Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

FEMINISMEN ÄR INGEN FEMININ IDEOLOGI – Feminismen orsak till samhällets förfall och dekadens!

Posted on: 1 februari, 2011


 

FEMINISMEN ÄR INGEN FEMININ IDEOLOGI !!!

VARFÖR VILL KVINNOR AGERA OCH SE UT SOM MÄN ???

 

Läst en fantastiskt träffsäker debattartikel av Alice Teodorescu, där hon beskriver hur den svenska kvinnan inte längre agerar eller klär sig kvinnligt:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article8494891.ab

 

Sverige är ett folk som med modersmjölken fått lära sig att likformighet är att föredra och att den som mot förmodan har det dåliga omdömet att sticka ut omedelbart ska tryckas tillbaka. Ett folk som missförstått vad jämställdhet är och som gör sitt yttersta för att föra missförståndet vidare…

Ett land där en del hävdar att böckerna i biologi bör revideras så att ägget inte framställs som passivt i befruktningsprocessen, och där personal på genusmärkta dagis reviderar barnsånger så att bagaren varken är han eller hon, utan hen….

Kanske är det därmed dags att slå sönder två av samtidens största myter. Jämställdhet handlar inte om att sudda ut skillnaderna mellan det traditionellt kvinnliga och det traditionellt manliga. Jämställdhet handlar om dessa världars, och därmed alla individers, rätt till samexistens.”  

Alice Teodorescu vågar vara både stark och kvinnlig och vägrar att anpassa sig till den svenska misslyckade feminismen som sedan länge har totalhavererat, och hon är grundaren av nätverket ”En plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra”:

http://www.enplatsihimlen.se

 

Män uppskattar kvinnlighet och jämställdhet men kvinnligheten lyser med sin frånvaro. Det kanske inte är så konstigt att allt fler svenska män söker sig en partner från länder där kvinnan inte är så manhaftig, utan bejakar sin kvinnlighet. 

Den svenska damen försvann för övrigt runt 1968 och har därefter aldrig återfunnits…

Så länge man inte befinner sig på nivån av stadig ren Gudshängiven tjänst, så rekommenderas man inte att undertrycka sin inneboende psykofysiska natur och läggning, ”kuvandet” bör gå steg för steg i ens egen takt och utifrån ens andliga mognadsgrad, så att ens andliga resa går jämnt, balanserat och friktionsfritt.

 

Jag måste i sammanhanget passa på att varmt rekommendera en ny mycket intressant blogg, ”Radikala hemmafrun”, där jag fann Teodorescus artikel, som hon kommenterar med ett cträffande citat:

http://radikalahemmafrun.wordpress.com/2011/02/01/en-plats-i-himlen-for-teodorescu

 

”You need not be beautiful to have all of the charms of femininity. There are thousands of rather plain women with irregular features and faulty builds who succeed in being attractive to men because they are models of femininity. 

On the other hand, there are thousands of women who have beautiful faces and features but who, because of woodenness or masculinity of manner, never impress men as being especially attractive.

Acquire a feminine manner by accentuating the differences between yourself and men, not the similarities. Since the masculine manner is strong, firm, and heavy, yours should be gentle, delicate, and light. Apply this to the way you walk, talk, use your hands, and carry yourself”

 

– Mrs. Helen Andelin’s bestseller ”Fascinating Womanhood

 

 

MYCKET TRÄFFSÄKERT OM FEMINISMEN:

 

 

 

 

TILL DISKUSSION:

 

Vad är anledningen till att feminismen har havererat i Sverige?

Kan det månne bero på att feminismen inte är feminin?

 

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

 

Annons

43 svar till "FEMINISMEN ÄR INGEN FEMININ IDEOLOGI – Feminismen orsak till samhällets förfall och dekadens!"

Äh! Vi klär oss bekvämt och skönt, många utav oss. Kvinligheten sitter inte i kläderna! *suck*

Gilla

Det är kläderna som gör kvinnan… 😉

Gilla

och det är hjärnan som gör mannen.

Gilla

Så när en kvinna säger att hon älskar dig, så är det i själva verket geléklumpen i din skalle hon trånar efter? Sjukt! =D

Gilla

Ha ha ha, du är den absolut bästa bloggaren i hela bloggbyn. 🙂

Gilla

Tack, det är kommentarer som den, som gör att man känner att man kanske gör någon nytta trots allt… 🙂

Gilla

Har din blogg blivit kapad? Ett intressant inlägg….

Gilla

Inte blivit kapad, tyckte bara att dagens feminism borde få sig en känga… 🙂

Gilla

”Ett land där en del hävdar att böckerna i biologi bör revideras så att ägget inte framställs som passivt i befruktningsprocessen, och där personal på genusmärkta dagis reviderar barnsånger så att bagaren varken är han eller hon, utan hen….”Tål att upprepas!

Gilla

Näe Snillet, jag är ledsen, men du får inte mitt medhåll i den här tråden heller. Detta är inget problem jag har sett skymten av; jag tycker det finns gott om feminina kvinnor och maskulina män, och tvärtom. Så det räcker Åt alla, även om jag inte förstår varför just du är bekymrad. Problemet med att ”Ingen får sticka ut” ser jag inte heller att det ökar för att traditionella könsroller skärskådas – det kan hellre ges utrymme för att var och en får vara som den vill i stället för att pressas in i den form som förväntas av en pga ens kön.Och en hyllning av ett citat som kallar manligt och kvinnligt för ”två världar” visar ju bara än en gång på söndringen som du står för, snarare än samförstånd och tolerans. Nä, bakläxa, som vanligt. Men kan vi i stället få svar på lite viktiga frågor som du bara låtit hänga i luften på andra ställen – som dina lögnaktigheter om månfärderna, till exempel? Och du har väl fortfarande inte levererat nån källa till det där Einsteincitatet, som folk har frågat om?

Gilla

Inte ens här får jag medhåll…du är oförbätterlig… 😦

Gilla

Östrogenvärlden och Testosteronvärlden är, och förblir, två olika världar.

Gilla

Ja, man försöker eliminera dessa två världar och skapa en grådaskig syntes, en enkönig värld…i feminismens namn…

Gilla

En kommentar här ovanSnillet är betydligt elakare än min, som du raderade, var. Kan du gissa vilken?

Gilla

Förlåt Anna, jag var tvungen att göra om hela inlägget och hann aldrig ens läsa ditt inlägg…kunde du din trevliga tjej ge oss din elaka kommentar här?

Gilla

Anna, du menar att det är hjärnan som gör mannen? Det kanske är lite elakt.

Gilla

Vi får spänt vänta på vad hon hade i sin håg…

Gilla

”FEMINISMEN ÄR INGEN FEMININ IDEOLOGI !!!”Vem har påstått det?Måste det vara det?”Sverige är ett folk som med modersmjölken fått lära sig att likformighet är att föredra och att den som mot förmodan har det dåliga omdömet att sticka ut omedelbart ska tryckas tillbaka. Ett folk som missförstått vad jämställdhet är och som gör sitt yttersta för att föra missförståndet vidare..”Typiskt svenskt och kommer väl från ordet lagom, alltså från förr i tiden när vi var bönder.Har inget med lika lön för lika jobb oavsett kön att göra.Kvinnligt och manligt sitter knappast i ett klädesplagg och vem avgör vad som är vilket? Tolkningsföreträde?Varför måste man veta om bagaren har en snopp mellan benen eller ej?Påverkar det resultatet på arbetet?Eller bara lönen?Varför måste vuxna alltid fråga om bebisen är en flicka eller pojke för att veta hur h*n ska förhålla sig gentemot bebisen?Jämställdhet är att utgå från att vi alla främst är människor och därefter individer!

Gilla

Nej, först och främst är vi individer och därefter människor!Som eviga odelbara andliga individer så fortsätter ju vår existens efter detta korta jordeliv, medan den mänskliga köttkostymen som vi för tillfället bebor är temporär…

Gilla

”FEMINISMEN ÄR INGEN FEMININ IDEOLOGI !!!”Vem har påstått det?Måste det vara det?”Sverige är ett folk som med modersmjölken fått lära sig att likformighet är att föredra och att den som mot förmodan har det dåliga omdömet att sticka ut omedelbart ska tryckas tillbaka. Ett folk som missförstått vad jämställdhet är och som gör sitt yttersta för att föra missförståndet vidare..”Typiskt svenskt och kommer väl från ordet lagom, alltså från förr i tiden när vi var bönder.Har inget med lika lön för lika jobb oavsett kön att göra.Kvinnligt och manligt sitter knappast i ett klädesplagg och vem avgör vad som är vilket? Tolkningsföreträde?Varför måste man veta om bagaren har en snopp mellan benen eller ej?Påverkar det resultatet på arbetet?Eller bara lönen?Varför måste vuxna alltid fråga om bebisen är en flicka eller pojke för att veta hur h*n ska förhålla sig gentemot bebisen?Jämställdhet är att utgå från att vi alla främst är människor och därefter individer!

Gilla

Nej, först och främst är vi individer och därefter människor!Som eviga odelbara andliga individer så fortsätter ju vår existens efter detta korta jordeliv, medan den mänskliga köttkostymen som vi för tillfället bebor är temporär…

Gilla

Du är verkligen totalt korkad om du tror att det är så som du skriver i dina inlägg.. Jag gillar att du inte inser att en hel värld ser dig som mindre vetande…

Gilla

Kära kaos drottning,Vad har du för motargument?En hel värld?Intressant att en hel värld läser min blogg… 🙂

Gilla

Du är verkligen totalt korkad om du tror att det är så som du skriver i dina inlägg.. Jag gillar att du inte inser att en hel värld ser dig som mindre vetande…

Gilla

Kära kaos drottning,Vad har du för motargument?En hel värld?Intressant att en hel värld läser min blogg… 🙂

Gilla

Irene,”Östrogenvärlden och Testosteronvärlden är, och förblir, två olika världar”Det där är ju en enorm förenkling. Kvinnor resp män är bra mycket mer än varsin uppsättning hormoner. Och de som känner att de SKA leva i en annan värld än de motsatta könet… nä, jag vet inte ens vad jag ska säga om det, jag bara suckar. Och gläds åt att jag DELAR min värld med min fru.

Gilla

Kvinnligheten sitter inte nödvändigtvis i kläderna, men den speglar sig där. Det enda man skulle kunna reta upp sig på i Teodorescus artikel är väl att hon har en alldeles egen definition av kvinnlig klädsel som inte nödvändigtvis är den absoluta sanningen… :-)Men huvudbudskapet gillar jag.Sen kan en kvinna klä sig mycket kvinnligt med uppföra sig på som en skogshuggare också. Kanske är detta fenomen vanligare. I vilket fall så är det en märklig idé att vi skulle uppnå jämställdhet genom att förtrycka de kvinnliga egenskaperna (eller de manliga).tack för att du gillar min blogg! 🙂

Gilla

Jag har befunnit mig både i och i utkanten av diverse feministiska kretsar de senaste femton-tjugo åren, och medan jag (precis som var som helst) stött på en del stolpskott så har jag aldrig hört någon vilja ”förtrycka de kvinnliga egenskaperna (eller manliga)”. Desto vanligare har det varit med en önskan att slippa epitetet ”kvinnlig” resp ”manlig” på egenskaper som bevisligen finns hos båda könen.

Gilla

en kvinna är ett biologiskt kön. det finns även män med biologiskt kvinnligt kön, de är sociala män och bioligiska kvinnor. många lesbiska par är sådana, den ena är kvinnlig och den andra är manlig, följer den manliga diskursen… feminism är inte kläder eller utseende, lever vi inte i en tillräckligt utseendefixerad värld med flickor (även pojkar) med ätstörningar m.m.

Gilla

Våhoj, Snilleblixten! Din ytlighet når nya höjder.

Gilla

Ytan måste också tas om hand, därmed inte sagt att man ska leva för ytan…Ytan (kroppen) är en spegling av ens medvetande (själen)!Det är ens medvetandetillstånd i kombination med ens önskningar vid dödsögonblicket – som samtidigt måste ligga inom ramarna för vad ens individuella karmakonto tillåter – som avgör vilken slags kroppsmodell man får i sitt nästa liv, och det är ju inte alls säkert att det återigen blir en mänsklig kroppsmodell, i synnerhet inte om man endast imiterat djurlivet och inte använt människokroppen till vad den är till för, vad den är skapad för; nämligen andlig utveckling, ens andliga evolution!

Gilla

Kan jag inte bara få vara som jag är? Varför ska jag som kvinna anpassa mig och försöka vara mannen till lags?Jag är som jag är. Jag DUGER som jag är. Även utan fladdrande ögonlock och ett undfallande och ”feminint sätt”. Och riktiga män har aldrig haft några problem med det. Bara osäkra män..

Gilla

Det finns ett tänkvärt talesätt jag hört som lyder så här:”Man ska äta efter sin egen smak, men man ska klä sig efter omgivningens smak.” Vet dock inte om jag alltid kan hålla med det…

Gilla

Hear hear, Islandsmamman!Och för de som inte klarar sig utan fladdrande ögonlock och ”feminint sätt” lär det inte bli någon brist på kvinnor som anammar sådana stilar heller, helst för att de verkligen vill det förstås – och finns det spelrum för individen kommer de självklart att få se ut och vara som de vill de med.Men ärligt talat Snilleblixten, är det något problem i Sverige idag att killar inte hittar tjejer för att tjejerna är för killiga, eller? Verkar folk ha svårt för att hitta varandra inför barnalstring? Finns det verkligen belägg för att ”kvinnor klär sig som män” och att det i så fall verkligen skulle vara något problem? Är det ett faktum skilt från allmän ökad världsomspänande kommunikation att ”svenska män söker mindre manhaftiga utländska partners”, är det ett problem, står det en massa manhaftiga svenska kvinnor och stampar som olyckligt och oförstående blir utan karlar?

Gilla

Feminism borde heta ”mänsklignism” istället, för det handlar om att få vara den man är: En kvinna i snäv kjol och högklackat, en man med mysbyxor, en kvinna med jeans och t-shirt, en man med kostym – alla är lika värda och lika mycket MÄN eller KVINNOR! En del gillar att knappt kunna gå ordentligt i högklackat. Jag gör det INTE! Men det betyder inte att jag tycker att jag är mindre feminin eller att dom är dumma. Det betyder bara att det gör ont i mina fötter och att jag är inte beredd att offra mina tår, men Hon som har högklackat gillar det! Punkt.

Gilla

Jag håller med om att kvinnor klär sig ” illa” , de går gärna omkring i alldeles för små byxor där överflöds magen hänger ut och nej , det är inte snyggt , vi kvinnor ska klä oss smakligt , om det sen är i mysbrallor eller klänning , men en shyst finisch bör det vara , sen förespråkar jag alltid kvinnliga kläder som visar oss så ljuva och söta som vi är , inget sex utan bara vackert kvinnligt !!!

Gilla

Jag fattarnte. Jag tycker de flesta mänskor klär sig ganska fult, eller åtminstone ganska tråkigt. Och väldigt många, inte nödvändigtvis samma som klär sig fult eller tråkigt, klär sig väldigt opraktiskt. Ibland stör jag mig på det ena, ibland på det andra. Jag tycker därtill att alldeles för dålig musiksmak, tittar på korkade teveprogram eller har dumma och ovärdiga fritidsintressen. Men vill jag att alla i stället skulle vara som jag? Självklart inte. Oavsett om de är män eller kvinnor, skulle jag aldrig komma på tanken att sägs nåt om hur folk borde klä sig. Klart, det vore trevligt om fler var smarta nog att klä sig vettigt – praktiskt – men så länge de inte skadar sig så får det väl gå, och – snyggare? DET ÄR JU EN SMAKSAK. Och det ändrar sig dessutom med modet och tidens gång, även vad som gäller ”kvinnligt” och ”manligt”. Nej, jag tycker inte det är snyggt med magar som väller ur för små och lågt skurna byxor, men så är det inte för min skull som andra klär sig heller. Jag tycker det oftast är dumt och fult med tatueringar, men skadar det mig? Nej. Finns det andra som gillar det? OOO ja. Jag skulle känna mig smått fascistisk om jag började prata om hur människor borde klä sig. Hur korkade jeans de än har hängande vid knävecken, eller hur idiotiska stilettklackar de än klickar omkring med.

Gilla

Jag är helt lost. Måste ha missat den lilla detaljen vem som bestämmer vad som är kvinnligt och vad som är manligt. Kan man hitta en bok att läsa i detta ämne? Gärna av någon allvetande så att det blir rätt. *sitter lagom skrämt uppkrupen i soffan i mina höga klackar och snäva kjol och ber till högre makter att jag har gjort rätt*

Gilla

Jag tror att det är män som klär sig som kvinnor.

Gilla

Ser du ofta män i klänning eller sari?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: