Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

AMERIKA UPPTÄCKTES AV KINESERNA 1421 !!! Kina hade detaljerade kartor över Amerika på Medeltiden…

Posted on: 5 april, 2010


 

KINESERNA VAR FÖRE COLUMBUS !!!

KINA HADE DETALJERADE KARTOR ÖVER AMERIKA !!!

År 1421 upptäckte kineserna Amerika:

http://www.1421.tv


Medeltida kinesiska kartor
över Amerika, som ska baseras på mångtusenåriga kartor:

http://www.gavinmenzies.net/media.asp
http://www.gavinmenzies.net/maps.asp
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/24170
http://yeefow.com/past/499.html

Dr. Gunnar Thompson, arkeolog och antropolog, avslöjar här att man i Kina hade detaljerade kartor över Amerika redan för mer än 1000 år sedan, och slår därmed hål på myten att Columbus skulle ha varit först till Amerika:

http://www.marcopolovoyages.com

VIDEO-bevis:

http://www.youtube.com/watch?v=Ot0IFN1cqt0

http://www.youtube.com/watch?v=3PikiQ2814E (del 1)
http://www.youtube.com/watch?v=cpaBGtZlWXQ (del 2)
http://www.youtube.com/watch?v=XxxfWxR1IBA (del 3)
http://www.youtube.com/watch?v=98KIjdwSK7Y (del 4)
http://www.youtube.com/watch?v=qO0-01Z5jVo (del 5)
http://www.youtube.com/watch?v=i8yK7S29_uw (del 6)
http://www.youtube.com/watch?v=lqZDVQf2MaQ (del 7)
http://www.youtube.com/watch?v=wh5IOkbqEQA (del 8)


VAD GÖR DET VETENSKAPLIGA ETABLISSEMANGET?

BLUNDAR OCH HÅLLER FÖR ÖRONEN…

 

Snacka om att vi blivit grundlurade… Skrikandes

 

 

DR. GUNNAR THOMPSON AVSLÖJAR SANNINGEN HÄR !!!

 

AVSLÖJANDENA FORTSÄTTER HÄR…

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

70 svar till "AMERIKA UPPTÄCKTES AV KINESERNA 1421 !!! Kina hade detaljerade kartor över Amerika på Medeltiden…"

Och det är väl ganska väl belagt att Leif Erikson var där ännu tidigare. Och att Clovis-folket var där ytterligare ännu tidigare… osv… 😉

Gilla

Men kineserna var först med detaljerade kartor över Amerika…

Gilla

Äntligen något som är sant, men vad är nyheten?

Gilla

Att det vetenskapliga etablissemanget som vanligt bara blundar och håller för öronen…

Gilla

-Columbus var inte först från Europa och Kina hade kontakter med Sydamerika långt före 1400-talet enligt arkeogiska fynd. Dessutom visade Thor Heyerdahl på det troliga i att det fanns kontakter under faraonisk tid mellan kontinenterna, plus att fynd i sarkofager talar för detsamma.-Columbus inledde en era, det är hans bidrag till historien.

Gilla

Visa gärna var du menar med att ”det vetenskapliga etablissemanget som vanligt bara blundar och håller för öronen”.

Gilla

Hade de varit lyhörda, så hade det tillhört allmänbildningen idag…

Gilla

Och varför skulle det vara forskarnas fel att folk är oallmänbildade? Jag var iallafall mycket medveten om att Columbus inte var först till Amerika, och det tror jag många av mina bekanta också är.Det är ju inte direkt som att det hemlighålls, fakta om det finns att läsa överallt i vetenskapliga skrifter! Det är bara en hacka i allmänbildningen, man skulle kunna säga att det är som en faktiod. Jag håller med dig om att folk kan vara oerhört oallmänbildade nuförtiden, men att skylla det på vetenskapen är bara absurdt.

Gilla

Men varför erkänner då inte forskarna att kineserna var före Columbus?

Gilla

Ja det här var minsann ett ”avslöjande” som inte var något avslöjande!Däremot fortfarande smått rasistiskt att snacka om att kineserna, inte Columbus, var ”först” till Amerika – när det redan BODDE folk där.Desinformation bekämpad med desinformation, skulle man kanske kunna säga.

Gilla

Jag sa aldrig att kineserna var *först* till Amerika, utan att de var de i omvärlden som upptäckte Amerika!

Gilla

Detta var i alla fall nytt för mig, så tack snille blixten. : ) Fast jag gick ju i skola på 80-90 talet, undra vad man får lära sig idag om detta.Men egentligen, vad tjänar man på att hemlighålla detta, är USA rädda för att inte ha rätten till detta land i och med detta, fast det har dom ju egentligen inte, dom snodde det ju av indianerna. Kineserna var minsan snällare, dom var bara där å titta å gjorde kartor, dom snodde minsan inte åt sig nått som tillhörde nån annan : )

Gilla

Hehe, jag sökte på Columbus på Wikipedia, till och med där stör det att Columbus inte var den förste.

Gilla

Samtidigt är det ju inte säkert att just den där 1421-boken är den mest tillförlitliga källan, och det faktum att ämnet tas upp på just den här bloggen – med sedvanlig uppsättning youtube-”bevis” – är förstås skäl nog att ta det försiktigt med vad man tar till sig och inte… 🙂

Gilla

Någon,Vad kännetecknar en ”tillförlitlig källa”? Hur känner jag igen en sådan?

Gilla

Irene,om jag får svara för ”Någon”… ;)det finns förstås många saker som avgör huruvida man kan lita mer eller mindre på en viss källa. I fallet med just den här boken, där jag märk väl inte säger att den ÄR opålitlig, men… det finns goda skäl att vara försiktig med hur stor vikt man lägger vid dess påståenden. Jag vill minnas att jag först såg den i någon Pocket Shop härom året, och tyckte den verkade intressant med reservationen att den även såg något sensationalistisk ut. Efter att ha kollat upp den lite på nätet – på ställen där jag litar på att de flesta har koll, på just det aktuella ämnet – fick jag bilden att det var en bok som drog förhastade slutsatser och byggde en hel del på spekulation utan att kunna redovisa ordentliga källor. Och därtill blivit ganska kraftigt kritiserad för just dessa saker.Alltså blev min slutsats då att intressant eller ej, kunde man knappast se den (på sin egen hand) som trovärdig på samma sätt som en bok av, säg, Dava Sobel eller Simon Singh. Kanske innehåller den en del sanning, kanske en hel del – men för att ta den på allvar måste det redovisas bättre. (Kanske är den rent skräp, som somliga verkar tycka.)Och med tanke på att boken haussas just här, bland påståenden om att solen snurrar runt jorden, alla himlakroppar är befolkade och ihåliga, där ordet ”etermedier” ska tas för bevis för etern och uttrycket ”vädrets makter” ska bevisa vädergudar… så ger det faktiskt också en fingervisning om var på den pseudovetenskapliga skalan boken KAN befinna sig.(Jag vet inte heller vad som ska anses vara direkt mörklagt, jag har inte märkt av någon direkt Columbuspropaganda på senare år, precis. Men oavsett vilka som ”upptäckte” Amerika före Columbus – kineser, vikingar, hare krishna – kan man lugnt konstatera att det var europeerna, och inte kineserna, som (utan hänsyn till de befintliga invånarna) koloniserade Amerika och byggde upp – eller ställde till med, om man så vill – det vi ser idag.)

Gilla

Hahaha…. sen mötte dom rövarna i norra canade som stal kartan, sålde den och columbus for illa kvickt innan britterna :-)))

Gilla

Sålde en förfalskning givetvis.

Gilla

http://illvet.se/kultur-historia/forntida-civilisationer/kineser-upptackte-amerika-for-3000-ar-sedan Blundar och håller för öronen… Jo jag tackar jag…

Gilla

Inte något som man får lära sig i skolan i alla fall…

Gilla

”Jag sa aldrig att kineserna var *först* till Amerika, utan att de var de i omvärlden som upptäckte Amerika!”Men vad menar du att det har för betydelse? Columbus var EUROPÉN som ”upptäckte” Amerika, vilket har haft betydelse för Amerika och Europa, och varför man fokuserat på just honom (även om han väl kanske inte ens var den förste europén där heller, ens vikingarna oräknade).Columbus ”upptäckt” hade stor historisk betydelse, men att andra har varit där innan (både urbefolkningen och andra) har väl inte varit någpn hemlighet. Och vilken betydelse kinesernas resor ska tillskrivas – ja det beror väl också på hur mycket sanning det verkar ligga bakom. Men är det någonting revolutionerande vi talar om här, eller vad menar du?Och vad är det man får lära sig i skolan? Förtigs det något menar du? Ska man utropa ”AMERIKA UPPTÄCKTES AV KINESER” som någonting enormt betydande, även om det kanske inte haft någon betydelse för världshistorien i övrigt (och fortfarande vilar på ganska skralt bevismaterial)?

Gilla

Och nu när Kina snart ändå äger hela USA genom uppköp och utlånade pengar, så kan man väl anse cirkeln sluten på något vis… 😉

Gilla

Jag fick lära mig i skolan att Columbus upptäckte Amerika, men aldrig att han var först med det. Jag pratade med några kompisar, och ingen trodde att Columbus var först.

Gilla

Err1421 är väl inte tusen år sen?Dessutom så var vikingar föreäven om de inte var så snitsiga så de gjorde kartorFör att inte tala om indianerna

Gilla

Det finns kartor över Amerika som är tusen år gamla!

Gilla

”Det finns kartor över Amerika som är tusen år gamla!”Var då?

Gilla

Möjligen är jag helt obildad och opåläst, men nog var väl ändå Indianerna först? // Anders

Gilla

Det fanns säkert människor där även innan indianerna…Det har ju ändå funnits människor på vår jord under ett par miljarder år…

Gilla

”Nämns här:”Ånej, inte en youtubelänk till. De funkar så jäkla dåligt på den här datorn just nu, och tar onödig tid att titta igenom. Kan du inte bara informera mig? Jag litar på att du återger youtubeinformationen korrekt. var finns dessa kartor?

Gilla

Lyssnade precis igenom den första youtube-länken, och det fanns inte med där…får vid tillfälle omigen lyssna igenom alla länkar och all text jag gått igenom inför sammanställandet av detta inlägg, för att finna denna uppgift…

Gilla

Blixten, det vore intressant!(Kartan som ses ovan – som PÅSTÅS bygga på en knappt 600 år gammal karta – är ju bara knappt 250 år gammal. Gällde uppgiften om tusenåriga kartor också kinesiska kartor, eller? Det vore ju en mycket större upptäckt än 250-årskartan. Eller är det andra som ritat amerikakartor?)

Gilla

250 år gammal?

Gilla

”250 år gammal?”Ja? Zheng He-kartan har daterats till 1763 och sägs vara en kopia av en karta från 1418 (även om båda dessa årtal har diskuterats och somliga misstänker förfalskning). Men öven om just denna karta skulle ha varit ett original från 1418, varför skulle den i så fall vara så sensationell om det finns kartor som är fyrahundra år äldre än så?

Gilla

”Det fanns säkert människor där även innan indianerna”Euuhmm, faller inte hela ditt inlägg då?Om det fanns människor på plats lååååångt innan Indianerna, som jag anser vara först, så är det ju knappast något uppseendeväckande att Kineserna kom dit på 1400-talet, eller hur?VEM UPPTÄCKTE EGENTLIGEN AMERIKA?Indianerna? Kineserna? Europeer?…. eller en hittills helt okänd ras?(kolla den allvetande VEDA-skriften vad de heter) // Anders

Gilla

Ville med inlägget mest upplysa om att kineserna var före Columbus (som misstänks ha varit frimurare för övrigt), som har fått för mycket cred…

Gilla

aceeo, det kanske var inomjordingarna.Eller Jack Kerouac.

Gilla

”Ville med inlägget mest upplysa…”Ehmm, men då hade det kanske varit lämpligare att skriva ”Columbus har fått för mycket cred” i stället för att basunera ut ”KINESERNA UPPTÄCKTE AMERIKA” och antyda mörkläggningar av ”vetenskapliga etablissemanget”..?

Gilla

Fast då kan det ju inte vara kineserna om de upptäckte det på 1400-talet?Det är ju en differens på sisådär 600 år

Gilla

Ja, hur ska det här hänga ihop egentligen?

Gilla

Men snälla Stollen ……. skaffa dig en utbildning ! Det var vare sig Columbus eller kineserna …… det var en norsk viking;Leiv Eiriksson (norrønt Leifr Eiríksson), også kalt for Leiv den hepne (ca 973 – ca 1020), var en norrøn oppdagelsesreisende som huskes for å ha oppdaget Nord-Amerika rundt år 1000. Leiv Eiriksson og hans mannskap var således trolig de første europeere som gikk i land i Amerika, nærmere bestemt det område som senere har blitt identifisert som Newfoundland. Hans ekspedisjoner resulterte i flere bosetninger, men ingen som ble langvarige.(WIKIPEDIA)

Gilla

Men snälla Plastic Explorer, Leffe E tog ju inte med sig några kartor tillbaka! Snilleblixten kan i alla fall visa upp tusenåriga kinesiska kartor från fjortonhundratalet fast egentligen från sjuttonhundratalet fast de är nog tusenåriga i alla fall! Eller, öh… 🙂

Gilla

Och en sak ska du veta, Anton; att dessa kinesiska kartor har själ! Det är därför det är kineserna och inte Leffe eller Christoffer hamnar på Stollens lista över Great Guys!Med kineser tänker han nog på en tidig Dalai Lama och vips så har han bevisat att ………. ja, vadå? Att DiLeva gör bra musik eller att kopiss är nyttigt att tvätta håret med (hade jag trodd det hade kanske även jag rakat skallen!)Hipp och hej, nu är det helg!

Gilla

Ah, tänkte inte på det.Men det måste vara en tidig Dalai Lama, för nuvarande är ju vetenskapsvänlig och sålunda antagligen inte äkta utan en BLUFF och KONSPIRATÖR. Jag har då inte sett bevis på motsatsen!

Gilla

”VAD GÖR DET VETENSKAPLIGA ETABLISSEMANGET?BLUNDAR OCH HÅLLER FÖR ÖRONEN…”Anledningen till att just Colombus krediteras för att ha upptäckt Amerika är för att det var hans upptäckt som startade storskalig europeisk kolonisation där. Med andra ord: Han var det upptäckaren av Amerika som hade störst betydelse för de som nedtecknade historian (européer). Jag hoppas innerligt att ingen som har genomgått en utbildning på grundskolenivå i vårt avlånga land tror att Columbus var först i Amerika.På vilket sätt håller det vetenskapliga etablissemanget för öronen? ”Snacka om att vi blivit grundlurade…”Du är sannerligen grundlurad…

Gilla

Härinne är det nu bara tomt och tyst… nej, jag hör nåt som prasslar spöklikt i vinden: är det månne de tusenåriga kartorna?

Gilla

Här får du dina tusenåriga kartor:http://www.gavinmenzies.net/media.asp”This scholarly and yet easy to read book is a major contribution to the early history of the Americas and the relations to China and other parts of Asia. There is much evidence that Chinese were in America hundreds if not thousands of years before Columbus.Based on the rare Asian maps collection of her late father, Dr. Hendon M. Harris, the author has painstakingly researched, including using the resources of the Library of Congress, to present her findings that Chinese had indeed traveled by sea to the Americassince 2000 BC.”Dr. Hwa-Wei Lee, Former Chief, Asian Division, Library of Congress (Retired); DeanEmeritus, Ohio University Libraries“Secret Maps of the Ancient World is the definitive reference book on Chinese voyages to America over the past 4000 years. It is a tremendous intellectual achievement. I hope that 10 years from now it will be in every American school. The 1421 team gives our warmest congratulations.”Gavin Menzies, author of New York Times Bestseller 1421 and 1434”

Gilla

Men ingen av länkarna visar någon 1000 år gammal karta.Den första länken talar om en kartor vilka ”The oldest of the Harris maps are thought to be from the Ming dynasty (1368 to 1644)”. Även om dom påstås vara bsserade på äldre kartor, så är det ingen som sett dom.Den andra talar om en reseberättelse, inte kartor.

Gilla

Jag ser visserligen ingen täckning för uttalandet ”Det finns kartor över Amerika som är tusen år gamla!” men jag ser i alla fall nu var du fått det från, Blixten. Så jag kan be om ursäkt för att jag antog att det var ett TOTALT hjärnsläpp! Men… som Björn sa. Knappast några otvetydiga bevis för det ena eller det andra, men det är ju inga ointressanta hypoteser för det. Men jag har heller aldrig upplevt att det liksom ”mörkats” att någon annan skulle ha ”upptäckt” Amerika innan Columbus hamnade där…

Gilla

(Jag glömde säga att mitt hjärnsläpps-antagande hade god grund i andra, insnurrade diskussioner… vad gäller användandet av våg-citatet, till exempel, antar jag att jag aldrig någonsin kommer få ett vettigt svar.)

Gilla

Vad fick du för svar av artikelförfattaren?

Gilla

”Vad fick du för svar av artikelförfattaren?”Oooooj, oooooj, ooooooj.Du har alltså FORTFARANDE inte förstått vad jag frågade om. Och om. Och om igen.

Gilla

”Vad fick du för svar av artikelförfattaren?”Enligt skaparen av creationwiki så går det inte att få hans email.

Gilla

Skönt, då slipper jag skriva och fråga ”varför valde Snilleblixten just det här citatet?”.Men jag får ju inte mer svar för det.

Gilla

Och den där raden (som du inte förstår) är det ENDA han har skrivit på creationwiki. Det är otroligt intressant att du tycker att han verkar vettig, och att man borde lita på vad han skriver, bara för att du har läst några rader du inte förstår…

Gilla

Ska det verkligen vara så erbarmligt svårt att fatta att det är Solen som snurrar runt Jorden?

Gilla

Ska det vara så erbarmligt svårt att fatta frågan om vad DU menar med att återge ett specifikt citat?

Gilla

Gäckar herr Danielsson dig fortfarande?

Gilla

Hur skulle herr Danielsson kunna veta vad du menar ?

Gilla

Herr Danielsson står på min sida!

Gilla

Björns fråga är förstås komplett och fullständig, men jag har börjat älska den här historien eftersom den så perfekt illustrerar nivån på Snilleblixtens ”kompetens”. Han får gång på gång en rak fråga om hur han själv menar, och han vägrar konsekvent att komma med ett rakt svar. Öppen debatt, tjenare!

Gilla

Jag menar givetvis (stödd på Veda-skrifterna) att det är Solen och även de andra planeterna som snurrar runt Moder Jord!

Gilla

Märkligt att de hade detaljerade kartor över Amerika, när de inte ens hade det över Kina.. men vad vet jag..

Gilla

”Jag menar givetvis (stödd på Veda-skrifterna) att det är Solen och även de andra planeterna som snurrar runt Moder Jord!”(Suck) och på vilket sätt belyser det infamösa citatet detta?

Gilla

>Herr Danielsson står på min sida!Har han träffat dig ? Känner du honom privat ? Betyder det att han vet vad du menar när du använder hans argument, även fast hans argument motbevisar det du försöker bevisa?

Gilla

Eftersom hans argument står som en punkt på en sida som ger argument FÖR geocentrismen, så förstår du själv att hans argument inte kan motbevisa geocentrismen!

Gilla

”Eftersom hans argument står som en punkt på en sida som ger argument FÖR geocentrismen, så förstår du själv att hans argument inte kan motbevisa geocentrismen!”:-oMan häpnar. Du har inte fattat ETT DYFT av vad vi skrivit sedan första gången du återgav den ödesdigra textsnutten.Om argumentet nu bara hänger på VAR det återges, så…FÖRKLARA DÅ PÅ VILKET SÄTT ARGUMENTET BEVISAR GEOCENTRISMEN.(Och det är bara DU som kan göra det, eftersom DU nu hävdar att det faktiskt gör det.)

Gilla

Hur det bevisar?Bara att läsa vad han skriver!Du har många fler vattentäta bevis för Geocentrismen här:http://creationwiki.org/Pro-geocentricityÄven den äldsta och ädlaste vetenskapen vi har, astrologin, baserar sig på Geocentrismen!Om Geocentrismen inte var sann, så skulle inte astrologin fungera!

Gilla

Ramlade in på den här sidan då jag skulle kolla lite om boken ”1421”.Vill inte provocera, men tycker att man gör något onödigt invecklat av det hela här.Poängen är väl att Columbus’ satte igång en ny epok i.o.m. att det var via hans irrfärder som Amerika var något som efter hand gjorde att den ”nya” kontinenten kom att ingå i folks medvetande. Därför talar man om Columbus’ upptäckt trots att man vet att Leif Eriksson samt rentav en del kineser (för att inte tala om en massa indianer) var där före honom?Dessutom lite väl populistiskt tillspetsat det där med att det ”vetenskapliga samfundet som vanligt (sic!) blundar och håller för ögonen”.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: