Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VEM UPPLEVER SORG och SAMVETSKVAL, Jaget/Själen eller hjärncellerna i skallen?

Posted on: 30 maj, 2010


 

VEM UPPLEVER LÄNGTAN, LYCKA, SORG, EXTAS OCH SAMVETSKVAL?

JAGET/SJÄLEN eller HJÄRNAN?

.
Sinnesintrycken upplevs i hjärnan, men av VEM ???

.

Ljusvågor och ljudvågor passerar in genom ögonen och öronen och omvandlas där till elektriska signaler, som sedan skickas vidare in till hjärnan, som där fångas upp som bilder och ljud.

.

FRÅGAN ÄR DÅ:

.

Vem är det som fångar upp dessa sinnesintryck i hjärnan (bilder och ljud) och ser/hör dem och upplever dem som angenäma eller oangenäma?

Är det vi medvetna själar, eller är det hjärnans omedvetna celler?

.

GIVETVIS VI MEDVETNA SJÄLAR, ELLER HUR?  :yes::yes::yes:

.

HJÄRNAN ÄR SOM ETT MODEM!

Hjärnan är bara ett modem som skickar och tar emot signaler, en förmedlare av sinnesintrycken, en biologisk kopplingscentral. Ett modem mellan oss medvetna själar/jaget och den fysiska kroppens sinnesorgan!

.

VI SJÄLAR UPPLEVER SINNESINTRYCKEN!

.

Givetvis är det vi själar, vårt medvetna jag, som upplever sinnesintrycken! Själen är vår eviga andliga identitet, dvs den medvetna levande andliga energin, som lever och är medvetna inne i kroppen. Till skillnad från kroppen och hjärnan, som bara består av omedvetna celler och kemikalier.

.

Jaget/själen upplever, medan hjärnan bara är en förmedlare av sinnesintrycken!

.

Ateister påstår i sin andliga ignorans att även vårt medvetna jag skulle bestå av kemikalier och elektriska impulser.

Detta är en total omöjlighet, eftersom vare sig kemikalier eller impulser är medvetna och därmed inte kan uppleva något överhuvudtaget!

.

Hur i Herrens Namn skulle kemikalier kunna plågas av t.ex. sorg eller samvetskval?

Snacka om sjukt vrickat!  :lol::whoco5::lol:

 

.

 

.

Materia kan inte uppleva ett endaste jota, oavsett om materien finns i hjärnan, datamaskinen eller tvättmaskinen och oavsett hur ”komplex” materien är. Det är bara själen som kan uppleva saker och ting, vi som lever inne i våra temporära materiella stofthyddor!

.

Materialister påstår att jaget består av tankar och minnen, men det är ju något som jaget *har* och använder sig av, inte vad Jaget *består* av.

Någon kan *ha* ett gott minne och en annan kan ha ett dåligt minne.

Någon kan *ha* positiva tankar och en annan kan ha negativa tankar.

Vi kan *utbyta* tankar och minnen med varann, men vi består inte av dom, vi är inte dom.

.

Det är alltså en klar skillnad mellan jaget och dess medvetande å ena sidan, och de tankar och minnen som jaget *har* och använder sig av!

.

Ateisters påstående att jaget skulle vara en illusion faller på sin egen orimlighet, eftersom det krävs ett jag för att överhuvudtaget kunna börja inbilla sig något om jagets eventuella illusion…

.

ATEISTER – TÄNK OM, TÄNK RÄTT

 

.

 

psychiatry-human-ontological-dichotomy-of-man-dichotomous-biblical-view-of-body-brain-spirit.jpg

 

AAEAAQAAAAAAAAMqAAAAJDljYjJhMDA3LTlmYWYtNDU5My1hZDZiLTRiNjc1NjJjMGQ4MA.jpg

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

44 svar till "VEM UPPLEVER SORG och SAMVETSKVAL, Jaget/Själen eller hjärncellerna i skallen?"

Vem är du? och vad är du?

Gilla

Hej J, och välkommen denna sena timme!Jag är en evig fragmentarisk del av Gud (själ, minigud), som efter bästa förmåga försöker uppfylla min plikt att tjäna och älska Honom…Du är också en evig fragmentarisk del av Gud, oavsett om du tror det eller inte…Förresten, kan du knäcka frågan?

Gilla

Vem är du? och vad är du?

Gilla

Hej J, och välkommen denna sena timme!Jag är en evig fragmentarisk del av Gud (själ, minigud), som efter bästa förmåga försöker uppfylla min plikt att tjäna och älska Honom…Du är också en evig fragmentarisk del av Gud, oavsett om du tror det eller inte…Förresten, kan du knäcka frågan?

Gilla

Du försöker, och kämpar

Gilla

Att kämpa för Sanningen, finns det något bättre man kan göra? 🙂

Gilla

Du försöker, och kämpar

Gilla

Att kämpa för Sanningen, finns det något bättre man kan göra? 🙂

Gilla

De så sant, kämpar också för sanningen och mycket annat..ibland mot, men lyckas hitta min väg tillbaka och på spår igen.

Gilla

Det gläder mig, sannerligen!

Gilla

De så sant, kämpar också för sanningen och mycket annat..ibland mot, men lyckas hitta min väg tillbaka och på spår igen.

Gilla

Det gläder mig, sannerligen!

Gilla

Tack! förövrigt, svar på frågan: Hjärnan informerar det, hjärtat bekräftar detsjälen lever i det.

Gilla

Låter som ett mycket bra svar!

Gilla

Tack! förövrigt, svar på frågan: Hjärnan informerar det, hjärtat bekräftar detsjälen lever i det.

Gilla

Låter som ett mycket bra svar!

Gilla

jag hatar dig!DIna åsikter får vara fail men sluta använda fucking capslock när det inte behövs!Om du slutar med det kan jag ta upp debatten med dig, det skulle vara intressant.

Gilla

Jag älskar dig, Vincent!Är det du eller jag som bestämmer när jag använder mig av capslock?(Du vet väl att hat tynger ner själen och orsakar att man tvingas att återfödas i ännu fler dödsdömda materiella kroppar…)Anmäl ! [Ta b

Gilla

jag hatar dig!DIna åsikter får vara fail men sluta använda fucking capslock när det inte behövs!Om du slutar med det kan jag ta upp debatten med dig, det skulle vara intressant.

Gilla

Jag älskar dig, Vincent!Är det du eller jag som bestämmer när jag använder mig av capslock?(Du vet väl att hat tynger ner själen och orsakar att man tvingas att återfödas i ännu fler dödsdömda materiella kroppar…)Anmäl ! [Ta b

Gilla

”INTRYCKEN UPPLEVS i hjärnan, men AV VEM ???”Intryck upplevs av hjärnan, med hjärna, för hjärnan.Vad är det du inte begriper?

Gilla

Intryck upplevs av geléklumpen i skallen?Snicksnack!Celler är överhuvudtaget inte medvetna om ett endaste jota, varför de givetvis inte heller kan uppleva något!Det är endast vi medvetna själar (vi som bebor våra dödsdömda jordiska stofthyddor) som kan uppleva och vara medvetna om saker och ting!Rena rama ABC-kunskaper, som man borde känna till redan på dagis…

Gilla

”INTRYCKEN UPPLEVS i hjärnan, men AV VEM ???”Intryck upplevs av hjärnan, med hjärna, för hjärnan.Vad är det du inte begriper?

Gilla

Intryck upplevs av geléklumpen i skallen?Snicksnack!Celler är överhuvudtaget inte medvetna om ett endaste jota, varför de givetvis inte heller kan uppleva något!Det är endast vi medvetna själar (vi som bebor våra dödsdömda jordiska stofthyddor) som kan uppleva och vara medvetna om saker och ting!Rena rama ABC-kunskaper, som man borde känna till redan på dagis…

Gilla

tänkte skriva ett långt förklarande inlägg här, men efter att ha läst dina svar till andra inser jag ju att det inte är värt mödan…

Gilla

Johan, det är bara att sätta igång…

Gilla

tänkte skriva ett långt förklarande inlägg här, men efter att ha läst dina svar till andra inser jag ju att det inte är värt mödan…

Gilla

Trots att jag inte borde skriva i denna STÄNGDA DEBATT, som ju fortfarande är modererad av Snillet själv, så gör jag det ändå.Om det nu är så att man måste ha en själv för att uppleva saker, och det inte är varken ”geleklumpen” eller cellerna som upplever något. Hur kan du då vara så anti att forskare har skapat liv. För enligt vetenskapen så behövs ingen själ för att skapa liv, du vet själv inte hur långt ner på skalan man har en själ. Någon har ju tidigare nämnt virus och bakterier, och de får väl ändå beteckans som levande, eller?Nu blev det säkert jobbigt eftersom dina tankar korsar och motsäger sig själva, men förväntar mig som vanligt inget vettigt svar…. ja om ens min kommentar blir accepterad…… // AndersHUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

Gilla

Inte alls någon stängd debatt, tvingas bara att filtrera bort en del spam, och dessutom blir det enklare för mig att följa alla nya kommentarer jag får, så att jag inte missar att svara någon…

Gilla

Trots att jag inte borde skriva i denna STÄNGDA DEBATT, som ju fortfarande är modererad av Snillet själv, så gör jag det ändå.Om det nu är så att man måste ha en själv för att uppleva saker, och det inte är varken ”geleklumpen” eller cellerna som upplever något. Hur kan du då vara så anti att forskare har skapat liv. För enligt vetenskapen så behövs ingen själ för att skapa liv, du vet själv inte hur långt ner på skalan man har en själ. Någon har ju tidigare nämnt virus och bakterier, och de får väl ändå beteckans som levande, eller?Nu blev det säkert jobbigt eftersom dina tankar korsar och motsäger sig själva, men förväntar mig som vanligt inget vettigt svar…. ja om ens min kommentar blir accepterad…… // AndersHUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

Gilla

Du missade ju ändå att svara på mitt inlägg?!?!? // AndersHUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/HUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/

Gilla

>Inte alls någon stängd debatt, tvingas bara att filtrera bort en del spam, och dessutom blir det enklare för mig att följa alla nya kommentarer jag får, så att jag inte missar att svara någon…Som mina påpekanden om Herr Danielssons skriverier i http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/05/hur-uppstod-den-genetiska-informationen-vem-kodade-och-programmerade-genkoderna-vid-skapelsen-1 då ?Först fick det bara ligga i en vecka, och sen försvann de mystiskt. Vågar du inte argumentera om saken ?

Gilla

Inget som försvinner mystiskt!Har jag väl publicerat något, så ligger det kvar…

Gilla

Ja, var snäll att sluta med caps lock. Och att bli arg lite då och då är faktiskt jätteskönt och behövs. Av vem? Det finns något som heter lyckohormoner och ceretoni-nivå, dessa är till 60% ärftliga genom DNA. Resterande 40% går att påverka själv. Detta har den så kallade lyckoforskningen kommit fram till, vilken grundar sig på helt empiriska metoder. De mäter de kemiska ämnen som hjärnan utsöndrar men också genom att fråga försökspersonerna och få dem att skriva journal. Och vad är det som säger att själen är medveten och cellerna är omedvetna? Jag tror att våra hjärnceller har fått lite hybris och tror att de är bättre än alla andra celler i kroppen. Visste du att det är cellerna i din hals som bestämmer att du ska spy om du fått i dig rutten mat? Det är alltså inte hjärnan eller själen. Att det är cellerna i din hals och inte hjärnan har man kommit fram till genom att odla ett rör bestående av celler från halsen. Då man stoppade in rutten mat puttades maten ut igen, då maten var okej behölls maten.För övrigt är du ju superflummig. Du verkar leva i en helt annan dimension än mig. Jag fattar liksom inte riktigt vad du menar.Själ är för mig någonting som är en påhittad bild. En slags poetisk metafor för mental hälsa. Det går inte att ta genvägen genom en religion för att växa som människa/själ/whatever. För att växa måste här skördas några tårar. ”Your eyes must do some raining if you are ever going to grow.” Som Mr Oberst i bright eyes sjöng.

Gilla

Hormonerna blir arga?Skämtar du med oss? :-)Själen en påhittad bild?Vetenskapliga bevis för själens existens:http://krishna.org/the-scientific-theory-of-the-soulhttp://www.tim.nu/swe/frame_m.htmlJAGET/SJÄLEN är ägaren, SUBJEKTET, den som ÄGER!KROPPEN är ägodelen, OBJEKT, det som ÄGS!Ägaren är alltid skild från objekten som den äger…En ägodel kan aldrig äga sig själv, vilket ju bevisar att vi inte är kroppen eller hjärnan, utan själva själen, dvs vårt medvetna upplevande Jag!http://web.comhem.se/abzu/dokument/fakta.htmlJAGET/SJÄLEN = Medveten och den som upplever = ANDLIG ENERGI, levande varelsen, subjektet!KROPPEN = Omedveten och det som upplevs = MATERIELL ENERGI, föremål, objekt!Själen ingjuts i äggcellen vid befruktningsögonblicket!Utan själ, ingen celldelning!Vi är alltså själen, vi som lever i kroppen; utan oss, inget liv i kroppen!http://en.wikipedia.org/wiki/Soulhttp://sv.wikipedia.org/wiki/SjälUtan själ, inget själsliv, inga själsförmögenheter!Utan själ, inget själsligt lidande!Utan själ, ingen själavård!Utan själ, ingen sorg i själen!Utan själ, inga sår i själen!Ögonen är själens spegel!I själ och hjärta tror jag att du innerst inne håller med mig! 🙂

Gilla

Ja, var snäll att sluta med caps lock. Och att bli arg lite då och då är faktiskt jätteskönt och behövs. Av vem? Det finns något som heter lyckohormoner och ceretoni-nivå, dessa är till 60% ärftliga genom DNA. Resterande 40% går att påverka själv. Detta har den så kallade lyckoforskningen kommit fram till, vilken grundar sig på helt empiriska metoder. De mäter de kemiska ämnen som hjärnan utsöndrar men också genom att fråga försökspersonerna och få dem att skriva journal. Och vad är det som säger att själen är medveten och cellerna är omedvetna? Jag tror att våra hjärnceller har fått lite hybris och tror att de är bättre än alla andra celler i kroppen. Visste du att det är cellerna i din hals som bestämmer att du ska spy om du fått i dig rutten mat? Det är alltså inte hjärnan eller själen. Att det är cellerna i din hals och inte hjärnan har man kommit fram till genom att odla ett rör bestående av celler från halsen. Då man stoppade in rutten mat puttades maten ut igen, då maten var okej behölls maten.För övrigt är du ju superflummig. Du verkar leva i en helt annan dimension än mig. Jag fattar liksom inte riktigt vad du menar.Själ är för mig någonting som är en påhittad bild. En slags poetisk metafor för mental hälsa. Det går inte att ta genvägen genom en religion för att växa som människa/själ/whatever. För att växa måste här skördas några tårar. ”Your eyes must do some raining if you are ever going to grow.” Som Mr Oberst i bright eyes sjöng.

Gilla

Hormonerna blir arga?Skämtar du med oss? :-)Själen en påhittad bild?Vetenskapliga bevis för själens existens:http://krishna.org/the-scientific-theory-of-the-soulhttp://www.tim.nu/swe/frame_m.htmlJAGET/SJÄLEN är ägaren, SUBJEKTET, den som ÄGER!KROPPEN är ägodelen, OBJEKT, det som ÄGS!Ägaren är alltid skild från objekten som den äger…En ägodel kan aldrig äga sig själv, vilket ju bevisar att vi inte är kroppen eller hjärnan, utan själva själen, dvs vårt medvetna upplevande Jag!http://web.comhem.se/abzu/dokument/fakta.htmlJAGET/SJÄLEN = Medveten och den som upplever = ANDLIG ENERGI, levande varelsen, subjektet!KROPPEN = Omedveten och det som upplevs = MATERIELL ENERGI, föremål, objekt!Själen ingjuts i äggcellen vid befruktningsögonblicket!Utan själ, ingen celldelning!Vi är alltså själen, vi som lever i kroppen; utan oss, inget liv i kroppen!http://en.wikipedia.org/wiki/Soulhttp://sv.wikipedia.org/wiki/SjälUtan själ, inget själsliv, inga själsförmögenheter!Utan själ, inget själsligt lidande!Utan själ, ingen själavård!Utan själ, ingen sorg i själen!Utan själ, inga sår i själen!Ögonen är själens spegel!I själ och hjärta tror jag att du innerst inne håller med mig! 🙂

Gilla

Är träd och planton också minigudar? 🙂

Gilla

Eftersom alla själar är Guds barn, Guds minigudar, så är givetvis även själarna i träd och plankton minigudar!

Gilla

tja ville bara säga att du har fel i allt du säger, och det är ett faktum xP tror gud hatar dig xD hejdå

Gilla

Var har du dina motargument?Det finns inget hat i Gud!

Gilla

Med tanke på att människan var mycket, mycket mer utvecklad då, så var det bara en baggis…

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: