Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VARFÖR HAR VI DÖDS-STRAFF MOT DJUR? Miljoner stackars djur får sätta livet till varje år i Sverige!

Posted on: 16 mars, 2010


 

VI ANSER DET VARA OCIVILISERAT MED DÖDSSTRAFF MOT MÄNNISKOR…

MEN HAR INTE ÄVEN DJUREN RÄTT ATT LEVA ???

 

Kor, oxar, grisar, kycklingar och lamm slaktas och styckmördas på löpande band…

Vi straffar dem obarmhärtigt med döden…

VARFÖR?

 

Ska man inte behandla andra som man själv vill bli behandlad?

Vi själva vill ju inte bli styckmördade…

 

”Från djurens synvinkel är alla människor nazister; för djuren är det en evig Treblinka.”

– Isaac Bashevis Singer (1902-1991)

 

Auschwitz börjar närhelst någon ser på ett slakthus och tänker: De är bara djur.”

– Theodor W. Adorno (1903-1969)

 

”Vi är levande gravar av mördade djur, som slaktats för vår aptits skull. Vi frågar oss aldrig i vårt frosseri om djuren har rätt till ett liv. Hur kan vi i vår värld hoppas uppnå den fred för vilken vi strävar, när vi ber till Gud över högar av lik och kränker moralens lagar. På så sätt föds grymhetens avkomma – krig!”

George B. Shaw (1856-1950)

 

TILL DISKUSSION:

Varför mördar vi djur?

Ska man inte behandla andra som man själv vill bli behandlad?

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)….Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt


Annons

143 svar till "VARFÖR HAR VI DÖDS-STRAFF MOT DJUR? Miljoner stackars djur får sätta livet till varje år i Sverige!"

Försöker bara värna om även djurens rätt till liv…

Gilla

Djuren är en alldeles utmärkt källa till näring! Dessutom kan man använda en del av djurens päls att värma sig med när det är kallt. Att tycka djuren är gulliga och bara ska lekas och kelas med är en effekt av ”Astrid Lindgren-effekten” och saknar motstycke. De som tjatar och gnäller om djurens rättigheter är helt förvridna. Vi ska äta djuren. Det smakar gott, en del av de är riktigt nyttiga så som fågel och fisk. Men inte mår vi sämre av att slänga lite goda biffar eller flintastekar på grillen ibland.Naturen är människans skafferi. Här ska vi hämta maten vare sig det är en gris, en kyckling eller en aborre.

Gilla

Så där talar en kallhamrad ateist, som inte insett att även djuren är Guds barn…

Gilla

Djur har inget rätt till liv, de är inte medvetna om sådana saker, det är en produkt av människan. Vi förmänskligar djuren. Medvetandet som du tjatar så mycket om att det skulle vara ett bevis på guds existens faller på att djuren har inget medvetande. Inte ett medvetande som vi tänkande varelser har utvecklat.

Gilla

1. Människor har rätt till sina liv, medan djuren inte har rätt till sina liv…förstod jag dig rätt nu?2. Människor lever, djur lever…varför har bara människor rätt till liv?3. Vem har gett människan rätt till liv?4. Har apdjur rätt till liv?5. Djuren har inget medvetande? Verkar som du aldrig haft nån hund eller katt…6. När *utvecklade* vi ett medvetande? Hur gick vi tillväga?

Gilla

Jag skulle med glädje strypa ett rådjur samtidigt som jag ser det i ögonen och visar min tacksamhet för att det snart kommer att ge mig mat. Detta utan att rådjuret känner någon självömkan. Bara överlevnadsinstinkt, en överlevnad som bara jag och mina händer rår över. Djuren är våran mat. Med ditt resonemang så skulle jorden endast kunna bebos där man kan odla. Med andra ord tycker du inte att människor i arktis ska leva, de flesta i afrika ska inte få leva. Bara människor i de tempererade zonerna. Du är en egoist, en falsk profet som dömer och förtalar andra människor.Jag hettar med glädje upp min stekpanna med olja och grönsaker. Men jag vill ha en smakrik proteinkälla till dessa grönsaker. Ett protein som kommer från naturens eget skafferi. Naturen har ett perfekt sätt att hålla maten färsk, djuren lever tills det är dags att äta dem.Jag har haft hundar och katter, men jag har också dödat flera av de. Skjutit en hund jag inte ville ha, jag har skjutit kattungar som ingen vill ha. Djuren har inget moraliskt tänkande som du påstår att gud gett oss. Det har vi människor utvecklat genom årtusenden för att vi ska ha det så bra som möjligt. Och återigen, ett djur känner ingen självömkan, bara överlevnadsinstinkt. En betingad reflex. Allt annat själviskt tänkande har vi människor utvecklat av ren egoism.

Gilla

”Jag skulle med glädje strypa ett rådjur…”Snacka om dömande, cynisk, och kallhamrad…Snacka om Auschwitz-vibbar…

Gilla

Fy f–n vilka vidriga typer det finns …

Gilla

Och nu skulle jag vilja höra dig förklara hur du ska omvända alla djur som är köttätare, för de dödar ju andra djur för att få föda.Hur ska du få en örn att sluta jaga harar? Hur ska du få en räv att börja äta gräs? Hur ska du få en haj att börja äta alger och sluta döda oskyldiga söta sälar?Eller är det helt plötsligt inte synd om de dödade djuren då?

Gilla

Till skillnad mot oss människor, så har vissa djur som LIVSVILLKOR att äta kött…dessutom ådrar sig inte djur dålig karma av att döda andra djur!

Gilla

Försök inte dra in ateismen i det här nu igen. Jag är ateist och vegetarian, och jag är knappast ensam om den kombinationen. De båda egenskaperna har inte nödvändigtvis ett jota med varandra att göra, men jag skulle tro att större delen av världens ”mördade djur” dödas av människor med gudstro.Inte DIN gudstro, förstås, men du kan ju inte vara omedveten om att det är ganska få religioner som påbjuder vegetarism?

Gilla

”Fy f–n vilka vidriga typer det finns …”Irene…är du helt bakom flötet? Sluta förmänskliga djur, de är inte människor. Man ska inte plåga djur. Det är barbariskt, sjukt och straffbart. Djur ska ätas men de ska dödas värdigt och så snabbt som möjligt. Men ni måste sluta förmänskliga djuren. De är vår mat. Några går utmärkt att äta, andra inte. Men alla fyller de en funktion i vår natur och vi människor ska ta av räntan, tillväxten. Det är en alldeles utmärkt väg att skaffa föda. De som är vidriga är ju ”typer” som dömer och sätter en ideologistämpel på andra som lever av det naturen ger. De dödar, alltså måste de vara vidriga typer. In absurdum blir kontentan att du Irene och Snilleblixten inte kan leva på jorden. Myggor? Kvalster? Myror? Getingar? Vart går gränsen? De som jagar gör det i första hand för att äta, med vissa undantag jagas bara delar av tillväxten av djuren. Naturens underbara skafferi.Sluta döma och ideologisera, välj bort kött om ni tycker det känns fel. Men döm inte andra för då är ni inte bättre än de som dömde ut judarna och gasade ihjäl de. Ideologiska hycklare. Ni försöker med lögner hävda era ståndpunkter, och med lögner försöker ni smutskasta. Lögner, för med sanningen kommer ni inte åt oss.

Gilla

”Djur ska dödas värdigt…”SJUKT!

Gilla

De som jagar, gör det för att dom njuter av att döda.Eller så kan det vara som vid älgjakten. Då heter det att man gör det för att ”få komma ut i skogen”. (Som om det vore förbjudet att gå ut i skogen utan att döda andra………..). Vem har inte hört talas om NJUTNINGEN med jakten?!

Gilla

Hur dum får man vara om man tror att de som jagar njuter av att döda? Då skulle de lika gärna kunna döda kvinnor och barn på stan. Bara det var tillåtet.Precis som för sportfiskaren ligger det ett moment av triumf över att ha överlistat djuret. Att på smidigaste sättet ta sig så nära att man kan fånga djuret. Döda det med vapen. Precis som för sportfiskaren som med sin erfarenhet valt den bästa platsen, bästa tiden och bästa betet för att överlista fisken. Att lägga moraliska predikningar i det hela är befängt. Det är er moral, ni skulle inte kunna göra det. Men för de som trivs med det varför kasta era ideologier och er moral i ansiktet på de? Flytta ifrån landet i så fall. Flytta till ett annat land, stick härifrån. Flytta till Indien. Här har ni inget att göra. Vi har levt på jakt och fiske lika länge som människan funnits här. Och det är inte länge oavsett vilka så skallade bevis Snilleblixten kommer upp med. För de existerar bara i hans värld och i cybervärlden. Ingen annan har hört talas om de bevisen.Att det i jaktlag skapas en gemenskap, en samhörighet, är det så konstigt? Precis som kommunister, fotbollsspelare och frimärkssamlare skapar en gemenskap, en kamratanda så skapas det i jaktlagen där man delar erfarenheter och kunskap. Det här landet har befolkats av naturmänniskor i alla tider, då inte bara lapparna. Vi har nyttjat naturen. Fiske, jakt och jordbruk så gott det går. Ska vi lokalproducera allt, hur i helvete skulle vi kunna levat i detta landet innan 1950 i så fall? Då skulle bara de tempererade zonerna vara de enda bebodda. Områden som drabbas av torka, översvämningar och vintrar skulle vara öde. Sluta spy upp era ideologier saltade med er moral av förmänskligande av djur. Det passar väldigt dåligt i det här landet. Ni skulle bara klara er i en urbaniserad värld där man fick importera allt och ni skulle kunna köpa det i en ren och fin affär. Klara er själva, självhushållning, det är långt innan ni når dit.

Gilla

Vi människor har själva format de djur vi äter genom årtusenden av selektiv avel. Dagens kor och får finns inte naturligt och skulle inte överleva om man släppte dem fria, de är helt enkelt matfabriker för oss människor, inget annat. Att säga att vi inte får äta kor är som att säga att vi inte får äta banan. Bananen som du köper i affären finns heller inte naturligt då den vilda bananen är i stort sett oätbar. Om du inte äter ko, bör du inte heller äta banan.

Gilla

Tills skillnad mot bananen, så har kon ett centralt nervsystem och känner smärta när du hugger halsen av Henne…

Gilla

Jag vet inte varför vi har döds straff för djur. Det kan ha något med näringskedjan att göra??Ännu mer förvånad blir jag över att det inte är straffbart att vara hur dum i huvudet som helst..cyklop.bloggproffs.se

Gilla

Det är den här planeten som är problemet.Här måste alla döda för att överleva. Dödar du inte – så dör du själv.Det enda man kan påverka är graden av lidande som man orsakar.Minst lidande kanske man åstadkommer genom salladsmord, men dödande kommer man aldrig undan.

Gilla

@Irene och Snilleblixten: Detta borde då innebära att det är ok att äta självdöda djur, eller hur?Snilleblixten ser fram emot ditt svar på onthree’s kommentar. För övrigt har det väl ingen som helst betydelse i din värld vad vi gör i denna världen, det viktigaste är väl ändå VAD DU GÖR! Vi andra kommer ju enligt dig att få leva om våra liv här tills vi lärt oss bättre.Sen om djur har medvetande, varför ser vi dem inte göra följande saker* Disskutera i grupp* Använda internet* Bli veganer trots att de är byggda för animalisk föda* Gå med i Hare Krishna……… du ser även denna kan använda punktformer för att bevisa att du har fel // Anders

Gilla

Människan var köttätare tiotusentals år innan de lärde sej odla och t.o.m långt före elden uppfanns / upptäcktes.Med bra djurhållning torde det vara helt ok. Människor måste få äta vad de vill, även om just du är vegan.Du ska inte fördöma andra innan du renat dej själv.Kao

Gilla

Människan har odlat ända sedan hon skapades av vår Skapare vid skapelsens begynnelse!Människor måste få äta vad de vill?Fritt fram för även kannibaler alltså?

Gilla

…ska vi inte äta djur och använda skinn av djur till kläder så måste vi se till att decimera antalet riktigt rejält. För vi kan inte ha en massa kossor och grisar som springer omkring på gatorna som i t.ex Indien. Eller vad ska vi göra med djuren? Släppa ut dem i skogen så de får föröka sej bäst de vill? Fattar inte riktigt hur du menar.Kao

Gilla

Jesus och hans polare åt t.ex lamm. Gjorde Jesus fel?

Gilla

”Det är den här planeten som är problemet.Här måste alla döda för att överleva. Dödar du inte – så dör du själv.Det enda man kan påverka är graden av lidande som man orsakar.Minst lidande kanske man åstadkommer genom salladsmord, men dödande kommer man aldrig undan”Det är inget problem, Irene. Så har det gått till sedan livet uppstod och det lär inte förändras inom någon snar framtid. Världen är inget myspys-ställe där alla kramas och lever på luft och vatten, det är kärvt i naturen och kommer så att förbli. Vi människor har dock tagit ett halvt kliv ut från den brutala naturliga ordningen men dras fortfarande med ett bagage från vårt tidigare primitiva liv. Vi får se vad som händer med oss människor om ett par miljoner år av evolution. Tills dess, deal with it.

Gilla

”Det är den här planeten som är problemet.Här måste alla döda för att överleva. Dödar du inte – så dör du själv.Det enda man kan påverka är graden av lidande som man orsakar.Minst lidande kanske man åstadkommer genom salladsmord, men dödande kommer man aldrig undan.”Men va? Du är ju så fruktansvärt urblåst i skallen att klockorna stannar när du kommer i närheten. Tänk på alla de massmord som sker när slåttermaskinen slår hundratals hektar vall. Miljoner med grässtrån får sätta livet till. Ni begriper inte ett dugg. Så länge man är vegan, vegetarian eller vafan det heter så är det okej. Men det du inte begriper är att du överför din ideologi, din livsföring som en stämpel på andra så de ska klassas som massmördare.Blodtörstiga mördare som njuter av att döda. Där ligger felet. Jag skiter i om du äter sparris varje dag tills det växer ur rövhålet på dig, men du ska inte komma med pekpinnar, döma andra eller kalla de mördare. Jag är tacksam för det naturen ger mig, både djur och växter. Men mördare?

Gilla

Grässtrån har inget centralt nervsystem…

Gilla

”Jesus och hans polare åt t.ex lamm. Gjorde Jesus fel?”Och Jesus drack dessutom vin. Dessutom hade han osedvanligt dåliga och omoraliska råd till sina medmänniskor, jag är inte imponerad av hans predikan alls. Min egen moral är överlägsen både Jesus och den kristna gudens moral.

Gilla

Kapten,Nu får du väl f–n ge dig!Hört talas om ”humor” eller ”ironi” eller nåt annat vettigt?!”Salladsmord” nämner jag pga att vi befinner oss i Snilleblixtens blogg…!Gå och dräp nåt djur, så du lugnar ned dig…! (Jag går och tar mig några stekta ägg.)

Gilla

Irene, när du varit så humorbefriad som du varit så finns det inget utrymme för andra tolkningar. Ät du ägg, det är både gott och nyttigt.Men fortfarande kvarstår det att ni dömer andra utefter era egna ideologier. Palme var en man som kallade andra för satans mördare, allt utefter hans ideologi. Men det hade han både belägg för och rätt i sak med. Men med att äta kött, att det skulle rendera i den helt sjuka etiketteringen som förekommer här gör ju att man direkt undrar vad ni har för perspektiv på tillvaron.

Gilla

”Om man verkligen allvarligt söker leva ett gott liv, så är det alltid köttprodukter som är det första man ska avstå, därför att dess nyttjande helt enkelt är omoraliskt, då det involverar verkställandet av en handling som strider mot den moraliska känslan – dödande.”- Leo Tolstoy (1828-1910)

Gilla

” ”Djur ska dödas värdigt…”SJUKT!”Hur ska de dödas då? Med tortyr och slöa knivar? Jag har skjutit kor, vi har haft lantbruk och jag har blivit tvungen att skjuta skadade kor. Jag har skurit upp halsen på de medan de fortfarande levde för att blodet skulle lämna kroppen. Det är vardag för folk inom lantbruket. Det är vardag för jägaren när han skjutit en älg eller annat vilt. Det är vardag för slakterierna. Djur ska ätas eller användas till trevliga ridturer. Man kan ha de som husdjur eller som vakthundar. Djuren är användbara till mycket.Jag tycker det du håller på med är fånerier, rent fjanteri. Astrid Lindgren har i sina sagor förmänskligat djuren så till den grad att man har helt sjuka regler för hur man ska hålla husdjur. Disney och andra sagofabriker har gjort djuren till mjukisdjur, leksaker. Men djuren i vår natur är långt ifrån leksaker eller gulliga djur med mänsklig mentalitet. Det är detta som gjort att folkopinionen i mångt och mycket ser ut som den gör. Inga religiösa eller ideologiska böcker, sammanslutningar eller kyrkor har gjort detta för folkopinionen, det är tecknade figurer i böcker och tv som gjort att folk värnar om djuren. Djur som de tror är hjärtevänner, som de tror att de kan bli kompisar med på lika villkor. Rent skitprat alltihop här. Djuren är vår resurs, och är det som du säger att det är gud som skapat allt detta så gjorde han det för att vi ska ha något att äta.

Gilla

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad!Vill du själv bli styckmördad?Nähe…”För att undvika injaga skräck hos levande varelser, ska man avstå från att äta kött…de vises föda består av det som förtärs av heliga män; som icke består av kött. Det må finnas dumbommar i framtiden som påstår att jag tillät köttätande och att jag själv åt kött, men jag har aldrig tillåtit, tillåter inte, och kommer aldrig att tillåta köttätande i någon som helst form, på något sätt, någonstans; det är utan förbehåll förbjudet för alla.” (Dhammapada)- Buddha (ca 500 f.Kr)

Gilla

Hörru Kapten,Vad Snillet gör eller inte gör, det får han stå för. Men vad i hela friden har JAG med saken att göra?! Varför blanda in MIG i nåt jag inte har ett dyft med att göra? Du klandrar mig för mina ideologier — hur kan du veta något om dem?!Kan inte minnas att jag talat om dem i detta forum ……… har jag?

Gilla

Man ska behandla andra människor som man vill bli behandlad själv. Djur ska behandlas väl, men långt ifrån på samma sätt som människor. I så fall begår alla hundägare vidriga brott då de binder sina hundar i koppel, kastrerar de när de blir jobbiga och låser in de ensamma hemma i flera timmar om dagen. Skulle jag tvångssterilisera mina vänner och sätta koppel på de så hade jag blivit inlåst. Ska vi förakta alla hundägare också? Kattägare? Fåglar i bur? Då kan du inte bara dra gränsen vid köttätande. ‘Det är fortfarande så att du använder dig av din ideologi, din tro på buddor, lamor och all annan skit du hittar i dina böcker. Du använder citat av döda ledare som om det vore en absolut sanning. Vi lever i nuet, vi har vårt perspektiv på tillvaron, vår situation och våra tankar. Många äter kött och det går bra. De har gjort det i många år och det har gått bra. Med din tro så skulle det drälla av styckmördare. Men se, det är din tro och den finner jag lika värdig ett barns tro på spöken och monster i garderoben. För mig är det rent nonsens.————-Irene. Förlåt. Fika?

Gilla

Att äta kött är det absolut sämsta man kan göra, om man inte vill att den globala uppvärmningen ska fortgå…

Gilla

”Fritt fram för även kannibaler alltså?”Detta har jag ju svarat på tidigare, jag har inget emot kanibalism. Dock är detta inte tillåtet i Sverige, och alltså nej här är det inte fritt fram för kannibaler. Sen å andra sidan får vi göra en massa saker som de människor i andra länder inte får, och har andra förbud här som är helt accepterat i andra länder.

Gilla

”Grässtrån har inget centralt nervsystem”… och hur VET du det? Du säger jämnt och ständigt att allt levande har en själ, så varför kan då inte denna växt som rimligtvis har en själ också ha ett centralt nervsystem?

Gilla

Även våra vetenskapsmän håller med mig på denna punkt…växter har inget centralt nervsystem!

Gilla

”Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad”Först och främst hur var det nu med de här stackars rotfrukterna du stoppar i dig, snacka om mord. Behövs ju dessutom långt fler morätter än kor för att mätta en familj… men, men…. Så då är det fritt fram att hundar, katter och alla andra djur får springa fritt om kring här och kanske en och annan gån g attackera människor. Det ligger ju som du själv säger i deras natur och då borde vi rimligtivs inte lägga oss i detta. För kopplade kan vi inte ha dem, inte heller instängda, för det är ganska få människor som gillar detta, och skulle tro att du inte är en av dessa, inte jag heller för den delen.

Gilla

Till skillnad mot människor och kor, så har inte växter och frukter något centralt nervsystem!

Gilla

Vore ju dessutom tacksamt om du faktiskt svarade på ALLA motfrågor istället för att återigen välja ut de tycker är lättast att svara på och stämmer överens med din ideologi”@Irene och Snilleblixten: Detta borde då innebära att det är ok att äta självdöda djur, eller hur?”Har försökt att dela upp frågorna för att det skall vara lättare, men inte ens det hjälper tydligen längre

Gilla

Om du väljer att äta självdöda djur, så får du inte det dåliga karma som man får om man äter djur som mördats…

Gilla

”Även våra vetenskapsmän håller med mig på denna punkt…växter har inget centralt nervsystem!”Nu är det väl egentligen så att du håller med dem, när det passar dig vill säga.Annars brukar du ju säga att de bluffar…. intressant.

Gilla

Bara för att ”vetenskapsmännen” ofta har fel, betyder ju inte att de *alltid* måste ha fel…

Gilla

nej det är inget dödstraff. Vi dödar djur utan att den gjort något straffbart.Ett straff får man när man gjort nåt dumt.Det heter avliva eller döda. De blir mat. alltså avlivar vi några djur för att få mat/kött. Likaså dödar vi växter för att få mat med din logik borde din rubrik kunna bli :VARFÖR HAR VI DÖDSSTRAFF MOT VÄXTER? Miljoner stackars väster får sätta livet till varje år i Sverige…

Gilla

Ännu värre med andra ord…vi mördar djuren utan att de gjort oss något ont…Moder Ko, människosamhällets Amma, skär vi halsen av, efter att hon slutat skänka oss sin mjölk…snacka om VIDRIGT!Snacka om OTACKSAMT!Att tugga i sig likdelar från styckmördade djurkadaver, kallar du det för *mat*..?När du plockar ett äpple från äppelträdet och äter upp det, så har du inte dödat äppelträdet…

Gilla

Om man dissekerar en växt, så ser man att den inte har något centralt nervsystem.Men det innebär inte att den är helt utan känslor …

Gilla

Vad har en växt för känslor, Irene? Känner den glädje, sorg, eller ömhet mot sin grannväxt i rabatten?

Gilla

Om det inte var meningen att vi skulle äta kött…. varför smakar det då så gott?Homer Simpsson

Gilla

Likdelar från styckmördade djurkadaver…gott?

Gilla

Queen,Nåt sånt, ja…:-))) Det var i samband med aurafotograferingarna som det upptäcktes. Det var länge sen jag läste om allt detta, så detaljer minns jag inte. Men intressant är det. Så Snillet skall inte tro att han inte orsakar något lidande alls, när han äter sin sallad …! (Det kan ligga en fullständigt skräckslagen morot på tallriken.)

Gilla

@Irene: För att ha känslor enligt Snillet, måste man ha en själ, och det är väl egentligen det som är det viktiga i detta inlägg, att vi dödar djur som har en själ, och det är fel. Därför bör det rent logiskt i så fall vara lika fel att döda dessa stackars växter som också har en själ.Nu säger jag inte att du alltid håller med Snillet, men allt som oftast är det faktiskt så. // Anders

Gilla

Dödar du äppelträdet när du plockar en frukt ur det?Nej…

Gilla

Självklart har växter ingen känsel. Inget nervsystem eller medvetande. Men medvetandet som vi känner det, det saknar även djuren. Annars hade de betett sig mer mänskligt i skogen. Domesticerade djur beter sig som oss, hundar sitter i soffor och katter kommer på inkallning. Men det är ett tränat beteende som de inte har med sig naturligt. Vi har gjort de till vad de är.Djur avlivas för att vi ska ha mat. Om nu gud skapade denna jord och alla varelserna, varför är levnadsbetingelserna så olika? Varför lever inte isbjörnar i Afrika? Valrossar i Vänern? Ormar på Antarktis? Varför lever de djur där de lever? Evolutionen. Det är den som anpassat djuren till dess miljöer. Djuren finns här som en förutsättning för att vi ska leva, precis som rovdjuren ska överleva. Vi är inte gjorda för att leva på enbart växter. En vegetarian kan inte leva på bara lokalt producerad mat. Man måste importera, man måste konservera. För att vi ska klara oss så måste vi äta av djuren, äta av vad de ger oss. Föda upp grisen, äta äggen från hönan och mjölken från kon. Nämn en plats på jorden som kan lokalproducera mat för den moderna människan, vegetarisk mat. Året runt. För mig är det bevis om att djuren är till för vår skull, och bevis om att den här världen har skapats av anpassningar, inte en gud.Dessutom, varför är en grillad flintastek så förbannat gott? Varför är en grillad kyckling så gott?

Gilla

Evolutionen?Snicksnack!Vattendjuren är skapade för att leva i vatten, fåglarna för att flyga, och isbjörnarna i kallt klimat, osv…SKAPADE!

Gilla

aceeo,Ja, enligt det resonemanget så är det ju inte okey att döda växter.

Gilla

Föresten, borde inte alla Hare Krishna vara mer lika Rastafaris, dvs inte klippa sig, raka sig osv GUDS skapelse är ju perfekt, så hur kan ni då förstöra denna genom att ta bort behåring som GUD uppenbart satt dit av någon anledning // Anders

Gilla

Med din logik så borde vi även låta naglarna vildväxa…

Gilla

Irene – ”Det kan ligga en fullständigt skräckslagen morot på tallriken”He He, troligen inte. Då den förmodligen blivit både halshuggen och flådd och ingen kan väl ändå överleva en sådan tortyr, förhoppningsvis först halshuggen så den inte käner allt för mycket när man drar skalaren längs dess kropp // Anders

Gilla

Kapten A. – ”Nämn en plats på jorden som kan lokalproducera mat för den moderna människan, vegetarisk mat. Året runt.”Kan tänka mig att tropiska regnskogar har den möjligheten, men även där lever människorna av både djur och växter så är inte helt säker. // Anders

Gilla

. . . . . . då är det väl inte så underligt att stackarn är upprörd…?!

Gilla

Irene:Aurafotografering? Vad menar du med detta?

Gilla

Men det är ju inte många dagar sedan vi kunde läsa om det isbjörnsskelett som hittades där man kunde se att det var en tidig form av isbjörnen med tydliga tecken på släktdrag med de vanliga brundbjörnarna. Alltså, isbjörnen sprungen ur land/skogslevande björnar.

Gilla

Isbjörnar eller brunbjörnar…bara BJÖRNAR!Slutsats?Just precis, ingen som helst organisk evolution…

Gilla

Kregah,Jag söker just nu på nätet efter detta, då jag gärna vill läsa mer om det. Men jag tror jag blandar ihop olika upptäckter… Detta började visst inte med fotograferingarna, utan med utslag på lögndetektor kopplad till växt. (Jag mindes fel.)

Gilla

”Dödar du äppelträdet när du plockar en frukt ur det?Nej…”_____________________Men man ”dödar” ett träd när man bygger hus, stolar, bänkar, träslevar etc. Påstår du att vi inte får ”döda” träd för vår egen vinnings skull? Har du själv några träföremål hemma?

Gilla

Skillnad på träd och Moder Ko…

Gilla

aceeo, Homer! Jag visste väl att jag kände igen Snilleblixtens argumentationsteknik någonstans ifrån! (”Om etern inte finns, varför heter det etermedier’?” – skulle kunna varit en arketypisk Homerreplik…) :DI vilket annat forum som helst hade jag gått i clinch med de mer aggressiva köttförespråkarna här om delar av deras resonemang, men just här har jag inget som helst intresse av att propagera för vegetarism (jag brukar inte direkt propagera för det över huvud taget) – jag är liksom Snilleblixten vegetarian, men mina skäl är mina egna och inget att pådyvla andra utan en SANSAD debatt. Min enda viktiga poäng, som jag gärna upprepar, är DRA INTE IN ATEISMEN i det här. I många kretsar kan man säkert hitta övervägande ateister bland vegisarna, och än en gång: bland alla som haft ihjäl djur under årtusendena skulle man garanterat hitta en överväldigande majoritet gudstroende.

Gilla

Ingen äkta Gudshängiven skulle någonsin få för sig att ha ihjäl vare sig någon Människa eller något djur, något av Guds barn…

Gilla

Jag kanske kallas aggressiv köttförespråkare, men när argumenten handlar om ateism, mördarepitet och hur bedrövligt synd det är om de stackars djuren så tycker jag att det blir löjligt.Hälsoskäl? Kött är ju knappast bra i för stora mängder, inte heller är de halvfabrikat av kött som ligger i kyldiskarna något som främjar hälsan.Jag är mer än medveten om vilka effekter kosten har på människan. Läst fysiologi på högskola, näringslära på egen hand och all den kunskapen använde jag som idrottare i uthållighetsgrenar. Vet mer än väl som sagt var, vad kött har för påverkan på kroppen. Men när köttätare utmålas som mördare och när argumentationen bygger på gammal skit ur böcker ingen vill läsa eller gudstro av sällan skådat slag så skjuter man sig i foten. Kött är gott men ska vara av bra kvalité!

Gilla

Sedan när blev likdelar från styckmördade djurkadaver, gott?

Gilla

”I många kretsar kan man säkert hitta övervägande ateister bland vegisarna, och än en gång: bland alla som haft ihjäl djur under årtusendena skulle man garanterat hitta en överväldigande majoritet gudstroende.” -Snilleblixten17 mars 2010, kl 22:06Ingen äkta Gudshängiven skulle någonsin få för sig att ha ihjäl vare sig någon Människa eller något djur, något av Guds barn…_____________________________Återigen. Snilleblixten dömer en hel nation och dess förfäder. Förfäder som levt efter bibeln, hängett sig till kyrkliga traditioner och haft vett att nyttja naturens skafferi. Långt ifrån indiska överbefolkade byar med bajsdiken och falska profeter. I svår armod bröt de marken, byggde och brukade landet. Födde våra förfäders barn, barnbarn och så vidare till våra dagar.Det är bara han som är äkta, finns inga andra. Dömande, föraktfull och långt ifrån den sympatiska människa han försöker utge sig för att vara. Rasistisk, hatisk och trångsynt. Det är vad du är. Jag har sagt det förut, du är så vilsen, identitetslös. Du hade lika gärna kunnat bli nazist eller av annan sekt. En sekt där du kunde bli omprogrammerad. Nedbruten och återuppbyggd efter deras agenda. Det är så du hamnat där du är.

Gilla

Kött från djur blir jättegott om man tillagar det. Man kan tillaga det över öppen eld eller i en stekpanna. Stekpannan har man oftast över en spishäll som värms elektriskt eller med gas.Man kryddar köttet eller bereder det med olja och kryddor. Tillsammans med potatis, kokt, stekt eller friterad blir det en utmärkt måltid. Sommartid är ett grillat köttstycke mycket gott tillsammans med potatissallad och en kall öl av låg alkoholhalt. Man ska ju kunna köra bil också. Man kan även ta lite sämre köttdelar, både från nöt och gris. Man maler detta i en kvarn och kan sedan tillreda hamburgare eller biffar. Hamburgare tillsammans med starka såser och ett gott bröd blir en kanonmåltid. Allt i amerikansk grilltradition. Gärna med lite amerikansk femtiotalsrock i högtalarna. Jag måste vara satan i dina ögon. Jag mördar djur, äter djur och jag jobbar med oljeutvinning. Men gudarna ska veta att oljan ger mig pengar!!!!

Gilla

Du åderlåter Moder Jord!Oljan är Hennes blod!

Gilla

dessutom ådrar sig inte djur dålig karma av att döda andra djur!———————–Om jag hittar resterna av en älg som t.ex blivit fälld av en varg. Är det ok att ta lämningarna och äta dom då ?

Gilla

Du ådrar dig definitivt mindre synd då!

Gilla

Då vet jag en utmärkt lösning för alla parter. Byt ut alla professionella slaktare på slakterierna mot en grupp vilda järvar. När en hungrig järv ser potentiella bytesdjur som inte kan försvara sig så går den till anfall och dödar urskillningslöst. Resultatet blir att köttdjuren, istället för en snabb och lugn avlivning under bedövning, med all negativ karma som det innebär, istället får en blodig plågsam dödskamp under en längre tid innan dom stupar och slits i bitar. Just så som det sker i naturen. Karmakontot minskar, köttätarna får kött och bytesdjuren får dö naturligt. Alla nöjda ?

Gilla

Karmakontot minskar inte för de köttätande människorna, eftersom djuren har placerats dit i slakthusen av människor…

Gilla

Det är lugnt. Då skickar vi bara ut järvarna i kohagarna istället så slipper vi hela hygienkonceptet med.

Gilla

Men fortfarande är ju tanken att dessa järvar ska ta död på en massa friska och lyckliga kor och deras kalvar…ger en massa dålig karma!

Gilla

”Ingen äkta Gudshängiven skulle någonsin få för sig att ha ihjäl vare sig någon Människa eller något djur, något av Guds barn…”Då tycket jag att du aldrig mer behöver dra upp hur många gudstroende det finns i världen, som argument mot ateismen. OK, överenskommet?

Gilla

Jag fattar liksom inte helt detta ……. å ena sidan har vi aldrig utsatts för någon evolution utan ska har varit som vi är i några tusen miljarder år (!?) – alltså varit köttäter under alla dessa år.Å andra sidan ska vi vara skapade av en Gud som inte vill att vi äter kött!?Han måste väl ha varit (eller eftersom han är evig – fortfarande är) rätt puckat när människan skapades, eller hur.Inte kan detta vara någon sorts konstruktionsfel – han kan ju allt, vet allt …?Det är alltså såhär; här uppe i vår kalla del av klotet har vi det som kallas vintrar – då plockar man liksom inte äplen eller bär. Tror ni det var som så att människan satt i sina grottor och käkade gamla morötter hela vintrarna under istiden eller däromkring? Lingon var det kanske knappast någon idé att försöka ha i en hörna i 6 månader.Njet, dom slog ihjäl en ren, drack blodet, åt köttet och gjorde kläder av skinnet.Hade inte människan dödat djur geenom historien hade vi inte funnits i dag. Dom hade frusit ihjäl utan skinnen, svält ihjäl utan köttet och vipps; NO MORE MANKIND!Ni förstår – det var liksom lite svårare innan ICA öppnade sina mataffärer!Nu kilar jag i väg for en ”dagens” – köttfärslimpa i dag. Yummi!

Gilla

Tvärtom!Vi människor är skapade till vegetarianer, vilket vår fysiologi visar!”Människans fysiologi, både den yttre och den inre, visar att frukt och grönsaker utgör hennes naturliga föda.”- Carl von Linné”Bevisningen är ganska uppenbar. Om man tittar på de olika kännetecknen för köttätare kontra växtätare, så krävs det inget geni för att fatta vilket människan tillhör.”- William C. Roberts, Chefredaktör för ”American Journal of Cardiology”http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/11/kott-mord-manniskan-skapades-till-vegetarian-precis-som-gorillan-barbariskt-att-dodaVi människor skänktes dessutom den Gudagivna fria viljan, så att man kan välja att missbruka sin fria vilja…Lever man som eskimå och har som sitt livsvillkor att äta fisk och sälar, så är det förmildrande omständigheter vad gäller det dåliga karmat…

Gilla

Nej, nu svamlar du något så helt in i dimman …..!Om människa skapats som plantätare skulle den inte kunna äta kött – en ko äter inte kött, ej häller en häst. Dessa djur KAN INTE äta kött – det går inte.Vi på våran sida är som björnen – skapat (eller blivit så genom evolutionen) att vi kan äta båda och. Biff och gratinerad potatis funkar bra!?Nu får du svara mig på följande;1. Vem bestämmer att eskimåer ska få äta sälar utan att sabba sitt karma….. du? Inte står detta i någon helig skrift inte. Då dessa skrevs hade ingen ens hörd om eskimåer.2. Vem har bestämt at vi skal äta bär och inte kött men at vi självklart därför att vi även har en fri vilja ska kunna välja ”highway to hell” genom att klämma i oss en Big Mack …….du?3. Varför i hela friden har religiösa genom alla tider sysslat med att offra t.ex får och kalvar? Är detta bara för att slänga dom på soptippen? Vore väl lite flummigt att använda sin fria vilja genom att synda för att glädja Gud???(Vad är det du brukar säga; SJUKT OLOGISKT???).4. Hur han man inom religioner kommit på saker som hallal och koscher om man inte ska äta kött?5. Varför såg gamla goda Jesus till att göra vatten till vin (vilket man ju inte ska dricka!) och framför allt – varför såg han till att fiskarna räckte till hela gänget? Inte borde väl Jesus stoppa i gänget fisk, inte…..!!?? Du får ursäkta mig men jag hänger absolut inte med ……….

Gilla

1. Sunda förnuftet…har man det som livsvillkor, så är det ju förmildrande omständigheter!2. Skänktes inte även du den Gudagivna fria viljan?3. Håller med dig, man kan inte glädja Gud genom att synda!4. Hyckleri!5. Det är en felöversättning, det var druvsaft han drack! Jesus var ingen alkis!

Gilla

Men fortfarande är ju tanken att dessa järvar ska ta död på en massa friska och lyckliga kor och deras kalvar…ger en massa dålig karma!———————Icke. Du sa ju att ”dessutom ådrar sig inte djur dålig karma av att döda andra djur!” Så järvarna ger ingen dålig karma. Dessutom tar järvar kål på en massa friska och lyckliga renar och renkalvar i naturen hela tiden. Det är naturens sätt.

Gilla

Du förstod inte vad jag menade…att om människan medvetet tar dit järvarna, för att de ska ta kål på korna, för att man sen själv ska inmundiga dem, ja, då blir det dålig karma!

Gilla

”Sedan när blev likdelar från styckmördade djurkadaver, gott?”Kan jag med all säkerhet säga att du tyckte innan du i fyllan snubbladein på ett cymbalmöte med hare kanin och tyckte dom såg så söta ut i sina televerksfärgade gabardinklänningar och släta skallar med dammvippa.

Gilla

Fel, har vare sig varit full eller tyckt om djurkadaver…

Gilla

”Fel, har vare sig varit full eller tyckt om djurkadaver…”Men du tyckte att dom var söta.

Gilla

Söta eller inte, jag har inte inmundigat dem…

Gilla

tänk ett steg längre…maskar, parasiter, växter etc, festar på våra kroppar när vi dör, men det bryr sig ingen om…vad är poängen, naturen gör vad den behöver för att överleva…that’s it..

Gilla

Ta en handfull veganskit, och en handfull köttätarskit — upplev skillnaden…!Vilken sort tror ni det är MENINGEN att vi ska ha?!

Gilla

”Ta en handfull veganskit, och en handfull köttätarskit — upplev skillnaden…!Vilken sort tror ni det är MENINGEN att vi ska ha?!”Är inte så inne på scat, men du som verkar dinera exkrementer kan ju förklara.

Gilla

hmr:Rutten köttätarskit stinker ju —– en violdoftande veganfecalie tyder väl ändå på att våra kroppar mer är ämnade för vegetariskt…..

Gilla

Äter man rutten köttfärs mår man dåligt av andra anledningar än att det är kött. Jag är övertygad om att vi är ämnade för en blandad kost. Om det är smaken som avgör vad vi är ämnade för så hade jag levt på grillat varje dag.

Gilla

Människan är ämnad även för kött?1) Människan har inga klor!2) Människan och andra vegetarianer har platta kindtänder för att kunna mala spannmål!3) Människan har inga långa vassa huggtänder! Bildbevis här:http://anatomy.med.umich.edu/surface/head_neck/teeth.jpegDe lite mer spetsiga hörntänderna är designade för att bryta av morötter med!4) Människan och andra vegetarianer kan röra sina käkar även i sidled, för att mala!5) Människan svettas genom porer, till skillnad mot köttätande varelser!6) Människan har binokulär syn, som gorillan, icke köttätare!7) Människan har välutvecklade salivkörtlar, som alla vegetarianer har!8) Människan och andra vegetarianer har basisk saliv, med enzymet ptylin för att förbearbeta spannmål!9) Människan utsöndrar 10-20 ggr mindre saltsyra än köttätande varelser. Saltsyra är nödvändig för att smälta senor, muskler och ben i födan.10) Människan har ett väldigt långt tarmsystem, för att de jäsningsbakterier som behövs för att smälta vegetarisk föda, ska hinna verka! Köttätande varelser däremot har ett mycket kort tarmsystem, för att snabbt göra sig av med de förruttnelsebakterier, som finns i kött!http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/11/kott-mord-manniskan-skapades-till-vegetarian-precis-som-gorillan-barbariskt-att-doda

Gilla

Därför det är så jävla överlägset att vara på toppen av matkedjan.. vi kan göra vad fan vi vill!

Gilla

Ja, och samtidigt görs vi ansvariga för våra handlingar, vad vi gör med vår Gudagivna fria vilja…

Gilla

Nä jag äter inte kadaver dvs djur som självdött pga sjukdom eller annat. Jag äter kött från friska djur som blivit slaktade.För att använda din logik: Det inget som säger att växter inte har känslor..så tänk på det nästa gång du trycker i dig en en mördad och styckad morot som du styckat ..eller broccoli som blivit nedfryst mer eller mindre levande

Gilla

Kadaver = Död kroppSlaktade djur = Döda kroppar

Gilla

Jag äter kött för att själv kunna bli uppäten av ett djur, men det verkar inte funka..Om jag skjuter ihjäl en älg, skjuter älgarna tillbaka då?

Gilla

I ditt nästa liv…

Gilla

Kära Herr Kapitän,Din logik är baserad på öl och brudar,du är totalt icke trovärdig i dina uttalanden,ska du opponera dig,gör det med en viss distans,Snilleblixtens kunskap överbrygger din med enorma hästlängder,jag tycker det är pinsamt att läsa dina dagis inlägg,

Gilla

Nä jag äter inte kadaver dvs djur som självdött pga sjukdom eller annat. Jag äter kött från friska djur som blivit slaktade.Jasså,och vem har övertygat dig om att Industri djuren är friska och välmående?Fakta säger det motsatta,Under november och december var det stort fokus i Sverige på hur grisar inom köttproduktionen hanteras. Organisationen Djurrättsalliansen avslöjade vanvård på flera svenska grisgårdar och sade sig ha dokumenterat brott mot djurskyddslagen på ett 90-tal gårdar under de senaste två åren. Bilder som styrkte anklagelserna publicerades på nätet.Vanvård av grisar förekommer i hela EU och inte bara i Sverige visar en ny larmrapport. Bland de utpekade länderna finns Danmark och Tyskland som står för en stor del av importen till Sverige.– Jag var förberedd på det värsta men vad jag såg var värre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag såg grisar med brutna ben som hasade sig fram på betonggolvet, kultingar som åt på sitt döda syskons ansikte och en sörja som jag först när jag kom riktigt nära insåg var en död, förruttnad gris. Det var vidrigt, vittnar Annika Nilsson som besökt flera anläggningar, på Djurrättsalliansens webbplats.

Gilla

Jag undrar lite varför du visar upp en bild med lammskinn.. Jag är både ateist, köttätare och jobbar inom den så förhatliga ”köttindustrin”. Eftersom jag jobbar med mat så är jag ganska naturligt intresserad av odling och framställning också, vilket medför att jag har en massa åsikter om fenomenen. Jag kan inte riktigt hålla med de som hävdar att tand-och matsmältningsorgan utesluter det ena eller andra, grisar har t.ex ett matsmältningsorgan som väldigt mycket liknar människors, både vad gäller tarmlängd och syraproduktion. De kan utan vidare bli riktigt överviktiga enbart av att äta gräs – men de har rejäla huggtänder och sätter gärna i sig en köttbit om de kommer åt.. Jag kan hålla med om att vi inte behöver äta så mycket kött, ser man till tillgängligt protein räcket det med mindre än ett halvt kilo i veckan, energimässigt måste man komplettera med stärkelserika tilltugg, t.ex. bröd, potatis, etc. Stärkelserika produkter innehåller olika sammansättningar av kolföreningar som spjälkas ner och blir tillgängliga för kroppen med hjälp av enzymer och bakterier, och med en råkostrik kost tillgodoser man även behovet av spårämnen i kroppen. Allt behövs med andra ord, men det är upp till var och en att välja sin mat.Att sen hundar har en avsevärt högre syraproduktion i magsäcken kan väl lika gärna ha att göra med att de även käkar insekter och benrester och behöver spjälka sönder det hårda skalet eller benbitar till tillgängligt protein..

Gilla

”Dödar du äppelträdet när du plockar en frukt ur det?Nej”Varför är du då emot ABORT? – Dödar vi mamman när vi aborterar?Är frukten inte just frukten av trädet, dvs foster av trädets generSen är väl en knaprig morot en egen levande varelse, liksom potatis och diverse andra rotfrukter, för inte lever du väl enbart på växtfoster?”Med din logik så borde vi även låta naglarna vildväxa…”Jo, men nu var det kanske inte jag som levde efter en religion som förordrar livet som det är utan evolution utan med en SKAPARE som är allsmäktig. Tänk om det faktiskt är så att just Rastafari lever på rätt vis, alltså lever i harmoni med jordens alla levande varelser, och på det vis som skaparen skapat dem.

Gilla

Varför jag är emot abort?Givetvis för att det då är fråga om en levande individ som växer inne i mammas mage…

Gilla

Viba – ”Att sen hundar har en avsevärt högre syraproduktion i magsäcken ”Instämmer, eller så kan det vara att vi människor har lärt oss tillaga köttet, därmed har vår magsyra förändrats under flera generationer, precis som asiater till stor del inte tål mjölkprodukter, medans de flesta europeer klarar detta utmärkt. Nu tror ju snillet inte på evolution så detta var mer en inflikning till varför vi har olika matsmältnings syror och längd på tarmar. // Anders

Gilla

”5. Det är en felöversättning, det var druvsaft han drack! Jesus var ingen alkis”Var det inte fiskar heller?

Gilla

”Söta eller inte, jag har inte inmundigat dem…”Jag skrev SÅG söta ut, inte att äta som en smarrig linskebab din lille frossare.En undran till Blixten och kärleken Irene: Hur mycket i världen tycker ni är ondska? 100%, 90%, 80%, 20%??Förresten tycker jag du ska ta upp det med sex någon gång. Enligt de dina så ska man ju bara knulla för att göra barn. (att våldta dom sen kanske vad vet jag??)

Gilla

Adah”Kära Herr Kapitän,Din logik är baserad på öl och brudar,du är totalt icke trovärdig i dina uttalanden,ska du opponera dig,gör det med en viss distans,Snilleblixtens kunskap överbrygger din med enorma hästlängder,jag tycker det är pinsamt att läsa dina dagis inlägg,”Vi kan väl börja med att rätta din kommentar lite, dagis inlägg skrivs som ett ord; dagisinlägg. Du använder kommatecken helt fel. Du bygger nya satser efter varje kommatecken och borde således använda punkt. Innehållet; öl och brudar? I vilken bemärkelse då? Det händer att jag dricker öl, klass 1 eller 2. Men sällan då jag skulle vilja kalla mig nykterist. Brudar? Jag har en och den är jag gift med.Mina inlägg saknar betydelse i den här härvan av kött-trådar och salladsblad. Mina inlägg är mer betraktelser, skrivna med en viss distans. Jag har aldrig haft för avsikt att skriva några omskakande inlägg som gör skillnad, som förändrar världen. Det finns gott om kvasiintellektuella bloggare som fyller den kvoten med råge. Dock utan omskakande resultat.Eftersom jag inte vet vem du är och likaså du inte vet vem jag är så är det meningslöst att jämföra snopplängd här och nu. Men jag är övertygad om att du gjort en felbedömning. Med tanke på att det finns mindre än etthundra personer med min kompetens i Sverige så kan vi väl konstatera att jag inte är lastbilschauför.Snilleblixtens kunskap? Hur ska vi kunna bedöma den? Den bygger på kvasivetenskap och flummiga böcker översatta till modernt språk från indiska hieroglyfer. Bortsett från det teologiska så drar han ner brallorna och visar sig totalt befängd i många ämnen som inte rör de heliga skrifterna. Så att påstå att han ligger hästlängder före mig i kunskap när hans världsliga källa till fakta är youtube och wikipedia är som att påstå att Gunde Svan tillhör världseliten i simning eftersom han simmar ifrån Anders Olsson som saknar armar och ben men har flera världsrekord.

Gilla

@Kapten Adler:Mycket snyggt skrivet

Gilla

”Söta eller inte, jag har inte inmundigat dem…”Vad jag skrev är att du tyckte dom var söta vid anblicken, som när DU ser en hundvalp(kanske). Det är du som drar in kannibalism i det hela.

Gilla

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad…

Gilla

”5. Det är en felöversättning, det var druvsaft han drack! Jesus var ingen alkis”Var det inte fiskar heller?

Gilla

Fisk vet jag inte, men han åt i alla fall inget kött…

Gilla

Så fiskar är ok att mörda men inte andra djur? …… eller vad är det du försöker säga?

Gilla

Värre karma att mörda Moder Ko, än att mörda en fisk.

Gilla

Attans! Jesus var alltså en TYPISK sån där fusk-vegis som gör att vi riktiga vegetarianer måste förtydliga oss när vi går på lokal. ”Vegetariskt, tack. Nej, ingen fisk, jag är vegetarian. Nej, ingen fågel, jag sa ju att jag är vegetarian. NEJ, INGA SKALDJUR – ä fan, jag går hem. Jävla Jesus.”

Gilla

@Anton: Eftersom jag jobbar med mat reagerar jag också ofta på dessa ”fuskare”. De ingår i ett sällskap och säger sig vara vegetarianer, men blir besvikna när de får en vegetarisk biff istället för fisk som de brukar?!?!?Dock har jag överseende med de som äter mjölkprodukter och ägg i maten, ägg som egen produkt är i min värld långt ifrån vegetariskt.

Gilla

aceeo, visst. Det är förstås bökigt för alla med kategoriseringar och klassificeringar, men lakto-ovo-vegetarianer torde i alla fall kunna betraktas som en undergrupp till vegetarianer (även om de äter ägg) – och antagligen den vanligaste tolkningen av ordet ”vegetarian” för den delen. Jag har full förståelse för att man behöver fråga extra om ägg- och mjölkprodukter… men fisk? Lakto-ovo-pisci-vegetarian? Nä, där får det tusan vara nog. 🙂

Gilla

Människan är ämnad även för kött?1) Människan har inga klor!2) Människan och andra vegetarianer har platta kindtänder för att kunna mala spannmål!3) Människan har inga långa vassa huggtänder! Bildbevis här:http://anatomy.med.umich.edu/surface/head_neck/teeth.jpegDe lite mer spetsiga hörntänderna är designade för att bryta av morötter med!4) Människan och andra vegetarianer kan röra sina käkar även i sidled, för att mala!5) Människan svettas genom porer, till skillnad mot köttätande varelser!6) Människan har binokulär syn, som gorillan, icke köttätare!7) Människan har välutvecklade salivkörtlar, som alla vegetarianer har!8) Människan och andra vegetarianer har basisk saliv, med enzymet ptylin för att förbearbeta spannmål!9) Människan utsöndrar 10-20 ggr mindre saltsyra än köttätande varelser. Saltsyra är nödvändig för att smälta senor, muskler och ben i födan.10) Människan har ett väldigt långt tarmsystem, för att de jäsningsbakterier som behövs för att smälta vegetarisk föda, ska hinna verka! Köttätande varelser däremot har ett mycket kort tarmsystem, för att snabbt göra sig av med de förruttnelsebakterier, som finns i kött!________________________________________________Hälften av dessa punkter som Snillet radar upp är falska och resten är av arten ”non sequiteur”.Jag har just nu varken ork eller lust att gå igenom det utförligare…

Gilla

Queen,Säg bara vilka fem punkter (nummer) som är falska, mer behövs inte……

Gilla

1) Non sequiteur2) Falskt3) Non sequiteur4) Falskt5) Falskt6) Falskt, non sequiteur7) Non sequiteur8) Falskt, non sequiteur9) Falskt10) FalsktMer orkar jag inte skriva om det här, går och lägger mig.

Gilla

Vår hjärna som till 60 % består av fett är fortfarande beroende av att vi äter animaliskt fett för att utvecklas optimalt.

Gilla

Var har du hört det nånstans?

Gilla

Helt urlöligt detta….Hur dum får man vara … ?Vi behöver djurs kött för att den näringen måste vi leva på m.m….Ni har säkerligen någongång ätit kött själv…Går ni inte under jorden då?..”Shit ni har ätit kött”-?Totalt rubbat är de.!Jag jagar med min pappa & har gjort mycke. Sprungit och hämtat skötna djur och jag har flått gäss & vildsvin…I söndags va jag med min svärmor & hämtade 2 tamgrisar hos en bonde vi känner. Som han stod och stykade …Han sågade itu benen m.m…Att sätta smör på stekjärnet & låtas bryna och sedan på med köttet. Eller sitta ute en skön sommarkväll & lägga färdigmanerat köttt på grillen.Det är en riktigt härlig sommar. Utan grillningar med så god mat så ingen riktig sommar. Döm inte ut oss för att vi äter kött..Klart som f*n man jagar för att få tag i köttet.Vad annars?…Håller med ”kapten” att det är ungefär som ni dömer oss som judarna.

Gilla

”Från djurens synvinkel är alla människor nazister; för djuren är det en evig Treblinka.”- Isaac Bashevis Singer (1902-1991)”Auschwitz börjar närhelst någon ser på ett slakthus och tänker: De är bara djur.”- Theodor W. Adorno (1903-1969)

Gilla

För att vi tycker om djur såklart! Mums! Och sen så tänker vi på baaarnen. Hur skulle det se ut om vi inte tänkte på baaarnen?! Därför ser jag till att även ge baarnen lite kött också. Deras hjärnor behöver kött och fett. Jag tror att om man får för lite kött och fett under uppväxten så kan man bli ‘konstig’ när man blir stor…jag vet inte varför jag tror det men tanken genomsyrar min ande. Det är som en slags religion för mig…Puss o Kram!

Gilla

Hjärnan behöver kött?Källa, tack!

Gilla

”Var har du hört det nånstans?”Behöver inte höras eller läsas, när det finns levande bevis för påståendet

Gilla

Och vad är det för bevis?

Gilla

”Värre karma att mörda Moder Ko, än att mörda en fisk”Baserat på vadå? Att du och dina gelikar anser att kor är heliga?Är inte en själ som bebor en kropp alltid lika värdefull? Ko, fisk eller människa, skall väl i det fallet inte ha någon betydelse, eller hur?

Gilla

Kons medvetande är mer utvecklat i en ko än en fisk, dvs själen i ko-kroppen har kommit längre i sin evolution än själen i fiskkroppen. och är därmed en mera kännande varelse!

Gilla

”Varför jag är emot abort?Givetvis för att det då är fråga om en levande individ som växer inne i mammas mage”Är inte ett äpple på äppleträdet en levande individ? ….. och om inte ett äpple är det, varför skulle ett foster som också, bokstavligen, sitter fast inuti mammas mage vara det?

Gilla

Äpplet är en frukt som trädet skänker dig, dessutom har inte äpplet något centralt nervsystem, så att det kan känna smärta!Ej heller är äpplet en levande organism i sig…Vad får man lära sig i den svenska skolan nuförtiden egentligen?Verkar gå väldigt mycket utför…

Gilla

@Irene:”Queen, Säg bara vilka fem punkter (nummer) som är falska, mer behövs inte……”Tycker faktiskt det är mer intressant att Snilleblixten väljer att jämnföra människan med djur, trots att han i tidigare trådar definitivt hävdar att vi inte har något med djur att göraMänniskan är MänniskaKor är KorApor är Apor…. således kan man heller inte jämnföra vår fysik med något djur, vi är ju vår egen varelse, helt avskild ifrån andra varelser på denna jord, eller VAD SÄGER DU SNILLEBLIXTEN?

Gilla

Inte har något med djur att göra?Både Människor och djur är Guds barn, och därför ska vi behandla dem med värdighet och respekt, inte styckmörda dem!

Gilla

håller med dig, övergången från att vara köttätare till vegitarian är kanske inte så enkelt, först har man plöjt ett djupt spår i hjärnan liksom ett tåg och att avvika därifrån kan vara svårt det har blivit ett kemiskt beroende.där kroppen känner ett sug både från hjärna och kroppintelligens dock säger byt spår och dem som säger något annat vet inte vad kärlek till sin nästa betyder

Gilla

Håller fullständigt med dig, Vajra!

Gilla

”Ska man inte behandla andra som man själv vill bli behandlad?”Fråga djuren vettja

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: