Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

SÖNDAGENS VISDOMSORD – Indianernas förutsägelser om jordens framtid och vad som har gått snett…

Posted on: 13 februari, 2011


 

SÖNDAGENS VISDOMSORD !!!

INDIANERNAS FÖRUTSÄGELSER OM JORDENS FRAMTID !!!

Denna söndagens visdomsord får vi från en mycket vis nordamerikansk indian, en äldste, som delar med sig av den amerikanska ursprungsbefolkningens syn på Moder Jord, den moderna människans katastrof, och vad vi har att vänta oss av framtiden…

Mycket sevärt, måste bara ses!

http://www.youtube.com/watch?v=g7cylfQtkDg  (del 1)
http://www.youtube.com/watch?v=tqfvUA2vRAM  (del 2)
http://www.youtube.com/watch?v=9piIziXU9RE  (del 3)
http://www.youtube.com/watch?v=Z57zs_Q67Ng  (del 4)
http://www.youtube.com/watch?v=2BqJMwKZdyE  (del 5)

 

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

39 svar till "SÖNDAGENS VISDOMSORD – Indianernas förutsägelser om jordens framtid och vad som har gått snett…"

SOLEN SNURRAR RUNT JORDEN !!! Geocentrismen är nu vetenskapligt bevisad! Religionerna hade rätt !!!Läste denna blggartikel….Kan tyvärr säga att Vetenskapen o Religinen inte kommer riktigt överens….Men hur vet vi ,att det alla vetenskapsmän säger är rätt o Religonen har fel??Som jag har förståt har Religon o tron funnits mycket längre än vetenskapen….Ett ord språk som är bra:Tron kan flytta berg??(det vet jag är sant)….

Gilla

Och sen är det ju inte alltid vetenskap heller…Big Bang-teorin och evolutionsteorin är ju pseudovetenskaper…

Gilla

Hur vore det om du avslutade tidigare diskussioner innan du startar nya?Groggad, kanske är därför att om man ifrågasatte tron så blev man torterad och mördad? Bara för att det funnits längre betyder det inte att det är mer rätt, det betyder bara att vi inte visste nånting förränn man verkligen fick praktisera vetenskap öppet.

Gilla

Jag har som mål här att göra ett nytt inlägg varje dag, samtidigt som jag återkommer till de 7 senast skrivna inläggen som syns högst upp till höger, så var inte orolig, jag återkommer med jämna mellanrum till de senast 7 skrivna inläggen!

Gilla

Förlåt, högst upp till vänster menar jag ju…

Gilla

Hur det skulle gå för det indianska folket och även för nybyggarna, vi europeer som snodde deras land – detta visste indianerna redan för 200 år sedan.De besitter en visdom som vi västerlänningar aldrig nånsin kommer att komma i närheten av. De vet.—————–Att blind tro och hjärntvätt av sekter kan ‘försätta berg’ – det väntar vi fortfranade på.Menar du att alla astrologer ända sen 1700-talets (?)Copernicus och grabbarna, och de som numera med förfinade instrument, ser i syne? De kan ju se långt bortom våra närmaste galaxer.Hade det stämt att solen snurrade runt jorden och inte tvärtom så hade det inte funkat att leva här.Men däremot snurrar alla galaxer åt olika håll, runt sej själva och bort / mot solen. Men det är processer som tar 100.000-tals år. Så om du ser det ur DET perspektivet så kan det nog nästan stämma.Tycker du ska börja prenumerera på Illustrerad Vetenskap. Det är en suverän tidning som handlar om ALLT från DNA-molekyler till Universum, samt allt där emellan. Då begriper man sammanhangen bättre än om man läser enkelspåriga sekteristiska skrifter eller den tusentals år gamla Bibeln, som skrevs i bildspråk för att folk på den tiden skulle fatta. Det fanns ju knappt några skolor för vanligft folk på den tiden…..och de flesta människor hade aldrig varit längre bort än till grannbyn, möjligen – och jorden var fortafarnde platt….Ha en bra dag, BlixtenKao

Gilla

Varför skulle det funka att leva här, med tanke på att solen snurrar runt jorden?Det har ju funkat i miljarder år!Jorden var platt?Bara en MYT att man skulle ha trott det:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/07/jorden-ar-platt-nej-det-trodde-man-inte-alls-pa-medeltiden-bara-en-vetenskaplig-faktoid-myt

Gilla

Jorden är lite tillplattad vid Nordpolen och dessutom lutar Jordaxeln mellan ca 21 grader till ca 23 grader, och den rörelsen tar ca 10.000 år. Vi ligger nu nånstans i mitten. Vid 21 graders lutning kan inte människor bo i de norra dlarna av världen och vid 23 grader kan ingen bo på mitten av jordklotet. Det är bl.a därför det varit såna enorma folkomflyttningar för jättelänge sen.Ett exempel är de s.k ”meanderslingorna”, ett invecklat mönster som fanns både hos Inkafolket i sydamerika men även hos grekerna i nutid.Kao

Gilla

”Ett exempel på att det varit stora folkomflyttningar…”ska det stå i sista stycket på min förra kommentar.Dessa meanderslingor kan bara inte hittats på av 2 olika folkslag på olika platser på jordklotet. De är för invecklade för det. Då talar jag om det ÄKTA meanderslingsmönstret.Det har varit folk från Europa och säkerligen även från Afrika, i Amerika långt innan 1400-talet. Det är bara det att vi inte vet så mycket om det ännu. Men dessa urgamla mönster, på 2 vitt skilda platser i världen säger en hel del.Det är bara den självgoda nutidsmänniskan som försöker inbilla oss genom vetenskapen att det förhåller sej på ett visst sätt, ( ”den heliga vetenskapen”, vars teser måste framställas så de kan motbevisas, annars är det ingen vetenskap. )Ja, det där vet du ju.Vi får ständigt veta nya saker, nya rön som genom ny forskning och nya instrument visar på att det som var sant för 50 år sen inte alls är det idag.Tack och lov för forskningen, som välkomnar nya rön och inte är så egocentriska. I så fall skulle väl Jorden fortfarande vara platt och människan bara funnits i 6000 år…Kao

Gilla

Som sagt, det är bara en MYT att folk skulle ha trott att jorden var platt:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/07/jorden-ar-platt-nej-det-trodde-man-inte-alls-pa-medeltiden-bara-en-vetenskaplig-faktoid-mytSedan så har människan enligt Veda-skrifterna funnits på jorden i miljarder år!

Gilla

Mycket intressan!/Skvitt

Gilla

Ja, tänk om vi hade såna kloka män som han i ledande positioner i världen…

Gilla

Vet en sak iaf….Att allt man läser inte är sant i alla fackta böker….Hur kommer det sig att sjuka mäniskor som får socker piller blir lika friska som dom som behandlas med riktig medicin????Kan det ha med tro att göra????

Gilla

Precis!Lika effektivt att behandla sjuklingar med sockerpiller som med ”riktig” medicin, och med den stora fördelen att de slipper biverkningar…

Gilla

Nu har jag givit dig lite välförtjänt reklam som du ser om du kikar in hos mig!/Skvitt

Gilla

Tack så mycket!(hittade dock inte var du hade lagt reklamen)

Gilla

Ja, tänk om vi hade såna kloka män som han i ledande positioner i världen…Ja, och de kloka som skulle ha makten i sådana ledande positioner i världen..de behöver den inte….De är FÖR kloka för det !! MegaKramar till dig!

Gilla

Tack, detsamma!Fick precis inspiration att göra ett inlägg kring ”Alla hjärtans dag”….

Gilla

”Jag har som mål här att göra ett nytt inlägg varje dag, samtidigt som jag återkommer till de 7 senast skrivna inläggen som syns högst upp till höger, så var inte orolig, jag återkommer med jämna mellanrum till de senast 7 skrivna inläggen!”Jättesmidigt; så om du undviker att svara på vissa besvärande kommentarer under en vecka, kan du glömma bort grejerna sen. Och glatt posta samma blogginlägg på nytt så småningom, med samma felaktiga, lögnaktiga innehåll.För nog kommer du använda samma värdelösa ”bildbevis” nästa gång du skriver om ihåliga jorden (eller hänvisar till de gamla trådarna)? Visst kommer du fortsätta göra lögnaktiga jämförelser mellan ”uråldriga månraketer” och ”hypermoderna rymdfärjor”? Visst kommer du åter hänvisa till obefintliga uppgifter om ”nötkärnefriska månfarare”? Osv, osv, osv.

Gilla

Jag svarar både på allt besvärande och allt icke-besvärande under en veckas tid, sen så får man gå vidare i livet…DET RIKTIGT SKUMMA är att ingen av de 23 påstådda astronauterna till månen (John Young 2 ggr), någonsin drabbats av strålskador eller cancer, och att 18 av dessa 23 astronauter fortfarande är vid liv (!), alla omkring 80 år gamla och friska som nötkärnor…Vad är oddsen?Efter att ha genomstrålats av mer än 15 000 rem/person…

Gilla

Halloj Stollen !!!!!!!!!!!!!!!!!Vad kul att du är tillbaka – hur var din terapi? Vare sig lobotomeringen eller pilleren tycks ha tagist specielt hårt …..Toppen Stolleblixten – YOU’RE THE MAN!Ser även att du fått en rad nya anhängare – vart tog dom gamla vägen? AliMantado (den enda som varit plus/minus lika tokig som du), Kregah, Irene och dom andra virrpellarna – tröttnade dom?Herrejösses, då är det snart dags att blåsa liv i Sverker’n igen :-)Du, skit i dom där sädescirklarna, hålet i jorden, likkistor i plast och allt det där gamla tjafset – listade du inte ut något riktigt pirrigt när du var på hispan? Jag litar på dig Stollen – sätt dit alla dom där ateisterna så det bara smäller!Skönt att ha dig tillbaka. Det var ju nästan så jag började tro att det fanns magma inuti jordklotet – oj, vad tokig man höll på att bli!

Gilla

Välkommen tillbaka, kära Plastiklycka!Terapin gick över förväntan och datorn har jag fått behålla på avdelningen… :)Kregah och Irene finns kvar, medan Alimantado och Sverker´n är saknade…Var finns bevisen för att magman skulle komma från jordens inre?Man har ju aldrig varit djupare ner än några ynka mil…

Gilla

”DET RIKTIGT SKUMMA är att ingen av de 23 påstådda astronauterna till månen (John Young 2 ggr), någonsin drabbats av strålskador eller cancer, och att 18 av dessa 23 astronauter fortfarande är vid liv (!), alla omkring 80 år gamla och friska som nötkärnor…”Men snälla du, det har ju just påpekats för dig att detta inte stämmer, det är LÖGN. Nästan ALLA månfarare har uppvisat strålskador, trots att de INTE har bestrålats med så mycket som de felaktiga uträkningarna påstår.Du bryr dig verkligen inte om den information du får, eller hur? Du ljuger hellre?

Gilla

Källa, tack!

Gilla

”Källa, tack!”Det är ingen hemlighet, och det finns t.o.m. på wikipedia. jag har redan länkat till åtminstone en källa här:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/08/manbluffen-1969-1972-obestridliga-bevis-for-nasa-s-mankonspiration-dokument-och-video-analyser-1#comments…där du även har andra lögner och förvrängningar att stå till svars för.Vad har du själv för källa till att de skulle vara ”friska som nötkärnor”?

Gilla

Har du någon direktlänk?

Gilla

…det kan ju också vara intressant att veta varför du inte bryr dig om att tre av de Apollo-astronauterna som INTE längre lever, dog i cancer eller av cancer-relaterade orsaker.

Gilla

Har du någon källa?Har inte tid att leta upp namnen på dessa tre…

Gilla

Hej, Plastic!Det skulle vara kul att veta vad det är som får dig att tvångsmässigt kasta ur dig otrevligheter i min riktning i varje kommentar som du skriver. Har du lust att dela med dig? Du får gärna citera mig där jag skrivit något speciellt ”tokigt”. Jag misstänker att det handlar om ett personligt agg – kanske har jag satt dig på plats när du skrivit något dumt tidigare? Låt se!

Gilla

Du är inte ännu ett alter ego till Anton?Vi hade ju en Myran…

Gilla

Så du vill göra ett inlägg varje dag? Genom att ha ett sånt mål så öppnar du dörren för att skriva massa svammel, du hinner inte göra nog efterforskning för att backa upp dina påståenden, då vet vi det.

Gilla

Ni har fortfarande en Myran, men jag skriver ju under namnet Anton nu för att Snillet hotat att vägra svara på mina frågor annars.Nu svarar han ju iofs inte så himla flitigt i alla fall… 😉

Gilla

Direktlänk till ögonuppgifterna finns på måntrådssidan som jag redan hänvisat till. Bland de sista kommentarerna. Du får faktiskt masa dig dit och titta på uppgifterna där, det är inte så långt. Finns fler saker att ta ställning till också, även om det förstås är känsligt och rör din oärlighet.http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2010/08/manbluffen-1969-1972-obestridliga-bevis-for-nasa-s-mankonspiration-dokument-och-video-analyser-1#comments

Gilla

Cancerdrabbade apolloastronauter:Jack Swigert.Alan Shepard. (Leukemi.)Walter Schirra fick en sorts lungcancer; dog av hjärtattack som följd av komplikationer.Deke Slayton dog efter kamp med elakartad hjärntumör, förvisso reste han aldrig till månen.Nu är det ingenting som säger att dessa fall av cancer är direkta följder av strålningen de utsattes för i rymden – strålningen var alldeles för svag för att förutsätta detta, och det statistiska underlaget för litet – men det har bedömts att astronauterna kan lida en något ökad risk för cancer.Angående ”apollogeterna” som du klagar på att DittDåligaSamvete länkar till, så är det inga siffror från stängda sällskap: det är VETENSKAP tillgänglig för alla och lätt att verifiera bland människor som jobbar med strålning. Och det är bra många fler än fåtalet konspirationsteoretiker som hade ropat till om det verkligen fanns skäl till misstanke. Eller tror du att alla som kan nåt om strålning – vanliga unga människor på våra svenska universitet, till exempel – är köpta av ”sammansvärjningen”?Konspirationsteoretikerna förlitar sig på gammeldags uppfattningar om att vetenskapen skule vara vida skild från det ”vanliga folket”. Det ligger helt enkelt inte till på det sättet.

Gilla

Snillets paranoia når nya höjder. Nu har han fått för sig att alla kommentarer i hans blogg är skrivna av en och samma person. Dårhuset nästa.

Gilla

Nu är alla spelare på plan igen – toppen!Vad ska man väl med Facebook? Nja, Ali är som han brukar lite som en igelkott (taggarna ut, ni vet?!) med han är ju med i matchen i alla fall.Hur jag skulle bevisa att jorden inte är ihålig? Nej, det kan jag inte men jag skulle gärna vilja veta en sak; du säger ju själv att människan bara ”varit” kanske 2 mil ner i djupet eller så (man borrar då, utgår jag ifrån?) – hur i hela Bengtsfors klättrar man ner MINST 20 kilometer genom ett hål på Nordpolen ….. och hur fasan tar man sig upp igen? Klättrar man i något rep eller finns det en trappa, hiss eller kanske någon sorts Space Shot type den dom har på Liseberg.Och om man kommer ner genom detta hålet – då hamnar man ju i rymden där nere. Kan ju inte kännas nyttigt, eller hur?Oche en annan sak; vi vet ju att vi här på ytan har vad vi kallar gravitation. Om jag fattat dig rätt finns det ett helt univers inuti jorden vilket betyder att denna upphör någonstans på väg neråt i jorden ………. vet du på ett ungefär på vilket djup detta skulle vara?Och inte är jag arg på Ali, inte 🙂

Gilla

Kära Plastmagma,Vi tar detta om vår ihåliga jord i rätt tråd:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/05/hollow-earth-video-och-satellit-bevis-underjordiska-varldar-inomjordingar-it-vetenskapliga-avhJag har själv inte besökt vår ihåliga jord ännu, men svaren på dessa frågor finns i ovanstående länk, kolla punkt för punkt, där jag även nämner gravitationen hur den fungerar där, mm…

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: