Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

ATEISMEN – EN FILOSOFISK PARADOX! Det är filosofiskt omöjligt, motsägelsefullt, att vara ateist!

Posted on: 30 mars, 2011


.

ATEISMEN – EN FILOSOFISK PARADOX !!!

ATEISMEN ÄR FULLSTÄNDIGT INKOHERENT !!!

.

Det är filosofiskt omöjligt att vara ateist, eftersom man måste ha obegränsad kunskap, vara Allvetande, för att vara en ateist, för att absolut kunna veta att Gud inte finns!

Men för att kunna ha obegränsad kunskap, vara Allvetande, så måste man ju själv vara Gud!

 

Problemet är bara att det inte går att vara både Gud och ateist samtidigt!  

 

För att vara filosofiskt konsekvent, måste alltså i så fall ateisten dra slutsatsen att han själv är Gud, vilket ju är en total motsägelse, en filosofisk paradox!
 

ELLER HUR, ATEISTER?

.

 

 

atheism.jpg

 

 

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.
 

 

Annons

121 svar till "ATEISMEN – EN FILOSOFISK PARADOX! Det är filosofiskt omöjligt, motsägelsefullt, att vara ateist!"

Jag har alltid undrat – vad i Herrens Namn är det som får en ateist att bli övertygad om att Gud inte skulle existera?Hur kan man bli övertygad om icke-existens?Vad säger ni, Gudsförnekare?

Gilla

Gäller inte exakt samma sak för den troende då?Varför heter det ens troende? Borde det inte heta vetande?

Gilla

Hela Guds skapelse vittnar om Hans existens!Varför heter det evolutionstroende?

Gilla

Det heter evolutionstroende för att man tror att det är så utvecklingen det gått till.Man vet inte, men man tror det.Varför heter det troende?Är det för att du tror att det finns en gud men du vet inte?

Gilla

Det är en stark övertygelse jag har!Tro = Religiös övertygelse om existensen av Gud!Övertygelse!Vilken himla utveckling?BAKTERIER har alltid varit BAKTERIER!HUNDDJUR har alltid varit HUNDDJUR!APDJUR har alltid varit APDJUR!MÄNNISKOR har alltid varit MÄNNISKOR!FIAT har alltid varit FIAT!FORD har alltid varit FORD!FERRARI har alltid varit FERRARI!ROLLS ROYCE har alltid varit ROLLS ROYCE!VAR HITTAR DU NÅGON EVOLUTION?Det är inte livsformerna som evolverar, det är vi själar som evolverar, reinkarnerar, från livsform till livsform, från kroppsmodell till kroppsmodell, i enlighet med vårt individuella karmakonto, på samma sätt som hyresgästen som evolverar från att bo i en 2:a till att flytta in i en 3:a, eller bilföraren som byter upp sig från en Fiat till en Porsche!Det kan finnas en massa olika bilmodeller och variationer av ett och samma bilmärke, och på samma sätt kan det finnas en massa olika kroppsmodeller och variationer inom en och samma djurfamilj, men de specifika bilmärkena och djurfamiljerna har aldrig evolverat ur varann, de är designade så, bilmärkena av en mänsklig designer, djurfamiljerna och människan av vår Gudomlige Designer!Det är alltså inte livsformerna, lägenheterna eller bilmärkena som evolverar kors och tvärs, det är vi själar (hyresgästen i kroppen) som evolverar!EVOLUTIONEN ÄR BARA EN MYT, EN SAGA !!!

Gilla

Herregud. Din totala respektlöshet för ateister är sorglig. Hur ska man kunna respektera dig som troende när du inte respekterar de som inte tror?Ateister tror inte på Gud, men vem vet någonting? Du VET inte att Gud finns, du tror det. En ateist VET inte att Gud inte finns, men han tror det.Sluta tjafsa om det här och acceptera att alla tror olika.

Gilla

Det är den Gudlösa ateismen jag inte respekterar, däremot respekterar jag din rätt att få tro på precis vad du vill!Hur vet du att jag inte vet att Gud finns?Är det inte respektlöst av dig att bara påstå det?

Gilla

En del små problem med ditt resonemang. 1. Ateist är ett kristet begrepp på de som inte är troende. 2. Inga ateister gör anspråk på att vara allvetande. 3. Själva kärnan i religion, vilken som helst, är att TRO att någon gud existerar trots total frånvaro av bevis. Sedan så har vi Bibeln som anses då vara Guds ord. Men ingen vet vem som egentligen skrev Bibeln och ganska lite kan bekräftas. Däremot så har det framkommit att mycket i Bibeln inte stämmer historiskt bla. nationer och städer men sannolikt också personer som kungar och makthavare.Därför kallar jag mig varken troende eller ateist. Vidare så åligger det inte på kritiker eller tvivlare att bevisa att de har rätt. Om du och jag skulle ha en diskussion om ett skuret äpple där jag påstår att de två delarna är samma äpple, men du inte håller med, så är det jag som skall resonera om hur och varför jag har rätt. Inte du som skall visa att jag har fel även om du kan göra det, trots att du inte behöver.

Gilla

Ateist betyder Gudsförnekare, förneka Gud kan man även göra i länder som inte är kristna eller har Bibeln som sin heliga skrift.

Gilla

Själv är jag ignostiker.

Gilla

Och jag är gnostiker!

Gilla

http://www.youtube.com/watch?v=N_PZ6xtdfgchttp://blogg.aftonbladet.se/muschen/2011/03/d-1Varför skulle ateister tycka att det är okej med mord, tortyr, pedofili osv?Troende har ju aldrig torterat, mördat eller utsatt barn för övergrepp….eller?

Gilla

”Since there is no ”ultimate moral authority” that will make you account for your misdeeds, then there truly is no justice.”Man dömer en person efter dess handlingar. Att mörda och tortera är inga Gudliga gärningar…

Gilla

Förstår inte heller vad ett test gjord på 1600 kanadensiska medborgare har med atheism som helhet att göra. Ser man ingen skillnad från land till land som troende eller?

Gilla

Visar tydligt skillnaderna mellan teister och ateister…

Gilla

Men snälla rara – har du efter all denna tid ÄNNU inte förstått att ”ateist” INTE betyder att man ”vet” att Gud inte finns?Hur brant kan den inlärningskurvan vara egentligen?

Gilla

Ateist = Förneka Guds existens!

Gilla

TRor det är vanligare att folk är agnostiker än att de är ateister, det är bara att man ser den hårdföra kärnan av ateister så tydligt genom deras agerande.Man kan nästan säga att ateism också är en slags tro : att Gud INTE finns. Det är ju vad man tror. Men varken vi som tror eller de som tror kommer aldrig kunna bevisa det. Agnostikern står och väger och VILL gärna tro, hellre än att inte tro.Många säger ”Jag tror inte på Gud, men jag tror på NÅGONTING”. Då är de ju troende på sätt och vis.Men kristna sår ju emellanåt tvivel i sin själ och det ärt fullt normalt . Det gjorde även Jesus angående sitt ursprung och meningen med hans liv och plats på jorden.Kao

Gilla

….jag tror att just ordet GUD skrämmer många….de som VILL tro och är öppna för det.

Gilla

En tro är inte detsamma som en avsaknad av tro.Om en avsaknad av gudstro är ”filosofiskt omöjlig”, så är en avsaknad av, låt säga, tro på flygande grisar också ”filosofiskt omöjlig”.Och ditt resonemang är, vilket jag knappast ens behöver påpeka, felaktigt.

Gilla

Ateism = Tron på att allt kommer från inget!

Gilla

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen:Vem ger dig rätten att nedvärdera oliktänkande?Jag som inte tror på nån gud har ju faktiskt förnuft nog att respektera andra har en tro, det är bra för dem. Mig kvittar det, jag dömer dem inte.Medan du gör precis tvärtom, hackar på allt och alla som inte tycker som du, och det är en väldig brist på respekt!Att du dessutom blandar in t.ex. Hitler i det hela är ju rena förolämpningen!

Gilla

Det är inte de oliktänkande jag nedvärderar, utan den ateistiska ideologin, som inte leder till något som helst gott!

Gilla

””Since there is no ”ultimate moral authority” that will make you account for your misdeeds, then there truly is no justice.”Man dömer en person efter dess handlingar. Att mörda och tortera är inga Gudliga gärningar…”Men alla ateister är inte grymma människor, vars finns din källa för det påståendet? Det handlar helt enkelt om deras egna moral, inget som någon tro har påverkat utan det har vi haft i oss i alla år.Jag har aldrig sagt att mord och tortyr är gudliga gärningar, men det troende som mördar och torterar och det kommer det alltid att göra.Det troende försöker göra är att förkasta all våld inom religion genom att säga att man inte är troende om man gör grymma saker, det är fel, en individ väljer själv om han är troende. Ingen mening kan ändra på det.Du är oerhört trång synt som inte tillåter människor att ha olika åsikter.

Gilla

Moralen vi har i oss, vem skänkte den åt oss i tidernas begynnelse?

Gilla

Du vet ju inte det. INGEN VET DET!! Du är respektlös som inte accepterar folk som inte tror på Gud. Oerhört. så är det ofta med troende, de kan inte lämna de som inte tror ifred.Inte fan kommer jag hem till dig med broschyrer och babblar om hur fel det är att tro, som troende gör till mig.Kanske ska man göra som bilden ovan, störa folk hemma och övertala dem om att Gud INTE finns.Ni försöker ju göra sånt med oss varje dag.

Gilla

Hur vet du att jag inte vet att Gud finns?Är det inte respektlöst av dig att bara påstå det?

Gilla

Vilket långt och fint svar du skrev på mina frågor som löd:Varför heter det troende?Är det för att du tror att det finns en gud men du vet inte?Det var gulligt av dig att lägga ner så mycket möda på att förklara din tro och din syn på evolutionen, men det var inga svar på mina frågor. Vill du får du hemskt gärna försöka igen. Misstänker dock att det är den gamla vanliga rapakaljan som kommer att upprepas.

Gilla

Varför troende?För att man har tilltro till allas vår kära älskade Skapare!

Gilla

Ingen skänkte oss moralen, vi har den i oss. Jag jag förstå att det inte går in i ditt tankesätt, men så är det. Djur tror inte på gud, ändå lever dom inte i en stor våldtäkts- och mordorgie innanför sin egen ras. Dom har sin egna flock som dom behandlar väl.Du svarar inte på mina frågor som vanligt, jag måste tydligen numrera dom igen.1. Vars är dina bevis på att alla ateister är grymma människor?2. Vad är din kommentar till att troende utför otroligt grymma handlingar? Nödvändigtvis inte i ”guds namn” som du brukar säga, men dom kan ändå tro på Gud vare sig du vill eller inte.3. Vad ett test gjord på 1600 kanadensiska medborgare har med ateism som helhet att göra? Finns bara ateister i kanada?Dom flesta religiösa kan respektera andras åsikter, vare sig dom är ateister eller agnostiker, det är när man når din nivå som det börjar bli obehagligt. Ingen respekt för någon annan som inte har ditt tankesätt, det är ett sektbeteende, alla utanför sekten har fel och vill skada er.

Gilla

Ingen skänkte oss moralen?Moralen bara ploppade fram från tomma intet?Precis som allt annat?Universum?Livet?Allt uppstår av sig själv, HOKUSPOKUS, ur tomma intet…?1, Vars har jag sagt att alla ateister är grymma människor?2. Om man verkligen har tilltro till Gud och är uppfylld av Guds kärlek, så kommer inte ens tanken att utföra grymma handlingar mot någon av Guds alla barn!3. Ger en ganska bra fingervisning.Återigen, jag respekterar vad än folk vill sätta sin tro till, det jag däremot inte respekterar är den ateistiska ideologin, som det inte finns något gott i…

Gilla

Du är duktig som kan upprepa dig. NEJ DET ÄR INTE RESPEKTLÖST ATT PÅSTÅ DET, SA JAG!För du är TROENDE. Man kallar de som tror på Gud för troende, för att de TROR.Din TRO är så stark att du ser ner på alla andra som inte har samma TRO, eftersom om det fanns bevis för guds existens så skulle ju alla VETA och ingen TRO.DU är en respektlös människa som inte förtjänar min respekt, och den har du inte heller.

Gilla

Tro i religiöst hänseende handlar om ÖVERTYGELSE, att vara övertygad om Guds existens!Om du då påstår att ingen kan veta att Gud finns, så är det respektlöst av dig!Hur vet du att ingen kan veta att Gud finns?Är du Allvetande?För endast om man är Allvetande skulle man kunna påstå något sådant…Ser ner?Det jag ser ner på är den Gudlösa ateismen, för jag kan inte se upp till något som gör människor Gudlösa!Vi vet redan att du inte respekterar mig, du har ju kallat mig för en massa invektiv tidigare, som idiot och annat, något som jag aldrig skulle kalla andra.

Gilla

”Ateism = Tron på att allt kommer från inget!”Du hittar nu på din egen definition av ordet ateism, eftersom du anser att din egen definition av ordet är lättare att argumentera emot. Så får du gärna göra, men då måste du också acceptera att du diskuterar med dig själv, och du kan inte använda dess argument mot oss som har en mer vedertagen definition av ordet.Angående moralitet så avgör vi vad som är moraliskt rätt och moraliskt fel genom att väga mänskligt lidande mot mänsklig lycka. Någon gud eller andra sagoväsen är inte inblandade i den ekvationen. Thomas av Aquino skrev att inget brott, inte ens mord, är värre än brottet att förneka guds existens. Eftersom en individs avsaknad av gudstro har noll inverkan på mänsklig lidande/lycka, medan ett mord normalt ger stort lidande åt många människor, så kan vi konstatera att Thomas av Aquino hade fel.Moral är något som vi lär oss genom att interagera med andra människor, och tillskansa oss empati och medlidande. Människor som saknar dessa egenskaper (i andra kretsar kallade sociopater) behöver en auktoritetstro och statiska regler, då de saknar normala sociala färdigheter. Att kunna avgöra vad som är rätt och vad som är fel, utan att behöva fråga pappan i himlen om hjälp, är ett friskhetstecken. Den som behöver hjälp i dessa frågor lider av psykisk sjukdom.Inte konstigt då, att det är just religiösa människor som överbefolkar fängelser över hela världen, i alla kulturer.Bara för att ge dig ett perspektiv på ditt tillstånd, alltså. Avsaknad av sjukdomsinsikt är för övrigt också typiskt för sociopater.

Gilla

Den vedertagna definitionen av ateism, är att man förnekar Skaparens existens!Att förneka Skaparen, är att anse att allt kommit från inget, eftersom det ju inte finns något alternativ till att Skaparen skulle ha skapat skapelsen!Eller hur?VARFÖR MER TROENDE ÄN ATEISTER I FÄNGELSERNA?Beror på att det är de högutbildade, som oftast är ateister (ju ”högre” upp i utbildningen man kommer, ju mer gudlöst), som styr och ställer i samhället…Hur ofta fängslar man sina gelikar?Hur ofta fängslar man brottslingar tillhörande societeten?Inte ofta…Dessutom tyr man sig oftare till Gud när man hamnat i svåra och hopplösa situationer, som att exempelvis bli fängslad!Vem annars än Gud ska man då be till?Till tomma intet?

Gilla

Vi vet vad som är rätt eller fel i ett fungerande samhälle. Du förstår inte de då du är övertygad om att Gud gav oss moralen. Jag orkar inte tjafsa om det då du är låst i den frågan.1. Enligt dig så är det okej för ateister att mörda och våldta, där har vi moralfrågan igen.2. Skitsnack, du vet mycket väl hur religion har förföljt människor. Om du inte känner till det så föreslår jag att du pluggar lite historia.3. Nej, en otroligt liten grupp kanadensiska medborgare är absolut ingen fingervisning för miljontals människor över hela världen.”Återigen, jag respekterar vad än folk vill sätta sin tro till, det jag däremot inte respekterar är den ateistiska ideologin, som det inte finns något gott i…”- Du kan inte ha det ena utan det andra.Lite som att säga ”Jag respekterar andras sexualitet, men jag respekterar inte homosexualitet.” det följer med personen. Jag däremot kan säga att all min respekt mot Hare Krishna är bortblåst tack vare dig, jag har även fått mina fördomar bekräftade.

Gilla

Du tycker det är rätt att mörda djur?Du tycker att det är rätt att mörda barn i livmodern?Det är skillnad på individen och dess handlingar…Man kan respektera en individ, utan att för den skull behöva respektera dess handlingar…

Gilla

Om man behöver vara allvetande för att ha få för att påstå att gud inte finns, så gäller detsamma den andra vägen runt också. Alltså att påstå ATT gud finns.Vill du hävda att du är allvetande Snillet? Du påstår ju att du VET att gud finns. Inte att du TROR eller misstänker att det skulle kunna vara så (vilket i sig faktiskt bara är att tro). Nej du VET, hävdar du, att gud finns.Så – vill du hävda att du är allvetande Snillet?

Gilla

Vår Allvetande Gud kan ju ge sig till känna och ge oss kunskap i ärendet…

Gilla

Nej du nöjer dig med att kalla alla som inte tror på gud för grymma mördare, pedofiler och våldtäktsmän. Det är ju mycket bättre.OM någon vetat med 100% säkerhet att Gud finns och kunnat bevisa det, så hade alla VETAT att han fanns och den ”gudlösa ateismen” hade inte funnits.Men det vet ingen. Man kan tro, och man kan vara helt övertygad om att han finns, men man vet inte. Du vet inte. du vet inte om du kommer tillbaka som en mask i nästa liv, eller om du bara dör och blir jord. Men du tror att du har ett liv efter detta, och det får du tro.Jag vet inte vad jag tror, och det får jag också tro.Alla har rätten att tro, eller inte tro, vad man vill utan att de ska bli kallade för grymma.Du är grym, som drar alla över en kam så där, isf.

Gilla

En tro utan handling är ingen äkta tro…Alla som har upplevt Gud, vet att Han finns…

Gilla

En liten fråga bara.jag vet att du inte har lätt att föreställa dig saker utanför din egen världsbild, Snilleblixten, men försök. Ansträng dig lite.Anta – bara anta, föreställ dig, fantisera – att du fick se definitiva bevis på att Gud INTE finns. Anta att du kunde bli övertygad om att världen är som den är helt utan att det faktiskt funnits någon skapare, eller åtminstone ingen skapare som bryr sig om människor.Skulle du då genast överge alla dina moraliska principer? Skulle du gå ut och stjäla och slåss?

Gilla

Det går aldrig att bevisa, inte ens fantisera, att vår kära Skapare inte finns…Samvetet kommer från Översjälen i hjärtat, som är den världstillvända aspektetn av Gud, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst!

Gilla

Du har tyvärr inte lyckats svara på något av de argument jag postade. Oförmåga att fokusera på en sakfråga signalerar också mental ohälsa.

Gilla

Troende har väldigt lätt att ta ansvar för det som är bra, men dom tar snabbt avstånd mot allt dåligt som troende utför.

Gilla

Ateism innebär avsaknad av eller avståndstagande från tro på någon gud, gudar och högre makter. Begreppet spänner från avsaknad av tro på någon eller några gudar eller högre makter till aktivt avståndstagande ..

Gilla

”Det är inte de oliktänkande jag nedvärderar, utan den ateistiska ideologin, som inte leder till något som helst gott!”Andra har sagt det men jag kan inte låta bli att kasta in min lilla femtioöring också:Ateismen är inte en ideologi.Din hållning att ateismen är roten till allt ont är fullständigt skrattretande i ljuset av allt ont som skett i mänsklighetens historia, i tider då nästan alla ändå sett Gud som en självklarhet. Och vi har redan tidigare kunnat konstatera att religiositet PÅ INGET SÄTT är en garanti för vare sig lycka eller ”hög moral”.

Gilla

Kommunismen, marxismen och darwinismen är exempel på ateistiska ideologier…

Gilla

”Being a Humanist means trying to behave decently without expectation of rewards or punishment after you are dead.” – Kurt Vonnegut

Gilla

Från en troende till en annan vadan detta förakt mot ateister,du har ju nästan ditt eget lilla korståg.Jag är troende men har absolut inget problem med icke troende som jag ser det så gav gud oss en gåva som kallas den fria viljan och det gör att alla får väja sin egen väg här i livet och eftersom han get oss valet att tro eller inte tro så får han ju stå för det också.Vi är alla lika inför guds ögon..Och en sak du verkligen har fel om är en ford är alltid en ford.Du kanske inte har förståt det men en ford ka till en ford galaxy är evolution inom bil industrin så om du skall sitta och hitta på saker så får du allt göra det lite bättre….

Gilla

Återigen, inte ateister utan ateismen…Ford ka till Ford galaxy, evolution?Nej, endast variationer och förändringar inom FORD-familjen!

Gilla

Du får ursäkat mig snillet men detta-VARFÖR MER TROENDE ÄN ATEISTER I FÄNGELSERNA?-Hur ofta fängslar man sina gelikar.Vet du hur det svenska rättsystemet ser ut,?Har du någonsin varit i en rättsal?Du nenar alltså att nämdemän/kvinnor,Jurister,Domare att de flesta av dom är ateister.Var har du i så fall fått den informationen för i en rättsal så är det ingen som bryr sig om du är troende eller ej för antingen är du skyldig eller inte och det är vad som dom försöker att ta fram

Gilla

>> FIAT har alltid varit FIAT!FORD har alltid varit FORD!FERRARI har alltid varit FERRARI!ROLLS ROYCE har alltid varit ROLLS ROYCE!VAR HITTAR DU NÅGON EVOLUTION? <<O RLY? Like, i några miljarder år, right? That’s all documented in the Vedas, right?Seriously. This must be the one dumbest piece of ‘evidence’ on this blog yet. And there’s some pretty dumb shit here.

Gilla

Snillet: Kan du ge några exempel på fall i moderna svenska domar, där man dömt eller friat en misstänkt baserat på dennes religion? Inte? Då får du alltså ta tillbaka de dumheter du skrev om varför det är religiösa människor som överbefolkar våra och andra länders fängelser.

Gilla

Ska det föreställa att hemska ateister spärrar in fromma religiösa i vårt allt gudlösare Sverige? Här har vi allt en ny hejdlös konspirationsteori i vardande! 😀

Gilla

Det är filosofiskt omöjligt att veta att gud finns, eftersom man måste ha obegränsad kunskap, vara Allvetande, för att absolut kunna veta att Gud finns!Ut med det nu Snilleblixt.Påstår du att du är allvetande eller kan du ge med dig om att du faktiskt bara tror och inte vet?

Gilla

Gud har obegränsad kunskap, är Allvetande, och Han har berättat för oss att Han finns…

Gilla

Du frågar hur vi kan ha någon moral om ingen skänkt den till oss. Det är ganska lätt att förklara med evolutionsteorin. Om man är ett flockdjur så föds man med en förmåga att känna med andra. En empati. Och därigenom också en förmåga att inte vilja utsätta andra för en smärta då man vet hur ont det gjort på en själv. Det är nämligen sådana flockdjur som överlevt och genetiskt samt till viss del kulturellt fört vidare det beteendet tills det blivit en naturlig del. De djuren som inte följt detta har blivit utstötta och dött ut.

Gilla

Har bakterier moral?Om inte, så går det ju utmärkt att överleva utan moral…

Gilla

APDJUR har alltid varit APDJUR!MÄNNISKOR har alltid varit MÄNNISKOR!VAR HITTAR DU NÅGON EVOLUTION?Just det, ja; du ger dig aldrig?Blått och gult har alltid varit blått och gult – det säger jag! Grönt har alltid varit grönt – det säger jag också!Du kanske tycker att om man mixtrar ihop blått och gult så får man grönt, men så är det inte – det säger jag!!!!!!!!!Tjingelig på dig, Stolleblixten

Gilla

APDJUR och MÄNNISKOR är skapade till just apdjur och människor, av allas vår gemensamma Skapare!Apdjursspermier kan aldrig producera något annat än APDJUR, och Människospermier kan aldrig producera något annat än Människor!BIOLOGISK NATURLAG!

Gilla

Ray Comfort på The Atheist Experience! En hel massa kreationist-vs-ateist-frågor behandlade! Se och lyssna, Snilleblixten! Försök förstå en del!http://www.youtube.com/watch?v=zyzF8SMQOxUUnderhållande och ärorikt för alla!

Gilla

Haha. Lärorikt menade jag ju!

Gilla

Anton, Kollade på avsnittet med Ray Comfort live, var sjukt bra. Matt Dillahunty är grym!

Gilla

Jag kollade också på videon du länkat till Anton. Det kändes lite som att se en filmatiserad version av Snillets blogg. =)

Gilla

Nellie, Ja det är väldigt stora likheter 🙂 det där programmet har gett mig många långa skratt men även fått upp mina ögon för hur irrationellt religösa människor tänker, det är riktigt skrämmande ibland.Finns många avsnitt här:http://www.atheist-experience.com/archive/finns flera hundra bara där 🙂

Gilla

Här har foliehattarna samlats, ser jag.

Gilla

Vad skulle du godta för bevis för att gud inte finns?

Gilla

Det går inte att bevisa icke-existens…

Gilla

Det går heller inte att bevisa att rosa elefanter inte finns i en annan dimension. Bevisbördan ligger naturligtvis inte på att bevisa att något osynligt inte finns. Det säger ju sig själv.

Gilla

Om man inte med säkerhet vet att rosa elefanter inte finns i en annan dimension, varför då påstå det?Vad skulle du godta som bevis för Guds existens?

Gilla

-Nej, endast variationer och förändringar inom FORD-familjen.Du kallar det variationer jag kallar det för evolution för tekniken förändras även i bilar och blir mer avancerade men det kankse du inte förstår dig på.Då är väl ingen skilland på en tjock tv och en platt tv enligt dig

Gilla

Evolution = Utveckling av livsformer från lägre till högre stadier

Gilla

Snarare att gud inte finns. och var det inte du som sa att Albert Einstein var religiös? ”It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it.”Och som du vet så är energi evig och därav har energi alltid funnits. och energi kan förvandlas till andra sorters energi. explosion är en sorts energi som förklarar big bang.

Gilla

Belägg för att vår Skapare inte finns, tack!Einstein var definitivt en Gudfruktig person:http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/09/einstein-och-newton-overtygade-om-guds-existens-bagge-var-mycket-gudfruktiga-intelligenta-sjalarEller hur?Du är väl medveten om att det anses vara övernaturligt att något funnits i all evighet… 🙂

Gilla

”Gud har obegränsad kunskap, är Allvetande, och Han har berättat för oss att Han finns…”??Hur vet DU att han finns?Är DU allvetande?För : Det är filosofiskt omöjligt att veta att gud finns, eftersom man måste ha obegränsad kunskap, vara Allvetande, för att absolut kunna veta att Gud finns!

Gilla

Vår Allvetande Gud har berättat det för oss!Vi själva behöver alltså inte vara Allvetande, med tanke på att vår Allvetande Gud kan delge oss denna information!

Gilla

”Det går aldrig att bevisa, inte ens fantisera, att vår kära Skapare inte finns…Samvetet kommer från Översjälen i hjärtat, som är den världstillvända aspektetn av Gud, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst!”Jag kan inte rå på att du har begränsad fantasi och inlevelseförmåga. Men du behöver inte ens dra in själva Guds vara eller icke vara i det; bara gå till dig själv och FÖRSÖK tänka dig… du behöver inte leva dig in i det heller, bara resonera: OM du inte var övertygad om Guds existens längre, om du inte kände Guds närvaro – skulle du släppa alla dina moraliska regler? Skulle du bete dig annorlunda mot dina medmänniskor? Skulle du, utan gud i ditt liv, stjäla din mat från vem som helst, slå ned dom som står i din väg?Eller skulle du ändå fortsätta att bete dig så gott du kunde, för andras skull? Är ditt beteende mot andra verkligen så beroende på din gudstro? För i så fall är du ju bara att beklaga. De flesta ateister (åtminstone som jag känner till) har vett att bete sig som folk helt utan gudstro. Medan – som vi redan vet – gudstro absolut inte är någon garanti för hög moral. Ditt svartmålande av ateismen är fullkomligt vettlös, för att inte säga oförskämd. Och angående ”ateistiska ideologier” – oavsett vilka ideologier som faktiskt innehåller uttalad ateism eller ej – då skulle det vara ideologin som råkar vara ateistisk, inte tvärtom. Alla ateister är knappast kommunister, till exempel. Det finns inga självklara ideologiska slutsatser man kan dra av någons ateism. Du är fullständigt ute och cyklar.

Gilla

Även om man inte är övertygad om Guds existens, så kvarstår ju faktum att Gud finns i allas våra hjärtan i form av Samvetets röst, och det är den rösten som även ateister uppenbarligen lyssnar till…Alla ateister har samma grundläggande idé, nämligen att Gud inte existerar och att allting kommit från ingenting…

Gilla

kan vi gifta oss?

Gilla

Kungens Madde?Din tid kommer tids nog, ska du se…

Gilla

Gift dig med Madde, hon är snygg och rolig! *wingman*

Gilla

Madde vill inte gifta sig med en Gudspredikande mediterande vegetarian…

Gilla

also, är du för sex innan äktenskapet?

Gilla

Vad är det bra för?

Gilla

”Även om man inte är övertygad om Guds existens, så kvarstår ju faktum att Gud finns i allas våra hjärtan i form av Samvetets röst, och det är den rösten som även ateister uppenbarligen lyssnar till…”Jamen då så. Då borde ju ateismen inte vara ett så stort problem.

Gilla

Ateismen är ett stort problem, såtillvida att den hjärntvättar människor till att bli Gudlösa…

Gilla

Snilleblixt, för att det är skönt? Gud måste ju ha någon baktanke med det, om han gjorde så att vi njuter av sex.

Gilla

Citera gärna de textstycken som du kommenterar…

Gilla

”also, är du för sex innan äktenskapet?Snilleblixten4 april 2011, kl 01:34Vad är det bra för?”

Gilla

Om Gud inte bakat in njutningen i det hela, så skulle fortplantningen av människosläktet förmodligen stannat av…

Gilla

Varför då? Du anser ju att han bakat in moralen i oss, varför kan han då inte bara baka in viljan att fortplanta sig? Måste han gå omvägar?Nej jag anser att han gjort detta för att vi ska få njutning.

Gilla

Viljan blir större när det finns en morot…

Gilla

Varför har han bakat in moroten i enbart sex och inte i något annat?Överlevnad handlar ju inte bara om sex. I vilket avseende hittar du samma sorts njutning hos en vanlig människa som när du har sex? Jag njuter då inte lika mycket varje gång jag möter en människa utan att mörda han/hon, det handlar ju också om överlevnad likt fortplantning.Jag anser fortfarande att han gjort detta för att vi ska ha njutning.Alltså vill gud att vi ska ha massor av sex, kanoners!

Gilla

Utan sex, ingen fortplantning, därav att den största och sötaste moroten placerats där…

Gilla

Vilken gud? Min kropp vill ha massor av sex, det räcker väl? ;P

Gilla

Utan att Gud skulle ha designat och konstruerat könsorganen, så skulle du inte kunna ha ditt sex!Ja, sex tillhör köttets lustar.

Gilla

-Evolution = Utveckling av livsformer från lägre till högre stadierdär har du fel igen för ordet i sig betyder…evolution=utveckling, gradvis förändringoch kan därför användas fritt i vilket samanhang som behagar…

Gilla

Norstedts Svenska Ordbok:Evolution = Utveckling av livsformer från lägre till högre stadierEvolutionism = Teori som räknar med en utveckling från lägre till högre former

Gilla

Snilleblixten, fortfarande inte övertygad, han vill helt enkelt att vi ska ha massor av sex. Annars skulle han inte ha gjort så.Sen kom några kristna galningar som förgrep sig på barn och sa att man inte bör ha sex före äktenskap.

Gilla

Vad får dig att tro att vår Herre vill att vi ska vältra oss i sex?

Gilla

http://www.synonymer.se/?query=evolutionojojoj så nu är du ute och cyklar igen..men det är riktigt att den biologiska evolutionen är sådan…fortfarande kan ordet evolution användas fritt där det behagas

Gilla

I Norstedts Ordbok så åsyftas just den förmenta biologiska evolutionen …

Gilla

här kan du få en till när jag ändå är här…http://sv.wiktionary.org/wiki/evolution

Gilla

Och den förmenta biologiska evolutionen, att livsformer skulle kunna utvecklas från lägre till högre stadier, finns det inte ett endaste litet bevis för! Bara en MYT!

Gilla

”Vad får dig att tro att vår Herre vill att vi ska vältra oss i sex?”Sex = NjutningNjutning = Braalltså:Sex = BraEnkel logik, inga hokuspokus-teorier om att gud gav oss det för att reproducera, för det kunde han ordna på annat sätt. Jag har fått det intrycket av dig att han är rätt smart och då borde han kommit på något annat sätt istället för att ge oss njutning genom sex.

Gilla

Det är VÄLDIGT smart av Honom att se till att fortplantning ger njutning!Även djurens fortplantning ger njutning!

Gilla

-Och den förmenta biologiska evolutionen, att livsformer skulle kunna utvecklas från lägre till högre stadier, finns det inte ett endaste litet bevis för! Bara en MYT!Har aldrig sagt något annat heller.Förutom att det är fakta eftersom det används flitigt i våra läroböcker så kallas det fakta sen att du kallar för en myt är en helt annan sak.Själv vill jag kalla det en teori och ingen myt för det är ju fortfarnade så att det är ingen som vet hur det har gått till förutom våran käre Gud.Teori= filosofi,åsikt; hypotes, antagande, förklaringsförsök

Gilla

Fakta bara för att läroböcker påstår att det har hänt?Om biologisk evolution har hänt, varför finns det då inte ett endaste litet bevis för det?

Gilla

”Om biologisk evolution har hänt, varför finns det då inte ett endaste litet bevis för det?”Som du mycket väl vet, Snillet, finns det TONVIS med bevis – det är bara det att medan bevisen duger gott och väl för vetenskapen, så duger de inte för en bokstavstroende religiös fundamentalist. Så medan DU aldrig kommer tro på den, är det bara för dig att tugga i dig att den kommer att fortsätta gälla eftersom den för de flesta är FAKTUM.

Gilla

Ge oss då ett endaste bevis för att Människan skulle ha flummat fram från den där uppdiktade slump-bakterien, tack!Det räcker att du ger oss ett bevis för att någon endaste bakterie i världshistorien ska ha evolverat till en flercellig organism!LYCKA TILL!

Gilla

”Även djurens fortplantning ger njutning!”Även hos djur med krokar på penisen, eller där könsorganen exploderar och faller av, eller där hannen helt enkelt hugger sig in i honans kropp och avlämnar sperman..? :)(Men jadå, jag tror också att SEX ger njutning hos många djur, där det finns evolutionära fördelar eller bara evolutionärt utrymme.)

Gilla

Vem designade och konstruerade könsorganen?Och dessutom såg till att det fanns 2 helt olika sorter, så att de kunde gänga med varann?

Gilla

Jag repeterar::::Teori= filosofi,åsikt; hypotes, antagande, förklaringsförsök Vet du vad det betyder snillet…

Gilla

Nej, men nu får du sluta skämta. Jag är ateist och jag skulle ALDRIG våldta, mörda, stjäla, bränna eller förstöra. Ehm.. förlåt… jag menar såklart människor. Det är bara naturligt att döda djur. Ätit kött någon gång? Du kommer aldrig att tro mig, men det köttet du äter kommer faktiskt ifrån djur! Guds skapelse! :OJag tror inte på Gud, och jag ska nu förklara varför med hjälp av ord från en gammal grekisk filosof:”Är Gud villig att förgöra ondska men inte kunnig nog?Då är han inte allsmäktig.Är Gud kunnig nog att förgöra ondska men inte villig?Då är han illvillig.Är Gud både villig och kunnig nog att förgöra ondska?När kommer då ondskan?Är Gud varken villig eller kunnig nog att förgöra ondska?Varför då kalla honom Gud?”

Gilla

Bara naturligt att döda djur?Men anser inte du som evolutionstroende, att du själv är ett djur?För övrigt ska man behandla andra som man själv vill bli behandlad, en gyllene livsregel!Eller vill du riskera att du själv i ditt nästa liv föds som ett slaktdjur, för att själv bli slaktad och styckmördad, som karmisk reaktion?Skulle inte tro det va…Om Gud är villig eller kunnig?Gud låter karmalagen agera här i den materiella världen, Han låter alla få ta del av den karma som de förtjänar!Eller hur?

Gilla

Det är din hokuspokusteori Snillet, min är att han vill att vi ska ha massor av sex.

Gilla

Och varför vill Han det, tror du?

Gilla

Det har jag redan skrivit.Här är BEVIS på min teori!Sex = NjutningNjutning = Braalltså:Sex = BraEnkel logik.

Gilla

Det är omöjligt för människan att VETA om Gud. Till och med vetenskapsvälden säger att vi som människor inte har tillgång det fulla kapacitet av hjärnan. Det menas att så länge vi försöker sträva efter att veta om saker vi inte har kapacitet till kommer vi allid vara begränsade. Det är som att logiskt förklara vad kärlek är. Visst kan vi försöka förklara vad kärlek är genom att använda symboler som, en ros, hjärtformad figur osv. Men det är bara vårt försök att materialisera kärlek så att vi logiskt kan förklara vad kärlek är. Ingen vet vad kärlek är däremot kan vi alla känna vad där. Vad jag försöker säga är att lika mycket som vi inte kan veta vad kärlek är kan vi heller inte veta vad Gud är. Men vi kan tro, och att tro är bortom logikens värld. Det finns en högre värld som inte kan uppfattas och förstås med våra fem sinnen och för att komma dit måste man tro.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: