Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

HJÄRNAN ÄR BARA ETT MODEM !!! Hjärnan är en förbindelselänk mellan oss medvetna själar och våra sinnesorgan!

Posted on: 5 januari, 2010


.

VI SJÄLAR ÄR MEDVETNA !!!

VÅRA MODEM I SKALLEN ÄR OMEDVETNA !!!

.

JAGET/SJÄLEN/MEDVETANDET vs HJÄRNAN I SKALLEN:

.

HJÄRNAN fungerar som en biologisk kopplingscentral, ett MODEM, en förbindelselänk mellan den medvetna själen, dvs vårt Jag, och den fysiska kroppens sinnesorgan! Hjärnan har ingen känsel eller något medvetande!

 

MEDVETANDET är vår, jagets/själens, eviga perceptionsförmåga, själens energi. Det är själen som är medveten, och medvetandet genereras givetvis av den medvetna själen och inte av den omedvetna hjärnan!

Det råder en fundamental skillnad, kvalitativ distinktion, mellan vårt eviga medvetande och vår temporära hjärna!

 

MEDVETANDET BORTOM HJÄRNAN, STYR HJÄRNAN:

 

.

 

HJÄRNAN = Kanaliserar impulser från sinnesorganen. Hjärnan är bara ett fysiskt organ, ett omedvetet OBJEKT, en ÄGODEL!

 

JAGET/SJÄLEN = Upplever impulserna som sinnesintryck. Själen är den levande medvetna individen, SUBJEKTET, själva ÄGAREN av hjärnan och sinnesorganen! Det är Jaget/själen som tänker tankarna, känner känslorna och minns minnena!

 

Att påstå att hjärnan är Jaget, är lika sjukt som att påstå att gitarren är gitarristen!  :lol:

 

Ateister förväxlar i sin andliga ignorans subjektet jaget/själen/individen, med objektet hjärnan, som ju bara är ett omedvetet fysiskt organ, en tingest!

Hjärnan är bara ett verktyg, en ägodel, som vi själar, ägaren, nyttjar för att kunna uppleva den fysiska världen. Det är själen som transformerar hjärnans signalsubstanser till själsliga upplevelser. Det är vi själar som upplever hjärta och smärta, som kan längta efter Gud, som kan plågas av samvetskval osv!

 

Geléklumpen i skallen är bara ett omedvetet fysiskt organ, en grunka!

.

 

TILL DISKUSSION:

Inser ni nu skillnaden mellan
oss medvetna själar, den subjektiva upplevande individen, och våra omedvetna geléklumpar, modemet/objektet som ger oss själar våra upplevelser?

Inser ni nu att vi själar är odödliga, till skillnad mot grunkan i skallen, att ingenting kan ta kål på oss andliga evighetsvarelser?

.

Consciousness.jpg

brain.jpg

.

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 .

Annons

29 svar till "HJÄRNAN ÄR BARA ETT MODEM !!! Hjärnan är en förbindelselänk mellan oss medvetna själar och våra sinnesorgan!"

Struntprat. Föreställ dig bara ett jag/en själ utan hjärna. Dessutom är i alla fall jag ensam i byxorna, alltså, JAG är bara ett väsen. Min kropp, min själ, mina tankar och mina känslor tillhör ett och samma ting.

Gilla

Snicksnack!Maneten har ingen hjärna, och ändå är den en levande individ!Det är bara när vi själar befinner oss här i den materiella världen, som vi ibland förses med en fysiska hjärna, ett modem, såsom exempelvis när vi lever i en människoskepnad, som vi gör nu!Anden Ambres har för övrigt ingen fysisk hjärna, men ändå så lever han i all högönsklig välmåga!Läs om Ambres i Punkt 7!Ja, du själen är ett väsen, en individ, en evigt oföränderlig individ, medan din materiella kropp, ditt psyke, dina tankar och känslor, alla är föränderliga, eftersom de består av den föränderliga materiella energin!Vi själar består av den medvetna levande andliga energin, och det är vi själar som vandrar från kropp till kropp, i liv efter liv = Reinkarnation

Gilla

Är du säker på att du har blivit undersökt överallt. Jag menar bara om du har fått rätt mediciner. Det verkar inte som om du har alla hästar hemma.

Gilla

Du menar om mitt modem blivit undersökt?Behövs inte, funkar så bra så…

Gilla

…det går fortfarande inte så bra för dig. Du envisas med att dela upp tillvaron i energi och materia och tilldelar energin huvudrollen. Därmed slår du undan benen för hela den grundläggande tanken med reinkarnation. Materia är precis vad det heter, materialiserad energi, och genom den upplever vi vår andliga dimension, av det enkla själet att själen inte kan uppleva sig själv när den är knuten till en kropp. Vår hjärna är den medvetandeskapande materia vi bl.a. behöver för att kommunicera med de högre dimensionerna men även den övriga kroppen deltar i dialogen mellan kropp och själ.Du är alldeles för fastlåst och blockerad i ditt sätt att betrakta tillvaron, när jag läser dina långa texter får jag känslan av att du ständigt sitter med din kyrkas mall bredvid dig när du skriver svaren…

Gilla

Det går inte bra för mig? :-)Även materia är energi, men det är fråga om Guds lägre energi, omedveten energi, medan den andliga energin är Guds högre energi, den medvetna energin!”…av det enkla själet…” :-)Jag försäkrar dig, jag har ingen kyrkas mall bredvid mig…

Gilla

Summasummarum :”Medvetandeskapande materia” har jag aldrig hört talas om. (Jag är ny här …)Vad är det för något? Hur fungerar det?

Gilla

Ja, precis…egentligen är det ju tvärtom, materiaskapande medvetande…

Gilla

Själv tror jag att hela vår värld är som i filmen Matrix, alltså är det ingen större skillnad på människor, djur eller för den delen någon annan materia eftersom vi alla bara består av ettor och nollor, bloggskaparen har förmodligen lite fler av det sistnämnda än många andra // Anders

Gilla

Ja, kropparna som vi själar bebor, människokroppar, djurkroppar, och växtkroppar, består av materia, som är omedveten, men vi själar som bebor dessa materiella kroppar, består ju av den medvetna levande andliga energin, som är evigt oföränderlig!Vi har ju redan i detta liv i praktiken reinkarnerat, med tanke på att vi bytt alla kroppens celler, men ändå så är det exakt samma andliga individ/sjäeln kvar i kroppen, trots alla kroppens förändringar!Detta BEVISAR ju att vi själar inte påverkas av tidens tand, bevisar att vi inte består av materia!Detta bevisas ju också av fenomenet reinkarnation, vilket skulle vara omöjligt ifall vi själar var våra materiella kroppar…Rena rama ABC-kunskaper egentligen, som man borde fått lärt sig redan på dagis…

Gilla

…du kommer inte ur den cirkeldefinition du skapat åt dig… Du bevisar ingenting eftersom ingenting i tillvaron går att bevisa… Du får chansen här och nu, bevisa någonting…vad som helst…?Ditt sätt att presentera andlighet blir ett mischmasch av olika världsreligioner där du blandar högt och lågt. Dina beskrivningar har mycket lågt förklaringsvärde för människor som fristående från dessa kyrkor försöker hitta mening i sina egna liv.

Gilla

Varför ber du om bevis i samma andetag som du säger att ingenting går att bevisa…?

Gilla

Känner du igen dig?

Gilla

I vad?

Gilla

Hare Krishna, Hare Krishna,Krishna Krishna, Hare HareHare Rama, Hare Rama,Rama Rama, Hare Hare

Gilla

Gilla

…låt oss se dina bevis eller lägg ner…. Du brukar väl inte vara den som bryr dig om andras åsikter. Fram med bevisen istället för att slingra runt och leka smart översittare…

Gilla

Summasummarum, 109 år,Vad skulle du godta som bevis för att vi själar använder oss av hjärnan som ett modem?

Gilla

hahahaha samma sak varenda gång

Gilla

Ja, och vi väntar på ditt svar…

Gilla

har inte skrivit något som kräver svar i det här inlägget.Menade jag

Gilla

Vad/Vem i kroppen är det som är medveten om medvetandet?Vad/Vem i kroppen är det som längtar efter Gud?

Gilla

haha varför ställer du frågor på saker jag inte ens svarat på?Uttråkad?

Gilla

*kiknar av skratt* . . . . . . återigen….:-D

Gilla

Eller har jag missat något, något jag svarat på innan i det här inlägget?väldigt hungrig och trött så kan inte koncentrera mig riktigt.

Gilla

Tre-prickJag skrev fortare än jag tänkte. Stryk ”återigen” —- det ordet hör ihop med alla tidigare gånger jag legat dubbelvikt av skratt åt dina små kortisar…..

Gilla

Förstår ni nu bättre varför modemet vi har i skallen inte kan vara vårt medvetna Jag, individen som upplever omvärlden och är medveten om medvetandet?

Gilla

Stackars lilla stolleblixt

Gilla

Bara för att jag avslöjar att geléklumpen vi har i våra skallar, inte är vårt medvetna levande Jag?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: