Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VAR LEVDE VI SJÄLAR *INNAN* vi tog oss in i det BEFRUKTADE ÄGGET? Vad säger ni, ateister…???

Posted on: 11 augusti, 2009


 

VAR LEVDE VI SJÄLAR NÅNSTANS?

INNAN VI TOG OSS IN I DET BEFRUKTADE ÄGGET?

Var levde vi innan befruktnings-ögonblicket, då vårt nuvarande liv började, då pappas sädescell (23 kromosomer) och mammas äggcell (23 kromosomer) sammanblandades…???


Eftersom vi inte är en klon av farsan
– vår DNA kommer från båda föräldrarna – så kan vi inte ha funnits som spermier i farsans pung!

Vilket bekräftas av enäggstvillingar, där det är två individer som kommer fram när äggcellen delas, trots att det bara är en spermie som befruktar ägget!

http://www.youtube.com/watch?v=Sg6NhnYbqUQ  (Grym video!)

GIVETVIS LEVDE VI I EN ANNAN KROPP, I VÅRT FÖREGÅENDE LIV!

Vi måste ju ha kommit nånstans ifrån, INNAN vi dök upp i det befruktade ägget, då vår nuvarande inkarnation, i vår nuvarande kropp, påbörjade!

Man POFFAR ju inte bara fram sådär från ingenstans !!!

INGENTING kan ju komma från INGENTING !!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Nothing_comes_from_nothing

Vi kan ju inte ha trollat fram vår egen existens från tomma intet, för att hokuspokus hamna i ägget, med tanke på att vi inte ens hade någon möjlighet att trolla, om vi inte existerade innan, vilket ateisterna tragiskt nog tror…

Snacka om SJUKT VRICKAT!

Låter lite väl mycket likt Big Bang-kreationisternas flummerier kring universums uppkomst, att universum skulle ha TROLLAT fram sig själv från tomma intet och sprängt sig själv i bitar likt en självmordsbombare….  🙂

EFTERSOM ALL ENERGI ÄR EVIG – energi kan inte skapas eller förintas – så måste ju även vi, Jaget/själen, som består av den medvetna levande andliga energin, vara det; vi är eviga!

JAGET/SJÄLEN = Ägaren, subjektet, den som äger, medveten och den som upplever = Andlig energi, levande varelsen!

KROPPEN = Ägodelen, objekt, det som ägs, omedveten och det som upplevs = Materiell energi, dött föremål!

Beroende på vårt individuella karmakonto, som avgör var vi återföds, reinkarnerar, så får vi alla den kropp och de föräldrar som vi förtjänar!

Vi fick hälften våra kromosomer från sädescellen (spermien) och den andra hälften från äggcellen!

VI SJÄLVA (själen) DÖK UPP på scenen först när dessa celler hade sammanblandats!

SLUTSATS?

Just precis, vi måste ha levat någon annanstans, innan vi hamnade inne i vår nuvararande materiella kropp, den dödsdömda jordiska stofthyddan!

DET ENDA LOGISKA!

Meningen med livet är ju givetvis att frigöra oss från detta själens fängelse, som den materiella världen (Guds baksida) och den materiella kroppen är, och återvända till den eviga andliga världen (Guds framsida) efter detta korta jordeliv!

TILL DISKUSSION:

Vad tror ni, kära vänner?

VAR LEVDE VI INNAN?

Innan vi tog oss in i ägget vid befruktnings-ögonblicket???

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)…Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

129 svar till "VAR LEVDE VI SJÄLAR *INNAN* vi tog oss in i det BEFRUKTADE ÄGGET? Vad säger ni, ateister…???"

Alla överens?Vi gör vår entré från ”andra sidan” först när könscellerna sammanblandas!

Gilla

Nej

Gilla

Berätta för oss vad det är du nu motsätter dig?Att du skulle duka under med din dödsdömda jordiska stofthydda?Varför, i så fall?Vad skulle kunna ta kål på dig som andlig individ?Hur i Herrens Namn tar man kål på själar?

Gilla

Hmmm…hur kommer det sig att jordens befolkning ÖKAR? Borde den inte vara konstant med ditt resonemang:”GIVETVIS LEVDE VI I EN ANNAN KROPP, I VÅRT FÖREGÅENDE LIV!”

Gilla

Själatrafiken pågår inte endast till/från människa, utan även till/från djurriket, till/från andra himlakroppar, och även till/från den eviga andliga världen!

Gilla

Hmmmm intressanta teorier men. Vi har inte sinnen för att kunna greppa och uttala oss om en så stor sak som skapelsens ursprung, allt detta är önsketänkande. Fladdermöss har inbyggd radar det har inte vi, hajar kan se med elektricitet det kan inte vi m.m. det är uppenbart att vi har också utvalda men begränsade sinnen. från tidigare inlägg; huruvida gaser kan skapa eller ej, jag har ingen aning om det men gaser som allt annat innehåller atomer som vi. varje atom har en laddning som är brutalt stort i sitt slag. vad som försigår på ett sådant plan kan man bara fantasiera om. Du benämner gud som en ensam varelse och ”han”. Vad vet du om det? Han, hon? kanske 2 könad som en mussla eller? Vem är du? är du gud? ifall träd fram och säg det annars håll tyst och fortsätt snilla. Det är rätt logisk argument av en människoskapelse dvs en här och nu varelse som mig eller?

Gilla

Gud = HanGudinna = HonVi själar är minigudar, dvs eviga fragmentariska delar av Gud, och vi andevarelser hör Hemma i den eviga andliga världen, bortom vår relativa rumtid, som råder här i den mörka gudsförgätna materiella världen!

Gilla

Dessutom mycket som kommer till genom delning mr babbel fan nu känner jag mig taskig, sorry. nyfikenhet med begränsad människosinne är det guds nyckfulla lek att driva oss galna genom?

Gilla

Jag ber om ursäkt för min arrogans. kunskap kan vara ett fustrerande helvete så även för mig. Jag förväntar mig dock att du kommer att ge mig ett konkret svar och inte som i Arkiv X, man får aldrig veta slutet

Gilla

Nu läste jag om din vegetariska inlägg. Jag äter väldigt lite kött, men äter. Vill dock bli veggo. Tack för inspirationen.

Gilla

Tack!

Gilla

finns inga själar

Gilla

Och denna din tro baserar du på?Utan själ, inga själsförmögenheter!Utan själ, inget själsligt lidande!Utan själ, ingen själavård!Utan själ, ingen sorg i själen!Utan själ, inga sår i själen!Ögonen är själens spegel!I själ och hjärta tror jag att du innerst inne håller med mig! 🙂

Gilla

”Vad skulle kunna ta kål på dig som andlig individ?”Demoner

Gilla

Demoner kan endast skrämma, inte annihilera liv!

Gilla

”VAR LEVDE VI SJÄLAR *INNAN* vi tog oss in i det BEFRUKTADE ÄGGET? Vad säger ni, ateister…???”Jag är Ateist och säger följande:Baserat på det jag sett och läst under min tid som studerande elev inom mikrobiologi och cellulär biologi så lever en människa i fungerande benämning inte förrän alla pusselbitar befinner sig på plats och har börjat fungera på det sättet de ska. Våra åsikter må vara skilda när det kommer till definitionen av liv, då du tror att en individ består av en befintlig själ, och jag baserat på mina observationer och tester finner att allt den kemiska reaktion som utspelar sig mellan en nerver och celler i en färdigutvecklad hjärna formar det vi är på ett psykiskt plan . Men eftersom du frågar så kan jag likväl ta mig lite tid att svara. För att vara rätt på sak då, så finner jag det inte trovärdigt att en människa lever förrän dess beståndsdelar utvecklats till den grad att de kan fungera. Och då jag till skillnad från dig finner det högst trovärdigt (baserat på mina egna observationer och efterforskningar) att den själva essensen av vad vi kallar ett människoliv inne finner sig i vad vi kallar ”hjärnbarken”. Alltså det yttre skiktet av hjärnan (4-5 mm tjockt) som ansvarar för hjärnans mer komplexa och avancerade funktioner, som exempelvis språk, minne samt förmågan att tänka.En av de avgörande anledningar till att vi människor är mer avancerade än resterande av världens djur beror till stor del på att den mänskliga hjärnan är den mest veckade av alla som finns i djurriket.Dessa veck som man kan se i hjärnans mönster ger i sitt praktiska utförande en större yta för hjärnbarken. Något som i sin tur höjer kapaciteten för de avancerade funktioner jag nämnt tidigare.För att sammanfatta lite kort så lever du i biologisk benämning varken före eller inom någon snar framtid efter befruktningsögonblicket, utan då de färdiga pusselbitarna har kopplats samman och börjat att fungera i den mån de ska.Först då börjar det grundläggande medvetandet att då existera. Den grund varifrån du börjar att bygga det som kommer att bli ”du” som personlighet och människa.Nu var syftet med det här endast för att förklara min ståndpunkt som Ateist, samt elev inom tidigare nämnda områden. Det är lite svårare att gå in på djupet i ämnet samt redovisa det material jag har för att backa upp mitt stånd tagande i frågan. Men är du intresserad så är du självfallet välkommen att besöka skolan, så kan jag visa dig vad för forskning som här först rörande den mänskliga hjärnan och dess funktioner.Med vänliga hälsningar // Nils K

Gilla

Medvetandet, vad är det?Om det inte är vi själar, vi som lever i våra materiella kroppar, som är medvetna, vem är det då?Skulle vara intressant att få höra vad en hängiven ateist säger om detta…

Gilla

Demoner kan mosa dig på studs om de så vill.

Gilla

Har du erfarenhet av demoner?

Gilla

jag tror vi människor e som bananfluger kommer från ingenstans och försvinner till ingenstans..

Gilla

Bananflugor kommer inte från ingenstans, de föds ur ägg!

Gilla

En kräk som mig behövs inte i en rosa värld av illusion. Avkommor till vilken nytta? Världen ruttnar allt mer tydligare. Det är bara en sak som är viktig, den egna sfären. Strutsar verkar mer intelligenta än denna sorgliga släkte människan inklusive mig. Det är sanningen.Bortförklaringar av känsla i en värld vi tillsammans skapade. citatSAS lever i en tid som inte längre finns med ägare som inte bryr sig.Det säger en flyganalytiker till Aftonbladet.– SAS behöver ägare som vågar ta drastiska beslut, säger han.Så är vi alla. Hade vi brytt oss hade denna planet och människans värld varit vacker. Jag vill, om det finns ett helvete gå i första leden för att såna. Ingen av oss är värd att kallas för god. Halvgod och passiv är inte god. Inte heller den som raserar andras liv. Var är den kärlek vi alla pratar om?Har vi inte fått allt om bakfoten?

Gilla

Vi gnäller om gud hit och dit till vilken nytta? Vi har inte förtjänat ett piss. Glans och glamour i förrutnelse? Jag nästan skrattar.

Gilla

Den enda du har rätt i är att inte äta kött men bara för att de dumma slaktarna sparkar till djuren en extra gång för att tillfredställa sin motbjudande självkänsla genom att höra en dödsdömd skrika i smärta. Det räcker som anledning. Jag vill inte delta i det. Du är galen och har potential. Skit i gud ett tag låt oss städa genom kärlek, AKTIVT OCH GENOM SANNING. LÅT OSS INTE FRUKTA VÅRA SYNDER OCH FÖRNEKA. Visst krävs det stake för att fatta det men va fan? Har vi inte stake för att göra rätt?

Gilla

Skönt att höra att du i dagarna har skippat köttet, skippat likdelarna från de styckmördade djurkadavren…Det enda vi behöver frukta är fruktan själv…

Gilla

Fan ta mig också som svag och ynklig köttätare. Jag skäms över människan.

Gilla

Din djupa ånger visar att du har hjärtat på rätta stället, kära mrxmrx!

Gilla

jag skäms över mig själv

Gilla

Att känna skuldkänslor och skam, visar att man lyssnar på sitt samvete, Översjälen i hjärtat!När du väl ändrat kurs och börjar utföra gärningar som är befrämjande för självförverkligande, så kommer du så småningom uppnå det högsta målet!Det lovar den Högste Herren själv!Lev efter gudomliga principer, så kommer du att börja känna styrka, mod och stolthet för att vara den du innerst inne är, en evigt glädjefull själ, i din tjänst till Gud!

Gilla

Jag är inte kristen och jag är inte ateist, ej heller sådan smitare som kallar sig för agnostiker. Och jag tror inte på sådana spöken som psyken och själar och andar och andra medvetanden eller ens Sinnet. Däremot tror jag på kärleken, vilken jag klart och tydligt vill hålla åtskild från de olika slag av fortplantningsnöjen som folk har för sig. Nej, amatörfilosof som jag är försöker jag låta bli att ha tomtar på loftet så mycket det går.En sak är i alla fall klar, hon var ägg innan hon blev höna. Det gäller för den delen alla sorts höns.Kärlekscoachen

Gilla

Men vem är det som känner kärlek, om inte vi eviga själar, vi andliga individer som bebor våra lekamen?Vad var hon innan hon var ägg?

Gilla

Jag levde i Lappträsk,det var inte kul ska du veta.Mvh Själen.R.

Gilla

Stora eller Lilla Lappträsk?

Gilla

Alla verkar veta så mycket om vad som finns och inte. Vad vet vi äntligen mer än vad som gör ont och inte här och nu?

Gilla

Smärtan finns där som en väckarklocka, att vi ska vakna upp och förstå att något är galet, för vi är inte menade att lida!Varför finns smärta och lidande?Jo, för att vi har vänt ryggen till kärleken och godheten, till den Absoluta Godheten, vår Gode Gud…

Gilla

Jag vill också veta. Precis som ni andra har jag haft mina förluster av personer som jag såg som ett med mig. Hur än jag vrider och vänder på det måste jag vara rättvis att möta skräcken att jag som alla andra inte vet någonting om varifrån till vart. Bara här och nu.

Gilla

Jag förstår dig, och jag vill samtidigt tillägga att du aldrig kan förlora någon, eftersom ingen någonsin kommer att gå förlorad!Alla är vi eviga, alla går vi på samma väg, i den ena eller andra riktningen!Här och nu, istället för där och då, helt rätt!

Gilla

Jag är INTE ateist, så jag får alltså inte svara på frågan? Men tack för dina rader. Dom var kloka och tänkvärda. JAG tror att jag fanns någonstans i Evigheten där jag hade det bra med andra själar. På ett tidlöst vackert ställe där jag flöt omkring…i evig lycka och harmoni…lärandes mig nya viktiga saker…kanske…typ….eller nåt…Hoppas jag!

Gilla

Visst får alla svara på frågan, men jag är väldigt intresserad av ateisternas svar… :-)Ditt svar tyckte jag väldigt mycket om!Mrxmrx 108 år, och så du Erviluca 109 år… är ni ihop? 🙂

Gilla

Snille du har fustrerat mig. Jag vet att du menar inget illa. Inte jag heller. Det är jobbigt att inse att man önskar att man visste men man inget vet. Du är sympatisk. Jag är ledsen och beskyller mig för att jag inte hade mer makt att göra oss alla lyckliga. Jag skulle vara beredd att vara lycklig sist innan er alla. Hur ska jag vara lycklig när andra inte är det. Jag är inte agressiv, jag kan inte skada. Ändå är jag skyldig.

Gilla

Så talar en äkta Gudfruktig människa!Ja, alla är vi skyldiga som hamnat här i den materiella jämmerdalen, men vi kan göra bot, vi kan bättra oss, vi kan alla börja gå den rättfärdiga Gudomliga vägen!

Gilla

*kastar in ved*

Gilla

*tänder på veden*

Gilla

Ja, varför känner vi smärta och lidande. Naturligtvis för att vi ska lära oss. Vi skaffar oss erfarenheter genom detta. Nån gud finns inte. Religioner skapas av människan. Religioner är statiska. Religioner skapas av män och är patriarkala. Vi har naturligtvis ett själsliv men det har ingenting med gud att göra. Var vi har varit innan och vart vi hamnar efter har ingen något svar på. Så länge det inte finns något bevis på någon Gud så finns han inte. Det är bättre att vara i verkligheten och bli en bättre människa då jag tror att människan är ond. Religiösa människor är ofta fega människor. Jag rekommenderar Richard Dawkins bok ”Illusionen om Gud”

Gilla

Vad är det vi själar ska lära oss?Varför tror du vi hamnade här i den materiella världen till att börja med?På vad baserar du din tro att vår evige Skapare inte finns?Om människan skapade vår Allsmäktiga, Allvetande, Allseende, Allestädes närvarande, Absolut Gode Gud Skaparen, vem i Herrens Namn var det då som skapade Universum och Mannen o Kvinnan?För 100 år sedan hade vi inga bevis för att himlakroppen Pluto fanns, betyder det att Pluto därför inte fanns?VIDEO:Här krossas Dawkins bok ”The God delusion” jäms med fotknölarna:http://se.youtube.com/watch?v=Qsymb6UxWM0http://se.youtube.com/watch?v=eJ1pbeXN8qoThe Dawkins Delusion; Suveränt komisk satir, där Dawkins faller på eget grepp:http://youtube.com/watch?v=QERyh9YYEisThe Dawkins Confusion: Alla Dawkins argument emot Guds existens vederläggs och debunkas här:http://www.christianitytoday.com/bc/2007/002/1.21.htmlDAWKINS pulvriseras här jäms med fotknölarna, av Deepek Chopra, på 6 sidor:http://www.beliefnet.com/story/212/story_21237_1.htmlHär är en till hemsida, ”God and Science”, som på ett grymt bra sätt debunkar den gudlöse ärkeateisten Dawkins:http://www.godandscience.org/apologetics/the_god_delusion.html

Gilla

Hej Snille! Jag har sinne kvar för humor. Hmmmm. Jag blev själv tankställd. Erviluca verkar vara ett år äldre än mig. Jag blev ego med en gång. Någon är äldre än mig? 🙂 Jag vill inte vara orättvis eller spela besserwisser. IRL är jag rätt så chill men djup. Söker också svaret. Antar att alla vi som våldgestar din blogg är här för samma sak. Varför har vi egenskapen av nyfikenhet när vi inte kan knäcka gåtan? Kanske kommer det ett svar när tiden är inne? Fast vi kan inte övergräppa klyftan och uppleva afterlife i nuet. Det är fustrerande eller hur. Jag söker. Fast jag befarar att jag inte kommer att hitta svaret i detta liv hur mycket än jag vill. Tänk om, spökeriet, himmel, reinkarnation m.m. är långt ifrån vad som komma skall. Tänk om vi kan inte ens komma i närheten av sanningen. Som en spermie ungefär. Hur fräscht är det att plaska omkring i en punga mellan farsans ben? I det tillståndet kan vi fatta att vi i jämförelse blir till jättar som behärskar datorer och har armar och ben? Tänk om allt vi tror är på ett helt annat sätt.

Gilla

jag är typ runt 35 annars

Gilla

Det där med Pluto teorin, visst. Jag förstår och håller med. Någonting jag tänker på är atomkraften i varje atom. Vi består ju av atomer som alstrar energi. Jorden snurrar som en generator, magnetfältet avläser och lagrar information som skickas trallala. Dimensioner höger och vänster. Vad det än är så, this is pretty big för oss.

Gilla

Ja, det är så otroligt mycket som är över våra huvuden, och ändå tror människan i sin dårskap att det inte finns någon Högre makt, ingen styrande intelligens som designat och konstruerat universum, som fungerar som rena urverket…

Gilla

Men, fortfarande vill jag känna bördan självmant. Det gör jävligt ont att se hur allt utvecklas när det kanske (om inte ödet har andra planer) kunde ha blivit bättre på vår jord. Jag räddar skadade djur, hjälper behövande m.m. ändå är jag inte god. Sann godhet skulle kunna sopa mattan med den primitiva mänskliga beteendet. Så frågan är varför inte kärlek har den styrkan?

Gilla

Vi är alla evigt goda till vår inre andliga natur, men på grund av inträdet till den mest degenererade och primitiva tidsåldern, Kali yuga (järnåldern), som vi trädde in i för drygt 5000 år sedan:http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_yuga…så har människans lägre natur tagit över mer och mer.Men genom att genom att lovsjunga Herren heliga Namn, Hans transcendentala Namn, kan man rena hjärtat från all materiell besmittelse. Det finns olika metoder för självförverkligande, men denna metod, hängiven tjänst, som sätter lyssnandet i främsta rummet, kommer att rena den betingade själen med stor kraft!

Gilla

fan, jag ockuperar din blogg 🙂 roligt att snacka med dig ändå

Gilla

Tack för alla dina kommentarer, du skapar dialog!

Gilla

Strunprat! snilleblixten. Men er mat är jäkligt god. Har slutat för längesedan att banka skallen blodig när det gäller fanatiskt religiösa som jag verkligen tycker är onda. Jag har faktiskt läst ett par böcker av Hare Krishna, ”Det klasslösa samhället”. Snacka om fascism. Kommer inte ihåg nu vad den andra heter. Deepek Chopra….. hahahaha!! Han är otäck! Att folk går på sådant. Suck!Nu är det dags för att sova några timmar.Har precis tittat på TV,Öppna kanalen (finns i Sthlm), ”Democracy now” som ikväll behandlade bl.a. ”The Family” i USA. En fanatisk religiös rörelse där många toppar finns.Skrämmande. Allt handlar om makt och förtryck av den fria människan och hennes fria åsikter och utveckling. Natti!

Gilla

Vad tycker du om topparna som bakom kulisserna styr vår värld?Skrämmande!Makt och förtryck av den fria människan och hennes fria åsikter och utveckling…

Gilla

rätt så 1300-tal med tanke på att vi är medvetna om konsekvenserna av girighet. Planeten tar stryk och därmed vi. Rätt så intelligent. Du måste se en härlig film om maktkampen. finns på tankafett.com finns bland de 5 förstaThe boat that rocked

Gilla

men…….jag vill fortfarande veta om gud. vad jag fruktar är att jag måste dö först för att veta och om jag väl dör så kanske finns det inget alltså kommer jag att bli blåst på svar från ovan. Visserligen har ingen lovat mig svar men ändå 😉

Gilla

Vad närmare bestämt vill du veta om Gud?Det finns så mycket att säga om Honom…

Gilla

Just nu håller jag på att jobba på nåt helt galet. Jag fattar själv inte hur jag vågar tänka så men jag gör det. refererar till passion texten.

Gilla

Födelsekänslan har jag inte besvarat. För att jag ska kunna besvara den måste jag lämna ut delar av my life. Jag funderar nån dag till hur jag ska beskriva det, i´ll be back

Gilla

Du kallar dig livsforskare, och att du forskar, men en forskare är väl ”openminded” och ser alla möjligheter. En forskare kan inte bara stänga dörre till en ledtråd bara för att den ledtråden leder till något som går emot hans tro.

Gilla

Kan du ge oss nåt exempel, tack!

Gilla

Du är så sjukt jävla korkad att jag inte ens orkar läsa dina jävla skitinlägg. Jag skulle krossa alla dina jävla argument för att jorden och hela universum är skapad av Gud. Var vänlig och kontakta mig i min blogg ifall du vill skapa en debatt om detta så kan jag i inlägg i min blogg förklara för dig allt som du tror är en självklarhet.

Gilla

Om det INTE var allas vår vördade gemensamma Skapare som skapade skapelsen och Mannen o Kvinnan, vem i Herrens Namn var det då?Vem hade den nödvändiga IQ:n som krävdes för att dsigna och konstruera vårt superkomplexa, lagbundna, finkalibrerade universum?

Gilla

Vad får du snillen ut av detta enorma tjatande ?

Gilla

Tjatande?Jag svarar ju på frågor…

Gilla

Tjatande?Jag svarar ju på frågor…

Gilla

Jag tyckte först att du var udda, men nej. Tittade på denna mannens blogg som verkar kunna bevisa ännu mer. ”river palmroth”. Jag påstår att jag inte vet svaret. Du sprider inga onda budskap i sig. Men denna man om han nu inte vore en man skulle säkerligen vara en uppblåst pissmyra som inte gör någon nytta alls 😉

Gilla

Myran, låt oss granska river palmroth 😉

Gilla

Granska på, frågar ändå 🙂

Gilla

Snilleblixten verkar vara en ihärdig och verklig forskare som är absolut inte arrogant. Det smittade av sig och jag skärper mig också alltså har han någon form av godhet som har kraft. River däremot verkar bjkkdgfdkjsk

Gilla

Kanske kommer vi att finna svaret till sist.

Gilla

Frågan var alltså riktat till Snilleblixt. 🙂 Vad han får ut av detta att tjata om dessa saker, försöka vinna övertyga andra om ngt. Enkel fråga uppfattas säkert som provokation. Har mina egna funderingar om en del saker människor sysslar med och varför..

Gilla

Klagar du även på politiska partier, när de försöker övertyga människor om sina ideologier?

Gilla

” ger svar kring livets djupaste gåtor och mysterier!”Happ… skulle ha läst det 🙂

Gilla

Hade faktiskt en dröm om det där, hur livet och själen kom till på denna planet. Innan atmosfären och ozonen… Jo jag har erfarenhet av verkliga demoner, inga fantasifoster direkt, men det lär jag inte orka skriva om…. Vill liksom inte ha rollen att övertyga eller förklara och förklara- lite för seg för sånt.

Gilla

Myran jag är mycket intresserad. av en anledning. jag vill veta om några som betydde mycket för mig finns vid medvetenhet någonstans eller inte.De räknas som döda nu. Jag älskade de så mycket att jag själv för 12 år sen dog men de återupplivade mig i ambulansen. Upplevelsen var obeskrivlig. Jag minns klart. Jag är inte suicid annars jag finns ju ännu. Inte psyk heller, aldrig käkat mediciner, sover som en (någonting) asså bra. Saknaden gjorde sitt. Jag ville efter de helt enkelt. För min del, om jag upphör för gott så må det ske bara de finns. Det är källan till min nyfikenhet. Därför är alla åsikter viktiga om nu det går att lösa en sådan gåta i detta liv.

Gilla

Vet inte svara på det. Enligt min tro så dör inte själva själen. Antingen är dom i mellanvärlden eller kommit vidare utan att behöva komma igen till denna fysiska dimension, det har ingen makt att veta inte ens den bästa av medierna. Vi har i denna dimension inte tillgång till att veta/förstå bättre, vår kapacitet här är begränsad.

Gilla

Jag antar att det är så myran annars hade vi vetat svaret.

Gilla

Nu är det Blixtens tur att bearbeta våra teser. Bäste Blixten ordet är ditt.

Gilla

Ni har helt rätt, det finns olika dimensioner där vi själar lever i, allt i enlighet med vår evolution!Vi själar kan aldrig sluta existera, eftersom det andliga är evigt existerande!

Gilla

En god poäng, ingen VET. :D))

Gilla

Gud VET!Gud vet ALLT!

Gilla

Gud har inget medvetande i sig din tölp. 🙂

Gilla

Du har ett medvetande, men allas vår vördade gemensamma Intelligenta Skapare har inget medvetande?Menar du allvar?

Gilla

checka inslaget på aftonbladet, filmerna som har lurat millioner. Tänk om det pågår i större skara än vad vi tror. Vad är sant och inte? de skruvar ju våra huvuden som de vill

Gilla

Gud ÄR, det är allt. Det som inte är gud rör sig och förändras………Nä nu orkar jag inte mer med detta ämne.

Gilla

Ja, Gud ÄR medveten, precis som du och jag!Om du och jag kan VARA medvetna, varför inte även vår eviga källa;Gud?

Gilla

Snilleblixten fram med lite annan läsning.

Gilla

Det kommer alldeles strax!

Gilla

”Medvetandet, vad är det?Om det inte är vi själar, vi som lever i våra materiella kroppar, som är medvetna, vem är det då?Skulle vara intressant att få höra vad en hängiven ateist säger om detta…”Faktiskt så beror det lite på vilken definition av termen ”Medvetande” du väljer att bruka. Men den som vi använder oss av bygger på att ditt medvetande är resultatet av då specifika delar av hjärnbarken når upp till ett så kallat tröskelvärde. När denna har uppnåtts är du helt enkelt ”vaken”.Ett medvetande tyds då som resultatet av det aktiva samarbetet emellan viktiga komponenter i hjärnbarken. En biologisk process helt enkelt.

Gilla

”Det” behöver inte vara det. ”Det” har sin roll som varat.

Gilla

För att kunna vara, så måste man existera, existerar man, så är man medveten!Medvetandet måste ha en källa, och det är vår kära älskade Gud!Om Gud inte skulle vara medveten, hur kan Han då höra våra böner?Hur kan man vara Allsmäktig, Allvetande, Allestädes närvarande, Allseende och Absolut God, om man inte har något medvetande?

Gilla

”Det” är lika med nibbana, ren existens. Vi skulle inte kunna någonting utan ”det”. ”Det” är i oss alla, men vi måste inte tro på det, leva gör vi ändå fast inte på det sätt som är optimalt för andligt varande och existerande. Klokare ? 🙂

Gilla

Nirvana är bara ett 0-läge, dvs läget mellan den materiella världen och den andliga världen, dvs inget slutmål!Slutmålet är att återvända till Guds eviga boning Goloka i den andliga världen, och där umgås med vår medvetna Gud i all evighet!

Gilla

Gud har inget mål, det är ju ”detet” jag snackade om. Att vi måste anstränga oss har väl alla fattat.

Gilla

Gud är och har alltid varit vid målet, så därför har Han inga behov av att ta sig till något mål!Gud är ju evigt oberoende, evigt obunden av den relativa rumtiden, den Högsta Absoluta Sanningen

Gilla

hmmmmmm det börjar bli riktigt intressant. Det snackas om singularitet då allting rör sig så snabbt att det står stilla.

Gilla

Jag råkade dö en gång och vaknade upp i ambulansen. Vill ni veta vad jag upplevde?

Gilla

Vad upplevde du?

Gilla

Du såg säkert en bädd av satori, fullkomlig frid utan förbehåll. Det är det stadiet man anländer innan man lämnar sin kropp antingen tillfälligt eller permanent. Upplevelserna skiljer sig åt, men i stort sett är det samma ”sak” alla som varit tillfälligt döda och varit nära döden kunnat uppleva.Skriv på… I havte to ha min siesta

Gilla

Hmmmm. Jag har inte vågat prata om det så ofta. Det kan kännas skumt än idag. Försöker hålla mig jordnära just för att det känns nojjigt. Har funderat på om det är samma plats jag har återvänt till eller inte även om livet visuellt ser bekant ut som det var innan. Först upplevde jag en sfär. Som en dimma ungefär. Mitt nästa minne av det hela är spooky. jag såg ingen sån där tunnel som på filmen men… Jag befann mig i en kulvert med rundad tak, byggd i tegel (?) Liknade en gammal underjordisk katakomb. det var vattenfylld helt. Jag kunde inte andas. Jag låg på en patientvagn fastspänd med remmar. Runtom mig fanns det människor som var mycket kraftigt byggda som höll mig fast. Om jag minns rätt så hade de 4 armar var. De tryckte ner mig. de skulle föra in mig i en operationssal. Fast jag vet inte om det var en OP. sal men utifrån såg jag en dörr delad i mitten med en rund fönster i mitten där ljus kom ut. Jag blev nojjig som fan och hamnade i panik. Det var som i en skräckfilm. Då hamnade jag i panik. jag fattade att det inte var normalt. Jag tog all min kraft och slet mig loss, flög upp från sängen och bröt mig genom tunnelns vägg. Då öppnade jag mina ögon och befann mig i ambulansen. Jag var helt i kramp men vid klar medvetande. De försökte lugna mig. Jag pratade och sa att jag är tillbaka så det är lugnt. jag försökte lugna de men de sa senare att de hörde bara grdcsbdjdkdmfk typ. Det var spooky

Gilla

Människor som hade 4 armar var…låter verkligen intressant!Visste du att Herren Vishnu har 4 armar?

Gilla

”Verkar inte alls så:http://sv.wikipedia.org/wiki/Medvetandethttp://en.wikipedia.org/wiki/Consciousness”Jag måste nog säga att jag inte är ett större fan av tjänsten Wikipedia. Den må vara effektiv och bra inom vissa områden, men den innehåller stora brister på många punkter.Den svenska motsvarigheten du länkade till stämmer inte riktigt tyvärr. Vi har gjort många framsteg de senaste åren i hoppet om att mer förstå det mänskliga medvetandet och hur det fungerar. Exempelvis mätningar på verksamhet i de frontala delarna av hjärnbarken hos vissa människor som utför diverse tester, bland dessa är att lösa en rubiks kub samt fundera på filosofiska problem och lösningar.Det har även lagts en del krut på att finna den bestående kopplingen mellan människans mer animaniska beteenden och reptilhjärnan. En av mina bekanta håller för tillfället på att skriva en bok om ämnet kring reptilhjärnan, då han specialiserat sig inom området.Människans hjärna är fortfarande till stor del ett mysterium. Men det finns mycket vi vet om den. Som då vad specifika delar gör och att de samarbetar med varandra. Men självklart finns det saker vi inte förstår och inte vet. Saker vi förhoppningsvis kommer att kunna svara på efter fortsatta studier och efterforskningar.Något jag dock kan säga med rätt stor säkerhet är att vi är på rätt spår. Hade vi inte varit det då hade mycket av den forskning som skett inom området runtom i världen inte kunnat hjälpa så många människor som den nu har.Med vänliga hälsningar // Nils K

Gilla

Fortfarande finner jag det väldigt underligt att ingenting nämns kring hjärnan i anslutning till medvetandet, om medvetandet nu skulle vara ett resultat av hjärnans utveckling…

Gilla

Ditt resonemang om var själar kommer ifrån är ju bara relevant om man tror på att själar existerar. Jag personligen gör det inte.Jag tror mer på ett medvetande som är samlat i hjärnan. Kroppen är bara en komplicerad maskin för att hålla hjärnan vid liv. Likna det vid en dator, drar du ur strömmen så stängs hårddisken av. Samma när du dör.Men rent hypotetiskt så skulle min teori om själen vara så här:Du har ju hävdat att vår personlighet sitter i själen, inte i det kroppsliga. Och eftersom jag är sjukt likt min mor och far i personligheten, så måste ju min själ (där personligheten sitter) komma från morsan och farsan. Annars finns ingen logisk förklaring till varför jag är så lik dom i personligheten, eftersom själen och personligheten är konstant och inte formas av miljön.Det enda logiska, i så fall. För vad är chansen att jag när jag föds råkar få en själ med en personlighet som är exakt likadan som mina föräldrars?

Gilla

Själar är en realitet, oavsett om man tror på det eller inte!För vem är det som är medveten, när nu inte hjärnan är det?Givetvis vi medvetna själar!Vi andliga själar är konstanta och formas inte efter miljön, medan däremot vår personlighet, dvs sinnet och intellektet, vårt finfysiska hölje, formas av miljön!

Gilla

”Fortfarande finner jag det väldigt underligt att ingenting nämns kring hjärnan i anslutning till medvetandet, om medvetandet nu skulle vara ett resultat av hjärnans utveckling…”Som sagt tidigare är jag inte något större fan av tjänsten wikipedia. Främst för att den saknar mycket vitalt, och även felrepresenterar mycket på grund av friheten som ges till användare att ändra befintliga texter, eller lägga in nya.Men, sidan har en liten del av det jag pratar om. Den är dock inte att finna under artikeln du länkade till.http://en.wikipedia.org/wiki/Cerebral_cortexMen ja, vad går att säga? Det kan vara svårt att finna just den information som behövs via fria källor på internet. Jag ska kolla efter lite om jag kan finna mer åt dig, det vill säga om du är intresserad.

Gilla

Ja, ge oss hjärna en källa där det uttryckligen sägs att medvetandet skulle vara en produkt av hjärnan, tack!SIAMESISKA TVILLINGAR SOM DELAR PÅ EN HJÄRNA?Ateister påstår att det bara kan finnas 1 jag/individ för varje hjärna, men siamesiska tvillingar som delar på en hjärna är ju två skilda individer, som vi ser här:http://videos.howstuffworks.com/discovery/32218-extreme-bodies-two-infants-with-one-brain-video.htmDetta bevisar ju att hjärnan inte kan vara det medvetna upplevande jaget/individen, som ju hjärnkramarna absurt nog tror…För om det bara skulle vara fråga om 1 jag/individ, så skulle man ju inte säga att de var tvillingar, och dessutom är de juridiskt sett 2 skilda individer!Skulle detta siamesiska tvillingpar donera sin gemensamma hjärna till en mottagare, så skulle ju mottagaren givetvis inte plötsligt bli till 2 personer!Givetvis finns samma unika jag//individ kvar i mottagarens kropp, nu med ett nytt organ/instrument i skallen!Eller hur?

Gilla

SnilleblixtSjälar är en realitet oavsett om man tror på det eller inte om man själv är troende. Ateister tror inte på det där… Använd lite annan ton när du talar med dom. Själv är jag alltid beredd på att lägga undan MIN TRO då jag talar med en ateist, annars finns det ingen öppning för diskussion. Man övertygar ingen om/med tro. Det är ens egna privata uppfattning och tolkning om livet, inte någon objektiv fakta för andra för det även om det förklarade hela existensen för DIG.

Gilla

Om man själv är troende på själar, så kan man ju inte icke-tro på dem…Den andliga vetenskapen är lika mycket vetenskap som annan vetenskap, bara det att man använder sig av en annan metodologi!Big Bang-tron och evolutionstron är också bara privata uppfattningar och tolkningar om livet, inte någon objektiv fakta!

Gilla

Att säga: vi andliga själar är konstanta och formas inte efter miljön, medan däremot vår personlighet, dvs sinnet och intellektet, vårt fin fysiska hölje, formas av miljön! är det samma som att separera sig själv från övriga människor och skapa förvirring kring frågan. Alla människor har en andlig kropp om man nu ska tala från ditt perspektiv. Det är mer korrekt att säga att Den Helige Ande inte låter sig påverkas om den är tillräckligt stark och utvecklad. Det finns rörelse även i Den Helige Ande, den styr man över själv om man är tillräckligt utvecklad i sin själ. Det betyder att det är ett liv bortom det blotta ögat och förståndet/intellektet och kan därmed heller INTE förklaras för en ateist eftersom det är en kunskap baserat på TRO. Det bör hållas för dem som är troende av den enkla anledningen att det inte gör någon större nytta hos ateisten. Det enda sättet dom kan förstå är att uppleva och erfara detta själv. Det vore snarare mer rätt om man istället talade om HUR man kan få sig en upplevelse av detta och beskriva vägarna till en möjlig kontakt med den Helige Ande OM DOM VILL:

Gilla

På samma sätt kan ju inte heller ateister förklara evolutionsteorin för teister, eftersom ju evolutionsteorin är kunskap baserad på TRO!Man TROR att livet uppstått från stendöd materia, och man TROR att Människan skulle ha flummat fram från nån stackars uppdiktad föräldralös slump-bakterie…

Gilla

Det finns en miljö för Den Helige Ande likaså och det betyder att det finns saker som kan påverka även den, fast i en helat annan dimension än den fysiska vi befinner oss i. Jag har nämnt demonerna, de är även de icke materiella företeelser dom är i strid med det Heliga… så du kar inte tungan riktigt rätt i mun.

Gilla

Demoner har materiella kroppar, så det är inte fråga om icke-materiella företeelser.

Gilla

Jag tror inte på din Snilleblixt, därför undrar jag lite vad du sysslar med vad ditt syfte egentligen är här på din blogg.

Gilla

Syftet?Att upplysa mina medsjälar kring den andliga vetenskapen, den andliga delen av verkligheten, och att få dem att förstå att vi lever i en dualistisk värld, där jaget/själen skiljer sig från den jordiska stofthyddan vi går omkring och bär på…

Gilla

Jo, visste väl att du skulle kratta dig igenom kommentarerna. Lycka till då ! *S*

Gilla

Intresant fundering du har.Jag vill gärna säga vad jag tror.För mig är en själ inte mer än vad din hjärna är.När du föds skapas ditt medvetande först när hjärnan är tillräckligt utvecklad.Sedan så lär sig barnet helt enkelt livet… Vissa saker är redan förprogramerade i systemet.Jämför det med en dator. När datorn är avstängd finns inget, men när du startar den så kan den göra massor av saker.Samma med en hjärna, när du ”startar” härnan (när hjärnan har kommit till en viss utveckling) så startas ditt medvetande.När du dör så stängs hjärnan av.Vad är då medvetandet? Ja, det är verkligen en intresant tanke.Det är något som jag själv har funderat på en hel del.Troligvis är det alt för svårt att förklara. Det finns troligen en viss begrännsing på vad vi som människor kan förstå. Det är då religioner skapas där man ”hittar” på ord som själ, gud mm.Fårgan är om en dator kan bli så avancerad att den tillslut får ett medvetande… Kanske, kanske inte.Jag tror i alla falla att medvetandet sonika är ett ”programm” i hjärnan. Tråkigt, ha visst. Men det är så jag tror.

Gilla

Hjärnan är omedveten, vi själar är medvetna!Slutsats?Just precis, vi själar är väsensskilda från våra geléklumpar i skallen!MEDVETANDET = Själens eviga perceptionsförmåga, själens energi. Det är själen som är medveten, och medvetandet genereras givetvis av den medvetna själen!http://sv.wikipedia.org/wiki/Medvetandethttp://en.wikipedia.org/wiki/Consciousness”Vad ‘medvetande’ och ‘medveten person’ egentligen är för något tillhör tillvarons största gåtor och verkar inte logiskt kunna föras tillbaka på hittills kända vetenskapliga principer.”För övrigt, många människor har haft Nära Döden-Upplevelser, trots att hjärnan varit avstängd, under kliniskt hjärndöd!Maneten är medveten, trots att den inte har någon hjärna, vilket ju bevisar att medvetandet inte är någon produkt av hjärnan!

Gilla

Vi blir fler och fler själar för varje år som går, vart kommer de ifrån om det fanns ett visst antal från början? Hur kan det skapas nya ur intet?

Gilla

Själatrafiken pågår inte endast till/från människa, utan även till/från djurriket, till/från andra himlakroppar, och även till/från den eviga andliga världen!Karma-saldot ligger alltid på antingen kredit eller på debet, på +kontot eller på -kontot…När karmat överväger mycket på +kontot, så återföds man till de Himmelska planetsystemen, och när karmat överväger mycket på -minuskontot, så återföds man till djurriket eller till de Helvetiska planetsystemen, och om saldot ligger någorlunda i balans så återföds man till människa igen!Målet borde vara att tömma hela sitt karmakonto, både + och -, för så länge man har kvar karma så måste man återfödas, och även om man kommer till Himmelriket, så är det inget evigt tillstånd, eftersom det befinner sig i den materiella världen, vilket innebär att det är ett temporärt liv och att man tvingas att återfödas till Jorden igen, när man har förbrukat det goda karmat däruppe!

Gilla

Varför frågar du bara ateisterna om vad DE tror?Kao

Gilla

Vi andra vet ju redan… 🙂

Gilla

Vi har alltid existerat och anledning till detta är att ingenting inte kan existera….d.v.s. vi har alltid funnits, men på helt olika sätt…och vi kommer alltid att finnas…

Gilla

Mycket klokt sagt, kära Låtskrivare!

Gilla

Otrolig diskussion! Mycket inspirerande – så här mycket intressanta idéer om denna svåra fråga har jag inte hört på år och dar.Men var tog MrX vägen, den där nära-döden-upplevelsen lät ju helskum.Operationssal, vattenfyllt rum, hölls nere av människor (med fyra armar). Också denna utbrytning, att med kraft kasta sig tillbaks in i det verkliga livet igen.Anledningen att jag undrar är att jag haft en liknande upplevelse. Jag hade käkat lite konstiga mediciner som jag slutade med tvärt och fick märkliga drömmar. En natt upplevde jag att jag blev nedtryckt av stora starka människor (demoner, minns jag att jag definierade dem som i drömmen) som skulle ha ihjäl mig. Jag kastade mig med kraft ur sängen och hamnade på golvet (fortfarande i drömmen, men det var så verkligt så att jag fick panik). På golvet ser jag en av de närma sig igen och jag vet att det är ute med mig om inte… jag kastar mig upp på sängen igen och vaknar. Jag skriker med full kraft min sängkamrats namn, men han säger att det bara var ett svagt pip. Jag upplevde att det var det som räddade mig att jag tillslut fick kontakt med en verklig människa igen.Såna här mänskliga inneboende arketyper är ju konstigt att vi delar när vi blir bortkopplade från vårt medvetna jag – som när vi drömmer, eller är nära döden….

Gilla

Det gläder mig verkligen att du hittar inspiration här…Otäck upplevelse du hade där…

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: