Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

DÖDS-ÖGONBLICKET = Ögonblicket då den astrala silversträngen brister! Förbinder själen med kroppen!

Posted on: 24 september, 2009


 

DÖDEN = ÖGONBLICKET SOM SILVERSTRÄNGEN BRISTER !!!

SILVERSTRÄNGEN FÖRBINDER SJÄLEN MED KROPPEN !!!

 

Precis som näring överförs från modern till fostret via navelsträngen, så överförs livskraften, livsenergin från själen till kroppen via den astrala silversträngen!

 

På samma sätt som navelsträngen avskiljs vid födseln, så avskiljs silversträngen vid döden. Fostret lösgörs och blir människa och själen lösgörs från människokroppen och blir återigen en ren andevarelse!

http://en.wikipedia.org/wiki/Silver_cord

 

Vedaböckerna, bibeln, taoismen, schamanismen, buddhismen; alla dessa nämner att dödsögonblicket inträffar när silversträngen, som förbinder själen med den fysiska kroppen, bryts:

http://www.near-death.com/experiences/research12.html

http://bible.cc/ecclesiastes/12-6.htm

.

SJÄLEN/MEDVETANDET:

Här kan ni läsa om vår verkliga eviga identitet, själen, och om vårt medvetande, själens perceptionsförmåga, som genereras av den medvetna själen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soul
http://en.wikipedia.org/wiki/Consciousness

 

VÅRA SUBTILA, FINFYSISKA KROPPAR:

Här kan ni läsa mer om de olika skikt av subtila, astrala kroppar vi själar omges av, förutom vår grovfysiska kropp av kött, blod, ben och hjärna:

http://en.wikipedia.org/wiki/Subtle_body

 

Eterkroppen, förbindelselänken mellan vår fysiska och astrala kropp:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ether_body
http://www.beyondtheveil.net/append1.html

 

Astralkroppen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_body

 

Mentalkroppen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_body

 

MÄNNISKANS 7 CHAKRAS:

Människans 7 chakras är kroppens subtila knutpunkter där den subtila livsenergin (prana) flödar genom en subtil huvudkanal (nadi) längs ryggraden (ungefär som blod genom blodkärl), korrelerar med de primära endokrina körtlarna i kroppen.

Dessa kan sägas motsvara de 7 himmelska planetsystemen, där det högsta; Brahmaloka (Brahmas boning) motsvaras av Brahmarandra (7:e och subtilaste chakrat), och en människa vars medvetande befinner sig på denna högsta nivå av rent medvetande är en andligt upplyst själ, som inte behöver återfödas mer.

Det är längs ryggraden som den fysiska kroppen möter eterkroppen genom våra chakras:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Chakra
http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra

http://paranormal.se/topic/magi/chakra.html

.

Det intressanta med hjärnan är att de två högsta och subtilaste chakras (går på sparlåga hos materialister) finns just i hjärnan och motsvaras på det fysiska planet av hypofysen och epifysen, ajna chakra, sinnets öga, ”3:e ögat”, ögat man ser med när man drömmer.

.

DE 7 HIMMELSKA PLANETSYSTEMEN:

.
Universum är indelat i sju himmelska (överjordiska) och sju underjordiska planetsystem (inomjordingar) och längst nere finns Helvetet. Den högsta av de himmelska planeterna, den 7:e, där universums skapare Brahma residerar, känns igen i uttrycket ”Att befinna sig i sjunde himlen”, dvs i ett tillstånd av närmast gränslös lycka.

(Även i Bibeln och Koranen nämns dessa 7 himmelska nivåer)
.

Moder Jord utgör gränsplanet mellan de överjordiska och underjordiska planetsystemen, mellan Himmel och Helvete.

Det är endast här på Moder Jord som man kan skapa sig ny karma, medan varelserna på de himmelska planeterna bara lever ut sitt goda karma, tack vare de övervägande goda gärningar de utförde på Jorden innan de föddes i himmelriket, men när pluskontot på karmakontot är uttömt, kommer de tillbaka hit, för att börja på ny kula…

 

Universum, det Kosmiska Ägget, finns miljarder ägg/universum:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_egg

.

VAD SÄGER NI, KÄRA VÄNNER?

Ska vi inte satsa på att ta oss tillbaka HEM till den ANDLIGA VÄRLDEN, till det eviga kärleksfulla umgänget med GUD, allas vår Allsmäktige Herre, efter att silversträngen brustit och vi kilat vidare från våra jordiska skal?

Eller har ni någon bättre idé?

.

index.jpg

astralreis2.JPG

Astral_640.jpg

Silver-Cord.jpg

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade, immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

Annons

61 svar till "DÖDS-ÖGONBLICKET = Ögonblicket då den astrala silversträngen brister! Förbinder själen med kroppen!"

Vad säger ni om silversträngen, vår astrala förbindelselänk mellan oss själar och våra kroppar…

Gilla

Det återstår att se när man kommer dit.

Gilla

Det har vi gjort många, många gånger…men vi är väldigt glömska…

Gilla

Varför heter du snilleblixt?

Gilla

Därför att vår Herre skänker mig en massa snilleblixtar… 🙂

Gilla

hur har teknik uppstått för att undersöka silversträngar dåtiden?shamanerna kunde inte genomföra ens en blindtarmsoperation. de kunde alltså sammanställa avancerade tekniska beräkningar angående dimensionella silversträngar. men vet du? någonting är jävligt skumt. de konstruerade avancerade pyramider ,.m.m. så why not the silver stuff? världen är skum

Gilla

Ja, etablissemanget försöker hålla oss i mörker kring vår superavancerade historia!Klicka in på ”Forntida vetenskap” bland ”Kategorier” i vänsterkolumnen, så får du läsa om att man hittat världens största och äldsta pyramid i Bosnien!!!Vad gör det vetenskapliga etablissemanget?Blundar och håller för öronen…

Gilla

mental atom. det är intressant. berätta mer tack!

Gilla

Läs här, stycket ”Seed Atoms”:http://www.beyondtheveil.net/append1.html

Gilla

Døden er tabubelagt tema for mange, og det å miste nære og kjære i sin jordiske form er en vond prosess.I alle tider har død og oppstandelse vært diskusjontemaer relatert til Læren om Guds Storhet og Allmektighet MEN jeg vil likevel be dere, Kjære Brødre og Søstre om å behandle dette temaet med stor respekt og ærbødighet på denne Velsignede Blogg.Jeg noterer meg naturligvis at vi arme Sjeler av natur kan ha diametralt ulike ståsteder i forholdet til Gud Vår Herre Skaperens Storhet.For visse er døden den Endelige Befrielse, for andre en kilde til sorg og savn mens den for noen visse anses å være vår endestasjonen.Vi skal Kjære Venner innse at døden er like selvsagt som Livet vi har fått i gave fra Ham, men jeg ber dere i Herrens store navn om å avstå fra sarkasme, ironi og unødvendigheter når dette store tema diskuteres.Døden er for kompleks og berører oss alle, Troende som Søkende og fornektende.Gå ut og møt dagen i Vår Herres Gudommelige Lys og Storhet.

Gilla

Man kan se på ”döden” på samma sätt som man ser på uppvaknandet ur en dröm, man går från ett tillstånd till ett annat!Den levande individens död är endast imaginär!

Gilla

Kan du inte ta ett foto på den här silversträngen så vi andra också får ta del av dina hallucinationer?

Gilla

Den består av subtil astral materia, vilken inte kan detekteras av våra fett begränsade kameror…

Gilla

Snilleblixten25 september 2009, kl 10:33Man kan se på ”döden” på samma sätt som man ser på uppvaknandet ur en dröm, man går från ett tillstånd till ett annat!Den levande individens död är endast imaginär!Om vi pratar om teorier så är detta är den mest välformulerade teorin du skrev. Enkelt helt enkelt 🙂 Tack, n keep workin on magic

Gilla

Man tackar!

Gilla

När döden väl kommer, och om jag möter han/hon/det som skapat allt så ska jag slå den jäveln rakt i ansiktet för att han/hon/det gjort ett sånt dåligt jobb. Om den jäveln inte har ett ansikte så ska jag träffa fanskapet där det känns.

Gilla

Ge oss nåt exempel på det förment dåliga jobbet, tack!

Gilla

”Den består av subtil astral materia, vilken inte kan detekteras av våra fett begränsade kameror…”Aha. Vilken metod har du då använt för att observera denna silversträng? Kanske gissningsmetoden?

Gilla

Jag litar till de heliga skrifterna och till människor som personligen har skådat denna silvertråd under astralresor, under Utanför-Kroppen-Upplevelser (UKU)

Gilla

ah26 september 2009, kl 02:46När döden väl kommer, och om jag möter han/hon/det som skapat allt så ska jag slå den jäveln rakt i ansiktet för att han/hon/det gjort ett sånt dåligt jobb. Om den jäveln inte har ett ansikte så ska jag träffa fanskapet där det känns.Tänk om vi skapade oss själva? 🙂

Gilla

Där har du en poäng!Vi har indirekt själva skapat, är orsak till, våra kroppar vi nu har, via våra önskningar, vårt karma och medvetandetillstånd senast vi ”dog”!Så vi kan aldrig skylla på någon annan vad gäller de kroppar, föräldrar, omständigheter vi föds till, utan det hänger ihop med våra egna karmakonton!

Gilla

Hörde på tv:n idag att de kristna ser inte döden som ett slut utan en början…början på det verkliga livet…….eeeeh…..????……ooookej….so what are we doing here now?ursäkta att jag blev lite internationell all of a sudden, men I suppose you understand engelska….yeh??

Gilla

Livet här i den materiella världen är som en dröm, jämfört med livet i den andliga världen i Guds personliga gemenskap!

Gilla

OTROLIGT INTRESSANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! När min dotter var fyra år, så pratade hon om att hon flög på nätterna. Hon sa att hon hälsade på sin farfar där han låg och sov i Stockholm. VI bodde i småland. då. Hon sa att hon hade ett rep som satt fast i henne så hon kunde åka tillbaka. Hon beskrev sina resor som att hon började med att sväva precis ovanför oss (vi sov i samma säng) och kunde återge detaljer. Nu har inte jag läst ditt inlägg ing¨ående ännu, men illustrationen stämmer väl överens. Coolt!

Gilla

Fantastiskt!Verkligen intressant!

Gilla

Men du…Snillet…ta inte mina ifrågasättningar som att jag inte gillar dej…Det gör jag! Du är en otroligt klipsk grabb…bara det att du tror på nåt som inte jag tror på, men annars så är det inget fel på ditt intellekt…det tror jag de flesta måste hålla med om…synd bara, tycker jag då, att du inte använder det på annat sättMen jag måste acceptera din tro, lixom du måste acceptera att jag inte bara blint kan TRO…jag vill VETA…å MITT intellekt säger att BIBELN är DERAS sätt att förklara hur jorden å vi alla har kommit till å DARWIN har ett ANNAT sätt att förklara det på…å DAGENS vetenskapsmän har kommit ännu längre i sina forskningar å därför så får jag lita på DEM…jag litar inte på en bibel som är skriven för över 1000 år sen, jag litar på det jag lärt mej i skolan å det jag fortsätter att lära mej i efterhand.Visst kan gud finnas, det beror på vad man anser att gud är.Om gud är det som gjorde att vi blev till – då finns gudmen den gud som förklaras i bibeln, den guden kan jag inte ta till mejbara om jag får tänka att det är typ det som förklaras i The Big Bang, de har bara olika sätt att förklara det på, för när bibeln skrevs så var de inte så bildade, de visste inte bättre…så de använde det sätt som de behärskade för att förklara hur allt blev till…för människan har i alla tider varit nyfiken å velat veta…Men som sagt, jag tycker inte alls illa om dej, tvärtom…Kram ♥

Gilla

Kära Paulastina,Om du tar dig tid till att studera Veda-skrifterna (Indiens tidlösa visdomsböcker), så kommer du förvånas över att det finns en hel del som står där, som vetenskapen idag börjar inse, nämligen att det finns många universum, att det finns andra dimensioner, att universum expanderar och dras ihop om och om igen i ett evigt cykliskt förlopp!Faktum är att Herren Vishnu, i sin ursprungliga avatar, inkarnation, som Maha-Vishnu liggandes på Orsaksoceanen på gränsen mellan den materiella och andliga världen, i takt med sin andning genererar oräkneliga universum i fröform, som gradvis utvecklas till gigantiska former med oräkneliga himlakroppar i varje universum.Dessa universum alstras från Vishnus kroppsporer. När Han andas ut expanderar de och när Han andas in dras de tillbaka in i Hans transcendentala kropp igen, vilket är ett cykliskt förlopp som pågår för evigt. Universums varaktighet sammanfaller alltså med Vishnus andning, ut och in, ut och in, ut och in, i all evighet:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c4/MahaVishnu.jpgTill saken hör att Maha-Vishnu befinner sig i en evig kosmisk sömn, yoga-nidra, varför den materiella världen kan jämföras med en drömvärld; allt som sker i den materiella världen, allt vi gör, pågår alltså just nu i Maha-Vishnus kosmiska dröm…Skapandet av skaparguden Brahma i varje universum utförs av den 2:a Vishnu-avataren (Garbhodakasayi Vishnu), medan den 1:a ursprungliga alltså är Han som drömmer allt detta och allt annat som sker i alla andra universum. Sedan har vi den 3:e Vishnu-avataren (Ksirodakasayi Vishnu) som expanderar sig i vareviga atom och i varenda levade varelses hjärta som Översjälen, den Helige Anden, Samvetets röst!Kramar tillbaka!

Gilla

-Vad du vet!

Gilla

Jag får skylla på Veda-skrifterna… 🙂

Gilla

Jag vill tro att du har rätt! Tror också att födelse och död liknar varann… Silversträng med flödande livsenergi… låter poetiskt!

Gilla

Då vill du tro rätt! :)Ja, du föds via en mörk tunnel, födelsekanalen, där ljuset skådas på andra sidan, och du dör via en mörk tunnel, dödskanalen, där ljuset skådas på andra sidan!Tänk så rätt du har, kära Leo Beata!

Gilla

Jag själv tror inte på gud.Men han ska tydligen vara alpha och omega, han som skapat allt och vet allt. När man nu vet allt så vet man hur saker och ting kommer att bli i framtiden också. Eftersom han just vet allt. Och från den vinkeln vi ser från just nu så gjorde han ett dåligt jobb eftersom det är krig, svält, sjukdomar som dödar oskyldiga osv. Om han/hon/det nu är allsmäktig och vi är gjord i hans avbild så borde han räknat ut att vi skulle bli som han skapat oss. Så antingen satte han oss här för att lida, vilket ger mig ett större lust att slå in ansiktet på den jäveln, eller så bryr han sig helt enkelt inte. Och någon som inte bryr sig om det han skapat förtjänar inte kraften som krävs för att lyckas med det. Relativt onykter nu. Så om det bara är svammel så skit it 😛

Gilla

Lidande är dåliga karmiska återverkningar på syndfulla handlingar!Karma får vi från vad vi gjort i våra tidigare liv, samtidigt som vi i detta liv skapar ny karma, som vi får skörda i våra framtida liv!Om vi inte får våra straff, hur ska vi då någonsin kunna lära oss av våra misstag? Vi kommer ju i så fall bara begå samma misstag om och om igen!Du har tydligen missat att vi lever på en DÖDENS PLANET, där sjukdomar, naturkatastrofer, lidande, åldrande, svält, krig och död hör till; HELT NATURLIGT!Vi lever i DEN MATERIELLA VÄRLDEN, i mörkrets värld!Vi själar hör annars Hemma i Guds eviga andliga värld, den alltigenom goda världen!VÅRT KARMA AVGÖR VAD VI RÅKAR UT FÖR!Vi lever i den materiella världen, Guds baksida där karmalagen styr, och inte i den andliga världen, Guds framsida där Gudskärleken styr!I vår relativa materiella värld finns både det goda och det onda…att det finns så mycket ondska och dålig karma i världen just nu, beror naturligtvis på att det är så många som missbrukar sin gudagivna fria vilja och inte efterföljer Guds bud!När vi SLAKTAR och STYCKMÖRDAR allas vår kära amma, Moder Ko, på löpande band, och dessutom avlivar miljoner ofödda barn varje år, så borde det inte komma som någon större överraskning att det resulterar i fruktansvärda karmiska reaktioner för oss människor, i form av krig, svält och sjukdomar!Inte undra på att världen ser ut som den gör nu, med tanke på hur gudlös människan har blivit!Vi har oss själva att skylla!LOGISKT och NATURLIGT!

Gilla

Tack. Det var precis ett sådant svar som jag väntade mig från dig.Vilket gör att jag avskyr religion och tro ännu mer. Eller avskyr är ett dåligt ordval. Jag avstår. Det är för enkelt och alldeles för påhittat, ungefär som sagan om ringen eller harry potter. Låter som en saga som folk skrev för länge sen och vi som lever nu tar det för sanning. Ganska bra rättesnöre men det duger inte.Bra försök dock men här värvas ingen:P

Gilla

Vad är det som får dig att avsky religion och andlighet ännu mer, efter denna min kommentar?

Gilla

http://sydsvenskan.se/vetenskap/miljo/article553281/Miljoplanboken-tom-for-i-ar.htmlchecka det här

Gilla

Att människan våldför sig på Moder Jord?Ingen rolig läsning…

Gilla

”Jag litar till de heliga skrifterna och till människor som personligen har skådat denna silvertråd under astralresor, under Utanför-Kroppen-Upplevelser (UKU)”Ah, som jag trodde. Inga bevis alls, bara gissningar. Tack för att du redde ut den saken.

Gilla

Inte gissningar, utan folk som skådat denna astrala silvertråd!

Gilla

joan24 september 2009, kl 23:24Varför heter du snilleblixt?Anmäl ! Snilleblixten25 september 2009, kl 01:04Därför att vår Herre skänker mig en massa snilleblixtar… :-)Kan du nämna ett exempel?

Gilla

Bhagavad-gita 15:15″Jag finns i alla varelsers hjärtan, och från Mig kommer minne, kunskap och glömska.”- Herren Krishna

Gilla

Om du tar dig tid till att studera Veda-skrifterna (Indiens tidlösa visdomsböcker)Indien verkar rätt rörigt för att kunna kallas för vis.massa förnedringssystem, kaster, hat och bråk. Kan det vara så att de har missat poängen i visheten?

Gilla

Vi lever i den mest degraderade materialistiska tidsåldern, Kali yuga:http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_yugaInte ens indier är immuna mot Kali yugas dåliga kvaliteter…

Gilla

”Inte gissningar, utan folk som skådat denna astrala silvertråd!”Som sagt, inga bevis alls. Bara gissningar.

Gilla

Vad skulle du godta som bevis för att folk skådat denna astrala silvertråd?

Gilla

Först och främst kan du försöka bevisa att din ”astrala silvertråd” existerar. Därefter kan du gå vidare och försöka bevisa att folk har skådat den. En sak i taget.

Gilla

Vad skulle du godta som bevis för den finfysiska astrala silvertråden?

Gilla

Lägg fram bevisen så ska vi titta på dem. Sätt igång.

Gilla

Eftersom du hittills aldrig godtagit några bevis, så får du först berätta för oss alla vad du skulle godta som bevis!

Gilla

Använd valfri beprövad metod för observation, och visa med hjälp av denna metod att den astrala silvertråden finns. Sätt igång!

Gilla

Menar du med ”beprövad metod”, en rent fysisk metodologi?

Gilla

En metod som bevisligen fungerar. En metod som tidigare visat sig fungera varje gång.

Gilla

Vår fysiska vetenskap har inga metoder för att testa silvertrådens existens…

Gilla

”Vår fysiska vetenskap har inga metoder för att testa silvertrådens existens…”Du erkänner alltså att du bara hittat på alltihop. Bra.

Gilla

Silversträngen existerar, men du kan inte detektera den med hjälp av vår begränsade materiella vetenskap…

Gilla

”Silversträngen existerar, men du kan inte detektera den med hjälp av vår begränsade materiella vetenskap…”Och alltså finns det ingen möjlighet för dig att detektera den. Alltså har du hittat på alltihop. Tack för att du erkände det.

Gilla

Jo, med andliga medel!

Gilla

Jag har tidigare frågat dig hur detta går till rent praktiskt, och du har inte haft något svar. Du har alltså hittat på alltihop, och du har erkänt att du hittat på alltihop.

Gilla

Det finns klärvoajanta som kan se denna silversträng!

Gilla

Det finns också människor som ser rosa elefanter. Är det nu bevisat att rosa elefanter finns?Nej. Bara för att någon eller några ser något i en hallucination, betyder inte att vi ska tro att detta är verklighet. Trodde du verkligen det? Är du verkligen så här korkad?

Gilla

Många av de som haft UKU, har sett denna silversträng som förbinder oss med vårt fysiska skal!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: