Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VÄDRETS MAKTER = VÄDERGUDARNA! Fullständigt logiskt, eller hur? Varför annars säga "Vädrets makter"?

Posted on: 3 februari, 2010


 

UTTRYCKEN ”VÄDRETS MAKTER” och ”NATURENS VREDE”

BEVIS FÖR HÖGRE MAKTER !!!

 

MAKT och VREDE – Något som endast PERSONER kan besitta!

Naturen kan ju inte vara vred, utan någon personlig makt som är vred!

 

LOGISKT, ELLER HUR?

 

Instinktivt så fattar vi alla att det finns Högre makter som står över oss människor…

Varför annars använda uttryck som ”tumme med vädrets makter”, ”utlämnad till vädrets makter”, eller ”vädergudarna var inte med oss”?

 

Gick faktiskt en programserie tidigare på SVT vid namn ”Vädrets makter”…

 

Förr  kallade man vädergudarna som råder över vädret vid namn, såsom Tor, Indra, etc (finns 33 miljoner halvgudar, administratörer/ministrar, i Guds universella regering), men dagens Gudlösa människor ger i bästa fall bara namn till orkaner, såsom Gudrun, Oskar, Hanna, etc…

Hur kommer det sig att dagens Gudsförgätna människor (10-15% av världens befolkning är gudlösa ateister), i ena stunden kan påstå att det överhuvudtaget inte finns några högre makter, och i nästa stund kan yttra saker som att ”Vädrets makter (dvs vädergudarna) var inte med oss idag”…?

 

SNACKA OM INKONSEKVENS !!!

 

Hur i Herrens Namn kan man samtidigt tro på att det finns makter som råder över vädret, samtidigt som man påstår sig inte tro på några Högre makter överhuvudtaget?

 

 

TILL DISKUSSION:

 

Tror niHögre makter, som styr naturens skeenden?

Visst var människan mer lärd i gamla tider, när man insåg och förstod att det fanns högre makter bakom naturens skeenden?

 

 

Mårten_Eskil_Winge_-_Tor's_Fight_with_the_Giants_-_Google_Art_Project.jpg

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

 

Annons

56 svar till "VÄDRETS MAKTER = VÄDERGUDARNA! Fullständigt logiskt, eller hur? Varför annars säga "Vädrets makter"?"

Du talar om att man som användare av uttryck likt ”vädergudar” och liknande begrepp är, av någon anledning, inkonsekvent.Gäller då samma när utsvultna personer utbrister att de skulle kunna äta en hel ko? För mig veterligen är det praktiskt taget en omöjlighet för en normalviktig (överviktig också för den delen) människa att ens få i sig hälften av den massan utan att avlida.

Gilla

Kor finns, vädergudar finns…

Gilla

Nu menade jag inte att man är inkonsekvent om man påstår sig kunna äta en hel ko. Däremot syftade jag på den brist på allvar som faktiskt finns i sådana kommentarer.Jag kan lova dig att inte ens en tiondel av de som yttrar sig om högre makter i olika former ens tänker på att det som faktiskt kommer ut ur munnen på dem är ord om att det skulle finnas någon/någonting högre stående än oss människor. Det är bara ett uttryck, det var ungefär dit jag ville komma.

Gilla

Anledningen till att vi helt spontant och naturligt fäller sådana uttryck, beror givetvis på att vi undermedvetet och instinktivt är helt på det klara med att Högre makter existerar…

Gilla

Nu får du väl ändå ta och ge dig, innan du skämmer ut oss båda.

Gilla

Som sagt, det finns en anledning till varför vi instinktivt säger ”Vädrets makter” och ”Vädergudarna”… 🙂

Gilla

Kanske kan det vara så att man förr i tiden inte kunde förklara vädret som vi kan idag, när det t.ex. åskade sade man att det var guden Tor som slog med sim hammare. Kanske att vi har fått uttrycket ”vädergudar” där ifrån.Att man använder uttrycket ”vädrets makter” tolkar jag mer som att det är något vi inte kan styra själva, vädret blir som det blir oavsett vad vi vill, där av en ”makt”Apropå att folk som använder dessa uttryck undermedvetet skulle veta att det finns en gud låter också lite långsökt, det finns ju dom som är sten säkra på att det inte finns någon Gud men som tex. säger Herregud, eller Herrejävlar. Men om det nu finns en Gud eller Gudar så tror inte jag att det är dom som bestämmer om det skall snöa, regna eller vara solsken.

Gilla

Tor/Indra är ju de facto åskguden!Vem annars skulle det vara som slungar ner blixtarna?Makt = Någon som utövar kontroll och styrningHela universum står under en fantastisk kontroll och styrning, bara att titta på himlakropparnas banor…aldrig några trafikstockningar där ute… :-)Ingen kan vara stensäker på att Gud inte finns!

Gilla

”Ingen kan vara stensäker på att Gud inte finns!”Ingen kan heller vara stensäker på ATT gud finns.

Gilla

Jo, de som upplever Hans närvaro!

Gilla

”De största och starkaste makter jag vet är skräck, kärlek och ensamhet.” Anna-Greta Vide. Och därmed är skräck en gudomlighet?

Gilla

Skräck är ingen makt, det är ett känslotillstånd.Bara här i den mörka Gudsförgätna materiella världen som fruktan, skräck, rädslor, och ensamhet existerar…

Gilla

Är så glad att jag hittat din blogg, äntligen någon man kan diskutera andlighet med, ett jätte intressant ämne tycker jag. Du är dessutom duktig på att svara och har intressanta svar. Här skickar jag över mina tankar.Ingen kan VETA att gud inte finns, det stämmer, fast om man som mig under 6år tid har sökt efter Gud och inte fått något svar, ja då börjar man bli ganska skeptisk.Dom som upplever Guds närvaro kan VETA att Gud finns säger du, men hur kan man veta att det inte bara är en inbillning. Det finns dom som upplevt att dom har blivit bortförda av utomjordingar. När jag rökte cannabis trodde jag att jag kunde telepatisera. Hjärnan är en komplicerad apparat tänker jag, och om hjärnan bara vill kan den nog uppleva både det ena och det andraSå nej, man kan inte VETA att Gud finns tänker jag, man kan bara tro. Dessutom är det mer ödmjukt att säga ”jag tror” en ”jag vet” 🙂

Gilla

Guds närvaro upplever man med sin ande. Gud kan endast uppfattas med anden, med själens andliga sinnen!Upplevelsen av Guds närvaro är andligt lika konkret som det är fysiskt konkret när man mättar sin mage!Hjärnan upplever ingenting, den är bara ett modem mellan våra fysiska sinnesorgan och oss själar!

Gilla

Förlåt, glömde ju blixtarna.Är inte det en reaktion av att varm luft möter kall?Eller tror du på fult allvar att det är Indra som slungar med sin hammare, och varför slungas då denna hammare oftast på hösten vid regnväder.

Gilla

Visst är det Indra som slungar åskviggen sin, som kallas för Vajra!Under universums livstid så efterträder 14 Indras (en position, Himmelens konung) varann, med ca 300 miljoner år vardera som regeringstid!http://en.wikipedia.org/wiki/Indra

Gilla

Jo, de som upplever Hans närvaro?Men med det resonemanget är det alltså lika säkert att gud INTE finns eftersom jag upplever det så.

Gilla

Man kan inte uppleva icke-existensen…

Gilla

När man utbrister i förvåning ”Herre Jävlar”….betyder det då att alla små jävlar egentligen e Gudomligheter??Väder är högtryck, lågtryck, vind och vatten…alla beroende av varandra för att skapa ett tillstånd..Nu cyklar du igen Snillet!//B

Gilla

Då åkallar man underjordens makter…Vems tillstånd?Indras tillstånd?

Gilla

Vad sägs om att lägga ner lite krut på att besvara motargument i andra trådar? Du har flera trådar där folk väntar på svar.Joakim:Nej, han är inte duktig på att svara. Han är väldigt duktig på att ge väldigt korta svar och att tystna helt när han märker att han målat in sig i ett hörn.

Gilla

Länka mig till någon tråd där du väntar på mitt svar, jag har ca 130 trådar att hålla reda på…

Gilla

”MAKT och VREDE = Något som endast PERSONER kan BESITTA!”Det kallas antropomorfism, att ge mänskliga egenskaper till något som inte är mänskligt. Det är ett retoriskt stilmedel, inte bevis för något. ”Hur i Herrens Namn kan man samtidigt tro på att det finns makter som råder över vädret, samtidigt som man påstår sig inte tro på några Högre makter överhuvudtaget..???”Jag tror inte att man måste tro på högre makter för att använda sig av talesättet ”vädrets makter”. Ett talesätt som jag aldrig har använt…”Vem annars skulle det vara som slungar ner blixtarna?”Varför? VARFÖR? Varför måste du alltid anta att det ligger en gud bakom alla fenomen? Även de fenomen som vi redan har en fullt duglig förklaring till…

Gilla

Du tror inte att även halvgudarna ibland kan känna sig vresiga?Åskviggarna slungas av individer!

Gilla

Det är inte jag som väntar, men jag brukar kika in här då och då, och jag märker ofta att du helt plötsligt slutar skriva i många trådar. Den gemensamma nämnaren brukar vara att du har snärjt in dig. De jag hittar lite snabbt är dessa, men det finns nog fler: http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/01/hur-uppstod-apdjuren-fran-vilken-livsform-ska-de-ha-flummat-fram-ifran-evolutionstroende-hmmhttp://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/08/big-bang-bara-en-hokuspokus-teori-big-bang-flummet-krossas-har-med-15-vetenskapliga-argumenthttp://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/01/ateister-ar-ocksa-troende-pa-ingenting-ateism-ar-irreligion-ateismen-ar-ingen-objektiv-troSen har jag en fråga också. Jag har noterat att du har likadana bloggar på flera olika hemsidor. Om du nu har problem med att det är för många trådar, varför inte ha allt på samma?

Gilla

Tack för länkarna!Kanske får börja banta ner på andra håll…

Gilla

Precis ALLA väderlekar kan förklaras mycket utförligt med hjälp av vetenskapen. Inget tyder på gudar. Om du undrar hur något särskilt väder skapas kan jag gärna förklara för dig!”Vädrets makter” är inget annat än ett talesätt, som helt syftar på förändringarna som vi märker i jordens atmosfär.

Gilla

Inte ”hur”, utan ”vem”!Varför då inte istället säga ”Vädrets förändringar”?Varför blanda in makt och kontroll i det hela…?

Gilla

”Du tror inte att även halvgudarna ibland kan känna sig vresiga?”Nämn en väderlek som inte kan förklaras naturligt (vind, luftfuktighet, temperatur osv).”Åskviggarna slungas av individer!”Tror du att blixtar orsakas av att någon kastar dem?!? Jag misstänkte att du var lite galen när du sa att jorden var ihålig men det här slår nästan allt!

Gilla

Ja, men bakom det naturliga finns alltid det övernaturliga!Utan det övernaturliga, inget naturligt!Det övernaturliga är grunden till det naturliga!

Gilla

”Precis ALLA väderlekar kan förklaras mycket utförligt med hjälp av vetenskapen. Inget tyder på gudar. Om du undrar hur något särskilt väder skapas kan jag gärna förklara för dig!”Vädrets makter” är inget annat än ett talesätt, som helt syftar på förändringarna som vi märker i jordens atmosfär.”Förstod du inte vad jag skrev? Jag skrev att INGEN stod bakom vädret, ok? Det är svar på din fråga. Försök övertala mig med annat än att ställa frågan igen.Och hur man säger saker och ting har absolut inget med fakta att göra, det borde varje frisk människa veta. ”Vädrets makter” syftar snarare på hur vädret påverkar oss, alltså en ”makt” på ett sätt. Makt är inget som definitivt bordes sättas på något som en person har.

Gilla

Ingen makt utan att någon besitter makten!

Gilla

Du får ursäkta, jag råkade citera mitt eget inlägg nu. Du får se det som ett svar på det du skrev efter mitt inlägg, dvs:”Inte ”hur”, utan ”vem”!Varför då inte istället säga ”Vädrets förändringar”?Varför blanda in makt och kontroll i det hela…?”

Gilla

Som sagt, ingen makt utan någon som besitter makten!Man brukar tala om ”vädergudarna” i samband med ”vädrets makter”, vilket ju bekräftar det jag vill säga!

Gilla

”Som sagt, ingen makt utan någon som besitter makten!Man brukar tala om ”vädergudarna” i samband med ”vädrets makter”, vilket ju bekräftar det jag vill säga!”Ditt övre påstående är precis det jag säger emot. Vädret har ingen makt i bokstavligt bemärkelse, det är ett uttryck.Vad gällande ”man brukar tala om” som ett bevis i en seriös diskussion så tror man att du är 7 år. Man ”brukar tala om” att tandtrollen är de som gör hål i tänderna. Varför skulle man säga något sånt, när det bevisligen inte finns några troll i munnen? Jo, för det är ett talesätt, ett uttryck, en viss formulering. Förstår du inte det? Tror du på tandtroll eller?

Gilla

Belägg för att vädret inte har någon makt i bokstavlig bemärkelse, tack!

Gilla

”Belägg för att vädret inte har någon makt i bokstavlig bemärkelse, tack!”Hur kan du svara med endast en sån mening på min inlägg? Kan du inte svara på om du tror på tandtroll också, för det antar jag att du gör.Vädret har makt, men ingen har makt över vädret. Precis så ligger det till. Vädret styrs endast av solens strålar, och eftersom solen inte är en person så har ingen makt över vädret.Har du belägg för att NÅGON styr vädret?

Gilla

Vädret har makt, herravälde?Från vem fick vädret sitt herravälde ifrån?Nej, Solen är inte en person, däremot är Solguden som styr på Solen, en person:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/07/vem-skapade-solen-vad-sager-ni-ateister

Gilla

Jag är inte lagd för skadeglädje utan hoppas att du lär dig av det här. Ditt oserösa fiskande efter nya sektmedlemmar slår tillbaka på dig själv.

Gilla

1) Sektmedlemmar?2) Slår tillbaka på mig själv?Hur?

Gilla

Svara på min fråga: Tror du att någon sitter upp i molnen och kastar blixtar?”Ja, men bakom det naturliga finns alltid det övernaturliga! Utan det övernaturliga, inget naturligt! Det övernaturliga är grunden till det naturliga!”Hur kom du fram till detta?

Gilla

Givetvis är det Indra/Tor/Zeus som slungar åskviggarna, vem annars!Det övernaturliga är givetvis en förutsättning för det naturliga!Allting går nämligen från det övernaturliga till det naturliga!

Gilla

”Vädergudarna var med oss”, läste jag nyss i en tidning…Någon ateist som kan förklara för oss vad som menas med ”vädergudarna”, om inte just halvgudarna som rår (under Guds överinseende) över vädret?

Gilla

I Aftonbladet för några dagar sedan:”Kraftiga översvämningar och okontrollerade skogsbränder. Det är resultatet av *vädergudarnas vrede* över Pakistan och Ryssland…”Vädergudarnas vrede…intressant! 🙂

Gilla

Hönshjärna! Helt naturligt! Om vissa människor inte hade hönshjärnor så skulle vi aldrig säga så!Tor bankar med sin hammare, det är därför det mullrar när det åskar. Elektriska urladdningar i moln har ingenting med det att göra!Klok som en Uggla. Helt naturligt så är just ugglor osedvanligt intelligenta varelser? slug som en räv, fet som en gris, eller dum som harekrichna!

Gilla

Varför blanda in vädergudarna och deras vrede, om de nu inte hade något med vädret att göra…?

Gilla

Ja, du kan ju fråga den som skrivit det där i Aftonbladet (och den andra tidningen du nämnde) om han/hon verkligen menade faktiska gudar, eller bara använde ett vanligt talesätt. (Jag vet vad jag skulle sätta mina pengar på…)

Gilla

Och hur kommer det sig att våra vädergudar ingår i alla vanliga talesätt kring väder & vind?Hmm…

Gilla

Vi vet nog mer än vi vet att vi vet . . .;)

Gilla

Jag hör ofta uttrycket: ”Milda makter”.Kan jag av detta dra slutsatsen att det är en förpackning smörgåsmargarin som styr och ställer i världen menar du?Fan Snillet, ibland undrar jag lite över dina inlägg. Det känns som att du kommer att brista ut i ett stort skratt någondag och säga ”Haha, got you all” och sen erkänna att allt dravel du skriver bara är ett stort skämt, eller en underlig installation av elever på Konstfack, eller något du gör för att fördriva tiden medans det är frigång på psykavdelningen.

Gilla

Uttrycket ”Milda makter” fanns även innan margarinbolaget kom till…

Gilla

”Och hur kommer det sig att våra vädergudar ingår i alla vanliga talesätt kring väder & vind?”Eh – va? OK, kan vi få se på din lista över ”alla vanliga talesätt”, tack. Så vitt jag har erfarit är de talesätt som refererar till gudomar ett fåtal bland många, och dessutom är de just det: talesätt. Inga självbekräftande, självklara sanningar.

Gilla

Men varför blanda in våra gudar/halvgudar i sammanhanget? 🙂

Gilla

”Men varför blanda in våra gudar/halvgudar i sammanhanget? :-)”För att språket är en salig blandning av saklighet och osaklighet, nytt och gammalt, inhemskt och importerat, konstnärliga utsmyckningar och felanvända missuppfattningar.Regnar det verkligen småspik? Har rosenbröd något med rosor att göra? Är en skitstövel faktiskt ett skodon fyllt med exkrementer?Bortsett från det, hur vore med den där listan över ”alla vanliga talesätt” som du hävdar har med gudomar att göra?

Gilla

Till skillnad mot småspik, rosenbröd och skitstövel, så är våra gudar universellt, omtalas alltså i många länder och kulturer i samband med vädret!Varför?För att det just ÄR vädergudarna som dirigerar väder & vind!

Gilla

”MAKT och VREDE = Något som endast PERSONER kan BESITTA!” Nu tänker jag gå lite off topic men jag tror nog vissa djur kan ha dessa förmågor också. I alla fall makt. Även om vi förstås inte pratar makt som i makt som när man är president osv utan i mycket mindre skala. Mina små har då makten i hemmet (större delen av tiden) och jag lovar att Frenja (min ena kisse) är HELT medveten om vilken makt hon har över mig. :)När det gäller vädergudar tänker jag bara snudda vid ämnet. Jag tror absolut att gudomar kan rucka på vädret lite om de vill (har varit med om en sak som var lite VÄL läglig för att bara vara ett sammanträffande så den gången tror jag att vädret fick lite hjälp på traven) men att de för det mesta låter det vara och låter naturen sköta sig själv. Att vi sedan har helt olika åsikter om vem som är vem bland gudomar vet vi ju båda så det kan vi ju helt enkelt hoppa över tycker jag? Det leder ändå ingenstans. 🙂

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: