Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VI SJÄLAR ÄR EVIGA ODELBARA INDIVIDER (individ´uus), våra kroppar är temporära delbara objekt (dividen´dus) !!

Posted on: 21 januari, 2011


 

SJÄLEN, INDIVIDEN = DET ODELBARA SUBJEKTET/JAGET

KROPPEN, DIVIDEN = DELBART OBJEKT/FÖREMÅL

 

ANDLIGA ABC-KUNSKAPER:

 

1. Vi själar är eviga odelbara individer (individ´uus), våra kroppar är temporära delbara divider (dividen´dus)!

2. Vi själar är medvetna och kunniga, våra kroppar är omedvetna och okunniga!

3. Vi själar är lycksaliga, våra kroppar är olycksaliga!

 

Köttkostymerna som vi själar går och bär omkring på här i den materiella världen är alltså temporära, omedvetna och en källa till olycka och lidande, medan vi själva som själar är eviga, medvetna och glädjefyllda, och hör den andliga världen till!

Med tanke på att geléklumpen vi har i våra skallar, hjärnan, är ett delbart omedvetet objekt, så kan vi tryggt dra den vetenskapliga slutsatsen att hjärnan inte kan vara vårt medvetna upplevande jag, själva individen som lever och bebor kroppen och knoppen!

 

SLUTSATS?

 

Just precis, hjärnkramarna har fel när de påstår att vi slutar att existera, att livet är över, när geléklumpen slutat fungera, eftersom de i sin andliga ignorans inte begriper att hjärnan bara är ett omedvetet fysiskt organ, en biologisk kopplingscentral, ett modem, en förbindelselänk mellan den medvetna själen, dvs vårt eviga Jag, och den fysiska kroppens sinnesorgan!

 

HJÄRNAN = Kanaliserar impulser från sinnesorganen. Hjärnan är bara ett fysiskt organ, ett omedvetet OBJEKT, en ÄGODEL!

JAGET/SJÄLEN = Upplever impulserna som sinnesintryck. Själen är den levande medvetna individen, SUBJEKTET, själva ÄGAREN av hjärnan och sinnesorganen! Det är jaget/själen som tänker tankarna, känner känslorna och minns minnena!

MEDVETANDET = Vår, jagets/själens, eviga perceptionsförmåga, själens energi. Det är vi själar som är medvetna, och medvetandet genereras givetvis av oss medvetna själar och inte av den omedvetna hjärnan!

 

Att påstå att hjärnan är jaget, är lika sjukt som att påstå att gitarren är gitarristen!

Ateister förväxlar i sin andliga blindhet subjektet jaget/själen/individen, med objektet hjärnan, som ju bara är ett omedvetet fysiskt organ, en tingest!

 

TILL DISKUSSION:

 

Vad beror det på att vi i våra läroanstalter och massmedier inte får lära oss det mest grundläggande i livet, att vi själar är eviga odelbara andliga individer, medan våra köttkostymer, våra fysiska kroppar, bara är temporära delbara materiella objekt?

Varför mörkar man för oss dessa uppenbara grundläggande fakta?

 

 

 

BhagavadGitaCh2-22-iskcondesiretree.jpg

 

 

7d93fdc45fda9bb4c658ccab9837d5c9.jpg

220.jpg

 

body-or-soul-philosophy-17-728.jpg

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

 

Annons

35 svar till "VI SJÄLAR ÄR EVIGA ODELBARA INDIVIDER (individ´uus), våra kroppar är temporära delbara objekt (dividen´dus) !!"

Detta är grundläggande andlig metafysik, som vi tyvärr inte fått lära oss i våra svenska ateistiska läroanstalter…Inte undra på att dagens ”moderna” människa är neurotisk och olycklig…

Gilla

Hela artikeln består enbart av en massa ogrundade påståenden. Det är lätt att snicksnacka massa dynga som:…våra kroppar bebos av immateriella spökväsen från den 8:de dimensionen, som söver oss ett antal timmar varje dygn så att de kan ostört utföra odetektbara undersökningar på våra organ! Ovanstående blir inte sant bara för att jag säger det.

Gilla

Filosofiskt sett så är det väldigt grundat!Det absoluta ÄR de facto grunden till det temporära, till det relativa!Eller hur?

Gilla

Filosofi:Vilka faktorer bestämmer vilka data som blir sanna, resp. vilka som inte blir sanna – bara för att någon säger det … ?! =o)

Gilla

Till filosofin räknas ju bl.a. logik, kunskapsteori och etik, och logiken är ju som bekant en av våra äldsta vetenskaper. Med logiska resonemang kan man faktiskt teoretiskt bevisa saker och ting, bl.a. att det temporära måste bottna i en evighet, att evigheten är en förutsättning för att något ska kunna existera temporärt.

Gilla

”Filosofiskt sett så är det välgrundat”Filosofiska argument intresserar mig inte. Du skulle kunna ge mig ett fullständigt logiskt och sunt argument (för till exempel Guds existens) som hur jag än försökte inte lyckades vederlägga, och jag skulle ÄNDÅ INTE ACCEPTERA DET. Ett filosofiskt argument är aldrig tillräckligt utan evidens som backar upp det. Jag har dock aldrig stött på ett sådant filosofiskt argument, och jag har gått igenom mängder och åter mängder genom åren, kan tilläggas.

Gilla

Om filosofiska argument inte intresserar dig, då säger du goodbye till bl.a. logiken…

Gilla

Jag TROR att – vad Queen egentligen söker eller behöver – är en verklig upplevelse / praktisk egen erfarenhet av lite hokus-pokus…. :o)

Gilla

”Om filosofiska argument inte intresserar dig, då säger du goodbye till bl.a. logiken…”Du kan filosofera hur mycket du vill om att två smurfar + två smurfar blir tillsammans fyra smurfar. Resonemanget är logiskt sunt. Gissa varför jag inte accepterar det?Jag ger dig ett litet tips, det har något med evidens gällande någons existens att göra….

Gilla

Har du ens evidens för din egen existens?

Gilla

”Har du ens evidens för din egen existens?”Jag är enkelt detekterbar för alla människor på den här planeten samt för drivor av vetenskapliga instrument.

Gilla

Nu syftar du på ditt detekterbara jordiska hölje, köttkostymen du går omkring och bär på…men jag ville ha evidens för DIG, du som lever och bebor din temporära stofthydda, och som om ett antal år inte längre finns kvar i den hyddan, utan har kilat vidare…DU!

Gilla

”Har du ens evidens för din egen existens?”Om jag inte hade existerat hade jag inte kunnat fundera på min existens.Jag kan inte bevisa min existens för dig dock.

Gilla

Jo, du vet att du existerar, men du kan inte bevisa din existens för andra med fysiska medel…

Gilla

”Har du ens evidens för din egen existens?”Om jag inte hade existerat hade jag inte kunnat fundera på min existens.Jag kan inte bevisa min existens för dig dock.

Gilla

Jo, du vet att du existerar, men du kan inte bevisa din existens för andra med fysiska medel…

Gilla

”Jag är enkelt detekterbar för alla människor på den här planeten samt för drivor av vetenskapliga instrument.”Om du inte köper det , är du en solipcist. Är du en solipcist så är dina gudar, andar samt hokuspokus-ideér lika mycket fantasifoster som jag är, vilket innebär att din blogg inte fyller något syfte alls för dig. Om du tycker att din blogg fyller ett syfte för andra, är du förmodligen ingen solipcist, vilket innebär att du accepterar min existens som jag kan påvisa genom att dina sinnen kan detektera mig väldigt lätt.

Gilla

Mina sinnen kan endast detektera din temporära jordiska stofthydda!Men nu gällde det ju inte din stofthydda, utan individen, det medvetna jaget, som lever i och bebor stofthyddan!

Gilla

”Mina sinnen kan endast detektera din temporära jordiska stofthydda! Men nu gällde det ju inte din stofthydda, utan individen, det medvetna jaget, som lever i och bebor stofthyddan!”…och vi är tillbaka på ruta ett med en massa ogrundade påståenden igen. Cirkelresonemang är lite av din forté.

Gilla

Ogrundade påståenden?Gör inte du skillnad mellan dig som medveten levande individ och din förjängliga jordiska köttkostym?

Gilla

”Gör inte du skillnad mellan dig som medveten levande individ och din förjängliga jordiska köttkostym?”Ungefär lika mycket som jag gör skillnad på min ”köttkostym” i denna värld och mitt alter ego som är stöpt i samma ”köttkostym” i parallell-universa nr 14, belägen i dimension Alpha-Gamma-Beta-Epsilon D.

Gilla

Bara fråga om våra yttre ”plagg” här i den materiella världen…och det är vi medvetna själar som byter plagg från liv till liv, inkarnation till inkarnation…

Gilla

Hej, jag har varit med om något obehagligt, jag var svårt medecin förgiftad och la mig ner i sängen,jag framkallade starka andliga rysningar i kroppen som man får när man lyssnar på musik som vangelis,enya, efter en kort stund känner jag hur själen åker ur kroppen och det blir en kall dimma som far ur, sedan säger en röst att dom har min själ förevigt, alltså jag ställer mig upp och är helt tom i hela kroppen nästan viktlös och all smärta är borta, har någon tagit min själ eller är det en medecin förgiftning?Är medvetandet själen? jag är väldigt ångestfylld utav detta,du kan mer om själen än andra behöver svar. mvh linda

Gilla

Hej Linda, jag läste detta först nu, undrar hur det går för dig? Tyvärr är jag själv okunnig i vad som kan ha hänt med dig, är inte bekant med medicinförgiftningar…Medvetandet är ett symptom på själens existens. Medvetandet är själens energi, själens perceptionsförmåga.

Gilla

Hej, jag har varit med om något obehagligt, jag var svårt medecin förgiftad och la mig ner i sängen,jag framkallade starka andliga rysningar i kroppen som man får när man lyssnar på musik som vangelis,enya, efter en kort stund känner jag hur själen åker ur kroppen och det blir en kall dimma som far ur, sedan säger en röst att dom har min själ förevigt, alltså jag ställer mig upp och är helt tom i hela kroppen nästan viktlös och all smärta är borta, har någon tagit min själ eller är det en medecin förgiftning?Är medvetandet själen? jag är väldigt ångestfylld utav detta,du kan mer om själen än andra behöver svar. mvh linda

Gilla

Hej Linda, jag läste detta först nu, undrar hur det går för dig? Tyvärr är jag själv okunnig i vad som kan ha hänt med dig, är inte bekant med medicinförgiftningar…Medvetandet är ett symptom på själens existens. Medvetandet är själens energi, själens perceptionsförmåga.

Gilla

Jag är så less på allt nu att jag funderar på att ge upp allt, jag kunde omöjligt veta att själen skulle tas ifrån mig, jag är nog ensam i hela världen om detta, det känns som att jag bara är en fysisk kropp nu utan möjligheter till ett liv bortom denna värld, alla känslor är borta,känner ingen empati,ånger,eller lycka nu men ändå sitter jag och gråter. jag är evigt tacksam om du vet vad som kan ha hänt.. linda

Gilla

LindaDu skall absolut inte vara rädd för att förlora din själ. Det är bara i sagornas och fictionens värld sådana saker händer. Det är inte något som kan hända på riktigt. Däremot kan det, som du nu fått erfara, hända väldigt underliga och ibland ruskiga saker, i samband med droger. Det har att göra med det faktum att drogerna så att säga ”öppnar upp” ens sinne för den osynliga världen – och dem / det som huserar där …Det som hänt kan vara av något övergående slag. Ta det bara lugnt, och se hur det utvecklas. Det kanske försvinner av sig självt, som förkylningarna brukar göra.

Gilla

”Bara fråga om våra yttre ”plagg” här i den materiella världen…och det är vi medvetna själar som byter plagg från liv till liv, inkarnation till inkarnation…”Belägg för det, tack.

Gilla

Bhagavad-gita!

Gilla

”Bara fråga om våra yttre ”plagg” här i den materiella världen…och det är vi medvetna själar som byter plagg från liv till liv, inkarnation till inkarnation…”Belägg för det, tack.

Gilla

Svar: till anonym: jag kände hur min själ åkte ur kroppen och vart helt tyngdlös som en tom kropp, det är något mycket obehagligt detta, jag känner ingen glädje,empati eller någon lycka längre, min själ är förevigt borta hos någon makt nu, skulle behöva fler svar angående denna upplevelse, funderar på att ta mitt liv eftersom jag kommer aldrig att kunna återfödas eller något utan en själ… Linda

Gilla

Läste detta först nu, hur går det Linda? Att ta sitt liv hjälper ingenting, så jag rekommenderar dig att bestämt kasta bort dessa tankar!

Gilla

Skulle behöva mer svar inom detta, finns det fler som upplevt liknande saker? eller är min själ borta nu? jag känner mig helt svag och att något fattas i kroppen, imovane är iofs narkotika klassat.. Linda

Gilla

Du ÄR själen och dig kan ingen ta ifrån dig!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: