Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

JAGET/SJÄLEN vs VÅR JORDISKA KROPP! Vi själar kan inte dö, eftersom vi inte består av den materiella energin!

Posted on: 11 mars, 2010


 

VEM ÄR JAGET som är MEDVETEN i våra materiella kroppar?

VEM ÄR det som är MEDVETEN om vårt medvetande, våra tankar och vår fysiska kropp?

 

Givetvis vi själar, vi medvetna själar, vi andliga individer, det andliga jaget, vi som lever och verkar i våra materiella kroppar!

(Vare sig hjärncellerna, nervcellerna, synapserna, signalsubstanserna eller de elektriska impulserna är medvetna om ett endaste jota)

 

VAD BESTÅR vi, det andliga JAGET, av?

Givetvis av den medvetna levande andliga energin, själen, som levandegör vår materiella kropp, som blir livlös när vi själar kilar vidare ut ur våra jordiska skal efter ”döden”.

 

KROPPEN = DÖDLIGA JORDISKA SKALET, ett objekt, vår ägodel!

JAGET/SJÄLEN = LEVANDE INDIVIDEN, subjektet, ägaren av kroppen, medveten om omvärlden!

 

Utan oss själar, inget liv i våra fysiska skal, i våra köttkostymer!

 

SJÄLEN är ägaren, SUBJEKTET, den som ÄGER!

KROPPEN är ägodelen, OBJEKT, det som ÄGS!


Ägaren är alltid skild från objekten
som den äger. En ägodel kan aldrig äga sig själv, vilket ju bevisar att vi inte är kroppen eller hjärnan, utan själva själen, dvs vårt medvetna eviga jag!

 

SJÄLEN = Medveten och den som upplever = ANDLIG ENERGI, levande varelsen, subjektet!

KROPPEN = Omedveten och det som upplevs = MATERIELL ENERGI, föremål, objekt!

 

Logiskt, eller hur?   :yes::yes::yes:

 

Vår materiella KROPP och dess celler, våra tankemönster, vår personlighet, våra värderingar, åsikter m.m. FÖRÄNDRAS ständigt på grund av tidens tand.

Detta samtidigt som JAGET/själen – vi som lever i kroppen, den evigt medvetna levande andliga energin, subjektet, individen, som relaterar till dess temporära objekt; kroppen och psyket – är exakt densamma, OFÖRÄNDERLIG.

 

Vi har exakt samma bestående jag-identitet nu som när vi var små, trots alla fysiska och psykiska förändringar.

Vi har t.ex. bytt ut kroppens alla celler ett flertal gånger under livet, men fortfarande har vi samma Jag-känsla, det är fortfarande samma andliga Jag som lever i kroppen, trots alla fysiska och psykiska förändringar!

 

Detta bevisar att jaget, själen, är en evig absolut konstant och som därmed naturligtvis överlever den s.k. döden. Det var samma ”Jag” som var medveten och upplevde händelser när vi var fem år unga, som nu idag; annars skulle vi inte säga att det var händelser ur ”mitt liv”, om det inte var vårt ”Jag” som upplevde dem…

Faktum är att enligt naturlagarna så kan energi aldrig förintas (Energiprincipen, termodynamikens 1:a lag); den materiella föränderliga energin omvandlas, medan den andliga medvetna energin (Jaget) är av bestående oföränderlig natur.

Hur i Herrens Namn skulle jaget/själen, den andliga energin, kunna förintas, när inte ens den lägre materiella energin gör det?

 

JAGET/SJÄLEN GENERERAR MEDVETANDET

 

Medvetandet genereras givetvis av den medvetna själen (subjektet) och inte av omedvetna elektriska impulser i hjärnan!

Medvetandet är jagets, dvs själens, perceptionsförmåga!

Detta är ett bevis för att Jaget och kroppen (inklusive geléklumpen i skallen givetvis) är två vitt skilda fenomen!

JAGET, dvs vår medvetna själ, ÖVERLEVER hjärnans död, och vi föds in i en ny materiell kropp i vårt nästa liv, beroende på vårt karmakonto vid dödsögonblicket.

VI ÄR SJÄLEN, medan vi har ett sinne, och bor i en kropp!

 

JAGET/SJÄLEN = Den medvetna levande andliga individen, vi som lever i kroppen, subjektet som upplever och relaterar till de fysiska och psykiska objekten i vår kropp och vår omvärld. Vi är den evigt medvetna andliga gudagnistan, som är oföränderligt konstant, det är exakt samma Jag i oss nu som när vi var ett litet barn! Det är Jaget/själen som tänker tankarna, känner känslorna och minns minnena!

http://en.wikipedia.org/wiki/Soul

 

MEDVETANDET = Själens eviga perceptionsförmåga. Det är själen som är medveten, och medvetandet genereras av den medvetna själen!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Medvetandet
http://en.wikipedia.org/wiki/Consciousness

 

SINNET = (tankar, känslor, vilja, intelligens, personlighet) Temporär finfysisk, psykisk materiell energi, subtilkroppen, astralkroppen, som ständigt förändras! Det är i sinnet som våra tankar och känslor pågår och upplevs!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mind
http://en.wikipedia.org/wiki/Subtle_body

 

KROPPEN = (kött, blod, ben, hjärna) Temporär grovfysisk materiell energi, som ständigt förändras! Vart 7:e år har vi bytt ut alla kroppens celler, vilket bevisar att Jaget/själen som upplever barndomen, ungdomen och ålderdomen skiljer sig från kroppen…

 

Vår verkliga identitet är SJÄLEN, och MEDVETANDET är själens eviga perceptionsförmåga, som genereras av den medvetna själen, medan våra subtila, finfysiska kroppar, SINNET, omger oss själar!

Dessa subtila skikt som omger själen ÖVERLEVER kroppens inklusive hjärnans död och det är subtilkroppen som bär vidare oss själar till nästa existens, nästa kropp, beroende på vårt medvetandetillstånd, vårt karmakonto och våra önskningar vid dödsögonblicket…

 

ASTRAL-KROPPEN!

Det är astralkroppen som bär jaget/själen vidare när vi reinkarnerar efter att vi har kilat vidare från vår jordiska kropp, och som även lyfter (leviterar) ut från kroppen när vi drömmer på nätterna i den astrala dimensionen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_body

http://hem.fyristorg.com/teosofi/TeosofiskaBokforlaget/Teosofins_ocean/05_Kroppen_och_astralkroppen.htm

 

ETER-KROPPEN = AURAN!

Eterkroppen är förbindelselänken mellan vår fysiska och astrala kropp:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ether_body
http://www.item-bioenergy.com/rfi/science.html

 

VÅRA 7 CHAKRAS!

Människans 7 chakras är kroppens subtila knutpunkter, där livsenergin (prana) flödar genom en subtil huvudkanal (nadi) längs ryggraden, ungefär som blod genom blodkärl, och korrelerar med de primära endokrina körtlarna i kroppen.

Det är längs ryggraden som den fysiska kroppen möter eterkroppen genom våra 7 chakras:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Chakra
http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra

http://paranormal.se/topic/magi/chakra.html
http://web.telia.com/~u34503740/chakra.htm

 

TILL DISKUSSION:

Förstår ni nu skillnaden mellan våra temporära omedvetna fysiska kroppar och vårt evigt medvetna andliga Jag, dvs själen/individen?

Visste ni att vi även har en astralkropp och en eterkropp?

 

mahatma_gandhi_soul_5341.jpg

securedownload (1).png

d4bd1dc01d0ba869a0a0e48e53058828.jpg

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

39 svar till "JAGET/SJÄLEN vs VÅR JORDISKA KROPP! Vi själar kan inte dö, eftersom vi inte består av den materiella energin!"

Jaget sover aldrig, men det gör egot.Bränn inte ut dig !Natti natti

Gilla

Ja, vårt eviga jag behöver ingen sömn…

Gilla

Varför lägger du inte lite mer tid på att faktiskt sköta en vettig diskussion i de trådar du redan har istället för att kasta upp nya saker hela tiden? Du har fortfarande en en hel del frågor kvar att svara på.

Gilla

Jag finns inte här endast för att tillfredsställa dina behov…

Gilla

”Jag finns inte här endast för att tillfredsställa dina behov…”Gillar vad du skrev. Fortsätt på det viset så blir det bra. Önskar dig allt väl. Hej svejs

Gilla

”Jag finns inte här endast för att tillfredsställa dina behov…”Det har jag inte heller påstått, men jag tycker att det är ganska arrogant av dig att dra upp till diskussion, och sedan inte slutföra dem på ett snyggt sätt, när många trots allt tar sig tid att debattera med dig.

Gilla

”Inte slutföra på ett snyggt sätt”Slutföra?Det går ju inte att slutföra något när ena parten bara vill älta och älta hela tiden…Om du inte nöjer dig med de svar som jag ger, vad kan jag göra?Anlita Veda-skrifterna direkt hellre, de är mer perfekta än jag…

Gilla

Anledningen till att många ältar samma sak om och om igen med dig är att det är väldigt svårt att få dig att svara på frågan man ställer. För det mesta svävar du iväg och svarar på något annat, eller svarar med en konstig motfråga. Och de gånger du ger svar så blir det följdfrågor. Med tanke på att du ofta ger påståenden som om de vore sanna skulle kullkasta i princip all nutida vetenskap är det ju inte speciellt konstigt om du blir ombedd att förklara allt in i minsta detalj.Dessutom är det ganska provocerande när du lägger fram argument du inte förstår, men ändå hävdar att de är giltiga argument.

Gilla

Det är också otroligt irriterande att du aldrig kan medge att något du har sagt inte håller. Som du själv nämnt är du inte felfri, och det vore väl konstigt om du inte har gjort något fel i dina otaliga artiklar?Något jag kan köpa helt och hållet är att någon säger:”Visserligen finns det inga bevis, men jag tror ändå att det här så här”Något jag går med på lite mindre, men ändå kan köpa är:”Visst, det finns vetenskapligt stöd för det här, men jag tror ändå inte att det stämmer.”Något jag kan gå med på, trots stort förakt för det synsättet är:”Visst, det finns vetenskapligt stöd för det här, men jag vet att det inte stämmer. Det står i min bok, och jag vet att allt i den är sant.”Något jag verkligen inte kan gå med på är:”Det finns vetenskapligt stöd för det här. Det här och det här är ett vetenskapligt argument.”när så inte är fallet.

Gilla

Visserligen finns det inga materialistiska bevis, men jag förstår ändå, när vi tänker logiskt, att det här så här!

Gilla

Dina uttalanden brukar tillhöra de två sista. Det är intressant hur du suger åt dig ALLA ”vetenskapliga” resultat om de stödjer din tes det allra minsta utan någon som helst skepsis mot resultaten, eller tolkningen av dessa.

Gilla

Allting som bekräftar de heliga Veda-skrifternas slutsatser, anammar jag!Veda = Veta

Gilla

”Visserligen finns det inga materialistiska bevis, men jag förstår ändå, när vi tänker logiskt, att det här så här!”Dina logiska resonemang ser jag egentligen inga större fel med. I alla fall inte vad jag minns. Å andra sidan kan man utan några som helst bekymmer komma fram till felaktiga slutsatser även med fullt logiska resonemang.

Gilla

Jag klipper in lite från en annan tråd, för det har mer med den här diskussionen att göra.”Som sagt, fråga fysikerna här som skrivit detta:http://creationwiki.org/Pro-geocentricityJag litar på att de vet vad de syftar på…”För det första är det återigen ett exempel på att du litar blint på att människor vet vad de pratar om, eftersom deras slutsatser stöder din tes.För det andra är det inte alls säkert att det är fysiker som skrivit det där.För det tredje skulle en riktig fysiker använda just dessa exempel som motbevis till din tes.

Gilla

Killen som skrev det där heter Chris Ashcraft. Han hävdar att han är en ”creation scientist” och har vissa universitetspoäng. Dock inga i fysik.

Gilla

Snilleblixten, du är väl åtminstone medveten om din fixering vid veda skrifterna ?

Gilla

Ja, jag är fixerad vid allt som kommer från vår evige Skapare… 🙂

Gilla

En så fullständigt egocentrerad blogg! Det måste väl finnas annat i livet än religiös fanatism?

Gilla

Eftersom ALLT kommer från Gud, allt är Guds energier, så är ALLTING Gud, direkt eller indirekt!Egocentrerad?Gudscentrerad!Det är enbart genom att sätta Gud i centrum, som man kan bli av med sin egocentrism!

Gilla

Hey!!!Har du gått helt tom för nya påhitt??????Silvertrådar ….. ? Citat från tokiga veganer…? Reinkarnation ….?Detta är ju gamla tokighter – jag ser du klarar att provocera nya besökare så visst finns det en marknad men det var ju samma grejer du brukade reta Ali Baba och vad dom nu kallade sig tidigare.Den där med likkistorna ska bli kul att se reprisen på – undrar hur du vinklar den nu?

Gilla

Likkistorna?Det kommer mer nytt material, har mycket nytt på gång…

Gilla

Du menar nya fängelser för ditt medvetande, likt andra religioner så kommer new age med ett annat koncept att fänglsas av.Allt du skriver är gammal skåpmat, som ligger på nätet och i bokform sedan början av 1900 talet.vad dem är riktigt dåliga på, är att påvisa metoder att komma i kontakt med sin själ, gud, universum etc.för hade dem gjort det så hade man upplevt själv utan att läsa sig till vad som är sant eller falskt och sluppit höra på massa dravel och sk fina koncept

Gilla

Ja, materien är som ett fängelse för medvetandet.

Gilla

jag pratade om mentala och emotionella koncept, dem är fängelser,kroppen kan vara ett tempel för en upplyst och inte ett fängelse, själva befrielsen ligger i medvetandet fri från stela koncept som du klipper och klistrar utan att veta exakt vad som är sanning eller lögn.märk väl jag förkastar inget av det du skriver bara ditt okristiska öga.skriv nu om METODEN att komma i kontakt med gud, men det kan du inte, tyvär,r annars hade du inte klippt och klistrat, då hade du uttryckt dej mer orginellt samt svarat på frågor som folk gör inlägg om inklusive METODEN

Gilla

Helt rätt, kroppen är ett tempel för en upplyst!Metoden?I denna grälets och hyckleriets tidsålder (Kali yuga) så är den snabbaste och effektivaste metoden att nå Gudsförverkligande att lovsjunga Herrens heliga Namn, vilket alla världsreligioner är överens om!

Gilla

Hej SnilleBlixt… Hittade denna sida igår, den är grymt intressant!, precis var jag behövde nu :)Hoppas du har det bra och fortsätt med de du gör!Mvh

Gilla

Hej och tack, kära Henrik!Lovar att fortsätta, även under sommaren!

Gilla

SINNET = (tankar, känslor, vilja, intelligens, personlighet) Temporär finfysisk, psykisk materiell energi, subtilkroppen, astralkroppen, som ständigt förändras! Det är i sinnet som våra tankar och känslor pågår och upplevs!Fråga: Är sinnet=psyket? Vad är då ”sinnesförvirring” eller ”psykisk sjukdom”? Alltså – vad är sinnet/psyket och påverkas den av kroppen eller av själen?

Gilla

Ja, sinnet är psyket, dvs tankar och känsloliv!Sinnet/psyket påverkas både av jaget/själen och av det fysiska!

Gilla

Fler frågor. After death the vital energy is released back into universe.1) Stannar den någonsin där? 2) Kan det finnas en möjlighet att den löses upp där? Precis som en vattendroppe löses upp och förenar sig med det övriga havet efter att den har hällts ut ur sin behållare, sitt kärl?3) Kan man förstå det andliga genom att studera naturen? Har gud strösslat världen med tecken på sin existens? I så fall – skulle inte naturlagarna kunna översättas på hur de andliga lagarna fungerar? Varför valde han annars att visa oss dem? För att förvilla oss?Sista frågan är en parentes. Den levande gubben med aurorna har en ljus auro närmast sin kroppskontur som inte den döda har. Den har inget namn.En annan reflektion är att gubbens lager i princip vänds ut och in när han dör. Är det en korrekt iakttagelse?

Gilla

Silversträngen. En gång när jag var ovanligt eh.. kreativ (läs lätt manisk) så minns jag att jag ritade en bild på en gubbe med en navelsträng från sin navel till sin hjässa. Ingen hade sagt något sånt till mig, jag hade inte läst det förr. Och idag minns jag inte ens varför jag gjorde det, alltså minns inte min förklaring till bilden. Hm.

Gilla

Fråga. Kan astralkroppen roa sig med att bära omkring på själen här på jorden efter dödsögonblicket? Istället för att bära den till sin nya kropp direkt. Eller vart den nu finns om det finns en ”plats” för själar utan kropp eller hur det fungerar.. (ojjoj, dags att gå och lägga sig snart..)

Gilla

Ja, man kan leva som en osalig ande, dvs spöke, om man har otur…

Gilla

”Ja, sinnet är psyket, dvs tankar och känsloliv!”Eeeh…. . . . Har Du inte tidigare liknat sinnet vid ett Modem..?! Alltså . . . något som bara FÖRMEDLAR tankar och känslor . . . . en LÄNK mellan tänkaren/kännaren och den fysiska världen . . . . .

Gilla

Om Sinnet är tankar och känsloliv . . . . vad gör då Själen?

Gilla

Tänker tankarna och känner känslorna!

Gilla

Hej snilleblixten! Hittade denna sida nyss och tycker det är mycket fint skrivet av dig. allting är mycket intressant och verkar stämma mycket bra.Men jag undrar en sak bara…Du skrev såhär: Det är Jaget/själen som tänker tankarna, känner känslorna och minns minnena!… och jag undrar om det nu är själen som minns minnena, varför kommer vi då inte ihåg något av ”vår” själs liv, och bara kommer ihåg kroppens liv? för vissa minnen ex, kärlek och extemt glädje borde själen vilja att kroppen ska få se…Och en till sak bara, är det möjligt att medans kroppen sover så är det själens minnen som blir drömmar? kan detta stämma?Tack för denna sida, hjälper mig mycket just nu då jag kanske snart går bort som 21 årig…

Gilla

Hej Henrik!Tack för din uppskattning!Vi kommer oftast bara ihåg detaljer från detta jordeliv, eftersom det skulle vara en alldeles för stor belastning för själen att minnas allt som skett under miljontals tidigare liv. Det är en Nåd från Gud att vi slipper minnas allt vi varit med om tidigare. Det vi minns och inte minns, har med vårt karma att göra, med vår utveckling som själar. När vi drömmer så befinner vi själar oss i den astrala dimensionen, och att vi minns drömmar bevisar att vi själar har varit med om dessa i just den astrala dimensionen. Vi själar lämnar alltså våra jordiska stofthyddor under nätterna, för att s.a.s. ladda batterierna…Önskar dig allt Gott!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: