Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

DALAI LAMA – ÖVERTYGAD OM ATT VI REINKARNERAR! Vi kan återfödas som djur, även djuren återföds!

Posted on: 11 mars, 2011


 

DALAI LAMA ÖVERTYGAD OM ATT VI REINKARNERAR !!!

VI ÄR INTE GARANTERADE ATT ÅTERFÖDAS SOM MÄNNISKA !!!

.

Dalai Lama har mycket väl insett att vårt nuvarande liv här på jorden inte är det första, inte heller det sista, på grund av att vi föds och dör med karma i bagaget:

.

.

Karmat vi skapar i detta liv måste fortsatt bearbetas och regleras i våra framtida liv i den materiella världen (Guds baksida), ända tills dess vi blir upplysta Gudstjänare och slutar skapa och skörda karma, då vi återvänder för gott till den eviga andliga världen (Guds framsida), själens eviga hemvist!

Vill det sig riktigt illa, kan vi få respass ner till djurriket, speciellt om vi försummar att odla vårt andliga liv som vi människor är menade för, att utveckla vårt medvetande till högre nivåer i vår andliga evolution.

Det är nämligen endast i den mänskliga livsformen som man har möjlighet att påverka sina framtida liv, via levernet vi för här och nu.

Människan både skapar ny karma (sår) och bränner gammal karma (skördar), medan djuren endast bränner gammal karma, skapar inget nytt, då de inte har samma Gudagivna fria vilja som vi Människor!

.

 

TILL DISKUSSION:

 

Visst vore det sjukt ologiskt och orättvist ifall vi alla skänktes 1 endaste livstid, där vissa själar gottade sig i himmelska fröjder, medan andra själar led helvetets alla kval, under sitt enda liv?

Tänk på de själar som går bort som små barn, eller som aborteras, skulle det verkligen vara det enda livet de någonsin skänktes?

Givetvis har våra karmiska frukter – bittra som söta – som vi skördar i detta liv ett samband med karmat vi sådde i våra föregående liv!

Ateismens grundlösa förnuftsvidriga tro på ett endaste liv, är inte bara sjukt ologisk och orättvis, den leder dessutom till livsleda, själlöshet och andens mörka armod. Ateism är intellektuellt självmord, Gudlöshetens tragiska final…

 

dalai-lama-reincarnation-cause-and-effect.jpg

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

Annons

43 svar till "DALAI LAMA – ÖVERTYGAD OM ATT VI REINKARNERAR! Vi kan återfödas som djur, även djuren återföds!"

”If science proves some belief of Buddhism wrong, then Buddhism will have to change. In my view, science and Buddhism share a search for the truth and for understanding reality. By learning from science about aspects of reality where its understanding may be more advanced, I believe that Buddhism enriches its own worldview.””My confidence in venturing into science lies in my basic belief that as in science so in Buddhism, understanding the nature of reality is pursued by means of critical investigation: if scientific analysis were conclusively to demonstrate certain claims in Buddhism to be false, then we must accept the findings of science and abandon those claims.”- Dalai LamaDär har du nåt att lära, Snilleblixten.

Gilla

Religion och vetenskap ska gå hand i hand:http://www.vedicscience.eu

Gilla

”Ateismens förnuftsvidriga grundlösa tro på ett endaste liv, är inte bara sjukt ologisk och orättvis, dessutom leder den till livsleda och andens mörka armod!”Fel.

Gilla

Vad annat än andens mörka armod kan Gudlöshet leda till?

Gilla

Enligt din version av andlighet, så finns den förstås inte hos mig. Att min ”tro” skulle vara ”förnuftsvidrig”, ”grundlös”, ”ologisk” och ”orättvis” håller jag självklart inte med om, och sådant kan debatteras (även om det helst debatteras om med någon som kan debattera, inte bara orera). Men livsleda? Mörkt armod? Det stämmer bara inte. Det är felaktigt och missuppfattat. Det kan jag som ateist informera dig om rätt upp och ned här och nu.Liksom att religiositet, för alla dess möjliga fördomar, på inget sätt garanterar lycka eller sinnesro, eller ens behöver göra att man blir godare mot sina medmänniskor.

Gilla

Religiositeten i världen idag är tyvärr alltför politiskt och kulturellt betingat, och göder därför separatism och egocentrism!Ren gränslös egobefriad andlighet ska det vara!

Gilla

”Religion och vetenskap ska gå hand i hand:”Vetenskapen kan inte rätta sig efter religionen.

Gilla

”Science without religion is lame, religion without science is blind.”- Albert Einstein

Gilla

Tror du Einstein menade att man skulle använda vetenskapen med sin eventuella religiositet som vägledning, eller att man skulle lita på heliga skrifter som sanning hellre än ens faktiska observationer?Personligen tror jag på det tidigare, medan du verkar luta åt det senare.

Gilla

Heliga skrifter bevisar den andliga verkligheten av tillvaron, empirismen bevisar Guds materiella skapelse!

Gilla

Men hej Snillet, har du gett upp ämnet ”jorden snurrar inte” och gett dig på karmajollret igen? Lika bra det kanske. =)”Karmat vi skapar i detta liv måste fortsatt bearbetas och regleras i våra framtida liv” skriver du och jag frågar som jag frågat förut:Vi blir fler och fler på jorden. Var får de ”nya” sitt karma ifrån? Eftersom vi ökar i antal måste det rimligen finnas många som står där med en alldeles ny och oanvänd själ.Varifrån kommer den och vad har den varit under tiden den varit oanvänd?Hur fungerar ett karma som börjar på noll? Varken bra eller dåliga saker kommer ju att kunna hända dig om du har ett nollställt karma.

Gilla

Hej kära Heidi!Själatrafiken pågår inte endast till/från människa, utan även till/från djurriket, till/från andra himlakroppar, och även till/från den eviga andliga världen!Karma-saldot ligger alltid på antingen kredit eller på debet, på +kontot eller på -kontot…När karmat överväger mycket på +kontot, så återföds man till de Himmelska planetsystemen, och när karmat överväger mycket på -minuskontot, så återföds man till djurriket eller till de Helvetiska planetsystemen, och om saldot ligger någorlunda i balans så återföds man till människa igen!Målet torde vara att tömma hela sitt karmakonto, både + och -, för så länge man har kvar karma så måste man återfödas, och även om man kommer till Himmelriket, så är det inget evigt tillstånd, eftersom det befinner sig i den materiella världen, vilket innebär att det är ett temporärt liv och att man tvingas att återfödas till Jorden igen, när man har förbrukat det goda karmat däruppe!Ja, det börjar med nollställt karma när man äntrar den materiella världen från den eviga andliga världen, men så fort man kommer i kontakt med den materiella naturens tre kvaliteter – godhet, lidelse, okunnighet – så blir man influerad att handla i materiellt medvetande, vilket sätter igång karmakarusellen…

Gilla

Det låter ju som en fin tanke. Om den går att omsätta är en annan femma! Och det handlar förstås fortfarande om vad man tror på, eller inte, vilken väg som är eftersträvansvärd. Olika religioner förespråkar olika metoder, och om man inte tror på vare sig Gud eller reinkarnation så har man väl andra ideal att sträva efter.Men glöm inte bort att hur mycket logiskare eller rättvisare nu din bild av livet är än till exempel min, så handlar det också om tro. OM jag inte rredan tror på de där sakerna, och inte ser någon anledning att tro på dem, så räcker det inte med att säga ”det vore rättvisare om det vore så”. Lika lite som det förändrar något om jag tänker att ”det är sjukt ologiskt och orättvist att människor inte har vingar att flyga med”. Tanken att allting är rättvist även om det inte verkar så, vore bra att trösta sig med, men om man inte ser skäl att tro så kan man heller inte förutsätta att det måste vara rättvist, att det är ett mål med hela Universum att alla ska få det lika bra, få samma möjligheter osv – vi små små varelser på en liten liten planet i ett ofattbart stort Universum, vad är det som säger att vi måste vara meningen med allt? Kan man tänka. Nej, inte du förstås, för du är ju troende. Universums behöver inte ha som mål att människor ska få det rättvist – däremot är det samhällets uppgift!Men du måste förstå att det är en fråga om tro, inte vetande, och om känslor, inte faktiska bevis. Inte ens logik. Människor ser olika på saker och ting. Det är inte självklart att den ena synen på en sak är den självklart rätta. Inte för alla.Och det finns fortfarande ingenting som säger att brist på gudstro gör en människa vare sig olyckligare, sämre, ondare eller fylld av livsleda. Förstå det.

Gilla

”Heliga skrifter bevisar den andliga verkligheten av tillvaron, empirismen bevisar Guds materiella skapelse!”Nej. De bevisar kanske någonting för den redan troende, men inte nödvändigtvis för någon annan.

Gilla

Det är det som är så bra med forskning, för ju mer den går framåt, ju mer visar den på Guds hand i skapelsearbetet! :-)Ta bara detta med forskningen kring det superkomplexa DNA…

Gilla

Där läser vi väl helt enkelt olika vetenskaplig litteratur. Och tolkar den olika.Och, tydligt av hela bloggen, har olika syn på vad orden ”forskning” och ”vetenskap” står för.

Gilla

Tack för svaret Snillet. Det var vackert formulerat även om det inte sa ett smack mer än att du fortfarande inte har kommit på en hållbar förklaring på hur karmakarusellen startade. Och den kan väl inte bara startat av sig själv? Det vore ju sjukt ologiskt. (kom gärna på en bättre ”förklaring” än den du dragit förut om att den startade när vi trillade ner till vårat jordeliv. Du säger nämligen själv att karma är frukten av vad vi sått i våra tidigare liv)På tal om sjukt ologiskt;Ungefär var (eller gärna exakt var) ligger det sjukt ologiska i att man bara skulle få ett liv?

Gilla

Karmakarusellen startade när vi ”åt av den förbjudna frukten”, fick en önskan att själva vilja bli tillvarons centrum…och det var då vi trillade ner hit till den materiella existensen (Guds baksida) från den andliga världen (Guds framsida)…Det sjukt ologiska med bara ett liv?Vi måste ju ha kommit någonstans ifrån när vi hamnade i det befruktade ägget, vi kan ju inte bara ha trollat fram vår egen existens från tomma intet:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/08/var-levde-vi-sjalar-innan-vi-tog-oss-in-i-det-befruktade-agget-vad-sager-ni-ateisterPrecis som med universum, så kan inte heller vi själar ha trollat fram vår egen existens från tomma intet, dvs vi måste ha existerat även INNAN vi hamnade i det befruktade ägget!Hur kommer det sig att ateismen tror på en massa omöjliga trolleritrick utan vare sig trollkarl eller trollstav närvarande?Varför så mycket hokuspokus?

Gilla

Jag kommer aldrig att få reda på hur du får ihop den där hel-snea jämförelsen mellan Apollo och rymdfärjorna, va?Apropå att ännu en gammal färja är på väg mot sin sista tur.Förresten, jag är ateist och lever ett fullständigt magnifikt liv. Bara så du vet.

Gilla

Hej, jag ser att jag är efterfrågad i den här tråden också!En fråga om denna förbålda fria vilja:Vem gav oss en önskan att vilja bli tillvarons centrum?Om Guds väg är så perfekt, varför skulle någon kunna lockas av något annat? Tyder inte det på dåligt omdöme?Vem gav människan så dåligt omdöme?Hur kan felet med människan INTE ligga i designen?

Gilla

Önskan att vilja bli tillvarons centrum kommer från oss minigudar!Gud är ju redan tillvarons centrum, så den önskan kan ju inte komma från Honom!

Gilla

Jag ser fortfarande inte hur människorna skulle kunna välja vägen mot synd och lidande om de inte utrustats med dåligt omdöme av sin skapare, om inte Gud VILLE att de skulle välja den vägen. Och hur kunde någon utsättas för någonting dåligt utan att först ha gjort någonting dåligt; hur kunde den dåliga karman öka så utan att oskyldiga drabbades? Ekvationen går inte ihop. Om Gud vore allsmäktige och VILLE skapa ett perfekt universum med goda människor, så borde han ha kunnat göra det. Det finns fel i konstruktionen oavsett om de är avsiktliga eller ej. (Avsiktliga: Gud är inte nödvändigtvis god ur vår synvinkel, oavsiktliga: Gud är inte nödvändigtvis allsmäktig och/eller fullkomlig.)

Gilla

Allting har en baksida, även Gud!Den andliga världen är Guds framsida, den absoluta världen, reella världen, medan den materiella världen är Guds baksida, den relativa världen, skuggvärlden.Eftersom kärlek utan fri vilja inte är någon äkta kärlek, så har vi friheten att välja att leva med Gud eller att leva i synd, och uppenbarligen finns det själar som valt det senare (1/10), medan lejonparten (9/10) valt att stanna i Guds omedelbara umgänge i den andliga världen.Hade inte möjligheten att välja mellan det absoluta eller det relativa funnits, så skulle inte Gud ha varit absolut, allsmäktig och fullkomlig, eftersom det absoluta skulle sakna mening om inte även motsatsen, det relativa, fanns.Dåligt omdöme eller inte, om du frågar människor i din umgängeskrets, så kommer du att märka att om inte alla så åtminstone en stor majoritet tycker att det bara är bra att de har fått möjligheten att synda och vända det andliga ryggen, så syvende och sist så har det med vår fria vilja att göra att vi valde den materiella världen framför den andliga.Jag är ganska säker på att de flesta du känner skulle bli rosenrasande om de hade varit tvungna att välja Gud och den andliga världen, om det inte hade funnits en valmöjlighet att välja att sätta sig själv i centrum, och pröva lyckan här i den illusoriska materiella världen.Att man gör valet att välja den materiella världen är ett aktivt val att välja den karmiska världen, och själva valet är om man vill se det så ett dåligt val, och ett dåligt val leder alltid till dåliga resultat.Därför kan man aldrig säga att oskyldiga drabbas, eftersom vi alla en gång i tiden gjorde det aktiva valet att välja den här världen framför den andliga!Den absolut perfekta världen finns ju redan, den evigt oföränderliga andliga världen, medan den här materiella världen är den relativt perfekta världen, den evigt föränderliga världen.Eftersom vi alla har den fria viljan, så kan vi i denna sekund välja att välja Gud och den andliga världen, så är vi redan där, här och nu i vårt medvetande, och efter att vi kilat vidare från kropparna vi lever i nu, så återvänder vi till detta perfekta universum, så det är helt och hållet upp till oss själva!Konstruktionen är perfekt, vi kan själva välja den absolut perfekta världen eller den relativt perfekta världen, valet är vårt, och Gud är fortfarande absolut god och allsmäktig!

Gilla

Ja, så kan du ju tro om du vill. Personligen köper jag det inte.

Gilla

Det där är väl inget nytt?Dessutom hänger karln (inramad i form av ett foto från Dar-Es -Salaam i Indien) över min skalle här i sängen just nu. På god plats bredvis Jesus och Lammet.Kao

Gilla

Om din gud nu är så perfekt hur kommer det sig att vår stjärna spyr ut dödlig strålning.Vartör tillverkade han den så?

Gilla

Vi får skylla oss själva, när vi förstör vårt naturliga skydd, ozonlagret…

Gilla

”Därför kan man aldrig säga att oskyldiga drabbas, eftersom vi alla en gång i tiden gjorde det aktiva valet att välja den här världen framför den andliga…””Eftersom vi alla har den fria viljan, så kan vi i denna sekund välja att välja Gud och den andliga världen, så är vi redan där, här och nu i vårt medvetande…”Alltså Snillet, hur mycket du än vill så går de där två sakerna helt enkelt inte ihop. Det är antingen det ena eller det andra.Antingen styrs vi av det som hände ”en gång i tiden” och då kan vi ha hur mycket fri vilja vi vill. Allt styrs ju ändå av det som hände en gång i tiden.Eller så har vi en fri vilja och kan styra själva, men då stämmer ju inte det första.Men båda, det går inte.Hur mycket du än vill så är det helt ologiskt (eller för att mynta ett uttryck = det är sjukt ologiskt) att båda skulle fungera.Antingen är det det som hände förr som styr eller så är det våran fria vilja som styr.Hur du än försöker komma ifrån det så är det så.

Gilla

Du hade fri vilja då, och du har fri vilja nu!Du kan alltid, observera ALLTID, välja den andliga vägen!

Gilla

”Dalai lama övertygad om att vi reinkarnerar”?No shit, Sherlock!? Själva titeln bygger på reinkarnationstro, och den som får titeln väljs ut som barn – det vore väl ett under om Dalai lama inte trodde på reinkarnation?Kan du inte upplysa alla om att påven är katolik också?

Gilla

Varför skyller folk på en Gud de ändå inte tror på, så fort MÄNNISKOR gör något galet? Det är en fråga jag aldrig riktigt fått besvarad.

Gilla

Ja, om något gott sker, så tar man åt sig äran själv, men så fort något går galet, så skyller man på Gud…verkligen underligt!

Gilla

Kao,”Varför skyller folk på en Gud de ändå inte tror på, så fort MÄNNISKOR gör något galet? Det är en fråga jag aldrig riktigt fått besvarad.”Hur menar du? Har du exempel?

Gilla

”… fri vilja då, och du har fri vilja nu”?Då är det inte karma som styr alltså, utan det är min fria vilja som gör det?Bra. Då vet jag.Jag visste väl att det var sjukt ologiskt, det där med karma.:-)

Gilla

Ditt karma är ett resultat av hur du har nyttjat din fria vilja!

Gilla

”Varför skyller folk på en Gud de ändå inte tror på, så fort MÄNNISKOR gör något galet? Det är en fråga jag aldrig riktigt fått besvarad.”Man skulle nog lika gärna kunna fråga sig hur det kommer sig att MÄNNISKOR tackar GUD när något gått väl, fast vi har en fri vilja och själva är orsak till det som händer oss. Det är en fråga jag aldrig riktigt fått besvarad.

Gilla

Heidi, visst är det märkligt? Men jag måste fråga var Snillet har fått det från, idén om att människor som inte tror plötsligt skyller på Gud. Så vitt jag vet brukar det vara tvärtom, jag menar Snilleblixten är ju själv ett exempel på det: man tackar Gud för allt gott men blundar för allt elände som lika gärna skulle kunna komma från Gud. Däremot vet jag ingen alls som är ateist men skyller nåt på Gud? Vad är det för konstigt påstående?Har du något exempel på sånt beteende, Snilleblixten?

Gilla

Man skyller t.ex. ofta Gud för naturkatastrofer och svält, trots att det är människors syndfulla handlingar som orsakar sånt dåligt karma!

Gilla

Har du något exempel på sånt beteende, Snilleblixten?Jag undrar samma som Sanna. Har du något eller några exempel?

Gilla

”Man skyller t.ex. ofta Gud för naturkatastrofer och svält, trots att det är människors syndfulla handlingar som orsakar sånt dåligt karma!”Va? Skulle ateister göra det? ”Jag tror inte på gud, men taskmörten gav mig cancer”, typ?Det var det dummaste jag har hört. Men du har inte så mycket personlig erfarenhet av ateister, eller?

Gilla

Ateister är ofta väldigt motsägelsefulla…

Gilla

”Ateister är ofta väldigt motsägelsefulla…”Haha! Du hittar ju bara på. Du tar något som, ska vi säga, inte är direkt ovanligt bland religiösa, och vrider till det på något konstigt sätt för att applicera det på ateister – fast det bara blir helt overkligt. Påhittat. Försök igen.

Gilla

Att han tror på karma vet väl alla. Men han säger dock inte som du, att allt är svart på vitt. Våldta och bli våldtagen, mörda och bli mördad.Skillnaden mellan dig och Dalai Lama (och det är en enorm skillnad) är att han tänker med sitt huvud och låter inte bluffarkeologer och konspirationsteorier ta över hela hans jag.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: