Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

DROGER som ALKOHOL och CIGARETTER säljs helt öppet o fritt! Varför är dessa dödsdroger legaliserade?

Posted on: 4 mars, 2010


 

ALKOHOL och CIGARETTER skördar TUSENTALS OFFER i Sverige varje år…

Ändå är dessa dödsdroger HELT LEGALISERADE !!!

VARFÖR?

Verkar ju inte riktigt klokt !!!

Någon som har ett vettigt svar på denna högst relevanta frågeställning?

Till saken hör att ALKOHOL är inblandat i 80-90% av alla våldsrelaterade brott, såsom misshandel, våldtäkter, rån, mord, osv…förutom att alkoholen skördar en massa offer i  trafiken pga de tusentals rattfyllon som kör omkring på vägarna varje dag:

http://www.alcohol-facts.net/Facts-On-Alcohol-Related-Deaths.html

Hur i Herrens Namn kan staten tillåta denna uppenbart hemska drog i den öppna marknaden och samtidigt tjäna storkovan på andras olycka och misär?

OFATTBART !!!

Vad säger ni, kära vänner…?

Hur kommer det sig att staten tillåter dödsbringande droger som alkohol och cigaretter öppet och fritt på marknaden?

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

51 svar till "DROGER som ALKOHOL och CIGARETTER säljs helt öppet o fritt! Varför är dessa dödsdroger legaliserade?"

För att vi vill ha lite kul innan vi dör för tidigt?

Gilla

Men med den filosofin så borde väl ALLT sattyg släppas fritt?

Gilla

Oj oj! *fimpar min cig direkt*

Gilla

det är helt riktigt.jag läste bara rubriken inte inlägget.(orkar inte)

Gilla

Guds sätt att motverka överbefolkningen?

Gilla

När har Gud förordat alkoholism och giftpinnar?

Gilla

Otroligt. Ett snilleblixt-inlägg som jag håller med om till punkt och pricka! Undrens tid är ännu inte förbi.. 🙂

Gilla

eftersom om alkohol och cigaretter skulle vara olagliga skulle den illegala tillverkningen och försäljningen skjuta i höjden och situationen skulle försämras avsevärt. Bara för att man gör någonting olagligt försvinner det inte. Det handlar om att reglera försäljningen på ett sådant sätt som håller den illegala marknaden nere och samtidigt har kontroll över människors förbrukning. Dessutom handlar det självklart om eget ansvar, du behöver inte dricka om du inte vill. Och därför är det viktigt att alla vet om hälsoriskerna.

Gilla

Med den filosofin så borde man även legalisera andra droger…

Gilla

läs om alkoholförbudet i usa på 20-talet så förstår du varför alkohol är lagligt.

Gilla

Som förklaring till frågeställningen kan jag bara anta att den regering som skulle försöka förbjuda cigaretter och alkohol förmodligen skulle få ett uppror på halsen, samt en enorm smuggling att försöka hantera. Då är det säkrare och enklare att fasa ut dom långsamt, så som cigaretterna är på väg att bli. Med lite tur är alkoholen nästa.

Gilla

Legalisera Cannabis istället. Mycket bättre.

Gilla

Droger överhuvud är skadligt för människan…

Gilla

Ja det finns många droger som bör legaliseras, men självklart säljas under strikt kontroll. Man måste se till den stora bilden, visst skule det vara bra om man kunde göra det olagligt och att bruket då stoppades helt, men så fungerar inte verkligheten. Man måste tillåta bruk av droger eftersom vi annars ser en enorm olaglig marknad där tillverkningen och användandet inte alls är lika trygg. På den olagliga marknaden blir drogerna starkare och får sämre kvalitet, eftersom det inte finns någon kontroll över tillverkningen. Dessutom kan minderåriga få tag på drogerna eftersom langarna inte bryr sig om ålder. Olagliga droger är lättare att överdosera på eftersom man aldrig kan vara riktigt säker på styrkan i drogen.Det är helt enkelt så att på det stora hela blir situationen bättre om vissa droger tillåts, men regleras.

Gilla

Men hur kommer det sig i så fall att det dog förhållandevis få i drogbruk förr i tiden, när det inte såldes över disk?

Gilla

Eftersom användandet då inte var lika utbrett och den illegala marknaden inte fanns eftersom det å inte fanns några droglagar, och människor fungerar lite som barn, om föräldrarna förbjuder något blir det spännande och man vill gärna testa för att se vad det handlar om. När efterfrågan då växer kan den illegala marknaden växa hur stor som helst. Därför är utbildning om droger så otroligt viktigt. Jag håller med om att reklam för droger är helt fel och att man absolut inte ska försköna drogbruk på något sätt.

Gilla

Hur kommer det sig att användandet var så mycket mindre förr?

Gilla

när alkohol gjordes olagligt på 20-talet sköt dödsfallen i höjden. När man dessutom jämför länder med mer fria droglagar med till exempel USA där droger är väldigt olagligt ser man att de mer fria länderna har färre dödsfall, färre drogberoende och mindre drogbruk i allmänhet. Finns en bra tabell över drogbruk och beroende i USA respektive Holland här:http://www.drugwarfacts.org/cms/node/67(punkt 7)

Gilla

Men är inte heroin och kokain, metamfetamin och rohypnol, cannabis och alkohol, den store kosmiske alfahanens påhitt. Det liksom allt annat?Om du får cancer så beror ju inte det på att du drar i dig 40 cigg om dagen, utan på dålig karma. Din skrumplever och ditt dilerium tremens har ju inget med att du konsumerar två liter koskenkorva om dan att göra. Det handlar ju givetvis om att du gjort nåt dumt. Kanske ätit Ko i ett tidigare liv?cyklop.bloggproffs.se

Gilla

Heroin växer inte på träd…Men hur kommer det sig att det är fler som får cancer hos rökare än icke-rökare?

Gilla

Om alkohol plötsligt försvann så hade alltså 80-90% av alla våldsbrott försvunnit med den. Det betyder att vi då hade förändrat det förflutna så att de som annars skulle ha drabbats av våldsbrott på grund av något som de gjort i sitt tidigare liv, nu plötsligt inte har gjort den där saken i det tidigare livet, och alltså inte förtjänar att drabbas av våldsbrott längre.

Gilla

Inte alls!Du har missförstått det hela!Om 80-90% av våldsbrotten försvinner, så betyder det att det var FÄRRE enligt karmalagen som skulle råka ut för våldsbrott!Har du fortfarande inte förstått karmalagen?Allt som sker är i enlighet med karmalagen!

Gilla

Inte alls!Du har missförstått det hela!Om 80-90% av våldsbrotten försvinner, så betyder det att det var FÄRRE enligt karmalagen som skulle råka ut för våldsbrott!Har du fortfarande inte förstått karmalagen?Allt som sker är i enlighet med karmalagen!

Gilla

Ge folket det folket vill ha!

Gilla

”Droger överhuvud är skadligt för människan…”Religion överhuvudtaget är skadligt för människan…

Gilla

Skadligt att älska och tjäna Gud?Herre min Skapare…

Gilla

du har inte svarat på min senaste kommentar… du som alltid verkar så övertygad om allt du skriver…?

Gilla

Jag sitter inte inloggad 24/7…

Gilla

Konstigt att skriva detta, men jag har inga större problem med detta inlägg. Själv röker jag inte, dricker inte, men jag vet att förbud har införts i ett flertal länder vid olika tillfällen och bevisligen medför ett totalt förbud andra problem. Smuggling, hembränning (som är betydligt farligare) och andra skumraskaffärer skjuter alltid i höjden så ett förbud är inte rätt väg att vandra.Men jag skulle gärna se att de försvann, absolut.

Gilla

Ja, det är skadligt att tjäna Gud.http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_attack#Religious_motivation

Gilla

I de heliga skrifterna står det att man ska älska sin nästa såsom sig själv…

Gilla

QueenToBishop:Håller med om nästan allt, men hembränd sprit är inte farligt.

Gilla

Med den logiken så borde ju staten även tillhandahålla och sälja sex via regelrätta bordeller, för att inte tala om knark som heroin, osv…allt för att slippa den illegala svarta marknaden…

Gilla

jag är för en mer restriktiv syn…men det är inte alla som delar den..

Gilla

”Med den logiken så borde ju staten även tillhandahålla och sälja sex via regelrätta bordeller, för att inte tala om knark som heroin, osv…allt för att slippa den illegala svarta marknaden…”Exakt. Och förbjuda all religion.

Gilla

Hur förbjuder du människors tilltro till vår evige Skapare?

Gilla

”När har Gud förordat alkoholism och giftpinnar”Det är väl ett straff från vad man gjort i i tidigare liv”Skadligt att älska och tjäna Gud?”Nej, det är inte skadligt, men religion kan däremot vara mycket skadligt om man inte är öppen för andras åsikter

Gilla

Alkohol och cigaretter straff från tidigare liv?Hur menar du?Du väljer ju själv ifall du vill droga ner dig…Öppen för andras åsikter?Hur menar du i praktiken?Om man har förstått att universum omöjligen kan ha trollat fram sig själv från tomma intet, vad är det då man ska vara öppen för vad gäller Big Bluff?

Gilla

”Alkohol och cigaretter straff från tidigare liv?Hur menar du?”Det jag menar är att i din värld är ju allt som sker i denna i grunden för vad som hänt i tidigare liv. Blir man då slav under alkohol eller cigaretter måste detta bero på något dåligt i det förra livet, således finns det ju inget att göra åt saken, bara fortsätta på den vägen….”Öppen för andras åsikter?Hur menar du i praktiken”Att religiösa människor som du själv allt för ofta får så stora skygglappar att man inte kan se något annat än vägen precis framför sig. Man måste vara öppen för andra människors åsikter, ha förståelse för att andra människor tycker och tänker annorlunda. Detta trots att de ibland eller ofta, som du själv har helt fel.Härförleden träffade jag en mycket trevlig kvinna, som visade sig tillhöra Jehovas vittnen, min tidigare uppfattning om personer tillhörande den inriktningen var att de ständigt skulle försöka omvända, men inte denna kvinna, hon var faktiskt väldigt tyst om detta, och inte förräns, nyfiken som jag är, frågade om Jehovas, berättade hon mer utförligt om deras seder och livsåskådning, tex att man inte firar några direkta högtider, eftersom varje dag är att betrakta som en högtid. Där har både du och jag mycket att lära, du att vara mer öppen för andras åsikter…. jag, nja behövde väl inte lära mig något direkt // Anders

Gilla

Är du öppen för mina åsikter?Har du förståelse för hur jag tycker och tänker?Du har ingenting att lära, bara jag?Aceeo…man ska inte kasta sten i glashus!

Gilla

hur definierar du droger?

Gilla

Narkotiskt medel är den allmänt vedertagna definitionen, men jag tycker gott vi kan utöka definitionen till att omfatta sattyg som alkohol och cigaretter!

Gilla

skulle jag kunna använda bilderna i ditt inlägg?

Gilla

Ja, varsågod!

Gilla

Jag vet inte riktigt vart man ska dra gränsen, men helt klart har det slagit mig många gånger att det är konstigt att det är legalt…Men samtidigt så vill man ju kunna köpa sig kanske en flaska vin någon gång…Men där blir det dubbelmoral också…för jag vill ju inte att det ska vara lagligt då jag tänker på mina barn=)…Knepig fråga med helt klart ett tvetydigt svar…//sarah

Gilla

Ah, du är en sån där som vill att staten ska bestämma över andra? Jag gillar att droga mig med alkohol lite då och då. Och har du provat att ta en öl då su spelar biljard? Man får superfokus!

Gilla

Är du medveten om allt sattyg som alkohol ställer till?Både i trafiken och i hemmen…

Gilla

jag kan hålla med dig men om man dricker i måttligt med alkohol så kan det faktis hjälpa kroppen och (vad jag har läst) motverka typ-2 diabetes (ålderdiabetes). Och Droger, det har vi i vår medicin. Vist ta man för mycket blir man påverkad men det handlar om hur ofta och hur mycket man tar/dricker det.

Gilla

haha ska vi förbjuda allt som är farligt och beroendeframkallande?det är givetvis inte staten som ska bestämma utan varje människa ska bestäma själva om dom vill röka och dricka ska dom givetvis få göra det så länge det inte stör någon annan.det är som om man skulle förbjuda knivar för att om dom vore laglig skulle alla hugga andra och sig själva bara för att dom kunde.

Gilla

ni e ju helt jävla dumma i huvet! super och röker varje dag och jag mår jätte bra! jag e 13 år och har astma men ändå mår jag bra av alkohol och andra droger, jag gillar sånt så dra åt helvete!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: