Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

UTAN RELIGION ÄR MÄNNISKAN BARA ETT DJUR! Den mänskliga livsformen är menad för andlig utveckling!

Posted on: 15 april, 2011


.
UTAN RELIGION ÄR MÄNNISKAN BARA ETT DJUR

UTAN GUD KAN MAN INTE FÅ EVIGT LIV

.
Mänskligt liv börjar faktiskt där religionen börjar. Äta, sova, para sig och försvara sig är de fyra principerna kring djurliv. Dessa förekommer hos både djur och människor. Men religionen (intellektets, det högre medvetandets mål) och den fria viljan att välja leva ett andligt liv, är den extra funktionen hos människan. Utan religion är det mänskliga livet nämligen inte bättre än djurliv. Därför finns det i alla mänskliga samhällen någon form av religion som syftar till självförverkligande och som hänvisar till människans eviga relation med Gud, och hur vi tar oss tillbaka till Honom.

.
När människan inte följer någon religion, då är hon ett djur, ett tvåbent djur!

En hund exempelvis förstår inte vad religion är. Hunden är också en levande varelse, men hunden är inte intresserad av det som diskuteras i de heliga skrifterna. Det är skillnaden mellan människa och djur; djuret är inte intresserad.

När människan inte längre har någon uppfattning om Gud, har hon inte längre förståelse för religionen.

Detta är människans devolution, tillbakagång. När religion och andlighet avtar, blir människan mer och mer som djur.

Våra mänskliga kvaliteter avtar (medlidande, barmhärtighet, tolerans, ödmjukhet, renlighet, självbehärskning, ärlighet, icke-våld), i takt med att vårt medvetande om Gud avtar. I takt med att den nuvarande materialistiska tidsåldern Kali yuga framskrider, så kommer de mänskliga egenskaperna att minska, och de djuriska egenskaperna att öka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_Yuga
http://vaniquotes.org/wiki/Four_legs_of_religion
.

Människor löper risken att få respass ner till djurriket i sitt nästa liv, om de primärt bara lever efter sina djuriska drifter, inte behärskar sina djuriska begär. Om man inte använder den mänskliga kroppen till vad den är skapad och designad för, nämligen andlig utveckling, så har man diskvalificerat sig från att få en mänsklig kropp i sitt nästa liv, och avstannar därmed sin andliga evolution.
.
Det är nämligen endast i den mänskliga livsformen som man kan göra andliga framsteg och för gott bryta reinkarnationens fördömda kretslopp, och återvända tillbaka hem till Gud i den eviga andliga världen, bortom vår relativa temporära rumtid.

.
När det inte finns någon religion, då lever människan helt enkelt bara ett djurliv!

Inom logiken sägs det att människan är ett rationellt djur. När rationalitet saknas, då är människan bara ett djur, inte en människa. I det mänskliga samhället måste det finnas något system av religion. Det mänskliga samhället utan religion är ett djursamhälle.

.
Varför blir människor olyckliga och ser livet som meningslöst?

Jo, eftersom kunskap om själen, Gud och den eviga andliga världen saknas. De försummar religionen.

Religiösa system kan missbrukas (vanligt nu i Kali yuga), men det betyder inte att religionen bör undvikas eller avskaffas. Att det finns företrädare för religioner som syndar och inte efterföljer de heliga skrifternas bud, betyder inte att religionerna därmed ska förkastas. Om mitt öga ger mig problem på grund av grå starr, betyder det inte att ögat ska plockas ut. Det är den grå starren som bör åtgärdas. På samma sätt åtgärdas materialism och ateism med andlig utbildning, att människor upplyses kring varför de blivit påtvingade födsel, död och återfödsel.

Om vi inte får andlig utbildning, så finns risken att vi återföds som djur, devolverar och blir av med den Gudagivna fria viljan…

.

TILL DISKUSSION:

.

Om det inte är religionen som skiljer människan från djuren, vad är det då?

Om det inte är religionen som kan ge människan evigt liv efter ”döden”, vad är det då?

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade, immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt
.

Annons

12 svar till "UTAN RELIGION ÄR MÄNNISKAN BARA ETT DJUR! Den mänskliga livsformen är menad för andlig utveckling!"

Bra länkar. Tack Snillet!

Gilla

Ja, visst är de!

Gilla

Visst är det läskigt att ingen greppade detta innan?

Gilla

”The cheaters and the cheated…”

Gilla

Tjena tjejer …… ni er nya här, va?Fatter det eftersom ni tror på vad Stollen lägger fram som bevis ….. själv orkar jag inte kolla hans länkar och källor längre.Läskigt detta med den halva millen med likkistor som Obama beställde och parkerade ved sidan om vägen också ….. för inte att tala om bluffen om att människan faktiskt ska har varit på månen…….Näh – ni tröttnar nog rätt snart!Jeg har inte en susning om vad det är som gör Stolleblixten så dum …… men det funkar!

Gilla

Faktum är att Snillet lyckats hitta riktigt bra länkar den här gången.Intressanta, rakt på sak, och med referenser till hyfsat pålitliga källor.Heder till honom för det.

Gilla

Läste första länken, orkade inte pdf:en. Dock ett ganska okontroversiellt inlägg, för att vara Snilleblixten. Det är givetvis ett oemotsagt vänster (sosse) inlägg, men jag hoppas påståendena stämmer och att folk lyssnar.För med (fortsatt) höger vid rodret blir samhället mycket, mycket kallt. Facit finns i USA. Hoppas vid (Snillets och alla andras) Gud att Sverige, eller annat land, aldrig blir lika jävla dekadent och genomkorkat. Tragiskt att dom sen försöker pådyvla övriga världen deras ideal och levnadssätt. Världens fetaste, dummaste och mest inkompetenta befolkning, visar upp smarta och snygga människor framför kameran, och lurar nästan hela världen.Men att jänkarna är världsmästare i marknadsföring kan ingen ta ifrån dom (eller rättare sagt, ta ifrån den handfull personer som beordrar resten av idioterna). Julius Caesar trodde åtminstone att han gjorde världen en tjänst… Men i USA har befolkningen tyvärr inbillats att världen lever och frodas i deras tjänst. Tror det landet har högst tjugo år kvar i nuvarande skick, men förmodligen rör det sig bara om några år. Om inte araber eller asiater slår till, så väntar troligtvis inbördeskrig. Tycker (lite) synd om ”mannen på gatan”, i vilket fall, trots att han är med och mördar och skövlar i alla världsdelar (förutom Nordamerika). Men förhoppningsvis ingick han i Djingis Khans eller Hitlers armé, eller så har han haft nåt annat karma-fuffens för sig 😉

Gilla

Nämen ser man på snilleblixten tar äntligen upp något vettigt….bra gjort där snillet och bra länkar..orkade inte med pdf:en just nu men kudos till dig snillet

Gilla

Tack1Kudos, ett nytt ord för mig, betyder?

Gilla

Jasså, hade han hittat något som inte var helt åt skogen …..????? Skulle gissa på det ja – det blev ju ingen spännande ”debatt”. Orkar aldrig kolla länkarna – det gör man bara dom första två veckorna – borde hålla eller hur!?Håller du på att bli normal, Stollen? Svik oss inte nu, då!Nädå ……. även om du var dubbelt så smart skulle du fortfarande vara dum på riktig.Men herrejösses vad du är skön!!!!!!!!!!!!!!

Gilla

Det betyder så här:::Kudos (from Greek κῦδος) is an English word meaning acclaim or praise for exceptional achievement.Det är ju synd bara att det inte är någon här och diskuterar detta

Gilla

Jag får säga som dig snillet de facto är att det svenska sjukförsäkringenär helt uppåt väggarna

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: