fel med att kalla en spade för en spade…?

Gilla

Snilleblixtens problem är att han har till uppgift att arbeta för sin sekt i syfte att propagera ochj försöka vinna nya anhängare. Tidigare metoder, dörrknackning, torgmöten, gatukontakter, kompletteras med det nya medier kan erbjuda…Han serverar färdiggjorda bilder, texter och formulering som producerats centralt för lokal spridning. Han ger ingenting mera eller kvalitativare än alla andra missionäreer jag träffat. Eftersom de underkastar sig en överordnad ideologi/religion förnekar de sitt eget logiska tänkande och blir påfrestande endimensionella. Ibland rätt slipade men ändå stereotypa åsiktsmånglare utan djup och verklig egen substansI motsatts till, vilket flera debattörer här påpekat, det frihetsbudskap han säger sig stå för är kraven på rätttroende mycket stor och han får en rynka mellan ögonbrynen så fort ett ord eller en avsikt bryter mot de sanktionerade dogmerna. Framför allt är det omöjligt att få svar, bevis eller exempel som kan bestyrka de påståenden som görs, det blir cirkelresonemang och mera argument, aldrig svar…Nej, vi ska acceptera att förneka vårt kritiska tänkande, vårt mänskliga förnuft, flera 1000 års kunskapstradition, miljarder gigabyte med forskningsresultat, kunskapshorisonter som vidgar sig med ljusets hastighet och jag tror att det är det som skrämmer honom när vi berättar om den andra världen, den han inte kan leva i och anpassa sig till.Snilleblixten ingår i en struktur, han är ingen ensam knäppskalle, utan ett verktyg, ett instrument för en övergripande ídé hos en kyrka och det har han absolut rätt att göra i religionsfrihetens namn. Men – vi har som medaktörer rätt att kräva konsistens i argumentationen, respekt för våra värderingar och vår kunskap. Lika lite som en ateist kan bevia guds icke-existens kan Snillet bevisa existensen av en gud. Hans ingång i diskussionen är provocerande och påstridig och det är sannolikt helt avsiktligt. Det märks hur han anpassar sig efter vem som kommenterar, finns det en svaghet hos den person han argumenterar med blir han hal och len, precis som de religiösa gatumånglare jag mött på Sergels torg. Ett gäng scientologer jag mötte utan Folkets Hus i Stockholm gick konsekvent på personer som de upplevde vara jagsvaga, socialt isolerade utanför, kontaktsökande… sådana är lättare att få in i grupperingarna och göra till lärjungar…

Gilla

”Snilleblixtens problem är att han har till uppgift att arbeta för sin sekt i syfte att propagera ochj försöka vinna nya anhängare.”Helt felaktigt!Absolut INGEN har gett mig denna uppgift, vare sig några sektmedlemmar eller icke-sektmedlemmar…

Gilla

Vist är det då skönt Summasummarum att frivilligt välja om man vill ta till sig det Snilleblixt skriver om. Jag har ingen aning om huruvida Gud finns eller inte finns men jag blir ändå fundersam över varför du har sådan aggression emot Snilleblixt. Andlig eller inte så tror ja inte ilska har någon positiv inverkan.med sina budskap

Gilla

Joakim har tydligen itne försökt argumentera med snilleblixt, inte heller har du läst tillräckligt mycket för att förstå att denna människa är svårt sjuk.Om du vill förstå huruvida i princip alla som faktiskt skriver i det här forumet hatar honom så får du ge dig djupare in i denna killens forum och läsa kommentarerna…Summasummarum är endast en av få här som kämpat för att få det minsta respons av denna killen, men blir endast avsnäst med någon omogen kommentar eller avfärdad följt av samma skitsnack om igen.Snilleblixten har inte gjort annat än att få mig än mer övertygad om att religion är vidrigt, och ju mer jag läser här, svarar / blir besvarad av snilleblixten besannas mina förutfattade meningar om religion, deras argument samt argumentatörer. usch säger jag bara…

Gilla

Du vet väl att hat tynger ner själen än mer i denna materiella världens jämmerdal och leder till att man måste fortsätta skörda karma i denna mörka gudsförgätna värld…Vad är summasummarum ute efter egentligen?Om han inte gillar något av det jag skriver, varför hänger han runt i mina blogginlägg?Om jag själv inte skulle gilla vad någon skrev i sin blogg, så skulle jag ju inte slösa bort min tid genom att argumentera med en sådan person, så vad är det som får denna ”summa” att lägga ner så mycket av sin tid på en blogg han inte gillar, som han uppenbarligen bara hatar, som du säger…?

Gilla

Poängen till att folk blir förbannade är självklart inte för dina åsikter, det är ditt sätt att argumentera som folk blir tokiga på, speciellt när du, i varje inlägg bjuder upp till diskussion utan att själv kunna diskutera.

Gilla

Jag antar mer en lärares roll här, och en lärares främsta uppgift är ju att undervisa och få sina elever att bli bildade i det läraren undervisar, inte att själv bli undervisad av sina elever…speciellt inte om eleverna ifråga inte har studerat och anammat det läraren lär ut…som i det här fallet Guds ord och undervisning i Veda-skrifterna.

Gilla

”Vad är det för fel med att kalla en spade för en spade…?”Inte riktigt samma sak va?Jag kallar din religion för vad det är men om jag skulle säga vad jag tycker att det är så skulle du nog resa ragg.

Gilla

Jag kallar evolutionsteorin för vad den är, en MYT, en saga för vuxna!Det var en gång en framslumpad föräldralös bakterie…

Gilla

”Vad är det för fel med att kalla en spade för en spade…?”Nej precis, en spade är en spadeBig Bang teorin är Big Bang teorinEvolutionsteorijn är Evolutions teorinBörja då att kalla dem vid deras korrekta namn inte dina påhittade, oavsett vad du anser om dem så är det TEORIER, dvs på inget vis sanningar, många teorier genom historien har blivit reviderade, tex Jorden är platt, var ”sanning” fram tills det motbevisades. Likaså Geocentrisk och Heliocenrisk världsbild, kallas fortfarande vid deras rätta namn oavsett vad du eller jag anser är den korrekta, och även om de flesta anser at en är korrekt, börjar vi inte ge den andra öknamn. // Anders

Gilla

JORDEN ÄR PLATT? Nej, det trodde man inte alls på medeltiden! Bara en vetenskaplig myt, en faktoid:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/07/jorden-ar-platt-nej-det-trodde-man-inte-alls-pa-medeltiden-bara-en-vetenskaplig-faktoid-mytEftersom både Big Bang och evolutionen är lögner, så är det inget fel med att kalla de vid öknamn…

Gilla

Hej Snilleblixten,kan man veta i sitt nuvarande liv om man kommer att bryta återfödelsens när man dör?

Gilla

Bra fråga!Det är väl egentligen bara den Högste som vet…mig veterligen…

Gilla

Kan man typ känna på sig inom sig själv att man inte kommer att återfödas igen?

Gilla

Kan tänkas.Inget fel i att återfödas om man gör det för att assistera i missionen att sprida Gudsmedvetandet i den materiella världen…finns otaliga själar att hjälpa ut ur den materiella fjättringen och tillbaka till Guds kärleksfulla tjänst!

Gilla

Men om man inte vill återfödas vad händer då?

Gilla

Ens handlingar i denna materiella värld visar på vad man vill…handlar man i den materiella energin, så betyder det att man får materiella reaktioner (karma) på sådana handlingar, och måste återfödas i en materiell form för att motta de karmiska reaktionerna.

Gilla

varför har vi inte våra önskningari detta livet? varför alltid senare?

Gilla

Vi önskar visst i detta livet, bara det att vi har så många önskningar, att de inte hinner uppfyllas under detta korta jordeliv…

Gilla

Så man måste vänta då?

Gilla

Allting här i den materiella världen är en väntan…

Gilla

Kan man åter födas som allt möjligt? Ett träd t.ex. har man kommit fram till att dem har en känsla och en personlighet till viss mängd . Sen vad tror du kommer hända år 2012 ?

Gilla

Ja, man kan återfödas till allt som lever…År 2012?Får vänta och se…

Gilla

Inget konstigt i detta; min själ har vandrat från kropp till kropp i många tusen år. Jag dör och föds igen gång på gång MEN jag minns inget av det??!!!!!Vad är då poengen? Visst ska man kunna säga att du och jag råkade vara några andra tidigare men om dom inte visste dom skulle bli oss och vi inte vet vi var dom ………. vad är då grejen?Reinkarnation är en myt som dyrkas av alla som är rädda för det oundvikliga; att dö.

Gilla

En välsignelse att vi inte minns våra tidigare liv!Tänk om du skulle minnas alla dina miljontals tidigare mammor, pappor, syskon osv…och allt lidande och smärta du åsamkats…du skulle ju då inte kunna fungera i livet här och nu, så var tacksam för att Gud ser till att vi inte minns alla miljoner liv vi haft tidigare…Bara helgon och idioter som inte har någon fruktan för ”döden”…

Gilla

Läser din rubrik endast och håller med, förutom att döden är en illusion. Har sett tillräckligt många döda kroppar i mitt liv får att se att de faktiskt ligger där…..bl.a mina föräldrar. Men kroppen är vårt fysiska skal, just det.Men att själen vandrar vidare tror jag också. Men OM det nu inte skulle vara så och allt blev svart och intet, så skulle man ju knappast lida av det heller, eller hur?Ha en bra dagKao

Gilla

Ja, den fysiska kroppen dör, men eftersom vi är själen och inte kroppen, så är ju döden egentligen en illusion!Existens kan aldrig övergå till icke-existens!Ha en bra dag du med!

Gilla

Jag har själv skrivit om detta, fast jag låter inte detta styra mina tankar. Är det så att reinkarnation är reell eller ej, det spelar egentligen ingen roll. Man minns nog ändå sitt nuvarande kroppsliga liv, även om det ibland känns så välbekant på vissa okända platser. Men det kan likväl vara ett genetiskt arv. Det viktigaste i livet är att vi respekterar varandra och vi har faktiskt religionsfrihet i Europa.

Gilla

Var har du skrivit om detta?På din blogg?

Gilla

Just det, parisiska. Men det handlar mer om att man finner platser som är så välbekanta fast man aldrig har varit där. Det var då jag skrev om reinkarnation med tanke på dessa ”minnesbilder”. Men jag orkar inte bry mig om detta. Visst det känns underligt när man finner en plats som man så väl känner igen.

Gilla

Om man väntar på att sluta vänta vad händer då när man lämnar kroppen?

Gilla

Hur menar du nu?

Gilla

Du är dum i huvudet

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: