Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

GUD och VETENSKAPSMANNEN… (En rolig historia)

Posted on: 27 maj, 2011


.
Gud sitter i Himlen när en vetenskapsman mycket stolt säger till Honom:
”Herre, vi behöver inte dig längre. Vetenskapen har äntligen listat ut ett sätt att skapa. 
   Vi kan nu med andra ord göra, vad du gjorde i ”början”.”

 

”Åh, är det så? Berätta!, svarar Gud.
 

”Nå”, säger vetenskapsmannen, ”vi kan ta lera och forma det till din avbild
och blåsa liv i den, och skapa människan.”

 ”Det låter intressant. Visa Mig., svarar Gud.

 

Vetenskapsmannen böjer sig då ned mot marken och börjar att forma leran.

 ”Åh nej, nej, nej …, avbryter Gud.

 ”Skaffa din egen lera!”        

 

SkrattandeSkrattandeSkrattande

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

14 svar till "GUD och VETENSKAPSMANNEN… (En rolig historia)"

Snacka om att ”vetenskapsmännen” fått storhetsvansinne… 🙂

Gilla

den historian var riktigt rolig

Gilla

Den var bra! 😀

Gilla

Klockrent som sätter mänskligheten på sin plats i universum =0)

Gilla

Gud satt och snackade med en logiker. Logikern frågad gud om han kunde skapa en sten som var så tung att han inte kunde lyfta den. Gud svarade att han kunde det. Logikern svarade då att gud inte var allsmäktig då han inte kunde lyfta stenen. Då sa gud att detta inte lät sig göras, då han naturligtvis kan lyfta alla stenar. På detta svarade logikern att gud fortfarande inte var allsmäktig då han inte kunde skapa denna sten.

Gilla

Gud är så pass Allsmäktig att Han kan expandera Sig i två skilda separata skepnader, där Han i den ena lyfter stenen och där Han i den andra inte lyfter stenen…Dessutom, eftersom Gud är oändligt stark, så skulle det vara en baggis för Honom att lyfta oändligt tunga stenar om de nu existerade…Om jag ber dig rita en fyrkantig triangel, vad gör du? Tar fram pennan och ritar en? Nej, du skulle tycka att jag är knäpp som ens ber dig göra det, eftersom en triangel per definition har tre sidor, inte fyra. Att du inte kan rita en ”fyrkantig triangel” säger inget om din förmåga att rita trianglar (eller fyrkanter), eftersom ”fyrkantig triangel” är ett nonsens-uttryck jag skapat genom att sätta ihop två ord.”En sten som är så stor att ingen kan lyfta den” är på samma sätt ett nonsens-uttryck, eftersom en sten per definition är ett föremål som har en viss utsträckning i rummet och en viss tyngd, och som alltså alltid kan lyftas (förutsatt att man är tillräckligt stark). Att prata om en ”olyftbar sten” är lika mycket nonsens som en ”fyrkantig triangel”.”Argumentet” är alltså inte ett argument mot Gud eller hans allsmäktighet, utan bara en lek med ord. Det är en logisk motsägelse, som i sig är rätt skojig, men det håller inte som argument.Det finns t.o.m. ateister som dissar argumentet som en logisk motsägelse:http://www.abarnett.demon.co.uk/atheism/rock.htmlPARADOXEN INGEN PARADOX !!!Although this simple argument may appear compelling at first glance, thereare some fundamental problems with it. Before identifying these problems,however, it is necessary to make clear what is meant by “omnipotence”.Christian philosophers have understood omnipotence in different ways. ReneDescartes thought of omnipotence as the ability to do absolutely anything.According to Descartes, God can do the logically impossible; he can makesquare circles, and he can make 2 + 2 = 5.Thomas Aquinas had a narrower conception of omnipotence. According toAquinas, God is able to do anything possible; he can part the red sea, andhe can restore the dead to life, but he cannot violate the laws of logic andmathematics in the way that Descartes thought that he could.If Descartes’ conception of omnipotence is correct, then any attempt todisprove God’s existence using logic is hopeless. If God can do thelogically impossible, then he can both create a stone so heavy that hecannot lift it, and lift it, and so can do all things. Yes, there’s acontradiction in this, but so what? God can, on this understanding ofomnipotence, make contradictions true.Descartes’ understanding of omnipotence therefore doesn’t seem to bevulnerable to the paradox of the stone. Descartes can answer the question”Yes” without compromising divine omnipotence.Aquinas’ understanding of omnipotence, which is more popular than that ofDescartes, also survives the paradox of the stone. For if God exists then heis a being that can lift all stones. A stone that is so heavy that Godcannot lift it is therefore an impossible object. According to Aquinas’understanding of omnipotence, remember, God is able to do anything possible,but not anything impossible, and creating a stone that God cannot lift issomething impossible.Aquinas can therefore answer the question ”No” without compromising divineomnipotence.The paradox of the stone, then, can be resolved; it fails to show that thereis an incoherence in the theistic conception of God, and so fails todemonstrate that God does not exist.

Gilla

En man i himlen frågade Sanke Per ifall Gud kunde skapa en sten så tung att Gud inte kunde lyfta den. Sankte Per svarade att det kunde Gud absolut göra. Faktum var att han redan gjort det en gång. Det var därför han inte synts till på senaste tiden.Alla änglarna hade haft ett elände sedan dess med att försöka få fram honom under den. 🙂

Gilla

Fan vad snilleblixten måste leta nu sedan 27 maj kl.17:24 letar han efter ett bättre svar änkregah och björn.

Gilla

Svarat nu…har haft fullt uppe på andra diskussionsforum, som familjeliv och fragbite…ska dra en vända till Flashback också snart…

Gilla

Antar att svaret är att gud är allsmäktigoch att hans uppkoppling är slow call.för man vill inte överbelasta nätet medför mycket tjafs som redan finns.Aaahuummma pingu quattra sluta schattra-

Gilla

Jättebra historia …….. är den sann???????Du förstår; vad historien berättar är att det finns en vetenskapsmann; inget att undra över – det vet vi. Sen berättar den att det finns lera ……. det vet vi.Sen påstår den att Gud finns ……. det har du inga bevis för. Alltså faller historien på sin egen ofullkomlighet.

Gilla

Utan Skaparen, ingen skapelse!”Det är lika orimligt att tro på världen men förneka Gud, som att tro på skon men förneka skomakaren!”- August Strindberg

Gilla

Hej!Du skriver att rösten inom dig, som då och då kan tala till dig, det är din skydds – andes röst som vill vägleda dig. Det finns ingen helig ande, intelligenserna på andra sidan skriver om detta: detta är människors påfund, det är ett imaginärt väsen som vi inte kan synda mot, existerar inte! Den som vägleder människan på jorden är varje människas skyddsande, som Gud av kärlek har givit alla så att de inte skall fara vilse, inte lämnas ensamma på jorden, lyssna därför alltid till denna röst som bara vill dig gott! Denna ande leder er genom hela ert jordiska liv, men den som går Mörkrets vägar, där kan dessa bli omslutna av så mycket Mörker att skyddsandens röst inte kommer fram, då styrs denna människa av Mörkrets tankar tills ångern kommer och ber om förlåtelse.Paul

Gilla

-Okunnigheten har alltid sina anhängare.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: