Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

VAD SKULLE KUNNA FÅ DIG ATT VILJA ÅTERFÖDAS?

Posted on: 30 april, 2021


.

Ja, kort och gott:

Vad skulle kunna få dig att vilja återfödas?

Och:

Vad skulle du i så fall vilja återfödas som?


Nota bene:

Vi eviga andliga själar hör inte hemma här i den gudsförgätna, temporära materiella världen. Vi hör givetvis hemma i den eviga andliga världen, i Guds rike i den absoluta rumtiden, där man slipper födas och dö, att ständigt tvingas byta sitt skal, sin köttkostym. I den andliga världen är man nämligen sin kropp, ingen skillnad mellan jaget och kroppen, och eftersom den andliga världen inte är tidsbunden, där evig nutid råder, så existerar där ingen död eller dödsfruktan.

Meningen med livet torde därmed vara att avbryta detta fördömda reinkarnationskretslopp, att frigöra oss från bundenheten till denna materiella skuggvärld, drömvärld (en perverterad reflektion av den reella, substantiella andliga världen). och återvända tillbaka till Guds rike, varifrån vi fallna själar irrat oss hit till illusionens grymma värld…


Reincarnation. One day I was examining all paper… | by zenny RD | MediumMå frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna     

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt, aka Död o återfödd

Annons

4 svar till "VAD SKULLE KUNNA FÅ DIG ATT VILJA ÅTERFÖDAS?"

Men om man inte är ”klar” med livet då? Om det är så att vi inte kan komma ifrån det fysiska livet utan att ha uppnått rätt kvaliteter för att stanna i den andliga världen? Bara för att jag är medveten om att jag inte är i min ursprungliga form på min ursprungliga plats betyder det inte nödvändigtvis att jag är redo att dra. Jag skulle kunna tänka mig att återfödas om jag visste att det jag längtade efter i det här livet skulle uppfyllas i nästa. Men oavsett tror jag inte att jag slipper.

Gilla

Tack för en intelligent kommentar! Ja, du har rätt, inte enbart vad vi önskar som bestämmer vår nästa existens, även vårt ihopsamlade karmakonto avgör vårt vidare öde. Medvetandetillståndet vid dödsögonblicket, som bär oss vidare, tankarna vid döden, brukar dikteras av vilken ”vågskål” som väger tyngst. Tänker du på Krishna/Gud vid döden, så har du uppenbarligen tränat ditt sinne tillräckligt för att uppnå den högsta destinationen efter att ha lämnat kvar ditt skal på jorden.

Gilla

Tack själv. Det är intressanta funderingar. Jag tänker att det måste ligga en stor lättnad i att veta vilka vägar som leder hem. Att ha hittat sitt sätt. Jag tror också på Gud, men inte tillräckligt mycket än (vågar jag nog säga, även om jag definitivt ”tror”). Om jag i det här livet kan finna tillit att våga falla i Guds händer, då kanske jag så smått börjar närma mig. Tills dess irrar jag mest runt i sökandet, både efter Gud och mig själv.

Gilla

Herren vare med dig!

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


  • Snilleblixten: Han vart Kung redan dagen då hans mor dog!
  • Snilleblundern: Och så var kung Charles krönt till konung den 6:e maj 2023. Kan du vänligen sluta försöka spå i framtiden genom stjärnorna? Jag tror mer
  • Tanya Atkins: This is a grreat post thanks

Kategorier

%d bloggare gillar detta: