Död o Återfödd – Bloggen som ger dig svar på livets djupaste gåtor och mysterier – Vart tar vi vägen efter att vår köttkostym dött? Plus 100-tals frågor till…

NYA FORSKNINGSRÖN – HJÄRTAT STYR över HJÄRNAN !!! Hjärtat är de facto medvetandets säte!

Posted on: 4 januari, 2010


.

VETENSKAPEN NÄRMAR SIG SANNINGEN

HJÄRTAT STYR ÖVER HJÄRNAN – HJÄRTAT ÄR MEDVETANDETS SÄTE

.

Impulserna skickas från hjärtat till hjärnan – Hjärtat är basen !!!

.

Nya forskningsrön bevisar att det är hjärtat som är det organ som först uppfattar saker som händer i vår omgivning, alltså inte hjärnan som man länge trott. För att verifiera detta har det gjorts vetenskapliga tester vad gäller synintryck:

http://www.msnbc.msn.com/id/11023208

http://store.heartmath.org/store/e-books/heart-brain-neurodynamics

.

.

Dr. Rollin McCraty berättar att man använde sig av försökspersoner som satt framför datorer; datorn valde ut slumpmässiga bilder som på något vis var obehagliga. Man märkte då att tydliga impulser skickades från hjärtat till hjärnan, alltså inte tvärt om.

Det mest fascinerande är att impulserna faktiskt skickades innan bilden ens visats, vilket tyder på att hjärtat någonstans ifrån kunde hämta information utanför kroppen och sedan skicka impulser till hjärnan.

.

VIDEO: The Living Matrix: (1:23:50)

.

.

Dr. Rollin McCraty:

The heart actually sends more information to the brain than the brain sends to the heart. If we look within the nervous system at the parasympathetic branch, ninety percent of the nerves are carrying information from the heart to the brain. What the heart is sending to the brain profoundly affects brain function.”

.

Hjärtat och en rad andra funktioner som lever, mage och bukspottkörtel styrs faktiskt av det autonoma nervsystemet, funktioner som är separerade från hjärnan och resten av det centrala nervsystemet!

Det är vi själar i hjärtat, medvetandets säte, som styr över hjärnan!

Exempelvis om vi bestämmer oss för att lyfta vår högra arm, så skickas det först impulser från själen i hjärtat till hjärnan, och sedan lyfter vi på armen!

Bevisar ju att det är vi själar som styr över hjärnan, inte tvärtom!

.

HJÄRTAT MYCKET MER KOMPLEXT ÄN VETENSKAPEN TROTT !!!

.

Att hjärtat de facto är medvetandets och intellektets säte och kroppens primära organ, som påverkar och styr våra känslor och vår förmåga att fatta beslut, har man känt till i årtusenden i alla högtstående kulturer i världen, såsom Indien, Egypten, Kina, Mesopotamien, Babylonien och Grekland!

Hjärtat visar sig vara mycket mer komplext än vad vetenskapen i förstone trott. Hjärtat har nämligen sitt eget oberoende nervsystem, och det finns mer än 40 000 neuroner i hjärtat.

Hjärtat kommunicerar med hjärnan och resten av kroppen på tre olika sätt, vilket dokumenterats av solida vetenskapliga bevis; neurologiskt, biokemiskt och biofysiskt. Hjärtat använder sig av dessa tre olika metoder för att konstant sända emotionella och intuitiva signaler till hjärnan:

 

.

 

SIGNALTRAFIKEN SJÄLEN (I HJÄRTAT) OCH HJÄRNAN:

 

1. Hjärnan skapar impulser från intryck som själen läser av och tolkar.

2. Sedan skickar själen tillbaka dessa tolkningar till hjärnan som omvandlar dem till kemiska reaktioner. Syftet med detta är att resultatet av våra själsliga upplevelser ska kunna vidarebefordras till övriga organ i kroppen.

3. Det gör det möjligt för oss att kunna känna dessa själsliga upplevelser (känslor) fysiskt. Vi kan gråta, skratta, hjärtat slår snabbare, vi svettas osv, som ett resultat av känslan vi kände.

4. Även dessa reaktioner från kroppen kan skickas vidare tillbaka till själen och ge nya själsliga upplevelser. Trafiken mellan hjärna och själ pågår således kontinuerligt hela tiden.

 

Själen/medvetandet interagerar med hjärnan, som alltså bara är ett biologiskt instrument som vi själar nyttjar, så länge vi bebor den materiella köttkostymen:

http://www.stephen-knapp.com/consciousness_the_symptom_of_the_soul.htm

 

Intressant i sammanhanget är att hjärtat börjar slå långt tidigare än hjärnan har formats i det ofödda barnet!

Vetenskapen börjar nu upptäcka att våra hjärtan faktiskt är den ”intelligenta kraften” bakom de intuitiva tankar och känslor som vi upplever!

.

Illustrerad Vetenskap och Daily Mail: Personligheten sitter i hjärtat, inte i hjärnan:

http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/personligheten-sitter-i-hjartat
http://illvet.se/sites/illvid.dk/files/pdf/SIV_9165.pdf

http://www.morgenster.org/heart.htm
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1237998/Heart-transplant-patient-gets-craving-food-eaten-organ-donor.html

.


Hjärnan är ett organ av mindre betydelse, själen sitter i hjärtat, som styr kroppen.

Aristoteles

 

 

TILL DISKUSSION:

 

Visst är det härligt att vetenskapen mer och mer närmar sig och bekräftar de absoluta sanningarna i de heliga skrifterna?

Visst är det härligt att forskningen nu bekräftar att medvetandet utgår från hjärtat, från själen i hjärtat?

Eller hur, hjärnkramare?  :yes: :yes: :yes:

 

 

 

heart-secrets-22-638.jpg

.

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst – Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt

.

Annons

39 svar till "NYA FORSKNINGSRÖN – HJÄRTAT STYR över HJÄRNAN !!! Hjärtat är de facto medvetandets säte!"

Ja, kära vänner…än en gång får vi oss bekräftat att de heliga skrifterna har rätt!Medvetandet är själens energi, och medvetandet har sitt säte i hjärtat, själens boning!Vi kan alltså glömma hjärnan, kära hjärnkramare… 🙂

Gilla

Denna undersökningen är bevisligen feltolkad, om det är av dig eller där du hämtat informationen.Det är inget nytt att hjärtat reagerar först. Det är en kvarleva av överlevnadsinstinkt. Hjärtat får signal ifrån synintrycket, en obehaglig syn kan vara farliga djur eller andra faror. Då gäller det att kroppen är redo när hjärnan gjort sin bedömning. Det är lite som när någon gömmer sig runt hörnet och hoppar ut och skrämmer dig. Hjärtat slår igång med en gång men det dröjer en liten stund innan du avgjort om det är en fara eller inte. Om så vore så är hjärtat igång och du kan springa därifrån på det mest effektiva sättet.Att man får en reaktion innan synintrycket är inte heller så konstigt. Du förväntar dig något obehagligt. Ungefär som när man kanske leker tjuv och polis som liten och man smyger runt hörnet och man förväntar sig att det kan stå någon där; hjärtat slår! Det är helt enkelt kroppens överlevnadsinstinkt som visar sig. Hjärtat är den muskel som pumpar blod, syresatt blod till våra muskler. Den pumpar också syrefattigt blod i lilla kretsloppet till lungorna för att de ska syresätta blodet. End of story, hjärtat gör detta och endast detta!Om nu så mycket av en personlighet sitter i hjärtat, hur kommer det sig att de jag känner som gjort hjärttransplantationer inte har ändrat sin personlighet. De är helt enkelt som tidigare, möjligtvis lite trötta första tiden efter ingreppet. Så, personligheten och allt det där är något som är programmerat i hjärnan. Det är där minnet sitter och precis som en dator inte kan ha någon beräknande funktion i batteriet eller strömsladden så har inte vi något i hjärtat, inte annat än en pump. En pump som man till och med kan ersätta med en mekanisk!

Gilla

Illustrerad Vetenskap: Personligheten sitter i hjärtat, inte hjärnan:http://www.illvet.se/polopoly.jsp?d=147&a=2749http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1237998/Heart-transplant-patient-gets-craving-food-eaten-organ-donor.htmlMinnet sitter i geléklumpen?Bevis för det, tack!Med tanke på reinkarnationsminnen, nära-döden-upplevelser och människor som saknar klumpen i skallen, så bevisar ju det att minnena inte kan sitta fastklistrade i geléklumpen…

Gilla

http://www.illvet.se/polopoly.jsp?d=147&a=2749Sidan kunde inte hittashttp://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1237998/Heart-transplant-patient-gets-craving-food-eaten-organ-donor.htmlHan vart sugen på burger king för att den tidigare personen med hjärtat tyckte om att äta det? Ja bevisen är ju överväldigande.

Gilla

Ser man på, Illustrerad Vetenskap har avlägsnat den artikeln… 🙂

Gilla

Människor som saknar geleklumpen? Menare du levande människor utan hjärna? Självprojektion? Ingen kan leva utan hjärna.Att man får cravings efter ett ingrepp är inte ovanligt, precis som gravida får lust på något de aldrig ätit. Jag har barn och min fru har varit med om att längta efter något hon aldrig ätit. Om du levde ett normalt liv i ställe för att springa runt i oranga lakan och fjanta dig så kanske du också hade förstått detta och inte trott på allt du läser. Illustrerad vetenskap tror jag lika mycket på som aftonbladets travtips.

Gilla

Här hittade jag en ny länk till artikeln i Illustrerad Vetenskap:http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/personligheten-sitter-i-hjartatMÄNNISKOR HELT UTAN FYSISK HJÄRNA; MED GOTT MINNE OCH HÖG IQ!Den medicinska litteraturen är fylld med väldokumenterade fallstudier kring människor som lever helt utan någon hjärna, men som ändå fungerar galant, med gott minne och fullt normal IQ!Detta är kalla fakta som det även publicerats artiklar kring i de vetenskapliga tidskrifterna ”Science” och ”Science Digest”:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=6909910&dopt=Abstracthttp://www.sciencemag.org/cgi/content/citation/210/4475/1232http://en.wikipedia.org/wiki/John_Lorberhttp://www.indiana.edu/~pietsch/lorber-references.htmlhttp://www.mysteries.pwp.blueyonder.co.uk/6,2.htmhttp://www.flatrock.org.nz/topics/science/is_the_brain_really_necessary.htmDet finns även ett antal vetenskapliga studier kring att det inte behövs någon hjärna för att lagra minnen, det finns experiment där enkla organismer som inte ens har något nervsystem, till synes ”lär sig” vart i ett tunnt glasrör det är enklast att vända.En annan intressant studie visar att flugor som fått huvudet borttaget, ändå kan lära sig att kontrollera sina ben för att inte få elstötar.Maneten är ett annat bra exempel på en livsform utan hjärna, men som ändå är medveten och varse om hot i sin omgivning!http://www.allahexists.com/underwater/underwater_16.phpANDEN AMBRES, känd från en dokumentär som gick på SVT, är ett mycketstarkt BEVIS för att vi inte är beroende av någon fysisk hjärna för att kunna minnas och vara medvetna; vi överlever den fysiska döden:http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=75237&a=970206http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=80067http://www.expressen.se/debatt/1.977276/anden-ambres-finns-visstAllt detta bevisar alltså att vi själar inte är beroende av någon fysisk hjärna för att kunna vara medvetna och att kunna minnas!Vi fortsätter att vara medvetna och behåller våra själsförmögenheter, i all evighet, även efter det att vi kilat vidare från våra temporära dödsdömda jordiska stofthyddor!

Gilla

Jag har ännu inte satt mig in i saken…..men….Efter att bara ha läst inlägget (ej länkar) och Kaptens kommentar, drar jag den slutsatsen att det nog är en överdrift att påstå att personligheten sitter i hjärtat. Däremot skulle jag kunna se det som att Själ ANVÄNDER hjärtat på ett sätt som tidigare tillskrivits hjärnan.

Gilla

Ja, eftersom impulserna går från hjärta till hjärna, så tyder ju det helt klart på att medvetandet har sitt säte i hjärtat!

Gilla

Jag håller med kaptenen, du överdriver hjärtats roll i nervsystemet. Jag kunde inte hitta hans publikationer så det är svårt att bedöma exakt vad han har gjort/bevisat.I vilket fall, hur är det med personer som har hjärtan gjorda av plast? ”Här hittade jag en ny länk till artikeln i Illustrerad Vetenskap:http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/personligheten-sitter-i-hjartat”Här är hela artikeln: http://illvet.se/sites/illvid.dk/files/pdf/SIV_9165.pdfAnledningen till att jag inte läser illustrerad vetenskap är att de gillar att publicera hypoteser som saknar stöd. ”MÄNNISKOR HELT UTAN FYSISK HJÄRNA; MED GOTT MINNE OCH HÖG IQ!http://www.sciencemag.org/cgi/content/citation/210/4475/1232”Jag är lite förvånad att du använder dig av en tidskrift skriven av ”evolutionstroende” men det är ett steg i rätt riktning som jag uppmuntrar. Här är hela artikeln: http://www.rifters.com/real/articles/Science_No-Brain.pdfAs to the question ”Is your brain really necessary?” Lorber admits that it is only half serious. ”You have to be dramatic in order to make people listen,”concedes the tactician.Vet inte om du märkte att artikeln saknade abstract, inledning, hypotes, metoder, resultat och slutsats, vilka är annars vanligt förekommande komponenter i en vetenskaplig artikel. Det är för att detta inte är en vetenskaplig text utan snarare en nyhets artikel. Dessutom är inte frågan om vi behöver en hjärna utan snarare exakt vilket syfte vårt cortex fyller. ”Det finns även ett antal vetenskapliga studier kring att det inte behövs någon hjärna för att lagra minnen, det finns experiment där enkla organismer som inte ens har något nervsystem, till synes ”lär sig” vart i ett tunnt glasrör det är enklast att vända.”Bakterier använder sig av DNA för att ”minnas”. Dock är det fel att säga att människor inte använde hjärnan för att minnas. ”En annan intressant studie visar att flugor som fått huvudet borttaget, ändå kan lära sig att kontrollera sina ben för att inte få elstötar.”Det kallas reflexer. Om du bränner dig på en varm platta går det en signal till hjärnan som säger att det gör ont och en signal till ryggmärgen, som vänder tillbaka till musklerna i din arm= du flyttar handen innan du uppfattat smärta. Så det är inte konstigt att en hjärnlös individ har kvar sina reflexer.”Maneten är ett annat bra exempel på en livsform utan hjärna, men som ändå är medveten och varse om hot i sin omgivning!”Den har ingen hjärna men den har ett centralt nervsystem. Det vill säga, den har en serie ”förprogrammerade” responsen till olika stimuli.

Gilla

Vem är det som förprogrammerar livsformerna?Vem är den Intelligente Programmeraren?

Gilla

Snilleblixten :Vad är det som får dig att tro att medvetandet har ett säte? (Min övertygelse = medvetandet ”sitter” inte någonstans….)

Gilla

Där själen finns, där finns medvetandet.

Gilla

Nu har jag sett videon. . . . . . .Ja…….va säger man….Grattis Snillet ! Nu kan du sopa mattan med Hjärnkramarna ! 😀

Gilla

magen styr hjärnan

Gilla

Ja, eller rättare sagt, hjärtat i bröstet.

Gilla

det finns faktiskt mycket forskning som tyder på att hjärnan har utvecklats från magen…många andra organismer tänker med delarna i matsmältningen…

Gilla

Om vi talar om medvetande, som en av själens FUNKTIONER, så är det ju självklart att medvetandet är där själen är! Frågan blir då — var är själen? Kan själen lokaliseras till ett specifikt organ i den fysiska kroppen? Du säger att den har sitt säte i hjärtat.Kan själen ö.h.t. betraktas som ett objekt vilken man kan lokalisera på viss plats? Eftersom själen är det upplevande subjektet — så får jag återigen inte saker och ting att gå ihop…..liksom.. 🙂 …….subjektet är ett objekt som är ett subjekt objekt……

Gilla

Eftersom själva gudagnistan, andesjälen, befinner sig i den andliga dimensionen, så kan man egentligen inte lokalisera den i vår rumtid, då den är transcendentalt belägen.Du har alltså rätt i att själen inte kan betraktas som ett objekt, tillhörande denna värld.Själen storlek sägs i Veda-skrifterna vara 1/10 000 av spetsen på ett hårstrå, så att vi ska få en uppfattning kring hur små vi egentligen är….

Gilla

Sådana som din brändes på bål för 400 år sedan, mytoman!

Gilla

Tur då att människan har blivit lite mer vidsynt och öppen för alternativa förklaringar sedan dess…

Gilla

”Vem är det som förprogrammerar livsformerna?Vem är den Intelligente Programmeraren?”Säg till när du hittar honom! Om han finns så gömmer han sig ju väldigt bra.

Gilla

Honom hittar man med sin ande, med sin kärlek, enär Han befinner sig i den kärleksfulla andliga dimensionen!

Gilla

”Vem är det som förprogrammerar livsformerna?Vem är den Intelligente Programmeraren?”Ingen, ingen. Förklara för mig varför ett centralt nervsystem inte skulle kunna bildas genom evolution? Jag vill inte höra något om ”information kan inte bildas…,” eller ”ordning kan inte komma ut kaos”. Jag vill ha en konkret förklaring på varför detta skulle vara omöjligt.

Gilla

För att någonting konstruktivt och intelligent överhuvudtaget ska kunna ske, så krävs det en bakomliggande intelligent styrning!DET ÄR ETT MÅSTE!Krävs Information, och Information kan endast ha en Intelligent avsändare!Nervsystemet är oerhört sinnrikt och komplext, och kräver alltså en sinnrik och intelligent Orsak!LOGISKT!

Gilla

dewoo:(…..ett förslag på svar, från mig….medan du väntar på Snillets svar…:)Det är inte omöjligt. Men……..då är vi inne på Magins område!Inom magin är det så att det bakom varje skapelse finns en Magiker.En magiker är i besittning av ett Medvetande. Medvetandet är förutsättningen för Magin. Utan Medvetande – Ingen Magi. Utan medvetande – Ingen skapelse.

Gilla

Helt korrekt!

Gilla

Du har fortfarande inte svarat på frågan om plasthjärtan.

Gilla

Spelar ingen roll hur pumpen ser ut, själen är transcendentalt belägen och följer inte med pumpen…

Gilla

”För att någonting konstruktivt och intelligent överhuvudtaget ska kunna ske, så krävs det en bakomliggande intelligent styrning!DET ÄR ETT MÅSTE!Krävs Information, och Information kan endast ha en Intelligent avsändare!Nervsystemet är oerhört sinnrikt och komplext, och kräver alltså en sinnrik och intelligent Orsak!”Ja nervsystem är komplext men min fråga var varför det inte skulle kunna evolvera. ”Inom magin är det så att det bakom varje skapelse finns en Magiker.En magiker är i besittning av ett Medvetande. Medvetandet är förutsättningen för Magin. Utan Medvetande – Ingen Magi. Utan medvetande – Ingen skapelse.”Hur vet du det?

Gilla

Hört talas om nåt nervsystem som evolverat?Ge oss nåt exempel, tack!Hur jag vet?Skaffat mig kunskapen via Veda-skrifterna!Veda = Veta

Gilla

Hej Snilleblixten!Tack för intressant läsning.Jag vill inte låta hjärtlös, men hur kan du ha blivit så pass hjärntvättad när du inte använder hjärnan?

Gilla

Du litar alltså inte ens på forskningsrönen?

Gilla

Gud vad intressant. Jag vill veta mer. Jag undrar om du vill besvara detta Snillet, tack på förhand:När min katt dog. Så låg min sambos morfar för döden. Han började prata om en svart katt som låg i hörnen på hans rum.Har du enligt din världsmodell en förklaring till detta?När min mormor dog. Föds hon i samma ögonblick in i en annan kropp – människa, djur eller bakterie (jag tror inte hon blev bakterie). Eller kan det dröja. Vad gör hennes själ i så fall under mellantiden. Och var är den. Och varför väljer den att stanna i det där mellanläget.Kan såna själar utan kropp påverka vår materiella verklighet?Varför gör de i så fall det, i vilket syfte?Varför valde min katt att hänga hos min sambos morfar? (till saken hör att han inte tyckte om att den var där).Också undrar jag när det gäller ondska=frånvaron av godhet. Det tolkar jag som att det inte finns någon ondska. Men … det händer ju uppenbarligen mindre trevliga saker i det här ”mörkret”. De sakerna är jag rädd för. Ska jag inte vara där? Finns de bara om jag tror på det?Hur ser er din teori ut när det gäller detta?Kram på er allihop på det här bloggen! Ni är underbara och jag älskar er. Ni gör ett fantastiskt jobb bara genom att vara här i det här forumet. Det är lätt att bli helt galen på allt, men jag tycker ändå att det finns en ordning, tillräcklig för att jag ska fortsätta tycka att det är intressant att fortsätta vara här.

Gilla

Tack för din nyfikenhet, kära MissEss!Katten hade säkerligen nån sorts karmisk koppling till din sambos morfar!Helt rätt, du ska inte vara där, där materiell okunnighet florerar!Ondska är bara okunnighet, glömska av Gud!Kram på dig själv!

Gilla

Finns ju så kallade konstgjorda hjärtan också som folk använder, dock inte vanlig i större utsträckning, men då är det ju inte hjärtat längre som tänker eller? Finns ju flera fall där människor fortfarande lever efter att hjärnan har slutat att afunger av olika anledningar, som olycka eller fel i hjärnan etc, men då lever endast kroppen och du är inte vid medvetande eftersom hjärnan är det som gör att du kan tänka, göra beslut etc. Jag är inte så insatt i detta intressant diskussions ämne, rätta mig om jag har fel

Gilla

Det är själen i hjärtat som tänker!Man kan alltså tänka även utan geléklumpen i skallen, vilket även bevisas av alla medicinska fall av människor som fötts utan någon hjärna…

Gilla

Skit ner dig, Snilleblixten. Ärligt.

Gilla

Gillar du inte att forskningen går framåt?

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: