Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

MELODIFESTIVALEN: Änglar, stjärnor, gudar, himlar, själar, hjärta, oändlighet, evighet…

Posted on: 21 februari, 2009


INSTINKTIVT FATTAR VI ATT VI ÄR EVIGA ANDEVARELSER !!!

VILKET KRYPER FRAM UR VÅRA HJÄRTAN I SÅNG OCH MUSIK; MELODIFESTIVALEN

Tänkte ni på att praktiskt taget varenda låt i årets Melodifestival (jodå, jag skummade igenom låttexterna, för att känna av hur vindarna blåser i landet) hade något eller flera av följande ord med i sina texter…

Änglar, stjärnor, gudar, himlar, själar, hjärta, oändlighet, evighet

Allt detta för tankarna osökt till det andliga, till det gudomliga, till evigheten!

Instinktivt förstår vi människor att det finns något mer och djupare än den dödsdömda jordiska stofthyddan som vi temporärt går omkring och bär på….att det inte är slut efter ”döden”, utan att vi själar de facto lever vidare i vår eviga existens!

Om folk i gemen på allvar skulle tro på de absurda ateistiska hokuspokus-teorierna kring evolutionsteorin och Big Bluff-teorin, så borde det ju ha funnits åtminstone någon låt i Melodifestivalen som haft något av följande ord i sin text:

Atomer, molekyler, celler, aminosyror, kvarkar, synapser, nervtrådar, kemikalier, blixtar, hjärnor

MEN ICKEINTE EN ENDASTE LÅT!!

Vad säger detta oss?

Just precis, GUD och tanken på evigheten är MEDFÖDD hos oss själar, hos oss eviga andevarelser!

Vi längtar alla innerst inne efter det ideala tillståndet, evigheten och den gränslösa lyckan i den andliga världen, själens ursprungliga tillstånd!

När det kommer till kritan, så verkar alla fatta att vi inte är dessa dödliga jordiska skal som vi bebor, utan vi är alla gudomliga varelser, minigudar, eviga små kärleksfulla beståndsdelar av den Högsta Personen, allas vår evige Skapare!

Eller hur?

Apropå artister som sjunger låtar där man istället förnekar Guds existens…varför i Herrens Namn är det så viktigt för ateister att ropa ut att de inte tror på något som de inte ens anser existerar?

Varför slösa bort sin tid och energi på något man ändå inte anser existerar?

Snacka om SJUKT VRICKAT!

Det finns ju även en massa låtar om Jultomten, men den figuren stör sig inte ateister det minsta på…finns inga låtar där man ilsket skriker ut att man inte tror på Jultomten…hur kommer det sig?

Varför gör ateister så stor skillnad mellan vår kära älskade Gud och Jultomten, om nu bägge två skulle vara sagofigurer?

Vad säger ni, ateister?

TILL DISKUSSION:

Ventilera era tankar och åsikter kring detta inlägg, kära vänner!

Hur kommer det sig att vi människor instinktivt fattar att det finns nåt utöver atomer, molekyler och kemikalier, och att vi längtar efter det ideala tillståndet, själens ursprungliga tillstånd?

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

16 svar till "MELODIFESTIVALEN: Änglar, stjärnor, gudar, himlar, själar, hjärta, oändlighet, evighet…"

Ateister: Vad säger ni… 🙂

Gilla

för mig visar det bara vilken fattigdom av idéer det finns hs text skrivarna . jag hade sett fram emot en låt om atomer, molekyler, celler, synapser, nervtrådar, kemikalier, blixtar, hjärnor…jag tror också att man ska distans till allt man gör det är lätt att snöa in på saker not good

Gilla

Tvärtom Rita, det visar bara vilka enorma skatter det finns i våra hjärtan… :)Du tycker inte musiker har distans till det de gör?

Gilla

jo musiker vet oftast vad som går hem hos vissa grupper utav människor vilket visas i låtarnas texter samma samma bas. distansen jag pratade om är när det gäller religioner oavsett om det är gud eller sekt liknande som new age . jösses dom kan ta betalt dom haha för något om ej vet utan bara tror ????? men dom märkligaste är dom vilsna själarna som betalar. ha en trevlg kväll

Gilla

Ja musiker är fullt medvetna om att människor inte vill lyssna på själlösa sånger om atomer, molekyler, celler eller synapser…Varför ska man hålla distans till Gud?TVÄRTOM, närma dig Honom så mycket det bara går! 🙂

Gilla

Tar du 1 steg mot Gud, så tar Han 10 steg mot dig!

Gilla

Hinduer, buddister etc betalar inget.

Gilla

Nej, där gör man inte business av sin religion, även om nu just buddismen i strikt mening inte är nån religion.

Gilla

Huruvida buddhism är en religion eller ej beror förstås helt på hur man definierar religion. Själv anser jag att kristendom och islam absolut inte kvalificerar sig som religioner, eftersom de primärt är imperialistiska politiska rörelser, låt vara med lite religiös polityr. Andlighet får man leta länge efter i dessa infantila, tyranniska slavideologier.Vad gäller schlagertexter så tycker jag nog att man kan hitta bättre exempel på människors strävan efter andlighet.Att använda exempel som ”änglar, stjärnor, gudar, himlar, själar, hjärta, oändlighet, evighet” m.m. är nog mest en lättja och brist på originalitet his textförfattarna, en romantisk vulgaritet utan substans, utan verkligt innehåll.Att man använder exempel som är skrock, vidskepelse och romantiska puttitnuttigheter snarare än vetenskap är nog också främst ett exempel på textförfattarnas brist på intelligens och kreativitet.Kvarkar, unified field-teori, atomer, molekyler, celler, synapser, nervtrådar, kemikalier, blixtar och hjärnor är fantastiskt fascinerande, och väl värda en och annan sångtext.

Gilla

Ja, skulle vara kul och innovativt om nån sjöng en låt om ex. synapser eller kvarkar…försöker just visualisera, förlåt audiolisera det… 🙂

Gilla

MELODIFESTIVALEN hevender seg til de primitive, til mennesker som ikke har noe begrep om estetikk og kvalitet, til folk som ikke har visjoner eller evner til å gjøre noe med livene sine. Mennesker som drømmer om riddere på hvite hester og satser på å realisere drømmene sine med lottogevinster.Derfor handler tekstene om intetsigende vrøvl som engler, gud og annet slikt vås.

Gilla

= närmare 50% av den svenska befolkningen…

Gilla

Du borde nog lära dig att skilja på en fungerande låttext och ditt naiva gudsälskande. Skulle vara oerhört kul att höra en låt i melodifestivalen som handlade om kvarkar dock!

Gilla

Lär dock aldrig ske!Vi människor är eviga andliga varelser och vi förstår instinktivt att vare sig kvarkar eller aminosyror kan tillfredsställa själens sökan efter den bestående lyckan!

Gilla

Vad är det för religion du lever efter?

Gilla

Den eviga religionen; att tjäna och älska vår evige Herre!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: