Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VAR KOMMER KÄRLEK och LYCKA från? Hjärnan kan ju inte känna kärlek eller lycka…

Posted on: 9 april, 2011


.

VAR KOMMER KÄRLEK OCH LYCKA FRÅN?

GIVETVIS FRÅN SJÄLEN!

ELLER HUR, ATEISTER?

.

Med tanke på att våra celler inte kan uppleva känslor som kärlek och lycka, så uppstår frågan:

Vem är det som känner kärlek och lycka?

Var kommer kärlek och lycka från?

Från oss själar givetvis!

.

Det är vi medvetna levande personliga själar – vi själar består av den andliga energin, vi är eviga andevarelser – som kan uppleva känslor som kärlek och lycka!

Eller hur, kära vänner?

.

Hur tacklar ateisterna denna frågeställning?

Enligt ateister, finns ju vare sig själen (minigud) eller Gud (Översjälen), så hur förklarar de kärlek och lycka, med tanke på att våra celler inte kan känna kärlek eller lycka?

Finns ingen som helst rim och reson med ateismen! 

.

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade, immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

 

Annons

55 svar till "VAR KOMMER KÄRLEK och LYCKA från? Hjärnan kan ju inte känna kärlek eller lycka…"

När vi inser, att vi tillhör världsordningen och är en del av den, samt inser att vi behöver Gud och att Gud älskar oss-kan vi känna glädje, även om livet är svårt. – AUM

Gilla

Så sant, så sant, kära Pia!

Gilla

H-J-Ä-R-N-A-N

Gilla

S-J-Ä-L-E-NHjärnan består av celler, vilka alla är omedvetna!Hjärnan är omedveten och har inga som helst känslor!Hjärnan är bara en tingest, ett fysiskt organ!Har du blivit hjärntvättad? 🙂

Gilla

FAN! Nu blir jag less på dig!Snacka om dig själv och blanda inte in mina jävla celler i dina förbaskade teser.Bara att läsa din titel i bloggfältet får min hjärna att skadas genom hjärntvätt!!!Mina celler är lyckliga, inte minst de som bildar min kuk. Våra celler finns alltså inte! Jag har mina celler och du har dina. Nämn inte ett ord om mina jävla celler. Jag vet att du svarar i skallen att det är inte så du menar. Hur menar du då? Tvärtom mot tvärt? Om dina inte är lyckliga beror på avsaknad av fitta. För att du ska kunna upptäcka det, att dina celler kan bli lyckliga, måste du skaffa en kvinna och testa om tex. snoppens celler tolkar närmanden rätt och överöser dina celler med lycka. HANDTRALLA räknas inte, man kan inte lura naturen, det borde du fatta som har en sån titel. Vid handtralla berörs inte själen på samma sätt och cellerna alstrar inte den energi av lycka som sedan kommer att bilda själen.Inse att du är en loppa i rymden precis som vem som helst. Vissa frågor kan inte loppa besvara. En loppa kan bara acceptera läget, att den finns. Och passar inte loppan den högre makten så blir det loppmedel oavsett loppan brölar om sin rätt. Jag skrev det som en jämförelse.Jag utnämner dig härmed till min personliga vandal och präst. Du är fortfarande underhållande så jag bjöd på min fräcka svar.Ha det nice Snillen ;)Det är min

Gilla

Dina celler är lyckliga?Skämtar du?Finns inte en vetenskapsman på denna jord, som någonsin observerat någon endaste lycklig cell!CELLER KAN INTE KÄNNA LYCKA ELLER OLYCKA!Varför?Just precis, eftersom de är omedvetna om sin omvärld!Eller hur?Det är bara vi själar som är medvetna!Det är bara vi själar som kan känna kärlek och lycka!Andliga ABC-kunskaper…

Gilla

Det är min? Blev teknikmeningshopp.

Gilla

Till PiaGud verkar vara konsekvens > typHär får ni kära, en tsunami som dusch eller pest som utrotar era nyllen. Men all right, Gud kan trolla solsken också.Gud är inte god eller ond utan konsekvens. Resten med allt och ett vet vi redan.Annars magnifikt konstaterat. Vem behöver inte kärlek?

Gilla

Av Intryck och fysiska ansträngningar bildas och produceras endorfiner i kroppen som stimulerar belöningscentra i hjärnan så att vi därigenom kan känna och uppleva lyckokänslor, glädje och allmänt välmående. Allt är en kemisk process uppbyggt av hormoner, ämnen, receptorer, signalsubstanser, synapser etc som samverkar och sätter igång med olika kraft beroende på vilken typ av stimulans vi får.

Gilla

INTRYCKEN UPPLEVS, AV VEM ???AV SJÄLEN, GIVETVIS!Ljusvågor och ljudvågor passerar in genom ögonen och öronen och omvandlas där till elektriska signaler, som sedan skickas vidare in till hjärnan, som där fångas upp som bilder och ljud.FRÅGAN är då:VEM är det som FÅNGAR UPP dessa sinnesintryck i hjärnan (bilder och ljud) och ser/hör dem och UPPLEVER dem som angenäma eller oangenäma?SJÄLEN, GIVETVIS!HJÄRNAN ÄR BARA SOM ETT MODEM!Hjärnan är bara ett modem som skickar och tar emot signaler, en förmedlare av sinnesintrycken, en biologisk kopplingscentral, ett modem mellan oss medvetna själar, dvs Jaget, och den fysiska kroppens sinnesorgan!

Gilla

En fråga. Om du är övertygad varför måste du bevisa? Kanske är det självklart. Det är en övertygelse som du vill förmedla. På sätt och vis gör det dig till en präst.Jag är glad för att du tolkade allt jag skrev på rätt sätt. Det är fredagsnatt och jag vägrar bruka allvar. Uppskattar också din rakt på sak tilltal. Jag skämtade men ändå lyckades du snappa upp det väsentliga och ställa rätt fråga. Jag har följt dig ett tag. Ibland får du mig att vara paralyserad av chock. *skrattar*Som jag ser, så har du en välutvecklad tolkningsförmåga och ja, det är mycket skit och konspirationer som väver lyckans framtid. Tyvärr är det inte alltid lätt att upprättehålla ordning på planeten, det pågår ständiga kamper på alla nivåer. Miljötrassel, krig, fattigdom, rikedom, andlig rik, andefattig, rik på krig, krig på fattig, det finns många osköna ord som rispar mitt sinne. Jag önskar att jag vore en chill präst som lever i en fredens tro bakom tempelmurar som i kung fu filmer men verkligheten konstant påminner om sanningen. Jag är en fuckin varelse kallad människa enligt de mina, jag ser upp mot sjärnorna som pissar på mig med sina ljusstrålar. De säger, kolla va små vi är i dina ögon, men låt inte våra sken bedra dig, vi är skitstora i jämförelse med dig. Shut the fuck up, vrålar tomrummet runtom, kolla va stor JAG är, med betoning på jaget. Jag, pissmyran i jämförelse kan dock konstatera, att tomrummet, är både större än mig och stjärnorna. Vad är vad alltså? För mig kan stjärnorna vara som de är och tomrummet som den är. ( jag antar att det finns en massa saker i tomrummet som den inte låter oss se ) Jag skulle ha gjort likadant och sagt, ha ha, ni får inte se mer era nyfikna apor, inklusive mig. För mig förblir tomrummet tomt tills den vill visa sitt sanna jag. Det är inte upp till mig att bestämma det. Jag kan vråla ut i rymden som en galning för att den ska visa sig men jag tror inte att det är lönt. Vad är min poäng med detta? Existensen. Livet behöver inte överbevisas. Våra existens är redan bevisade. Vi finns nu. Med eller utan Snilleblixttitel så finns du. Jag förstår att du inte förstår att du är Snilleblixten när du drömmer ändå förstår du att du finns på något sätt. Med eller utan titel, med eller utan kropp. Inte bryr du dig väl när du drömmer att göra något annat än att drömma? Det fixar sig själv. Vissa saker, som existensen och drömmarna såsom andningen, är självklara saker. Vi själva är beviset för Gud eller existensen. Vad varför och hur? Spelar mindre roll eftersom det är redan i process, varandet. I det stora hela handlar det om att kunna acceptera varandet i nuet och uppskatta känslan. Det är en kommunikation med livet, att förstå att livet är inte TV-n och stereon utan att dessa ingår i det viktigaste. Den high tech-a grejjen, själva livets upplevelse.Det är vad min hyllning till Gud består av. Jag uppskattar att jag får bevittna existensen i all sin mening. Resten är smaksak brukar jag säga.Mr SnilleblixtenWinchApropå, jag förstår ditt resonemang i själfrågan. Men det är mer än bara så.

Gilla

Ja, jag vill bevisa för alla andra!Jag vill att andra också ska bli övertygade!Finns inget härligare än övertygade människor… 🙂

Gilla

lite humor också ja, det är var biblon och alla heliga scripter saknar. allt blir så stelt.

Gilla

Vad saknar biblon?

Gilla

Jag tänker inte ta den här diskussionen med dig IGEN, Snillet. Men som framtida psykolog så vet jag hur dåligt man kan må pga HJÄRNAN och vilka sjukdomar som finns pga hJÄRNAN.All forskning som gör om våra känsloliv handlar om HJÄRNAN.Man har till exempel kommit fram till att hjärtesorg (som det kallas) är ungefär lika smärtsamt som brännskador, då olika delar i HJÄRNAN aktiveras och HJÄRNAN skickar ut signaler.Den enda andledningen till att du känner att jag nyper dig i armen är pga nervtrådar som är kopplade till HJÄRNAN.Men i ditt fall stämmer det nog inte, för din hjärna är lite felkopplad.

Gilla

”Men som framtida psykolog så vet jag hur dåligt man kan må pga hjärnan”Då är frågan; VEM är det som mår dåligt pga hjärnan?Exakt, själen, den medvetna individen, vi eviga andevarelser som bebor våra temporära jordiska köttkostymer!Ljusvågor och ljudvågor passerar in genom ögonen och öronen och omvandlas där till elektriska signaler, som sedan skickas vidare in till hjärnan, som där fångas upp som bilder och ljud.FRÅGAN är då:VEM är det som FÅNGAR UPP dessa sinnesintryck i hjärnan (bilder och ljud) och ser/hör dem och UPPLEVER dem som angenäma eller oangenäma?VI SJÄLAR GIVETVIS!HJÄRNAN ÄR BARA SOM ETT MODEM!Hjärnan är bara ett modem som skickar och tar emot signaler, en förmedlare av sinnesintrycken, en biologisk kopplingscentral, ett modem mellan oss medvetna själar, dvs Jaget, och den fysiska kroppens sinnesorgan!

Gilla

Det är bara vi själar som kan känna kärlek och lycka!Där har vi svaret snillets falska gud kan inte känna kärlek och lycka.–Ja, jag vill bevisa för alla andra!-Jag vill att andra också ska bli övertygade!Finns inget härligare än övertygade så länge jag eller någon annan håller med dig så är allt ok men så fort vi får meningsskiljaktighet så kastar du vem som helst till vargarna troende eller vän spelar ingen roll,du vänder alltid kappan efter vinden eller så hittar du på ett kryptiskt svar ellerger ett icke svar eller bara ignorerar att svara men fortsätt du med att slå dig på bröstet och skrik ut din tro med allt vad det kan innebära.Du säger att du vill upplysa människor om din tro men det har jag svårt att tro för det sätt du använder dig av kommer ingen att vandra din väg.Under alla dessa år tror jag inte att du har hjälpt en endaste människa förutom ditt eget ego,du som troende skall föregå med gott exempel och vägledaandra människor och även om dom är respekt lösa mot dig så vänder man andra kinden till eller bara gå därifrån.Det är inte rätt att påtvinga människor sin tro så som du gör.

Gilla

Gud är all glädjes källa, och Han är Översjälen i oss alla, så du kan inte räkna bort Honom, då Han också är en själ, Han är den Högste!Jag påtvingar människor min tro?Man kan leda en häst till vattnet, men man kan inte tvinga hästen att dricka!Hur i Herrens Namn skulle man kunna TVINGA sin tro på någon, mot deras vilja?Ingen tror ju på något mot sin vilja!Eller hur?Och om folk nu INTE VILL påverkas av den Absoluta Sanningen som jag förmedlar här, varför i hela friden hänger de då i mina trådar?Det är ju bara att UNDVIKA mina trådar i så fall!!!I skolan däremot så har man ju ingen möjlighet att undvika den ateistiska propagandan, men här har man ju i alla fall möjlighet att helt enkelt strunta i att läsa det jag skriver, så jag förstår inte vad som är problemet?

Gilla

haha, vi får väl se vad som händer när vi dör!Men vad vi vet är att vi blir maskmat och förmultnar!Det är det enda vi kan säga med säkerhet, eller hur? 🙂

Gilla

Ja, våra förgängliga jordiska stofthyddor blir till maskmat och förmultnar!Samtidigt som vi själar som lever och bebor våra kroppar, kilar vidare efter det att kroppen gjort sitt…Vad vi får för sorts kropp i vårt nästa liv?Beror på vårt ackumulerade karma vid vårt dödsögonblick, i kombination med våra önskningar och vårt medvetandetillstånd!

Gilla

Äh. Jag orkar inte ta ännu en själ-diskussion med dig.

Gilla

Kom igen nu, kära Cathy!

Gilla

Snillet, ”Samtidigt som vi själar som lever och bebor våra kroppar, kilar vidare efter det att kroppen gjort sitt…”Jag tror dig inte 🙂

Gilla

Du vill inte tro! 🙂

Gilla

av stjärnstoft är vi komna och stjärnstoft skall vi bliva..Jag vet exakt vart jag tar vägen när jag dör.Ditt jag skall har inget med karma eller reinkarnation skräpet att göra.Falska gudar kan du hålla för dig själv för vem vill vara medlem i en sekt.

Gilla

Ja, våra jordiska kroppar, men inte vi själar!Vart ska du kila vidare nånstans efter detta liv?

Gilla

Jag skulle gärna vilja kunna tro på ett nästa liv och så småningom komma till den eviga andliga världen, hur perfekt vore inte de? 🙂

Gilla

Det enda du förmedlar är tron på falska gudarx54md

Gilla

Falska gudar?Ge oss då exempel på sanna gudar, tack!

Gilla

Läs bibeln

Gilla

Där har du en äkta Gud som har haft sin son Jesus bland oss här.Mer än vad man kan säga om dina ”gudar”

Gilla

Jag skall till Gud,han väntar bakom pärleporten på mig…

Gilla

Hur kan skulle ett flygplan kunna flyga, egentligen? Planet är ju bara byggt av muttrar och metallplattor och allt möjligt skrot, och de delarna kan ju inte flyga. Alltså måste det vara så att planet när det ”flyger” egentligen vilar på ryggen av en jättestor, osynlig elefant.

Gilla

Varför tror du det?

Gilla

Låt mig vända på frågan: Eftersom ateister kan känna både lycka och kärlek, varför tro på Gud eller själar? Faktum är, att alla argument du för fram där du använder Gud eller själar, lägger du dem som en osynlig filt över redan existerande, väldefinierade objekt eller känslor. Sedan säger du att eftersom dessa existerar, så måste din osynliga filt även existera. Det är falskt.Ditt medvetande kallas medvetande+.Din kropp kallas kropp+.Dina känslor kallas känslor+.Handlingar kallas handlingar+.Ditt största misstag är att ”+” är osynligt och inte indikeras på något vis alls någonstans i verkligheten. Det enda du gör med dina resonemang är att använda andra begrepp som är, och fungerar, oberoende av ”+”. Och därefter retoriskt försöka likställa dem med ”+” så att det ena ger det andra, vilket det inte gör.Du FÖRUTSÄTTER att ”+” existerar, du tror att den osynliga filten existerar överallt. Du påminner om både skräddaren och kejsaren i HC Andersens klassiska saga; men en naken rumpa syns, oavsett hur mycket man ”tror” att man är påklädd.

Gilla

Med tanke på att hjärnan inte har något eget medvetande, så MÅSTE det ju vara vi själar som är medvetna, och kan känna kärlek och lycka!Geléklumpen vi har i våra skallar, kan ju inte uppleva något, eftersom den är ett objekt, en omedveten tingest, medan vi själar är det medvetna subjektet i kroppen!Andliga ABC-kunskaper…

Gilla

”Varför tror du det?”Hur skulle det annars kunna flyga? Metall kan ju inte flyga!

Gilla

Och därför tror du att planet vilar på ryggen av en elefant…?

Gilla

Narkotiska preparat är ett bevis på att det är kemikalier och i sin tur hjärnans celler som gör att du känner lycka.För jag förstår inte på vilket sätt själen (ett, enligt dig gudomligt väsen) skulle påverkas om du intar, till exempel THC.Ibland är det bättre att säga ”Jag vet inte varför jag känner lycka, men jag kan kanske ta reda på det.” istället för att hitta på något som det inte finns det minsta bevis för.

Gilla

”… som gör att *du* känner lycka…”Och detta *du*, detta upplevande medvetna subjekt i kroppen, är ju just själen som vi pratar om!Vad annars än själen skulle detta medvetna ”jag” i kroppen vara?

Gilla

”Har du blivit hjärntvättad? :-)”Lite humor har du iallafall då du frågar andra denna fråga 😉

Gilla

Jag är hjärttvättad, då själen är transcendentalt belägen vid hjärtat, och därav att man ska hålla rent kring hjärtat!

Gilla

Ja, du tänker ju med hjärtat så då får vi säga att du har blivit hjärttvättad av Hare Krishna. 😉

Gilla

”Och därför tror du att planet vilar på ryggen av en elefant…?”Har du någon annan förklaring? Eller tror du kanske att metall kan flyga? FLUM

Gilla

Haha, du länkar ju till sajter som tror på flummet om den förmenta flygningen. Objektivitet, tack!Kan du hitta dessa källor i Veda-skrifterna? Inte? Nej, men då är det ju bara påhitt!Hur kan du tro att flygplan kan flyga, när metall bevisligen inte kan flyga? Nå?

Gilla

Om du läser igenom texterna i länkarna noga, så lär du dig hur det kommer sig att man kan flyga med flygplan!Det fanns ju flygmaskiner även för tusentals år sedan, s.k. vimanas!

Gilla

Det är bara en myt att flygplan kan flyga. Om du har något bevis för att de osynliga elefanterna inte existerar, så fram med det.

Gilla

Har aldrig påstått att osynliga elefanter inte existerar!

Gilla

hjärnan & hjärtat en the soul 🙂

Gilla

Själen består av den andliga energin, vilket inte hjärnan eller hjärtat gör…

Gilla

”Har aldrig påstått att osynliga elefanter inte existerar!”Varför tror du då på flummet med ”flygplan”?

Gilla

Snilleblixten, du ser verkligen ingen likhet mellan Alimantados flygplanstesonemang och dina idéer om att enskilda celler måste vara medvetna för att vara del i en medvetande organism..?Underhållande!

Gilla

Hur kan du tro på att ett flygplan kan flyga, när metall helt uppenbart inte kan flyga? Svara nu. Sluta glida undan.

Gilla

Det finns vetenskapliga experiment där man kunnat få fram kärlek på kemiska vis. Detta motbevisar inte hela din teori men verkar konstigt att ”själen” eller något liknande kan manipuleras på sådana vis, förutsatt att de existerar.

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: