Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

KRISHNA – Gudomens Högsta Personlighet, Guds mest tilldragande form!

Posted on: 24 februari, 2011


.

KRISHNA ÄR MIN DYRKANSVÄRDE HERRE

GUD FINNS I ALLAS VÅRAS HJÄRTAN SOM SAMVETETS RÖST

 

Här kan ni läsa om hur George Harrison, en av de fyra Beatles-medlemmarna, hjälpte till att bekosta en av Krishnarörelsens första böcker, ”Krsna, the Supreme Personality of Godhead”, författad av rörelsens grundare, A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada:

https://en.wikipedia.org/wiki/Krishna,_the_Supreme_Personality_of_Godhead

 

Ni som ännu inte är så förtrogna med Krishna, Guds Ursprungliga Person, som alla andra aspekter och inkarnationer av Gud har sin grund i, kan börja med att ta in lite allmän info om Honom:

https://en.wikipedia.org/wiki/Krishna

 

Här kan ni inhandla böcker om Krishna:

https://krishnastore.eu/books-srila-prabhupada-om-21_38.html

 

Här kan ni läsa Krishna-boken och en massa andra böcker om Krishnamedvetande online:

https://www.vedabase.com/en/kb

 

SVENSKA BARNS TANKAR KRING VÅR ALLSMÄKTIGE GUD

DEN MEST OMTALADE PERSONEN I VÄRLDSHISTORIEN

 

Kolla här, alla människor har en åsikt om Gud, även barn:

.

.

cc551192efacb48cd9e14302c14dd047.jpg

Lord-Krishna-Images.jpg

 

krishna-the-most-expert-lover-who-enchants-even-cupid-or-madana.jpg

 

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

Annons

23 svar till "KRISHNA – Gudomens Högsta Personlighet, Guds mest tilldragande form!"

Lägg av nu, Stollen – Gud är väl ingen PERSON?Som jag ser det är han väl ”ett fenomen”.Samtidigt är det ju så att alla religioner tycks ha olika uppfatningar om vem och vad guden är så det är troligt inte samma gud man pratar om; Gud, Allah eller den där tjocka lilla asiatsnubben i guld ……!?Skulle väl även kunna tänka mig framhålla att Hitler troligen är mycket mer omtalat än Moder Theresa men jag vet inte om detta styrker Doffens aktier ……Vad var det du ville säga oss med detta?Små barn tror på vad vi vuxna säger – dom tror även på jultomten!

Gilla

Mozart var ett fenomen, men likväl en person!Varför vill du avpersonifiera Gud?DU är ju en person, DU har personlighet!Skulle då allas vår Allsmäktige, Allvetande, Allestädes närvarande, Allseende, Absolut Gode Gud. INTE vara en person?Hur skulle VI MINIGUDAR kunna ha personlighet, sinnen, önskningar, IQ, osv, om inte allas vår GUD har det?Kan du förklara dig hur du tänker här?Vår evige Intelligente Skapare, Designern och Konstruktören av alla galaxer, himlakroppar och livsformer är inte någon person, Han saknar personlighet, menar du?Menar du verkligen det?Om Gud inte är en person, varför kallar man Honom för Fadern?Är inte en Fader en person?Är Han inte en person?På tal om Allah, Adonai, Deus, Vishnu, osv, så är det fråga om en och samma Gud, men olika aspekter och Namn på Honom!

Gilla

DELETE

Gilla

Delete, what?

Gilla

Hur förklarar du att gud inte finns då?

Gilla

Var har du hört det nånstans?Vad har fått dig att ha den trosåskådningen?

Gilla

Jag har en dålig vana att inte tro på saker föränn det är bevisat.

Gilla

Vad skulle du godta som bevis?Bevis är bara vad någon *godtar* vara bevis!Eller hur?

Gilla

Om du i ett tomt rum placerar ut följande:1 lärare12 elever1 akvarium med 6 fiskar1 röd pelargon1 skål med 5 äpplen 3 flugor. . . hur många personer finns då i rummet?

Gilla

Ja, säg det du Irene?Frågar du en normal människa skulle han kanske säga 13 fast nu är vi ju alla lite olika och alla definieras inte som 100% normala.Stollen t.ex skulle utan att tveka säga 14 – helt enkelt därför att han är övertygad om att GUD finns över allt och att han är en person.Visst, nu kan vi gärna göra detta svårare och dra http://Sverker Sjöman in i detta och då kommer det dyka upp en och annan ande, några brinnande änglar och lite annat tjafs som säkert även dom är PERSONER och innan vi hunnit fatta vad som försiggår kommer brandmännen och stänger hela skolan eftersom det vistas för många i ett och samma rum.Nej, matematik är inte vad det en gång var ………

Gilla

Är inte gud ett väsen? Det är vad jag lärt mig. Men det är inte vad jag tror.Och om gud nu finns, så dyrkar jag hellre satan. 😛

Gilla

Väsen = Besjälad varelse!Det är just själen som ÄR personen!Skillnaden mellan Gud och oss minigudar här i den materiella världen, är att Gud inte dras med någon materiell kropp…Han är FRI!Vad kan ”satan” ge dig, som inte Gud kan?

Gilla

Gud, Allah eller kalle anka, det spelar ingen roll, det är en metafor som beskriver vad vi själva ger uttryck för godhetDet borde ju Snilleblixt, veta att alla människor är människor, trots vilken färg de har på sina kläder. Alla barn som sett Budah frågar vem hon är. Men munkarna säger lord BudahTrots Budah är jordens moder Så jämställdhet är dålig inom din tro

Gilla

GUD är EN!

Gilla

Ra, Oden, Tor, Budah, Allah, Gud, Satan, Solen …….. är allt detta en och samma snubbe??Oj, vad man gått miste om – trodde dom var lite olika ……..

Gilla

Här har du blandat och mixat med både Gud och diverse halvgudar…

Gilla

Ra, Oden, Tor, Budah, Allah, Gud, Satan, Solen …….. är allt detta en och samma snubbe??Oj, vad man gått miste om – trodde dom var lite olika ……..

Gilla

Veru ?

Gilla

Vilka då?Har du monopol på att definiera gud(ar)?Om Satan är en direkt motpol till din gud måste väl i alla fall han vara en gud …… ach hur i hela friden blir man en halvgud? Vad är det för nå’t?

Gilla

Hur definierar du Gud?Gud har ingen motpol, eftersom det absoluta är Gott!Halvgudarna är universums administratörer, ministrar, i Guds universella regering!

Gilla

Du fick kanske inte med dig detta att Satansnubben liksom ska vara gudagubbens motpol?!Missade du den?Halvgudarna, dessa ministrar …… är dom på val eller fungerar din himmel lite som Libyen?Du ser ju hur det går med grabbarna grus där nere när folk tröttnar på alla töntiga regler och all diktatur.

Gilla

Gud har ingen motpol, med tanke på att alla energier är Hans!GUD ÄGER!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: