Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

DJURENS AUSCHWITZ – Kan någon fortsätta äta kött, med gott samvete, efter dessa dokumentärfilmer?

Posted on: 14 maj, 2011


 

DJURENS AUSCHWITZ !!!

SNÄLLA – SLUTA ÄTA KÖTT !!!

.

Farm to Fridge, visar den kusliga sanningen bakom köttindustrin:

 

.

 

Earthlings:

 

.

 

Krig = Karma på slakt!

”Vi är levande gravar av mördade djur, som slaktats för vår aptits skull. Vi frågar oss aldrig i vårt frosseri om djuren har rätt till ett liv. Hur kan vi i vår värld hoppas uppnå den fred för vilken vi strävar, när vi ber till Gud över högar av lik och kränker moralens lagar. På så sätt föds grymhetens avkomma – krig!”

George B. Shaw (1856-1950)

.

”Auschwitz börjar närhelst någon ser på ett slakthus och tänker: De är bara djur.”

Theodor W. Adorno (1903-1969)

 

 

 

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 .

Annons

58 svar till "DJURENS AUSCHWITZ – Kan någon fortsätta äta kött, med gott samvete, efter dessa dokumentärfilmer?"

Jag vet att vi behandlar djuren sà illa, bl.a. hajarna som man skär av deras fenor för att göra en hajfenssoppa, sen slänger man hajen levande i havet som dôr en plàgsam död. Människan är nog den enda varelsen som dödar för nöjes skull i universum! Men även växter hotas av människans verksamheter!

Gilla

”Vilda djur dödar aldrig för att roa sig. Människan är den ende inför vilken pinan och döden hos ens medvarelser utgör underhållning i sig.”- James Anthony Froude (1818-1894)

Gilla

Man kan köpa kött från djur som inte vanvårdas. Jag försöker alltid tänka på varifrån kött och ägg kommer. Jag vet inte om du äter ägg, men hönsen lever verkligen hemskt. Köper alltid ekologiska ägg.Jag vill sluta äta kött, men jag tycker att det är så jävla gott! Det är som att sluta äta godis, så svårt!Jag har försökt en massa gånger, men jag klarar aldrig mer än en vecka..tyvärr!Och det där med hajarna, fyFAN! Jag började gråta när jag såg det på teve. Så jävla hemskt. det är asiaternas jävla soppa som dom får plågas för.

Gilla

Jag är laktovegetarian, inga ägg!Ägg är ju hönans menstruationsavfall…

Gilla

Vegan då eller?Precis som kaviar.

Gilla

Laktovegetarianer äter/dricker mjölkprodukter.

Gilla

Vad får dig att tro att växter inte är levande varelser..?

Gilla

Fruktträden, exempelvis, dör ju inte, bara för att du plockar dess frukter…Dessutom har ju inte växter något centralt nervsystem – så även om man plockar upp en morot ur morotslandet, så känner den inte samma smärta som exempelvis en hund eller en ko som man skär halsen av…

Gilla

Visst är det hemskt hur folk beter sig, men ärligt talat så är vi inte dom enda som dödar för nöjes skull. Se bara t.ex på en katt som leker med en mus. Mårdar är också kända som notoriska massmördare av småvilt.Vi är dock (förhoppningsvis) smarta nog att kunna sköta slakten på ett humant och smärtfritt sätt.

Gilla

Skillnaden är att vi människor får karma för våra handlingar, till skillnad mot djuren, som endast lever ut karma, karma som de skapat i sina tidigare liv som människor!

Gilla

Växter är levande, de har en annorlunda metobolism, men de är likväl levande. Det finns ju köttätande växter, sen sà har växter ofta behov av insekter och andra djur för att fortplanta sig. De anpassar sig till nya förhàllanden och nya arter bildas… De ingàr ju i ekosystemet!

Gilla

Snilleblixten: Skillnaden är att vi människor får karma för våra handlingar, till skillnad mot djuren, som endast lever ut karma, karma som de skapat i sina tidigare liv som människor!Låter rätt meningslöst att skapa människor överhuvudtaget i så fall.Målet med med det materiella universum skulle ju vara att bränna karma om jag förstått dig rätt.Om alla fått leva enbart djurliv så skulle karman bli bränd på nolltid (relativt sett) och sen kan alla sticka tillbaka hem och leva loppan med Brahma.

Gilla

Både Människor och djur bränner karma, däremot har Människan den fördelen att hon kan befria sig från det fördömda reinkarnationshjulet, att tvingas återfödas om och om igen…

Gilla

Jag är allergisk mot i stort sett alla proteinkällor i växtriket. Kan inte äta bönor alls. Ris är jag allergisk mot. Tyvärr är jag faktiskt även allergisk mot ägg. Jag har inte hittat något sätt att få i mig protein förutom via kött. Jag skulle förmodligen dö om jag inte åt kött.Hur bör jag göra?

Gilla

Ät då kött, om inget annat kan hålla dig vid liv, men från djur som inte blivit styckmördade!

Gilla

Köper du mjölk från kossor som är bra behandlade då? Dom får ju oft ba stå i sina betongboxar och bli mjölkade om man itne får mjölken från en bra gård.

Gilla

Ja, det är bara ekologisk mjölk från bra gårdar som gäller!

Gilla

Per,Du stoppar förmodligen i dig en hel del ätbart – FÖRUTOM kött … eftersom du fortfarande verkar vara vid liv….De flesta av dessa, övriga födoämnen, innehåller protein!

Gilla

Inte i tillräckliga mängder. Jag försökte faktiskt livnära mig på vegetarisk kost, men jag blev allvarligt sjuk.

Gilla

Det är sjukt hur vidrig människan kan vara

Gilla

Och sen undrar människor varför krig finns…

Gilla

Snilleblixten: Både Människor och djur bränner karma, däremot har Människan den fördelen att hon kan befria sig från det fördömda reinkarnationshjulet, att tvingas återfödas om och om igen…——-Men varför i så fall placera själarna i en människokropp förens det är absolut nödvändigt. Om alla fick stanna i djurform till att karma var bränd så att alla människor föddes karmafria så borde processen vara både enklare och snabbare.

Gilla

När man faller ner från den andliga världen, så börjar man i en mänsklig kropp (finns 400 000 mänskliga livsformer), själarna som lever i djurkroppar gör det efter att tidigare ha levt i människokroppar!

Gilla

Alla djur behandlas naturligtvis inte lika illa. Sedan så har ekologiskt inget med hur djuren behandlas att göra. Det har med foder och bete att göra. Där kan jag nämna att ekologiskt odlade växter oftast sliter mer på naturen. Man måste mekaniskt bearbeta grödorna mer och det går åt mer diesel. Dessutom får du ut mindre foder per hektar vid ekologisk odling. En jordbrukare som optimerar sin konventionella odling påverkar miljön i mindre utsträckning. Ekologiskt kött säger inget om hur djuren blivit behandlade. Viltkött har minimal påverkan på naturen, älg, rådjur, hare osv. Dessutom dör dessa oftast en väldigt plötslig och säker död. Det är att ta från naturens skafferi, mat som finns mitt framför oss utan att behöva drivas fram av ett jordbruk.Kött är en bra källa till näring, men naturligtvis kan man inte uteslutande leva på kött. Men att helt skippa det behöver inte ge några fördelar hälsomässigt om man äter det tillsammans med en bra sammansatt kost.Dessutom, grillade köttbitar på sommaren är riktigt gott! Precis som grillade grönsaker och grillad fisk! Nersköljes bäst med en alkoholsvag öl!

Gilla

Per,Det du nämner ”allvarligt sjuk” — Kan du specificera det … diagnos, prognos, symptom el.dyl.?[Om man inte får i sig tillräcklig mängd av ett ämne, så brukar lösningen vara att stoppa i sig MER av ämnet, för att på så vis få i sig tillräcklig mängd…]

Gilla

Tror du på Auschwitz? Jag trodde att du förnekade allt som majoriteten vet är sant.

Gilla

Majoriteten tror på myten att man under Medeltiden skulle ha trott att Jorden var platt…Bara för att majoriteten i blindo tror på något, behöver inte betyda att det är sant!

Gilla

Snilleblixten: När man faller ner från den andliga världen, så börjar man i en mänsklig kropp (finns 400 000 mänskliga livsformer), själarna som lever i djurkroppar gör det efter att tidigare ha levt i människokroppar!Ja, men det är ju det som är bakvänt och onödigt. Det skapar ju bara mer karma, särskilt om dom börjar där, då man ju kan anta dom inte lärt sig ett dugg af sina tidigare erfarenheter på jorden. Dom borde få börja som dyngbaggar istället tills dom är redo att tas upp direkt från livmoden om det nu skulle bli så.

Gilla

För att kunna födas i en dyngbaggekropp, så måste man ju först ha skapat sig den dåliga karman att överhuvudtaget kunna födas i en sån kropp…

Gilla

Mina muskler förvinar. Av någon anledning verkar jag inte kunna ta upp icke-animaliskt protein. Jag har ingen bra koll på det, men det är vad mina läkare har sagt. Jag vägde som minst 45kg (Jag är 182cm lång). Nu väger jag 68kg. Och jag åt inte lite heller. Jag åt mängder med grönsaker, men jag är som sagt allergisk mot de vanligaste proteinkällorna som tex bönor, och även om jag åt andra saker som innehåller hyfsat med protein så tog jag inte upp det.

Gilla

Bara ekologisk mjölk … säger du, Snillet … i en tråd som handlar om djurens lidande…Då är det kanske dags för dig att titta lite på djurens situation i dessa EKO-sammanhang. Här är det bara frågan om produkter som är bättre för människan (inte för djuren).Produktionen av eko-mjölk medför mycket större psykiskt lidande för både ko och kalv. Kalven tas inte från sin mamma förrän efter några dagar. Starka bindningar hinner då befästas dem emellan — och att i sånt läge skilja dem åt kan bara benämnas som utsökt tortyr. (Kor som förtvivlat råmar efter sina kalvar. Kalvar som desperat ropar på sin mor.) Det finns bönder, som av hänsyn till djuren, aldrig skulle börja med detta eko-elände…Vid konventionell mjölkproduktion tas kalven genast från kon, vilket är mycket mindre stressande för dem båda.Tänk på korna — Vägra EKO!

Gilla

Då får man välja att dricka mjölk från Krishna-kor, för hos dem får mamman och kalven leva tillsammans, och dessutom slaktas dem inte!

Gilla

Om vi dricker mjölken från Krishna-kor (kalvens mat) … vad skall då kalven leva av?

Gilla

Mjölken räcker både till kalven och oss människor!Dessutom får vi ost, creme fraiche, gräddfil, youghurt, smör, kaffegrädde och vispgrädde av Moder Kons gudomliga mjölk!

Gilla

Irene::::::http://brantvall.web.surftown.se/FridaBrantvall/Files/kmv/Student/Studentarbeten/Livsmedel/ekomjolk.pdfTror du behöver läsa på lite mer innan du spottar ut påståenden som inte stämmerEkomjölk är fyra gånger mer cancerhämmande och dessutom KRAV-märkt. Ekologisk mjölk o fil är dessutom mycket nyttigare än vanlig mjölk. Den har högre innehåll av E-vitamin, antioxidanter och Omega3-fettsyror. Enligt en studie av P. Bergamo, 2003, innehåller ekologisk mjölk i jämförelse med vanlig mjölk:· 50 % mera Vitamin E (alfa tocoferol).· 75 % mera Betakaroten, som omvandlas till Vitamin A i kroppen.· två till tre gånger mera antioxidanter (lutein och zeaxantin).Forskningen under senare år dessutom visat att:· Halten av de nyttiga fyto(växt)-östrogenerna ”equol” och ”daidzein” är mångdubbelt högre i Eko-mjölk (Purup S. m fl, 2005).· Equol-innehållet var hela fem gånger högre i ekologisk mjölk, 948 mot 169 nmol/liter för vanlig mjölk.· Innehållet av daidzein var tre gånger högre i Eko-mjölk.· Innehållet av den mycket skadliga tungmetallen kadmium är klart lägre i bl a juvervävnad hos ekologiska kor. Vad innebär då det här för vanliga konsumenter? Jo, det har visat sig att ett högt innehåll av fyto-östrogener skyddar mot cancer och motverkar uppkomsten av cancer i bröst, prostata och ändtarm, hjärt- kärlsjukdomar och benskörhet, enligt en studie av Sathyamoorthy N & Wang TTY, 1997. En studie från Australien visar att mjölk från frigående kor hade samma höga innehåll av fyto-östrogener, som eko-mjölken i ovanstående studie. Fyto-östrogener har även visat sig ha flera andra goda och potenta egenskaper (enligt Almstrup K. m fl, 2002 och Cornwell T. m fl, 2004). De förekommer även i ärtväxter. I länder med högt innehåll av fyto-östrogener i födan är bröstcancer och prostatacancer klart lägre än hos oss. Industriell användning av kadmium är förbjuden i Sverige sedan 1982. Det beror på att kadmium bl a förorsakar skelettsjukdomen osteoporos och förstör njurarnas funktion (dvs orsakar dialysbehandling). Människor får i sig 83 % av sitt kadmium via spannmålsprodukter, och kvinnor ackumulerar mer än män, enligt en studie av Olsson I-M, 2002. Kadmium-innehållet i eko-jordar är bara 2/3 av konstgödslade jordar (enligt Jonsson S., 2005). Det finns därför stor risk att man även får i sig mer kadmium genom vanlig mjölk än genom ekomjölk, eftersom juvervävnaden innehöll mer kadmium hos vanliga kor, men jag har inte kunnat finna någon sådan studie. Forskarna varnar i sina rapporter för att halten av kadmium hela tiden ökar i jordarna (+30% på 100 år) och i livsmedlen (Bengtsson H., 2005). De fann att orsaken bl a är den stora importen av koncentrat/kraftfoder, svenskt Betfor och handelsgödsel, som innehåller kadmium. De varnar vidare för användning av förorenad stallgödsel samt kalkmesa (från stålverk) i jordbruket. Då borde alltså i första hand alla barn och sjuka bli serverade Eko-mjölk och KRAV-bröd i alla skolor o sjukhus. Som det nu är tillförs de dagligen nya små doser kadmium. Dessutom borde alla kvinnor som kan få bröstcancer och alla män som riskerar prostatacancer – kort sagt alla, borde använda Eko-mjölk i stället för vanlig mjölk i kosten. Så nu gäller det att alla jordbrukare ställer om – och att vi konsumenter är villiga att betala lite mer för en bevisat bättre mjölk.

Gilla

Josen,Kan du spotta ur dig vilket påstående som inte stämmer?

Gilla

Fortsätt du med att använda ekologiskt snillet Irene vet ju uppenbart inte vad hon pratar om

Gilla

Du verkar veta vad du pratar om angående ekologisk mjölk Josen, men uppenbarligen vet du inte vad Irene pratar om.No offence Irene, men mycket av det du säger faller i någon av kategorierna fel, obevisat eller omöjligt att bevisa. Men i det här fallet är jag helt på din sida. Josens senaste inlägg liknar snillets ganska mycket. Josen är alldeles för stolt för att erkänna sitt misstag. Du har ju faktiskt inte sagt något som motsäger Josens fakta.

Gilla

Kreagh: Jag är aldrig sen med att erkänna mina misstag men så är det som du säger,Jag har ju inte fått något som motsäger mig som gör att jag kan säga att jag har fel

Gilla

Det var värst! Ett inlägg av Snilleblixten som jag faktiskt i princip håller med om! Snyggt!

Gilla

Josen,Vilket påstående stämmer inte? 🙂

Gilla

Vi måste hjälpa varandra i denna förvirring som har uppstått sen det blev klart att aftonbladet ska lägga ner denna bloggportalen. Jag ber alla som har eller tänker öppna en ny blogg skriver in sin adress hos oss, se inlägget på Adam & Eva,så har vi en plats där vi alla kan hitta vandra igen när denna bloggportalen läggs ner.Tack / Adam& Evahttp://blogg.aftonbladet.se/lustgardenhttp://adamoeva.wordpress.com/

Gilla

Tack för länkarna!Ska tänka på var jag ska fortsätta med min blogg…någon som har en bra idé?På en sajt som når ut till många…Har man gett någon orsak till varför man vill avveckla bloggen här?På grund av mina skriverier?

Gilla

Josen,Vilket av mina påståenden stämmer inte?Citera mitt (felaktiga) påstående som du syftar på.

Gilla

Tack för klippet… urk vad man skäms som människa när man ser detta!Blir så ledsen när man ser hur folk behandlar djuren 😦 Har dom inget hjärta eller vad är det för fel liksom?Äter själv inte kött och har inte gjort det på 16,5 år, bästa beslutet jag tagit.

Gilla

Tack Katarina, det gläder mig!

Gilla

Fan vad jag blev sugen på kött nurå. Det blir lamm imorgon, mumsmums…Tack Snilleblixten, för all inspiration! Här skall tuggas!/Lamm

Gilla

Du får själv ta ansvar för det dåliga karmat du därigenom skapar…

Gilla

Josen:Dina länkar var intressanta, men på vilket sätt berör de något Irene har sagt?

Gilla

”Mjölken räcker både till kalven och oss människor!Dessutom får vi ost, creme fraiche, gräddfil, youghurt, smör, kaffegrädde och vispgrädde av Moder Kons gudomliga mjölk!”NIX, där har du helt fel Stollen!Mjölken från en ko räcker till kalven – så som kon är från naturens sida. Att dagens kor producerar mjölk så det räcker och blir över är för att vi människor avlat fram sådana kor genom generationer – kalla det gärna evolution om du vill (men det gör du inte, vet jag!).Nu tillhör ju jag dom som tycker vi borde skjuta var enda vargjävel här i landet, vilket du/ni troligen inte håller med om men om ni sett hur det ser ut när en vargflock eller en några lodjur gått lös på en fårflock inser ni nog att vi människor trots allt inte är så illa.Bilder ur en sådan massaker borde du plocka fram – sen kan du ställa frågan om dessa djur borde ha rätt att leva!Visst kan man plocka fram olik skräckpropaganda för att få oss at avstå från kött men i det stora och hela tror jag nog vi här i Sverige tar hand om djuren på ett ”rimligt humant” vis.Vad står på din meny ,Stollen? Jag ska säkert klara av att plocka fram rätt bra argument för att du inte borde stoppa i dig vad du har på bordet också ……..

Gilla

På min meny står grönsaker, frukter, mjölkprodukter, nötter, spannmål och baljväxter.

Gilla

Inte det nej …….

Gilla

Irene:::Här är det bara frågan om produkter som är bättre för människan (inte för djuren).Så vitt jag kan se det så har dessa djuren det bättre.

Gilla

Då är du med andra ord en utav dom som snor maten från kalvarna. Kons mjölk är avsedd för kons kalvar, inte för dig.Att vi lyckats få kossor att leverera mjøök permanent får vi se som evolution – det vore mycket mera rätt om du fortfarande fick mjölk av din egen morsa.

Gilla

Det som blir över efter att kalven fått sitt, kan människan ta hand om!Gud skapade kon så att även människan kan ta del av hennes mirakelföda!Äter du ost?Dricker du yoghurt?Använder du smör?Använder du grädde?Använder du gräddfil?Använder du creme fraiche?Allting omvandlingar av Moder Kons gudomliga mjölk…

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: