Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

BARNÄKTENSKAP – Drottning Margareta, Sveriges 1:a kvinnliga regent, gifte sig vid 10 års ålder!

Posted on: 16 juni, 2010SVERIGE HAR TILLÅTIT BARNÄKTENSKAP

DROTTNING MARGARETA GIFTE SIG SOM 10-ÅRING


Sveriges första kvinnliga regent,
Drottning Margareta Valdemarsdotter (1353-1412), dotter till Valdemar Atterdag, trolovades med Håkan Magnusson vid 5 års ålder och gifte sig med honom när hon var endast 10 år:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Drottning_Margareta

 

Var människan mognare och mer ansvarsfull vid tidig ålder, förr i tiden?

Har människan devolverat, degenererat, under tidens gång?

Skulle någon kunna tänka sig exempelvis Kronprinsessan Victoria gift som 10-åring?

.

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

Annons

39 svar till "BARNÄKTENSKAP – Drottning Margareta, Sveriges 1:a kvinnliga regent, gifte sig vid 10 års ålder!"

Kronprinsessan Victoria, hade det ens varit tänkbart, att hon kunnat gift sig vid 10 års ålder?Vad säger ni, kära vänner?

Gilla

Ni i hare ram ram skulle gillat det va?

Gilla

Hur så?

Gilla

Jag säger att det är absolut otänkbart att tillåta barnäktenskap. Jag bryr mig inte om att Mohammed gifte sig med en sexåring eller att Margareta gifte sig när hon var tio. Det enda du gjort nu var att bevisa att Sverige inte är ett perfekt land med perfekta traditioner. Barn SKA inte tvingas att gifta sig innan de är arton.

Gilla

Är det bevisat att Drottning Margareta gifte sig mot sin vilja?Hur ser ett perfekt land med perfekta traditioner ut?

Gilla

Konstigt att ingen gud satte/sätter stopp för det där…. hm

Gilla

Gud skänkte oss vår Gudagivna fria vilja…Frihet under ansvar!Därför som vi har karmalagen här i den materiella världen…Den andliga världen styrs av kärlek, så där behövs inga karmalagar!

Gilla

”Hur så?”Då kan ni ju gifta er och lagligt få utlopp för eraperverst sjuka böjelser.

Gilla

Perverst sjuka böjelser?

Gilla

Om en 7-årig flicka i Gävle har sex med (läs: blir våldtagen av) en vuxen man, bevisar det då att barn i Gävle är mognare än andra barn?Om två småbarn i Arvika mördas av en galning med hammare, bevisar det att barn i Arvika har dödslängtan?

Gilla

1. Våldtäkter är kriminellt och har ingenting med mognad att göra!2. Bevisar bara att det finns en galning i Arvika…

Gilla

Barnäktenskap är också kriminellt och har ingenting med mognad att göra. Vad är din poäng?Galning? Nej, hon utförde ju bara guds vilja.

Gilla

Var går åldersgränsen för barnäktenskap?Vad tycker du man skulle ha gjort med Margareta Valdemarsdotter och Håkan Magnusson?Det är INTE Guds personliga vilja att man mördar småbarn!Därför som Gud inte heller vill att vi mördar barn som inte ens hunnit ut från livmodern…

Gilla

Av detta inlägg att bedöma, kan jag anta att du ställer dig i en position där du vill försvara barnäktenskap bland annat?Bara för att först etablera just var du står i frågan.

Gilla

Beror på tid, plats, kultur och omständigheter…

Gilla

Var går åldersgränsen för barnsex, Snillet? Vem är du att säga att den 7-åriga flickan i Gävle inte får ha sex?

Gilla

Du svarade inte på frågan…var går åldersgränsen för barnäktenskap?

Gilla

”Beror på tid, plats, kultur och omständigheter…”Vilket inte i sig är ett riktigt svar. Jag kan här utföra ett ganska opassande uttalande baserat på både den rådande kulturen, tiden och platsen gällande då här i Sverige att jag inte finner att vårt demokratiska system som idag råder är det bästa för fortsatt produktivitet gällande nationens framtid. Det vill säga ett kontra-demokratiskt uttalande.Jag har läst en hel del från din sida, från att solen cirkulerar runt jorden till att vår planet är ihålig. Att Veta skrifterna är lika med ett vetande i skriftlig form osv. Att du finner dig vara en förespråkare av barnäktenskap skulle inte vara speciellt förvånande om jag måste vara ärlig.

Gilla

Barnäktenskap funkade förr i Sverige, när människan var mer mogen och utvecklad…funkar inte längre, inget som rekommenderas längre!Vår Drottning Margareta klarade av det, däremot har jag svårt att tänka mig Kronprinsessan Victoria gift som 10-åring…Gud välsigne Victoria & Daniel!

Gilla

Givetvis så var människan mer ansvarsfull förr i tiden. Vid 20-års ålder var man inte sällan gift med tillhörande familj samt förvaltade privata egendomar och upprätthöll diverse arbeten. Den moderna människan är dock en produkt av amerikansk kulturimperialism där materialism och bristande andlighet i kombination med en omfattande brist på traditionella moraliska värderingar står som primus motor, vilket har resulterat i en oerhörd förslappning och identitetslöshet.Jag tvivlar dock starkt på att en 10-åring är redo för någon form av äktenskapligt förbund, oavsett om vi diskuterar nutid eller tidigt 1700-tal. Barn ska tillåtas vara barn så länge dessa rent biologiskt kan klassas som detta. Dock måste samtidigt vara noga med att uppfostra dessa till att vara just ansvarsfulla. Visst fungerade barnäktenskap förr i tiden – inom vissa kulturer – men man måste samtidigt fråga sig om allting verkligen är positivt bara för att det är funktionellt. I ärlighetens namn så är väl detta inte direkt en primära fråga inom Vaishnava-traditionen heller. Vi lever i Kali Yuga där intellektuellt mörker och bristande andlighet härskar, så nog finns det viktigare punkter att spekulera kring.

Gilla

Håller med dig, Revoltören!

Gilla

”Du svarade inte på frågan…var går åldersgränsen för barnäktenskap?”Jag vet av erfarenhet att du inte kommer att besvara mina frågor även om jag besvarar dina, så det känns meningslöst att svara på den frågan. Särskilt med tanke på att du själv kan googla svaret på några sekunder.

Gilla

Jag hittar inget specifikt Google-svar, var gränsen för barnäktenskap går…

Gilla

18 år är gränsen i Sverige, men i vissa fall kan man få tillstånd av länsstyrelsen att gifta sig som underårig. Att gifta sig vid 10 års ålder kan man dock glömma.Så, då var frågan besvarad. Kan du nu svara på mina frågor någon gång? Eller tänker du fortsätta undvika dem?Du hävdar ju att det faktum att den gamla drottningen gifte sig som 10-åring bevisar att barn var mer mogna på den tiden. Med samma logik måste du nu också hävda att en 10-åring som ingår äktenskap i, låt säga, Iran, bevisar att barnen i Iran är mycket mognare än våra svenska barn. Men detta låter ju otroligt.Tror du, förresten, att så mycket evolution kan ske på så kort tid? Då tror du ju på mer evolution än vad någon biolog skulle skriva under på. Underligt.

Gilla

Ja, 18 år är den lagliga gränsen i Sverige, men frågan gällde specifikt vad DU tycker?Om du styrde och ställde i Sverige, var skulle du sätta gränsen för barnäktenskap?Människan var mycket mer utvecklad både moraliskt, socialt och andligt långt tillbaka i tiden, för saken är ju den att vi för 5000 år sedan trädde in i den mest degenererade och syndfulla tidsåldern, Kali Yuga, som är den mest lågtstående av de 4 tidsåldrar som kommer och går…Därför anser jag att 10-åringar som år 2010 gifter sig i Iran, är lite väl tidigt…

Gilla

Jamen då skulle du ju varit lite tydligare med vad du försökte ställa för fråga.Min personliga åsikt är att man ska få gifta sig när man förklaras myndig, dvs såsom fallet är i Sverige. Exakt vilken ålder som ska gälla för detta kan diskuteras, men mycket tidigare än 18 kan det inte bli fråga om. Om du någonsin pratat med exempelvis en 13-åring så vet du att de är bara marginellt smartare än du själv, och då kan man ju inte vara myndig.Snarare något senare än 18, om jag ensam fick bestämma.Sen fyller du ut resten av ditt inlägg med irrelevant svammel om din religion. Detta ger jag inte mycket för. Jag ställde dig specifika frågor som du inte vågar besvara. Vad är du så rädd för?

Gilla

Exakt vilka frågor är det som du vill ha svar på, Alimantado?Hur många frågor ska jag väntas besvara på den här gången?

Gilla

Jamen då skulle du ju varit lite tydligare med vad du försökte ställa för fråga.Min personliga åsikt är att man ska få gifta sig när man förklaras myndig, dvs såsom fallet är i Sverige. Exakt vilken ålder som ska gälla för detta kan diskuteras, men mycket tidigare än 18 kan det inte bli fråga om. Om du någonsin pratat med exempelvis en 13-åring så vet du att de är bara marginellt smartare än du själv, och då kan man ju inte vara myndig.Snarare något senare än 18, om jag ensam fick bestämma.Sen fyller du ut resten av ditt inlägg med irrelevant svammel om din religion. Detta ger jag inte mycket för. Jag ställde dig specifika frågor som du inte vågar besvara. Vad är du så rädd för?

Gilla

Du förväntas svara på de frågor som riktas till dig. Du inbjuder enligt egen utsago till debatt, men när du får debatt så blir du genast rädd och gömmer dig.De frågor jag riktat till dig finns här i kommentarerna ovan, så det är bara att scrolla upp och besvara de frågor som du inte vågat besvara tidigare. Jag väntar på att ditt mod ska återvända.

Gilla

Jag hittade bara följande fråga från dig:Var går åldersgränsen för barnsex?Barn = Människa som inte vuxit färdigt till kropp och själ, speciellt om människa som inte nått pubertetsålder eller straffmyndighetsålder etc.Barnsex skulle jag då anse att det är innan puberteten, dvs tiden innan man kan befrukta eller bli befruktad!Håller du med?

Gilla

Nej, inte helt.Nu väntar jag bara på bevis för att Margareta var vuxen nog som 5-åring att bestämma att hon ville gifta sig, och som 10-åring vuxen nog att genomföra äktenskapet.Du har mycket bevis att gräva fram här, innan du har en poäng. Vad är du så rädd för?

Gilla

Drottning Margareta trolovade sig med Håkan som 5-åring och giftes bort som 10-åring…vad tror du anledningen till det var?

Gilla

Ja, det är väl ganska uppenbart att många småflickor och småpojkar bortlovas vid alldeles för ung ålder i många olika tider och kulturer.Vad är din poäng egentligen? Var är dina bevis för att det skulle vara något speciellt just med detta fall?

Gilla

Tyckte bara att det var anmärkningsvärt att det i den svenska regentlängden har förekommit barnäktenskap…

Gilla

För egen del är det väldigt enkelt, en person får inte ingå i äktenskap förräns denna anses myndig. är man inte myndig får man ju inte i lagens ögon fatta egna beslut, och ett äktenskap skall fattas utifrån ett eget beslut inte någon annans beslut.Kan därför tycka det är konstigt att åldersgränsen från barn till vuxen i vissa fall är 15, 18 eller 20 beroende på vad man avser. Frågar man då mig, borde man få gifta sig vid 15 års ålder, coh även bli myndig då. Äktenskapet är en skapad produkt, men avser ändå att reproducera sig, vilket inte är ”tillåtet” innan 15 års ålder. Denna ålder grundar sig på när ett barn blir könsmoget, finns ingen anledning att ha sex innan man kan få barn. Allting faller sig ganska logiskt om man bara delar upp det i vad och varför det finns gränser.Barn var visserligen mognare förr, men kom faktiskt senare in i puberteten och borde således inte fått gifta sig så tidigt….. // AndersHUMOR -> blogg.aftonbladet.se/sextoon/HUMÖR -> blogg.aftonbladet.se/aceeo/

Gilla

Håller med dig, gränsen borde ligga vid ca 15 år!

Gilla

Idag läste jag i Aftonbladets papperstidning om en flicka som fått sin mens vid 3 års ålder. Vad säger din gud om det, Snillet? Är denna flicka per definition redo för sex och äktenskap? Eller är det dags att börja tillämpa undantagsregler nu?

Gilla

Vad allas vår Gud säger?Att vi bör vakna upp till vår eviga andliga identitet!Vi är inte våra materiella kroppar!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: