Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VARFÖR ÄR DÖDSDROGEN ALKOHOL LEGALISERAD? Vanligaste dödsorsaken bland män i arbetsför ålder!

Posted on: 27 april, 2011


.

VARFÖR ÄR DÖDSDROGEN ALKOHOL LEGALISERAD?

ALKOHOLEN ORSAKAR EXTREMT MYCKET VÅLD OCH DÖD !!!

.

Den vanligaste dödsorsaken bland män i arbetsför ålder är alkoholrelaterad:

http://www.stat.fi/ajk/tiedotteet/v2006/tiedote_065_2006-10-31_sv.html

.

ALKOHOL är inblandat i majoriteten av alla våldsrelaterade brott, såsom misshandel, våldtäkter, rån, mord, osv – förutom att alkoholen skördar en massa offer i  trafiken pga de tusentals rattfyllon som kör omkring på vägarna varje dag:

http://www.alcohol-facts.net/Facts-On-Alcohol-Related-Deaths.html

.

Alkoholskador från topp till tå:

http://www.vardguiden.se/Tema/Alkohol/Skador-och-sjukdomar

.

De mest missbrukade och skadliga drogerna vi har i vårt samhälle idag, är alkohol, tobak och vitt socker, och alla är de legaliserade!

Cannabis däremot, som visat sig ha enormt många positiva medicinska egenskaper, såsom anti-cancerogena egenskaper, minskat illamående vid kemoterapi, aptitstimulerande hos cancer och HIV/AIDS patienter, mildrande effekt av Parkinsons sjukdom och MS, hjälp mot kronisk värk och migrän, är olaglig att bruka!

http://www.newsmill.se/node/22763

.

TILL DISKUSSION:

Hur kommer det sig att staten tillåter en grav dödsbringande drog som alkohol på öppna marknaden, och samtidigt passar på att tjäna storkovan på människors död?

Samtidigt som man fängslar människor som brukar cannabis för att lindra sina kroniska smärtor…

Vad är det för ett upp-och nedvänt samhälle vi har skapat egentligen?

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

14 svar till "VARFÖR ÄR DÖDSDROGEN ALKOHOL LEGALISERAD? Vanligaste dödsorsaken bland män i arbetsför ålder!"

Hejhej.Hade alkoholen introducerats idag hade det aldrig i livet blivit tillåtet.Nu är ju inte alla som dricker alkoholister eller s.k storkonsumenter. Majoriteten av svenska folket dricker inga större mängder och är heller inte ute på bilturer på fyllan. Men det är värre med de som gör det.Men gällande de som överkonsumerar alkohol och lider av sjukdomen alkoholism, så har du helt rätt i övrigt.I USA har man länge testat cannabis som smärtstillande för bl.a cancerpatienter. Ofta med mycket bra resultat. Men det skulle vara fruktansvärt att legalisera ännu en drog i samhället, eftersom många blandar alk / Cannabis med ibland svårt illamående. Men oftast somnar de….om de lyckas ta sej hem i det tillståndet. Risk för minnesförlust blir flerdubblad vid en blandning av dessa 2 droger. Hur ska man kunna kolla om patienten inte dricker även alkohol vid cannabisintag? Nu röstades förslaget för legalisering av cannabis ned, även som smärtlindrande, inom sjukvården i Californien. Men lobbyn är stark där och sista ordet är inte sagt. Jag tycker i.o.f.s att man ska göra ALLT som står i ens (vårdens) makt för att lindra t.ex cancersmärtor och annan mycket svår värk, därför är jag kluven till detta. Vi får avvakta och se hur det blir i Californien framöver – när det legaliseras. För det kommer bli så. Sen ska vi kolla deras utvärdering innan vi eventuellt slår till med egna lagförslag. Man kan ju inte bara starta upp kontroversiella behandlingar, bara för att vissa säger det är bra.En man med (jag tror det var svår reumatism eller ms) hade suttit i rullstol i åratal. Han var runt 35 år gammal. På en fest tog han extasy med en kompis och reste sej ur stolen och tog några steg. Därefter skaffade han extasy olagligt och började träna upp sina förtvinade muskler och mådde toppen (jag har sett videon för några år sen). Men sen torkade han dit på extasyn, hamnade på kåken och i rullstol igen…..Det är fruktansvärt att Systembolaget nu ska säljas ut. Det riskerar få många obehagliga konsekvenser, tror jag. Ha en finfin onsdagYours truly :-)Kao

Gilla

För att ett förbud skulle generera större alkoholproblem än någonsin?

Gilla

Inte alls. DFet beror på hur man skriver lagarna, men framförallt hur de tillämpas.Hagrek

Gilla

Nämen ojdå snillet bidrog jag med den här bloggen…Kao:-eftersom många blandar alk / Cannabis med ibland svårt illamående. Men oftast somnar de….om de lyckas ta sej hem i det tillståndet. Risk för minnesförlust blir flerdubblad vid en blandning av dessa 2 droger.Talar du från egna erfarenheter eller är det taget ur luften.

Gilla

Det finns mycket som tyder på det. Titta på usa under förbudstiden…

Gilla

Herregud, för en gångskull håller jag nästan med Snilleblixten! Att cannabis kan vara förbjudet men inte alkohol är väldigt märkligt. Problemet är att alkohol är socialt accepterat och har varit så i alla tider.

Gilla

Man har försökt att förbjuda alkohol en gång, om ni minns? Men det slutade bara med att man hade svarta klubbar där alkoholen serverades. Den går inte att ta bort efter så lång tid.Att Cannabis är olagligt handlar om okunskap och rädslor som bottnar i myten att Cannabis är inkörsporten för tyngre droger.Jag gjorde ett projektarbete om cannabis och dess effekter, och min forskning hittade mer positiva egenskaper hos Cannabis än negativa. Dock innehåller en joint mer tjära än en cigg, vilket inte är så bra för kroppen.Skitsamma.ALkoholen kan inte förbjudas, eftersom det skulle återigen leda till svarta klubbar och ökad smuggling.

Gilla

Cannabis kommer från guds apotek

Gilla

Hade alkohol fått inälvorna att explodera och fått hjärnan att rinna ut genom ögonen så borde det fortfarande vara lagligt. Vilken rätt har du, än mindre staten för den delen, rätt att bestämma vad folk får och inte får göra med sina egna kroppar?

Gilla

”Hälsokostbutikerna tvingas klappa igen nu…känner sorg…från djupet av mitt hjärta!” – Snilleblixten, 28 april 2011, kl 13:46Tydligen ett starkt argument från din sida.Alla systembolag tvingas klappa igen om vi Illegaliserar alkohol …känner sorg…från djupet av mitt hjärta!

Gilla

Alkohol har funnits i vårt samhälle sedan urminnes tider och tidigare, på medeltiden ungefär, drack man öl och det var för det mesta bättre än vatten för att vattnet på så många ställen var väldigt smutsigt. Nu kan man inte förbjuda alkoholen längre eftersom den har funnits så länge och har så mycket med våran kultur att göra. Dessutom hade företag och den största delen av befolkningen satt sig emot ett förbud så politikerna har ingen chans att införa ett förbud.

Gilla

Våldtäkter har också funnits väldigt länge, men det har man ju lyckats förbjuda, Gud ske lov…

Gilla

Man måste ju inte förbjuda det rakt av. Man kan t.ex göra som man redan gör med cigaretterna. Köra kontinuerligt ett gäng upplysningskampanjer och sedan införa restriktioner och varningar som under ett stort antal år leder till att färre och färre använder det och att alkoholbolagen betraktas som skurkar. Sen kan man förbjuda det.Det tar säkert en generation eller två, men det kan göras, och vore behövligt.

Gilla

Cigarettförbrukningen bland tonårstjejer ökar trots all upplysning – vad kan det bero på?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: