Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

HARE KRISHNA – Evigt liv uppnås genom Guds heliga Namn !!! Alla religioner överens; sjung Guds Namn!

Posted on: 2 juni, 2010ALLA RELIGIONER ÖVERENS
FRÄLSNING GENOM GUDS HELIGA NAMN !!!

VILKET AV GUDS NAMN ÄR DU MEST DRAGEN TILL?


Adonai

Ahura Mazda

Akal Purakh

Allah

Buddha

Deus

Elohim

Govinda

Hari

Jahve

Krishna

Shangdi

Shiva

Vishnu

Vägen tillbaka till den eviga andliga världen, Guds rike, där vi själar (minigudar) egentligen hör Hemma, går genom lovsjungandet, reciterandet, av Herrens heliga Namn!

Gud har en Herrans massa Namn, allt efter Hans otaliga transcendentala egenskaper…det är bara att välja Namnet som ens hjärta känner sig mest dragen till:

http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_God

Det är ingen skillnad mellan Gud och Guds Namn, eftersom de båda är Absoluta, dvs befinner sig på samma andliga, transcendentala plattform!

Genom att lovsjunga och recitera Herrens heliga Namn, är man samtidigt i direktkontakt med Honom! Genom att vara i kontakt med Honom, utvecklar man sin kärlek till Gud och allt annat levande, och renar samtidigt sin existens så att man därmed på djupet kan börja förstå livets Absoluta Sanningar!

Ordet ”Gud” är i sig inget egennamn, utan en titel, ett ämbete, ungefär som att någon är Kung i ett land, eller en VD i ett företag…på samma sätt är ”Gud” ett begrepp för den Högste som styr och ställer i universum!

Här får vi andliga bevis från vitt skilda religiösa traditioner, att det just är Herrens heliga Namn som gäller, för att kunna bli befriad, frisläppt från denna illusionens gudsförgätna värld, och ta oss tillbaka till den eviga andliga världen, bortom vår relativa rumtid

Muhammed gav rådet: ”Lovprisa din Herres namn, det högsta.” (Koranen 87.2)

Paulus sade: ”Var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad.” (Romarbrevet 10.13)

Buddha förklarade: ”Alla som uppriktigt åkallar mitt namn kommer att nå mig efter döden, och jag kommer att föra dem till paradiset.” (Amida Buddhas löften 18)

Kung David predikade: ”Från öster till väster skall Herrens namn bli prisat.” (Psaltaren 113:3)

Vaishnava-skrifterna (Indien) försäkrar upprepade gånger: ”Sjung Herrens heliga namn, sjung Herrens heliga namn, sjung Herrens heliga namn. I denna missämljans tidsålder finns ingen annan väg, ingen annan väg, ingen annan väg till självförverkligande.” (Brihan-naradiya-Purana 3.8.126)

TILL DISKUSSION:

Kära vänner:

Vad har ni för erfarenheter av Guds heliga Namn?

Är det något av Namnen som ni känner er speciellt dragen till?

 

GUDS HELIGA NAMN – Sjung med, kära vänner: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare – Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare:

 

HARE KRISHNA, HARE KRISHNA…

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

16 svar till "HARE KRISHNA – Evigt liv uppnås genom Guds heliga Namn !!! Alla religioner överens; sjung Guds Namn!"

detta lilla citat samt undervisningen i tao-te-ching har varit betydelsefullt för mig:)”I have taught the way without making any distinction between inner and outer teaching. For in respect of the truth there must be no such thing as the ”closed fist” of the teacher, who hides some essential knowledge from the pupil. Secrecy is the mark of false doctrine.”Digha Nikaya

Gilla

Underbart, Jimblund!Hare Krishna!

Gilla

detta lilla citat samt undervisningen i tao-te-ching har varit betydelsefullt för mig:)”I have taught the way without making any distinction between inner and outer teaching. For in respect of the truth there must be no such thing as the ”closed fist” of the teacher, who hides some essential knowledge from the pupil. Secrecy is the mark of false doctrine.”Digha Nikaya

Gilla

Underbart, Jimblund!Hare Krishna!

Gilla

”ALLA RELIGIONER ÖVERENS – FRÄLSNING GENOM GUDS HELIGA NAMN !!!”Ja det måste ju vara en av de extremt få saker som de alla är överens om.

Gilla

Därför bör vi alla följa det budet!

Gilla

”ALLA RELIGIONER ÖVERENS – FRÄLSNING GENOM GUDS HELIGA NAMN !!!”Du har ju själv sagt att ateism är en religion

Gilla

Inte en religion, utan irreligion, dvs negation av religion!

Gilla

”Därför bör vi alla följa det budet!”Problemet är väl mer att alla religiösa inte är sams om hur man följer det budet.Vad historien har visat kan man ju dock inte neka att folk av olika religioner har försökt reda ut sina olikheter. Något som dock alltid slutar med att folk i stora mängder dör våldsamt.

Gilla

Gud har olika Namn precis som solen har olika namn, beroende på var man i världen lever, men bägge är EN!I Sverige säger vi Solen, i Finland Aurinko, i England the Sun, i Tyskland Sonne, i Indien Surya…men det är en och samma Sol!Detsamma med Gud; Allah, Jahve, Krishna, Govinda, osv…en och samma Högste Herre!

Gilla

”Gud har olika Namn precis som solen har olika namn, beroende på var man i världen lever, men bägge är EN!I Sverige säger vi Solen, i Finland Aurinko, i England the Sun, i Tyskland Sonne, i Indien Surya…men det är en och samma Sol!Detsamma med Gud; Allah, Jahve, Krishna, Govinda, osv…en och samma Högste Herre!”Du ignorerar helt och hållet min poäng. Om du gör det avsiktligt eller inte är bortom min kunskap, men det vore positivt ifall du bemötte just den punkten som jag förde fram.Mellan religioner råder det ingen tvekan om att dom har tron på en Gud gemensamt. Men bortom just den där grundstenen skiljer sig de flesta ganska så drastiskt. Genom den så kallade tolkningen av guds vilja. Men ja, ifall det är en och samma Gud som gäller för alla. Kan det då vara så att han lider av en personlighetsklyvning? Jag menar, varför annars har vi en hel drös med olika världsreligioner med grovt skilda uppfattningar om Guds ord?

Gilla

Skiljer sig genom tolkningen av Guds vilja?Att Guds vilja i alla religiösa skrifter är att vi ska älska Gud och vår nästa såsom oss själva, det behöver väl ingen tolkning?Varför vi har en massa religioner, vägar till Gud?På samma sätt som det finns en massa vägar upp till toppen av ett berg, så finns det även en massa vägar till Gud!Grovt skilda uppfattningar om Guds ord?Kärnan i alla religioner (kvintessensen) går ut på att vi ska tjäna och älska Gud, och att vi ska lovsjunga Herrens heliga Namn…

Gilla

Du glömde bort det enda sanna Gudsnamnet Jesus.I johannes 1:1 står det att Jesus är gud.Jesus är Gud och det finns bara Han

Gilla

Om Jesus är Gud, vem är då Guds son?När Jesus bad till Herren, bad han då till sig själv?

Gilla

Joh.1:1Kanske detta ska föreställa plastic-trams…Är det inte det – så är det väl nån annan-trams. Är det allvarligt menat – så är det fortfarande bara TRAMS.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: