Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

URI GELLER – Chockade Alex Schulman! Hur tacklar skeptikerna Uri Gellers paranormala förmågor?

Posted on: 25 mars, 2011


TELEPATISKE URI GELLER FORTSÄTTER ATT CHOCKA !!!

SCHULMAN SHOW – URI GELLER I HÖGFORM !!!

 

Kolla programmet här – knappt halvvägs in – när Uri Geller via telepati ritar av Alex Schulmans teckning:

Video: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schulmanshow/article12780683.ab

 

Finns även att se på Schulmans blogg, med kommentarer:

http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/03/jag-tror-bestamt-det-ar-fredag-och-det-innebar-schulman-show

Grymt häftigt, eller hur?  Förvånad

 

TILL DISKUSSION:

Hur tacklar skeptiker och ateister Uri Gellers telepatiska förmågor?

Bortförklara det inte med någon sjuk konspirationsteori, som att Uri Geller och Alex Schulman skulle ha konspirerat ihop det hela… Skrattande

 

VIDEO – URI GELLER LYCKADES I DE HEMLIGA CIA-TESTERNA !!!

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

109 svar till "URI GELLER – Chockade Alex Schulman! Hur tacklar skeptikerna Uri Gellers paranormala förmågor?"

Anton, Brain Seltzer, jajaja, Muschen, Cathy S, och alla andra superskeptiker, vad säger ni nu då…? 🙂

Gilla

Jag berättade om mitt möte med James Randi i ditt förra inlägg. Om inte Randi bankat och tjatat in i min skalle att det han gjorde några decimeter framför mina ögon, var helt vanliga trolleritricks, så hade jag idag varit en lojal förespråkare för att Randi har paranormala krafter. Dessvärre är förmodligen Randi inte ens en särskilt skicklig, jämfört med de främsta i branschen.Vad jag vill säga är att en skicklig illusionist, som låter egot eller syftet helga medlen, kan få oss övriga att tro på väldigt mycket. The man himself, Jesus, kanske var den tidens Geller. Och du Snilleblixten, kanske en av lärljungarna. Allt i de ädlaste av syften. Var Judas Randi, kanske? Eller tvärtom?Du är modig som tar på dig det stora ansvar (eller?) det borde innebära att agera språkrör för en kille som Uri Geller. Känns dessutom lite onödigt, då jag förmodar att du inte ens känner honom. Så, varför? Ok, med Gud och den biten kan jag mer förstå. Det är väl mer legitimt. I slutändan kan man alltid hävda att man gjorde precis som fem miljarder andra. Men Geller, hmmm….Men, men… Historien skrivs alltid av vinnarna. Så vem som har rätt idag får väl våra barnbarnsbarnsbarnsbarn lära sig ;-D

Gilla

Är inget språkrör för honom, bara det att jag gillar människor som kan få människor att öppna sina sinnen för att det finns mer än bara det jordiska i tillvaron…

Gilla

Är Uri Geller någon halvgud för dig? Tror du han har knoppats av från dina märkliga gidar eller kläckts i det kosmiska ägget? Eller var det ur armhålan det kom folk?Han är en underhållare. En trollkarl som ger en show med lite paranormal inramning. Det märkliga är att han har varit borta från rampljuset så länge, och helt plötsligt dyker upp igen. På 70-80-talet när han var med i tv gick så kallade skrönor om hur folks klockor hade stannat hemma på väggen. Betänk då att i alla de miljoner hushållen som finns i Sverige så stannar dagligen några klockor. Att detta skedde under en period när han var med i tv är självklart, alltid stannar det någon klocka. Pressen fick nys om det och skrev stora uppslag om det. Folk fick panik, alla ville se honom och en del gick så långt att de böjde besticken hemma i köket och ringde expressen.När det sedan kom fram att han var en simpel trollkarl fick karriären en liten dipp. Nu när de flesta glömt skedböjaren Uri så dyker han upp igen!Se på vilken magiker som heölst som är med i tv, alla programledarna blir chockade och överraskade. Det är det som är grundtanken med magi.Sedan tycker jag du ska fundera på varför han bara böjer skedar…. Varför inte skiftnycklar? Eller varför öppnar han inte cola-burkar med paranormal kraft?Han har utvecklat en förbannat bra teknik för att böja skedar. En teknik han förmodligen har skyddat juridiskt och äger rättigheten till. Finns inget paranormalt. Det är bara du som blivit lite för mycket besatt. Igen. Om du söker på lite magikersidor och forum, säkert youtube också så kommer du hitta en del skickliga bestickböjare. Det är inget unikt i magikerbranschen, tvärtom så har det varit standardrutiner för de flesta magikerna under en del perioder. Kom ihåg att det är inte det du ser som du ser när en magiker är igång!

Gilla

Nej, Herr Geller är ingen halvgud för mig… :)Det jag gillar med honom är att han öppnar människors sinnen för högre verkligheter, för att han är Gudfruktig, för att han är vegetarian, och för att han bekämpar allsköns gifter och idkar välgörenhet!

Gilla

”Det jag gillar med honom är att han öppnar människors sinnen för högre verkligheter, för att han är Gudfruktig, för att han är vegetarian, och för att han bekämpar allsköns gifter och idkar välgörenhet!”Så du menar i praktiken att hans magi (Som är skickligt intränade illusioner) kan få folk att intressera sig för andlighet, högre verklighet som du kallar det?I så fall har du all kred för det, det är ju något som går ditt ärende, som talar för din sak. Lite som bilden över den amreikanska kusten med molnformationen som du ville kalla öppningen till jordens inre, symbolik och ett sätt att få någon att tänka på vad du vill ha sagt? Symbolik som du kallade det….Eller hävdar du fortfarande att han har paranormala krafter?

Gilla

Du har tid att kolla Cathys filmer men inte mina, snacka om att du undviker mina frågor, du är otroligt feg Snilleblixt, så fort det tar emot skyller du på att du har så mycket att göra och inte hinner med allt.Än en gång:Här läser han tydligen av två människors tankar och ritar exakt det dom tillsammans har ritat:http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zgHär läser han av exakt vilken rörelse dom ska göra, innan dom gör det:http://www.youtube.com/watch?v=hClJLxsS1TYAllt detta utan paranormala förmågor.

Gilla

Muschen, jag måste väl få sova ibland också?Vaknade nyss…Jag orkar tyvärr inte vara uppe dygnet runt, hur mycket jag än skulle vilja…Ibland önskade man att man hade flera skepnader, så man kunde tillfredsställa allas önskningar här, så man kunde sitta uppe dygnet runt och svara på frågor överallt…Jag har t.ex. hundratals med frågor och kommentarer bara i mina tidigare 200 trådar som jag gjort på den här bloggen, och jag kommer aldrig hinna ikapp, med tanke på att jag bara har en skepnad och några timmar per dygn till förfogande…Jag vet inte, tycker du kanske det är bäst att jag inför en tidsbegränsning på hur länge kommentarsfältet ska vara öppen på äldre trådar, så att jag bättre hinner svara på precis allas frågor och kommentarer?Eller har du någon bättre lösning?Tacksam för smarta förslag!(Jag återkommer lite senare och tittar på alla dina filmer och svarar på alla dina frågor i just denna kommentarsfält, måste få äta lite först också, glömt bort ätandet, är det OK för dig att det kan ta nån timme eller två till innan du får svaren?)

Gilla

Som det förklarades i den första filmen, så blev de subliminalt påverkade, genom att Derren Brown hade placerat ut olika skyltar på stan, på reklamarbetarnas väg till sitt kontor, så att de i sitt undermedvetna var förprogrammerade att rita dessa saker.——————————Vad gäller den andra filmen, så tyckte jag några av kommentarerna gav jättebra svar:From the very beginning, he is programming that guy to think ”hands on head.” He picks two women with hats on and emphasizes that they have to take them off, and he touches his head while asking them to take the hat off. He gives as an example movement ”putting your hands up in the air” and emphasizes the suggestion that one of the ladies will move her arms by saying, ”You’re right. There is a lightness here and here.” He picks the tallest guy and tells him they’re far away. It’s a great trick.When he asks her to remove her hat, it is so he can see if she is right or left handed. Having her stand back to back restricts her movement to raising hands or a leg when she is coming up with the idea for a movement.1: Tells him to desperately try to make them get it (When you’re desperate you put your hands on your head)2: All body language is made by hands.3: Hands in ears equals hands on head.4: Hands repeatedly touch the head while he’s explaining, and notice that he isn’t making the guy turn away.5: Firmly ”pulling” fingers away from head while telling him to pull them out.6: Another ”Desperately”.7: Transmit thought unconciously (Ppl think of head)He didnt guess their movement, he used psychology to persuade them to make a movementnot difficult to explain: its a mix of hypnosis and subconscient suggestion. he’s a pro. but i don’t know how difficult it is to make it happen, maybe it takes years and years of training to achieve it(?).

Gilla

Jag kopierade bara in mitt förra inlägg du då har en otrolig förmåga att undvika sånt som är svårt att kommentera. Varför skulle jag ens bry mig om att kommentera ett simpelt trick som Uri utför på aftonbladet när du inte ens kan förmå dig att svara mig?

Gilla

Återigen, Muschen, förlåter du mig att jag bara har en skepnad och bara begränsad tid på dygnet, och att jag ibland kan ligga upp till ett dygn att svara på frågor och kommentarer även i nya bloggposter?Jag lovar än en gång att titta på alla dina filmer som du bett mig att göra och försöka ge dig tillfredsställande svar, men jag har ganska nyss vaknat, och skriver några snabbsvar här, för att sedan få i mig lite energi i form av vegetarisk mat, så att jag orkar sitta en hel dag till vid datorn, trots att jag egentligen har en hel del andra saker inplanerade att göra nu under helgen…men som sagt, har du ork att vänta ett par timmar till bara, jag lovar att återkomma efter att jag duschat, ätit och mediterat lite, vilket jag också måste hinna med, för att fungera som människa…

Gilla

Muschen, svaret på din fråga till Snillet ligger i hans egen kommentar i det förra Uri Gellerinlägget:”Symptomatiskt för Randi är, att när han i enskilda samtal med kritiker erkänner att han inte har något på fötterna, så struntar han sedan att korrrigera sina lögner i sina kommande bokupplagor + att han återupprepar samma lögner i nya mediaframträdanden”Det där låter precis som Snillet, eller hur?=)

Gilla

Tänk egentligen vilken patetiskt värdelös människa Uri Geller måste vara. Här har han blivit sänd till jorden med paranormala förmågor, kapabel att uträtta i princip vad som helst för att göra gott för mänskligheten – och vad gör han med det?Han böjer skedar och ritar av bilder som folk tänker på.

Gilla

Är du kär i Geller eller? Två inlägg om samma illusionist ? Ojojoj…. Snillet is crushing on Geller….Skeptikerna tacklar hans ”telepatiska” krafter genom att säga det som vi alltid säger; han är en bluff. En skicklig trollkarl. Spelar ingen roll vad du säger, hur många videos med teckningar och chockade människor som du länkar till. Han är och kommer alltid att vara en mycket skicklig illusionist och inget mer.

Gilla

Var inte orolig, jag är inte kär i honom!Vad skulle kunna få dig att ändra dig, från att han inför dig bara är en illusionist utan några som helst paranormala frågor, till att vara en äkta mentalist med verkliga paranormala förmågor?Vad ska han göra för dig, för att du ska ändra åsikt?Får jag fråga dig samtidigt, tror du att det skulle kunna finnas någon annan på jorden med äkta paranormala förmågor, eller utestänger du helt kategoriskt denna möjlighet pga din materialistiska världsbild?

Gilla

Min materialistiska världsbild? vad vet du om min världsbild? Ingenting. För du vt inte vad jag tror på, vad jag tycker tänker och känner. Du bara antar.Geller just kan inte göra ett skit för att få mig att tro på honom. Det handlar om psykologi. Det handlar om skicklighet. Inget mer.Jag kan inte säga att de inte finns, det är möjligt att det kan finnas.. Jag tror själv att jag har lite av ett sjätte sinne då jag ofta känner av dålig energi på platser och hos folk. Så vad JAG tror om världen, vet du INGET om. Jag tror inte på Geller bara…

Gilla

Att ha ett sjätte sinne, att ha förmågan att känna av energier, är alltså paranormalt?Du har det, men inte Uri Geller?

Gilla

Alltid något lurt med hokus-pokusnissar! Precis som med religionen…

Gilla

Men tror inte du på det mest otroliga hokuspokuset av de alla, nämligen att universum ska ha trollat fram sig själv från tomma intet, utan vare sig trollkarl eller trollstav…? 🙂

Gilla

Istället för att kika på 10min film har du gett mig 3 långa svar varför du inte hinner svara mig…

Gilla

Nu har jag svarat dig!Ledsen att du fick vänta så länge.

Gilla

Där har du BEVIS på att Derren Brown kan göra EXAKT det Uri Geller gör men utan paranormala förmågor? Då vill jag även tillägga att Derren även har gissat rätt på vad folk har ritat.Vad finns det för bevis på att Uri inte använder sig av samma metoder som Derren? Vad är det som skiljer dom åt? Att Derren inte är vegan eller tror på gud?

Gilla

Att Derren Brown hade placerat ut olika skyltar på stan, på reklamarbetarnas väg till sitt kontor, så att de i sitt undermedvetna var förprogrammerade att rita dessa saker, är inte paranormalt!

Gilla

”Men tror inte du på det mest otroliga hokuspokuset av de alla, nämligen att universum ska ha trollat fram sig själv från tomma intet, utan vare sig trollkarl eller trollstav…? :-)”Så det är okej för dig att tro på hokuspokus men inte för andra?

Gilla

Jag tror INTE på hokuspokus!

Gilla

>Att Derren Brown hade placerat ut olika skyltar på stan, på reklamarbetarnas väg till sitt kontor, så att de i sitt undermedvetna var förprogrammerade att rita dessa saker, är inte paranormalt!Men var det inte det som var poängen? Att Derren Brown kunde göra samma sak som Uri Geller utan att vara paranormal på något sätt. Vilket därmed antyder att man inte måste vara paranormal för att göra dom saker som Uri Geller gör utan att det räcker med förberedelse och kunskap.

Gilla

Hur vet du exakt hur Uri Geller gick till väga?Har du frågat honom?

Gilla

Exakt det Björn sa. Derren brown kan också ”läsa” tankar, men han använder sig av deras undermedvetna.Du svarade inte på frågan:Vad finns det för bevis på att Uri inte använder sig av samma metoder som Derren?Tror du på att Uri Geller har paranormala krafter så tror du på hokuspokus.

Gilla

Vad finns det för bevis på att Uri använder sig av samma metoder som Derren?

Gilla

Snillet hur vet DU hur Uri Geller går tillväga?Har DU frågat honom?

Gilla

Alla som har frågat honom, svarar han att han går telepatiskt tillväga!

Gilla

Nej Snilleblixt, det är inte så det funkar, DU ska bevisa att Uri använder sig av paranormala förmågor.Det här är en typisk grej du gör, du påstår någonting, vi vill ha bevis för ditt påstående, du kommer inte fram med några bevis och vänder frågan. Helt plötsligt ska VI motbevisa någonting du har påstått. Jag har aldrig sett någon politiker eller annan debattör påstå någonting, för att sedan undvika alla frågor och kräva att andra ska påstå att det han säger är fel.DU påstår att han gör det, bevisa det då. Kan du inte det så gör han inte det.Jag väntar ivrigt på dina bevis, annars så vet vi att Uri använder sig av exakt samma metoder som Derren.

Gilla

Vad skulle du godta som bevis för det?

Gilla

Oh but please. Uri Geller får äkta genuina paranormala krafter, och vad kan han göra med dem? Ett par simpla parlor tricks som andra illusionister kan göra (och har gjort) i evigheter. That’s some pretty darn weak paranormality. Kunde han inte at least ha fått förmågan att kunna läsa tankar ordentligt. Utan omvägen med det gamla sealed envelope tricket. Nej, poängen är inte att någon vet exact hur Geller gör varje gång. Poängen är att det finns en massa sätt att göra samma trick. De flesta avslöjar inte hur som Derren Brown. De låter publiken häpna och undra. Det är det som är illusionism. Men de flesta påstår inte heller att de verkligen har super krafter. Det är den enda skillnaden med Uri Geller. Det och att han har en väldigt svag repertoar. Det finns många mer imponerande artister där ute. By the way: Uri Geller är ganska känd för att låta sina advokater jaga efter youtube filmare som avslöjar honom. Så där hittar man ingenting. Men det finns åt minstone en film jag sett relativt nyligen där han tydligt böjer lite extra med händerna. Jag ska se om jag finner den. Eller någon har kanske länkat till den redan och jag missat?

Gilla

”för att sedan undvika alla frågor och kräva att andra ska BEVISA att det han säger är fel.”ska det vara

Gilla

Jag har inte sagt att jag är paranormal. Men du påstod att jag hade en ”materialistisk världsbild”. Jag sa bara att jag tror att det paranormala kan finnas. dock tror jag inte på att man kan böja skedar med tankekraft.OCH jag sa att jag tror att jag har lite av ett sjätte sinne, eftersom jag känner av energier och kan se saker som ingen annan ser, sm en FÖRKLARING till dig att jag inte är en jävla ateist med en, enligt dig, dålig världsbild.Det finns inget som inte säger att mina syner och känslor bara sitter i mitt huvud, att jag är galen på nåt vis.Jag säger inte att jag har ”det” men att Uri inte har det.Jag säger att han inte är paranormal i det avseendet att han kan läsa tankar eller böja skedar. Hokuspokus. Magiker. Illusionist. Kalla det var du vill, men han är inte paranormal.

Gilla

Du tror inte att man kan böja skedar med tankekraft?Vad säger du då om norrmannen Sven Rygh?http://www.youtube.com/watch?v=69GMr3RlpgUhttp://www.youtube.com/watch?v=BWH_GWz8ARY

Gilla

Här Cachekungenhttp://www.metacafe.com/watch/338564/uri_geller_trick_is_finally_revealed/

Gilla

Ge oss den exakta tidsangivelsen där du tror att han fuskar, och berätta för oss på vilket sätt han fuskar, tack!Det riktigt intressanta är att skeptikerna på sin höjd kan hitta ett par tre tillfällen av alla de tusentals tillfällen där han visat upp sina paranormala förmågor, där de möjligen misstänker att något fusk kan ligga bakom, och även då så kan de inte peka på något konkret…Får jag fråga dig Guri, enligt din världsbild, skulle det kunna vara möjligt att det fanns människor som är paranormala, eller är det något som du stänger dörren för helt?

Gilla

Det är även konstigt att Uri bara kan böja skedar.

Gilla

Och det är konstigt att han måste gnugga med fingret på skedarna när det är med tankekraft han påstår att han gör det. Att han väljer skedar och ibland nån gaffel är kanske inte så underligt. Dom är ju böjda på rätt ställe redan från början. Nä ställ honom bredvid en lyftstolpe och låt honom tänka den sned. DET hade varit något.Snillet har DU frågat hur han går tillväga?

Gilla

Han har ju med tankekraft gjort en massa större saker, såsom att han vid två tillfällen stannat Big Ben i London, exempelvis:http://www.urigeller.com/notw.htm

Gilla

>> att han vid två tillfällen stannat Big Ben i LondonOh really. Eller har han i efterhand sagt att han stoppat Big Ben? Har någon sett hans ”dated fax”?Re: the spoon bending video. När han reser sig upp och tar skeden med båda händerna blir skeden plötsligt mycket kraftigare nöjd än när han bara gnuggar på den. Det finns många sätt att göra detta. Det är ett vanligt trick. Om han har verkliga krafter, varför fortsätta med de billigaste.

Gilla

I could sworn that I wrote ”böjd”, not ”nöjd”. Some psychic must have changed my comment!

Gilla

”I could HAVE sworn.” Damn you Uri Geller!

Gilla

”Vad skulle du godta som bevis för det?”Det får du lista ut. Det är du som påstår dig veta.Men om man resonerar som dig så har väl alla trollkarlar paranormala förmågor, även Randi och Derren. Jag tror jag ska lära mig något korttrick så får jag också såna förmågor.Vissa tror ju på Hokuspokus, att man kan böja en sked utifrån ingenting.

Gilla

Även norrmannen Sven Rygh har ju uppenbarligen den mentala kraft:en att böja skedar:http://www.youtube.com/watch?v=69GMr3RlpgUhttp://www.youtube.com/watch?v=BWH_GWz8ARYEtt perfekt exempel på ”mind over matter”!

Gilla

Jag tror inte att man kan böja skedar med tankekraft nej.

Gilla

Han stoppade Big Ben? Han PÅSTÅR att han stoppade klockan. Det är inte samma sak som att han gjorde det. SPOON-BENDER Uri Geller claimed yesterday that HE stopped Big Ben. Engineers blamed a mechanical fault…

Gilla

Länk, tack!

Gilla

Snillet, varför får du lägga upp videolänkar och påstå att dom kan böja skedar med tankekraft, men när jag lägger upp länkar där en snubbe går igenom en vägg, eller någon kapas på mitten så är det bara trick?Har du någon slags ensam rätt på att bedöma videoklipp?

Gilla

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article12790594.abtom de som kallar sig mentalister vägrar jobba med honom för att han är en lögnare.

Gilla

Uri Geller lögnare, bara för att han klarar av att göra grejer med tankens kraft, som inte de andra mentalisterna klarar av?http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schulmanshow/article12780683.abHört talas om något som kallas för avundsjuka?Hur kommer det sig att du inte länkar till den här artikeln?http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8212512.abEller den här från Dagens Industri?http://www.dagensps.se/artiklar/2011/03/23/06857096/index.xml

Gilla

Har du någon åsikt om den här kommentaren, Snillblixt?Niklas 26 mars 2011, kl 09:07Tänk egentligen vilken patetiskt värdelös människa Uri Geller måste vara. Här har han blivit sänd till jorden med paranormala förmågor, kapabel att uträtta i princip vad som helst för att göra gott för mänskligheten – och vad gör han med det?Han böjer skedar och ritar av bilder som folk tänker på.

Gilla

Vad vill du att han ska göra?

Gilla

Snilleblixt, enligt Sven själv har han inga paranormala förmågor:Sven Rygh håller publikens uppmärksamhet från det ögonblick, oavsett vilken typ av miljö, och kombinerar över 35 års erfarenhet med kunskap om kroppsspråk, verbal och icke-verbal kommunikation, psykologi, intuition och kunskap om illusion och förslag med en dynamisk showmanship. Genom detta ger han dig intryck av att det är möjligt att ta reda på tankar bara du vet.

Gilla

Ganska smart av honom att säga så, så slipper han förföljas och löpa gatlopp, som stackars Geller fått göra…mycket smart av honom måste jag säga!

Gilla

Nej, han säger själv att det inte är tankekraft.

Gilla

Jag kan säga att jag är påve, det blir inte mer sant för det…Dessutom, vad skulle han tjäna på att erkänna att han har paranormala förmågor, kolla bara på hur stackars Uri Geller blivit förföljd och fått ta skit igenom alla år, trots att han bevisligen har extraordinära paranormala förmågor…”He does not claim that it is a trick. He claims that he can bend any spoon given to him. But he does claim that it is natural.”Allt som fungerar är ju naturligt, och eftersom det ”övernaturliga” tydligen fungerar, så är det också därmed per definition naturligt! 🙂

Gilla

Så du säger att alla som kan böja skedar men som säger att det INTE handlar om paranormala förmågor ljuger?Ingen har respekt för Uri eftersom han ljuger.

Gilla

Sven Rygh säger ju INTE att det är några trick inblandade i hans föreställningar!Du påstår att Uri Geller ljuger, och då är det upp till dig att bevisa att han ljuger!

Gilla

Du är otroligt enfaldig. Jag tänker inte lägga ner mer energi på dig nu, det går inte att resonera med en hjärntvättat fåne.

Gilla

Smit inte nu, utan låt oss fortsätta diskussionerna kring fenomenet Uri Geller här!

Gilla

Samma sak gäller dig Snillet, Smit inte nu, bevisa att Uri använder sig av andra metoder än Derren Brown.”Ganska smart av honom att säga så, så slipper han förföljas och löpa gatlopp, som stackars Geller fått göra…mycket smart av honom måste jag säga!””Du påstår att Uri Geller ljuger, och då är det upp till dig att bevisa att han ljuger!”Du påstår att Sven ljuger, och då är det upp till dig att bevisa att han ljuger!

Gilla

Sven ljuger ju inte, när han säger att han inte använder sig av tricks!

Gilla

Du är som ett barn som tror på tomten, vad vi än säger så har du redan bestämt dig. Du behöver inga bevis för att du själv ska tro på det du tror.Men när du väl ska argumentera för din sak så räcker inte din egen tro som bevis. Tror du på allvar att någon som läser din blogg tar det du säger på allvar utan bevis? Det krävs mer än så för en människa som kan tänka själv. Hittills har du inte kommit med något argument eller bevis för att det du säger är sant. Jag väntar fortfarande på det.

Gilla

Vad jag än säger, så har du redan bestämt dig, det paranormala existerar inte!Vad skulle du exempelvis godta som bevis för Guds existens?En hard core ateist kan ALDRIG godta någonting som bevis för Guds existens!

Gilla

Han säger att det handlar om psykologi och fingerfärdight, precis som alla andra ÄRLIGA mentalister säger.

Gilla

Han säger att det INTE handlar om några tricks, och det är han ärlig med!

Gilla

”Ganska smart av honom att säga så, så slipper han förföljas och löpa gatlopp, som stackars Geller fått göra…mycket smart av honom måste jag säga!”Det är lika smart för Uri Geller att säga att han besitter paranormala förmågor och tjäna stora pengar på det till sin lilla armé med advokater som försöker sätta dit varenda människa som tycker annorlunda… mycket smart av honom måste jag säga!

Gilla

Uri Geller har ändrat sin titel från paranormal till mystiker för att slippa smutskastning!

Gilla

Nej snillet, inte för att slippa smutskastning. Paranormal var det han bevisligen inte var och det begreppet är inte kommersiellt gångbart längre. Informationssamhället har upplyst folket. För att göra detta kommersiellt var han tvungen att byta titel på hans akt…Se kommentar i den andra Uri-tråden…..

Gilla

Uri Geller böjde en massiv sked, helt opreparerad, inför ögonen på Claes Åkeson:http://www.kanal5play.se/klipp/play/fenomen-intervju-claesakesonHur bortförklarar du det?

Gilla

Sven Rygh håller publikens uppmärksamhet från det ögonblick, oavsett vilken typ av miljö, och kombinerar över 35 års erfarenhet med kunskap om kroppsspråk, verbal och icke-verbal kommunikation, psykologi, intuition och kunskap om illusion och förslag med en dynamisk showmanship. Genom detta ger han dig intryck av att det är möjligt att ta reda på tankar bara du vet.Än en gång, inget paranormalt.Att du anklagar han för lögn får stå för dig.

Gilla

Sven Rygh säger att inga tricks är inblandade!

Gilla

Det är altid roligt när du skjuter dig själv i foten Snillet.Derren brown gör samma saker som Uri, men Uri är paranormal tydligen.Sven ljuger då han säger att han använder sig av illusioner.Gång på gång krossas dina ”bästa” argument, men det ignorerar du väl?

Gilla

Derren Brown skulle aldrig kunna böja en helt opreparerad massiv sked, som vår paranormale Uri Geller gör!Sven har aldrig sagt sig använda sig av några tricks!

Gilla

Samma sak gäller Uri.”kunskap om kroppsspråk, verbal och icke-verbal kommunikation, psykologi, intuition och kunskap om illusion och förslag med en dynamisk showmanship”Vars står de om paranormala förmågor?

Gilla

Och med enbart dessa ingredienser så böjde Uri Geller Claes Åkesons opreparerade sked?

Gilla

Japp.

Gilla

Men hur kommer det sig att det inte finns en enda illusionist i världen som kan kopiera det som vår paranormale Uri Geller gjorde med Åkesons opreparerade sked?

Gilla

Derren, Randi och Sven finns.

Gilla

Bevis för att Randi skulle ha gjort detsamma som Uri gjorde med Åke, tack!

Gilla

Bevis för att han inte skulle ha gjort det?

Gilla

Åtminstone finns det ingenstans dokumenterat!

Gilla

Aha, men då har du inga bevis, alltså:Derren, Randi och Sven finns.

Gilla

Av dessa herrar gillar jag bäst Sven!

Gilla

Låt oss klargöra att det här med att ”plantera” något i en persons ”undermedvetna” är lika mycket nonsens som Gellers ”paranormala” trick. Det är också en del av en show, och Derren Brown utför egentligen sina trick på helt andra sätt.

Gilla

Hur förklarar du följande?http://www.youtube.com/watch?v=AA7iN4bk6Jw…8 minuter av idel paranormal tankeläsning!

Gilla

Varför skulle jag bli mer imponerad av att se samma trick många gånger?

Gilla

Hur förklarar du att han alltid lyckas?

Gilla

30 mars 2011, kl 02:49Länk, tack!Länk:http://www.urigeller.com/notw.htm

Gilla

Häftigt!

Gilla

Vad är det du tycker är så häftigt? Att mekanikerna vet att det var där felet låg och att det inte var Uri Geller som stoppade klockan?Det är inte speciellt häftigt. Bara helt logiskt.

Gilla

Den gode Uri som orsakade det mekaniska felet! 🙂

Gilla

”Hur förklarar du att han alltid lyckas?”När en illusionist utför samma trick gång på gång så brukar han/hon alltid lyckas. Det är väldigt sällsynt att en professionell illusionist misslyckas med ett framträdande.Jag upprepar frågan, då du inte svarade: Varför skulle jag bli mer imponerad av att se samma trick flera gånger?

Gilla

Att Uri Geller då och då misslyckas, till skillnad från profesionella illusionister, bevisar ju att han inte är någon trollkonstnär…

Gilla

”Att Uri Geller då och då misslyckas, till skillnad från profesionella illusionister, bevisar ju att han inte är någon trollkonstnär…”Jag har också misslyckats med Uri Gellers trick några gånger. Du anser alltså att jag bevisat mig ha paranormala krafter.

Gilla

Uri Geller har en felprocent som ligger på cirkus <5%Vad ligger din felprocent på?

Gilla

Allvarligt snillet om uri har paranormala krafter som han säger så kan han ju aldrig misslyckas för det är inget man stänger av och sätter på när man vill för man har ju dom hela tiden.Snubben borde inte ha någon fel procent alls

Gilla

Tvärtom!Är man paranormal så är man väldigt känslig för energier och dagsform!Även de paranormala människorna på ”Det okända” missar ju då och då…Vore Uri Geller en vanlig illusionist, så vore han en dålig sådan, eftersom han ibland misslyckas med att förevisa några fenomen.”Om jag vore en professionell illusionist, förklarar han, skulle jag med största säkerhet öva tills jag, som de, inte längre misslyckades med någonting. Som det är nu vore jag ett ganska eländigt exempel på en professionell illusionist.”Om en metereolog eller astrolog skulle ha >90% lyckade prognoser, så skulle vederbörande anses vara fenomenalt skicklig, men om Uri Geller någon enstaka gång skulle misslyckas, så döms han genast ut som charlatan…varför?Att även Uri Geller kan misslyckas någon gång, bevisar ju bara att han inte är vår Allsmäktige Gud…det är mänskligt att fela!

Gilla

”Uri Geller har en felprocent som ligger på cirkus <5%”Enligt..?Det är alltså ”bra” att han kan misslyckas, jämfört med vanliga ärliga illusionister, men en liten felprocent är fortfarande bättre än en stor..? Var ligger den acceptabla felprocenten? Det där blir ju ganska långsökt. Personligen tycker jag inte att han kan böja tillräckligt med skedar för att väga upp det gruvliga fiaskot med Helga Farkas.

Gilla

Kolla på det här, så förstår du att hans felprocent inte kan ligga över 5%:http://www.youtube.com/watch?v=AA7iN4bk6Jw

Gilla

”Uri Geller har en felprocent som ligger på cirkus <5%Vad ligger din felprocent på?”Ungefär samma, skulle jag tro. Hur så? Vad spelar det för roll? Hur ofta ska man misslyckas för att vara paranormal, och vem har bestämt det?

Gilla

Vore Uri Geller en vanlig illusionist, så vore han en dålig sådan, eftersom han ibland misslyckas med att förevisa några fenomen.”Om jag vore en professionell illusionist, förklarar han, skulle jag med största säkerhet öva tills jag, som de, inte längre misslyckades med någonting. Som det är nu vore jag ett ganska eländigt exempel på en professionell illusionist.”

Gilla

”Vore Uri Geller en vanlig illusionist, så vore han en dålig sådan”Jag tror du är nånting på spåren där.Men det som gör att han är dålig är att han har TVÅ ynka knep på sin repertoar, och mjölkar en hel karriär ur dem, med hjälp av mytspinnande och en stor dos charm. Vanliga illusionister har en lång rad konster som de kör, och de kör dem vid noga övervägda tillfällen, när illusionisten vet att han/hon har kontroll över situationen. Geller gör ungefär likadant: han är mycket skicklig på sina två konster, och han har tillräcklig kontroll för att inte bli påkommen med sina tekniker. MEN han gör grejerna så ofta att det inte kan bli felfritt. Och det gör ju uppenbarligen ingenting eftersom han kan använda felprocenten som ”bevis” på att han är ”äkta”. Bakvänt nog.(Klen tröst för Helga Farkas närmaste.)

Gilla

Som sagt, SRI har redan bevisat att Uri Geller är äkta vara!

Gilla

”Som sagt, SRI har redan bevisat att Uri Geller är äkta vara!”Nej det har dom inte.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: